X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co innego jak ktoś daje na zawsze, a pożycza, ja nie pożyczam, bo wiem w jakim stanie by to było :D

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie może jak to jest z dziczyzną? Można jeść w ciąży? Dzik przebadany był na włosień, ale nie wiem czy coś jeszcze mi grozi.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dziewczyny, wiecie może jak to jest z dziczyzną? Można jeść w ciąży? Dzik przebadany był na włosień, ale nie wiem czy coś jeszcze mi grozi.
    przebadane mięso można jeść. Taka dziczyzna jest droższa, ale pewniejsza :)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak sie dodaje zdjęcia. Wiem, że milion razy było to mówione ale przy takiej produkcji znalezienie tego graniczy z cudem. A chciałabym sie pochwalić co mam dla mojego maluszka :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pl.tinypic.com i rozmiar message board :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki i są do niczego. Morfologia beznadziejna, w moczu mnóstwo bakterii i leukocytów. Jedynie krzywa cukrowa ok i toksoplazma którą powtórzyłam dla pewności też ok. Zaskoczyły mnie trochę wyniki moczu bo nie czuje żadnego stanu zapalnego w pęcherzu. Czy te leukocyty to poważna sprawa? We wtorek dopiero idę na wizytę.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie u endo....
    Powiem wam ze jestem w ciezkim szoku... Sama juz nie wiem kogo sluchac i gdzie sie leczyc. lekarze tu i w uk podaja totalnie sprzeczne informacje.
    Tam jak tsh mi spadlo kazali zmniejszyc dawke bo spadlo za bardzo i mialam brac tylko 50...
    A tu lekarka mi mowi ze powinno byc w druga strone.. Skoro tsh spada nawet ponizej 1 a ft4 jest przy dolnej normie powinnam dostac wieksża dawke! Kazala wrocic do 75 i jak by ft4 spadlo jeszvze to nawet wykupilam 100!!!
    No ja pierdole ze tak powiem....
    Ale wszystkie inne badania ok. Prawdopodobńie niedoczynnosc jest wynikiem ciazy i po porodzie nast dzien mam juz nie brac zadnego leku juz.
    Dopiero dwa mies po porodzie jak bede w pl to mam sobie to skontrolowac.

I powiedzcie mi teraz czy jest sens leczyc sie w uk skoro tam mowia dokladnie odwrotnie???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcże super zakupy babeczki.
    Mi dzis przyszedl podgrzewacz i nawet ńie mialam kiedy go przetestowac :/ zaraz siadam i tez robie swoje zakupy bo wam pozazdroscilam ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Odebrałam wyniki i są do niczego. Morfologia beznadziejna, w moczu mnóstwo bakterii i leukocytów. Jedynie krzywa cukrowa ok i toksoplazma którą powtórzyłam dla pewności też ok. Zaskoczyły mnie trochę wyniki moczu bo nie czuje żadnego stanu zapalnego w pęcherzu. Czy te leukocyty to poważna sprawa? We wtorek dopiero idę na wizytę.
    ale masz leukocyty w moczu czy w osadzie? Bo jak w moczu to infekcja ukł moczowego, ale jak w osadzie to z wydzieliny z pochwy. Ja miałam leukocyty w osadzie i gin tylko obejrzała wydzielinę i powiedziała, że ok i nic z tym nie robiłam.

assantea lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dziewczyny ja po wizycie u endo....
    Powiem wam ze jestem w ciezkim szoku... Sama juz nie wiem kogo sluchac i gdzie sie leczyc. lekarze tu i w uk podaja totalnie sprzeczne informacje.
    Tam jak tsh mi spadlo kazali zmniejszyc dawke bo spadlo za bardzo i mialam brac tylko 50...
    A tu lekarka mi mowi ze powinno byc w druga strone.. Skoro tsh spada nawet ponizej 1 a ft4 jest przy dolnej normie powinnam dostac wieksża dawke! Kazala wrocic do 75 i jak by ft4 spadlo jeszvze to nawet wykupilam 100!!!
    No ja pierdole ze tak powiem....
    Ale wszystkie inne badania ok. Prawdopodobńie niedoczynnosc jest wynikiem ciazy i po porodzie nast dzien mam juz nie brac zadnego leku juz.
    Dopiero dwa mies po porodzie jak bede w pl to mam sobie to skontrolowac.

I powiedzcie mi teraz czy jest sens leczyc sie w uk skoro tam mowia dokladnie odwrotnie???
    ja z opowieści brata wiem, że służba zdrowia w UK to jest jakaś pomyłka. On np. na zerwane ścięgno dostał paracetamol i zimne okłady, a jak przyjechał do Polski to mu od razu zrobili operację i implant ścięgna wszczepili, bo zostałby kaleką do końca życia. Ja bym ufała raczej tym polskim lekarzom...

