X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi powiedz, że bardzo doceniasz to, że chcą Ci tyle dać, ale powiedz, że to Twoje pierwsze dziecko i chcesz mieć takie rzeczy nowe i wg swojego gustu kupione. Myślę, że szczerość jest najlepsza :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi dobrze w domu :) ah...

stardust87, verynice, kark, Nelus lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=wbIQk-gzr2U

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Ewi powiedz, że bardzo doceniasz to, że chcą Ci tyle dać, ale powiedz, że to Twoje pierwsze dziecko i chcesz mieć takie rzeczy nowe i wg swojego gustu kupione. Myślę, że szczerość jest najlepsza :)

tak będę robić... nie mam wyjścia, muszę sama jakoś to rozwiązywać bo mój mąż jest zawsze za pomysłem żeby wziąść. Muszę raz na zawsze mu wybić z głowy zgadzanie się bez mojej wiedzy na branie czegokolwiek żeby później głupie sytuacje nie wychodziły.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Dziewczyny, a co myślicie o wkładce Lifenest?
    http://allegro.pl/oddychajacy-materac-lifenest-siatka-zestaw-4-el-i4232097275.html

Jest tylko na 5 miesięcy, bo potem dziecko jest za duże i się zsuwa, ale chyba też w niego zainwestuję... boję się panicznie bezdechu u Młodego i SIDS (mój mąż cierpi na taki "dorosły" bezdech i boję się że Młody będzie miał tendencje do zatrzymania oddechu), więc na pewno kupię też monitor oddechu...
    Przyznam szczerze, że pierwszy raz takie coś widzę i rzeczywiście ta siatka wydaje się świetnym pomysłem, gdy dziecko przewróci się na brzuszek, twarzą do materaca. Ale nie wiem z drugiej strony, czy siatka daje dobre podtrzymanie kręgosłupa w odcinku szyjnym. Tak trochę to wygląda jakby dziecko na hamaku spało.
    No i bardzo mnie zaskoczyło, że jest napisane, że ten materacyk jest super, bo się główka nie odkształca jak śpi na pleckach. Tylko, że ja wczoraj byłam na zajęciach z położną dotyczących karmienia piersią i ona mówiła, że dzieciaczka nie wolno kłaść na plecach, bo jak mu się uleje przez sen (co często się zdarza) to może się zachłysnąć i udusić. Mówiła, że należy kłaść dziecko na boku. I teraz nie wiem...

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=wbIQk-gzr2U

filmik ciekawy

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moja kuzynka też chce wcisnąć rzeczy po swoim dziecku. Tylko z zastrzeżeniem, że mamy oddać potem bo ona chce mieć więcej dzieci. Ja nie chcę niczego po cudzych dzieciach. Po pierwsze zawsze marzyłam o dziecku i sama chce wszystko wybrać i kupić. Dlatego doskonale Cię rozumiem. Po drugie stać nas na to, żeby kupić wszystko czego potrzebujemy więc nie widzę powodów, żeby brać to od kogoś i to jeszcze na wypożyczenie. Poza tym też chcę mieć wiecej dzieci więc chcę żeby wyprawka została dla drugiego maluszka. Jak jej wszystko oddam to z drugim dzieckiem będę miała problem, a kto wie czy wtedy będzie mnie stać na kupno wszystkiego nowego. Dlatego na propozycję pożyczenia odpowiedziałam, że stać nas na nowe rzeczy i nie potrzebujemy pożyczać niczego używanego. Temat się skończył :P Gdybym nie miała kasy na te wszystkie rzeczy to pewnie bym chętnie skorzystała. Nie miałabym też nic przeciwko pozyczeniu komuś mojej wyprawki gdyby jej potrzebował.

Zaczarowana lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tak samo, mamy pieniążki odłożone na takie wydatki, a wózek zadeklarował się że kupi mój tata, na początku nie chciałam zeby wydawali na nas kase skoro za rok całe wesele nam sponsorują na pół z teściami ale się uparł i weź tu bądź mądrym :D :) tamci dziadkowie milczą jak zaklęci jak wspominam o wózku...nie to nie, nie potrzebuje łaski :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I do mnie dziś kurier przyjechał :) No to też się pochwalę (wiem wiem, już drugi raz dziś...)

rush80.jpg
    2rwkhe8.jpg

I zobaczcie co dzisiaj farmaceutka w aptece dała - kupowałam podkład Pharmaceris i mi dała taką małą torebeczkę z kilkoma próbkami produktów Pharmaceris dla przyszłej mamy i dla noworodka no i w środku była też taka bransoletka :) A własnie taką chciałam kupić :)
    219axqs.jpg

:)

Gosia19, aswalda, dba, kark, Patu, Io, stardust87, assantea, Paula55, Kaarolina, Nelus, betina89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam taka sama bransoletke ;)
    nie wiedzialam za bardzo po co mi ;)

lece na wizyte a pozniej na basenik :) do pozniej!

