Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dba wrote:Ewi powiedz, że bardzo doceniasz to, że chcą Ci tyle dać, ale powiedz, że to Twoje pierwsze dziecko i chcesz mieć takie rzeczy nowe i wg swojego gustu kupione. Myślę, że szczerość jest najlepsza
tak będę robić... nie mam wyjścia, muszę sama jakoś to rozwiązywać bo mój mąż jest zawsze za pomysłem żeby wziąść. Muszę raz na zawsze mu wybić z głowy zgadzanie się bez mojej wiedzy na branie czegokolwiek żeby później głupie sytuacje nie wychodziły. -
deidre wrote:Dziewczyny, a co myślicie o wkładce Lifenest?
http://allegro.pl/oddychajacy-materac-lifenest-siatka-zestaw-4-el-i4232097275.html
Jest tylko na 5 miesięcy, bo potem dziecko jest za duże i się zsuwa, ale chyba też w niego zainwestuję... boję się panicznie bezdechu u Młodego i SIDS (mój mąż cierpi na taki "dorosły" bezdech i boję się że Młody będzie miał tendencje do zatrzymania oddechu), więc na pewno kupię też monitor oddechu...
No i bardzo mnie zaskoczyło, że jest napisane, że ten materacyk jest super, bo się główka nie odkształca jak śpi na pleckach. Tylko, że ja wczoraj byłam na zajęciach z położną dotyczących karmienia piersią i ona mówiła, że dzieciaczka nie wolno kłaść na plecach, bo jak mu się uleje przez sen (co często się zdarza) to może się zachłysnąć i udusić. Mówiła, że należy kłaść dziecko na boku. I teraz nie wiem... -
Mnie moja kuzynka też chce wcisnąć rzeczy po swoim dziecku. Tylko z zastrzeżeniem, że mamy oddać potem bo ona chce mieć więcej dzieci. Ja nie chcę niczego po cudzych dzieciach. Po pierwsze zawsze marzyłam o dziecku i sama chce wszystko wybrać i kupić. Dlatego doskonale Cię rozumiem. Po drugie stać nas na to, żeby kupić wszystko czego potrzebujemy więc nie widzę powodów, żeby brać to od kogoś i to jeszcze na wypożyczenie. Poza tym też chcę mieć wiecej dzieci więc chcę żeby wyprawka została dla drugiego maluszka. Jak jej wszystko oddam to z drugim dzieckiem będę miała problem, a kto wie czy wtedy będzie mnie stać na kupno wszystkiego nowego. Dlatego na propozycję pożyczenia odpowiedziałam, że stać nas na nowe rzeczy i nie potrzebujemy pożyczać niczego używanego. Temat się skończył
Gdybym nie miała kasy na te wszystkie rzeczy to pewnie bym chętnie skorzystała. Nie miałabym też nic przeciwko pozyczeniu komuś mojej wyprawki gdyby jej potrzebował.
Zaczarowana lubi tę wiadomość
-
no ja tak samo, mamy pieniążki odłożone na takie wydatki, a wózek zadeklarował się że kupi mój tata, na początku nie chciałam zeby wydawali na nas kase skoro za rok całe wesele nam sponsorują na pół z teściami ale się uparł i weź tu bądź mądrym
tamci dziadkowie milczą jak zaklęci jak wspominam o wózku...nie to nie, nie potrzebuje łaski
-
I do mnie dziś kurier przyjechał
No to też się pochwalę (wiem wiem, już drugi raz dziś...)
I zobaczcie co dzisiaj farmaceutka w aptece dała - kupowałam podkład Pharmaceris i mi dała taką małą torebeczkę z kilkoma próbkami produktów Pharmaceris dla przyszłej mamy i dla noworodka no i w środku była też taka bransoletkaA własnie taką chciałam kupić
Gosia19, aswalda, dba, kark, Patu, Io, stardust87, assantea, Paula55, Kaarolina, Nelus, betina89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:I do mnie dziś kurier przyjechał
No to też się pochwalę (wiem wiem, już drugi raz dziś...)
I zobaczcie co dzisiaj farmaceutka w aptece dała - kupowałam podkład Pharmaceris i mi dała taką małą torebeczkę z kilkoma próbkami produktów Pharmaceris dla przyszłej mamy i dla noworodka no i w środku była też taka bransoletkaA własnie taką chciałam kupić
też mam taką bransoletkę i te próbki dla dziecka (ja mam z tej firmy balsam do biustu na rozstępy i drugi balsam do ciała również na rozstępy) ale uważaj bo łatwo zaczepka odpada, mi właśnie odpadła i się zgubiła
-
to prawda, że dziecko nie powinno spać na plecach, mój to jeszcze miał na początku zalecenie jak najwięcej na brzuchu ze względu na bioderka. A jak rodzi się dziewczynka to jeszcze bardziej patrzą na jej bioderka, bo wiadomo, że będzie kiedyś rodziła dzieci
pozycja na boczku też jest bardzo zalecana właśnie ze względu na ulewanie.Karolaaa91, kark, madiiiii lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przeglądałam właśnie wózki i znalazłam taki
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=6370&%3CosCsid%3E
polskiej firmy, kolor 06. Znacie tą markę?? Ja nigdy o niej nie słyszałam i w ogóle to chciałabym go zobaczyć na żywo, ale bardzo mi się spodobał z wyglądu i z opisu też -
nick nieaktualnyEwi, ja bym powiedziała, że chcę mieć kiedyś drugie i to co teraz kupię dla pierwszego to będzie też dla drugiego
Ja dla córki brałam tylko od tych, którzy wiedziałam, że już nie będą mieć kolejnego dziecka, bo np. jak strzelił podgrzewacz to koleżanka tylko machnęła ręką jak zaczęliśmy pytać gdzie kupiła, bo chcemy odkupić nowy. -
kark wrote:Ewi, ja bym powiedziała, że chcę mieć kiedyś drugie i to co teraz kupię dla pierwszego to będzie też dla drugiego
Ja dla córki brałam tylko od tych, którzy wiedziałam, że już nie będą mieć kolejnego dziecka, bo np. jak strzelił podgrzewacz to koleżanka tylko machnęła ręką jak zaczęliśmy pytać gdzie kupiła, bo chcemy odkupić nowy.
no właśnie się tego boję bo przy moich zdolnościach "niszczenia wszystkiego" to prawie wszystko co bym pożyczyła musiała bym odkupićzresztą na swoje się tak nie uważa jak na cudze.
-
A ja tam w ogóle nie lubię pożyczania takich rzeczy. Rozumiem jak ktoś ma trudną sytuację, to wyjścia nie ma, ale ogólnie nie lubię tego, bo potem martwić się żeby nie poniszczyć, nie popsuć itd., mnie to stresuje
Wolę kupić tańsze, ale moje na własność.
kark lubi tę wiadomość