• Io Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to leukocyty w moczu są objawem infekcji. Pewnie dadzą ci furagin albo coś. Ktoś mi kiedyś mówił, że przy infekcji dobrze podmywać się wodą z cytryną, żeby zakwasić środowisko, ale czy to prawda to pojęcia nie mam. No i musisz dużo pić żeby wypłukać te bakterie.

assantea lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    przebadane mięso można jeść. Taka dziczyzna jest droższa, ale pewniejsza :)
    dzięki :) wędzony schabik był pycha :D

• hela Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane już jestem po wizycie i basenie (zrelaksowana! ) wiec zdaje wam relacje. Lekarz podejrzewa cukrzyce ciążową, jutro mam stawić się w szpitalu na dobową obserwację cukru, więc jutro rano jadę i oby wypuścili mnie w sobote rano! do tego stwierdził po obejrzeniu śluzu, że mam jakieś drożdżaki (nie mam żadnych objawów!) ale mówił że przy podwyższonym cukrze to standardowy objaw (dostałąm glubulki pimafucin) Do tego mam hemoroidy, też standard w ciąży którego pewnie się już nie pozbędę (również nie mam żadnego bólu ale przepisał maść). Wizyta nie obejmowała usg ale poprosiłam aby zajrzeć do synusia wiec widziałam moje cudo! siusiak jest! nigdzie nie odpadł wg usg waży ok 700gram długość nóżki, obwód główki wyprzedza o tydzien, obwód brzuszka prawie w terminie zdjęcie dostałam jedno siusiaczka (wizyta szybka bo nie planował usg). do tego mam wrocic do luteiny 2x2 bo ona rozluznia macice i powinna zniwelowac twardniejacy brzuch rano i wieczorem, i kłucie w kroczu...
    na ktg maluszek sie wiercill i kopal jak szalony ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 20:09

Kaarolina, aswalda, Io, verynice, kark, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    dzięki :) wędzony schabik był pycha :D
    zazdroszczę :) też zjadłabym coś innego :)
    też bym bardziej ufała Polskim lekarzom, bo wydaje mi się, że tutaj bardziej dmuchają na zimne i dotyczy też się to leczenia maleńkich dzieci (porównując z UK i Holandią).
    Zazdroszczę Wam tych zakupów, ja to jeszcze się wstrzymuję, chociaż pakę pamperów kupiłam :D za tydzień kupię jeszcze bodziaki z lidla :) nie jestem wymagająca co do wyglądu ubranek :)
    najlepsze jest to, że cały czas mam ochotę na tort z bitą śmietaną, oczywiście go nie kupuję, bo nie zjem całego i z tej mojej mani śnił mi się :D śniło mi się, że zjadłam go baaardzo dużo :D
    Hela będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 20:11

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb3e0abc6542.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d7120696f95.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e6800c18907.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc74df07992b.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e875b4013b2d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2fc5e2850ce.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6e1842c8417.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/39e21718e645.jpg

To rzeczy które kupiłam do tej pory :) No i pół szafy rzeczy które dostałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 21:02

Ewi25, aswalda, Io, Kaarolina, nenka, Patu, verynice, betina89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech.. kurczę patrze na te zdjęcia z Waszymi zakupami i mnie skręca że ja nie mogę się zdecydować na pościel.. ech takie problemy to ja mogę mieć ;) oby nie inne :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak tez chyba zrobie...zostane przy polskich zaleceniach bo jakos bardziej im ufam.

Dziewczyny szalu zaraz dostane :( tyle czasu siedzislam i szukalam sprzadawcy na allegro zeby zamowic kilka rzeczy. W komcu znalazlam, zrobilam liste, wybralam. Teraz siadlam, zamawiam, zostala ostatnia najdrozsza rzecz a tu kupa.... Nie ma w ofercie laktatora!!!!! Aaaaaa.
    Napisalam do babki i czekam na odp co sie z ńim stalo. Jak sie okaze ze musze szukac jeszcze taz to sie poplacze :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odebrałam wyniki, tsh wzrosło z 1,62 do 2,0 a ft4 spadło z 1,16 do 1,07. to chyba niezbyt, na szczęście wizyta w sobotę.. pewnie podniesie mi dawkę. kreatynina chyba ok 0,56 przy normie 0,6-1,3 (egfr w normie).zadziwia mnie podejście mojej gin do sprawy glukozy. jak wyszedł mi cukier 77 to powiedziała, że niski i nie ma się co spieszyć a Wam tu takie wysokie powychodziły po obciążeniu i teraz się martwię :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 20:55

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle sie nameczyłam, żeby dodac te zdjęcia a one takie małe i niewyraźne wyszły :( Smutno mi teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 21:19

relg4z17djzzyjqt.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nic mi się nie podobało, tak jak ten zobaczyłam to od razu kupiliśmy :)

http://olx.pl/oferta/wozek-dwufunkcyjny-fotelik-samochodowy-gratis-CID88-ID5yOQB.html?requestFromAd=1

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