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    I do mnie dziś kurier przyjechał :) No to też się pochwalę (wiem wiem, już drugi raz dziś...)

rush80.jpg
    2rwkhe8.jpg

I zobaczcie co dzisiaj farmaceutka w aptece dała - kupowałam podkład Pharmaceris i mi dała taką małą torebeczkę z kilkoma próbkami produktów Pharmaceris dla przyszłej mamy i dla noworodka no i w środku była też taka bransoletka :) A własnie taką chciałam kupić :)
    219axqs.jpg

:)

też mam taką bransoletkę i te próbki dla dziecka (ja mam z tej firmy balsam do biustu na rozstępy i drugi balsam do ciała również na rozstępy) ale uważaj bo łatwo zaczepka odpada, mi właśnie odpadła i się zgubiła

qb3c82c3gptozz8t.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOo dobrze, że mówicie...będę pilnować zawieszki :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, że dziecko nie powinno spać na plecach, mój to jeszcze miał na początku zalecenie jak najwięcej na brzuchu ze względu na bioderka. A jak rodzi się dziewczynka to jeszcze bardziej patrzą na jej bioderka, bo wiadomo, że będzie kiedyś rodziła dzieci :)
    pozycja na boczku też jest bardzo zalecana właśnie ze względu na ulewanie.

Karolaaa91, kark, madiiiii lubią tę wiadomość

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przeglądałam właśnie wózki i znalazłam taki
    http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=6370&%3CosCsid%3E
    polskiej firmy, kolor 06. Znacie tą markę?? Ja nigdy o niej nie słyszałam i w ogóle to chciałabym go zobaczyć na żywo, ale bardzo mi się spodobał z wyglądu i z opisu też :)

thiki0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, ja bym powiedziała, że chcę mieć kiedyś drugie i to co teraz kupię dla pierwszego to będzie też dla drugiego :)
    Ja dla córki brałam tylko od tych, którzy wiedziałam, że już nie będą mieć kolejnego dziecka, bo np. jak strzelił podgrzewacz to koleżanka tylko machnęła ręką jak zaczęliśmy pytać gdzie kupiła, bo chcemy odkupić nowy.

• verynice Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zerknęłam na naszą tabelkę i zobaczcie co się okazało:
    23 chłopców
    19 dziewczynek

Niedługo będzie pół na pół :)hihihihi :)

Io, kark, madiiiii, Kaarolina lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ewi, ja bym powiedziała, że chcę mieć kiedyś drugie i to co teraz kupię dla pierwszego to będzie też dla drugiego :)
    Ja dla córki brałam tylko od tych, którzy wiedziałam, że już nie będą mieć kolejnego dziecka, bo np. jak strzelił podgrzewacz to koleżanka tylko machnęła ręką jak zaczęliśmy pytać gdzie kupiła, bo chcemy odkupić nowy.

no właśnie się tego boję bo przy moich zdolnościach "niszczenia wszystkiego" to prawie wszystko co bym pożyczyła musiała bym odkupić :D zresztą na swoje się tak nie uważa jak na cudze.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz na lotnisku. Za pol godziny boarding.pierwszy raz bede leciala tym dwupokladowym samoltem.
    Milego wieczorku:)

verynice, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam w ogóle nie lubię pożyczania takich rzeczy. Rozumiem jak ktoś ma trudną sytuację, to wyjścia nie ma, ale ogólnie nie lubię tego, bo potem martwić się żeby nie poniszczyć, nie popsuć itd., mnie to stresuje :/ Wolę kupić tańsze, ale moje na własność.

kark lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pożyczaniem to ciężka sprawa bo jak się zniszczy trzeba odkupić i wogóle. Mi koleżanka proponowała pożyczenie wózka ale grzecznie odmówiłam.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