X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik z tego co widzę to wózek i fotelik stan idealny :) no i cena atrakcyjna :)

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) śliczne są te Wasze zakupy. Ja na razie dostałam zakaz od męża na kupowanie rzeczy dla malucha, bo nie mamy gdzie tego trzymać, a w czerwcu ma przyjść do nas stolarz i zrobić nam wielką szafę, więc kupować mam po czerwcu:P
    Hela - tą cukrzycą tak bardzo się nie martw, nawet jeśli potwierdzi się po obserwacji dobowej, to przy trzymaniu diety wszystko będzie ok. Najważniejsze że nie masz cukru w moczu, drożdżaki też się wyleczą jak przestaniesz jeść cukier.
    A ja wczoraj miałam super dzień. Pojechaliśmy z M i moją mamą na działkę, oni kosili trawę, ja robiłam grilla i wyszywałam mój gobelin:) A dziś z racji tego, że nie mogę kupować nic dla dziecka to zainwestowałam siebie i zrobiłam manicure hybrydowe:DD I kupiłam trzecią parę takich samych trampek XD

Paula55, Nelus, Kaarolina, dba, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie do wyprania i naoliwienia :)))

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka, ja sama sobie robie taki manicure. I uwielbiam go. Kolor piekny i blyszczacy przez trzy tygodnie. Dluzej to juz odrost okropny :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna bezcenna noc przede mną. :| cholerny wiatr ;( Śpicie już?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zakupy extra ja jakos nie moge sie zabrac za to
    trzymam kciuki za wasze problemy i mam nadzieje ze szybko sie rozwiaza
    milej nocki wam zycze

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :) Czekam na pozytywne wieści mojej szwagierce przed 5 odeszły wody i do tej pory nic nie dała znać a teściowa to świruje z nerwów.... Ciekawa jestem na jakim etapie jest ale strasznie była zestresowana jak ostatni raz rozmawiałyśmy.

Patu lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim mamusiom i maluszkom ;)

Ale fajne zakupy ;) ja swoje dzis powinnam dostać. Jak ktoś odbierze bo wybywam z mężem z domu na prawie cały dzień. Musi kupić jedną rzecz 200 km stąd a w pobliżu mieszka jego babcia. Pierwszy raz zostanie prababcia to chce się maz pokazać z żona w ciąży i choć zdjeci małej z 3d ;) zapowiada się super dzień.

A ja od kilku dni mam zachcianki na pomidory i winogron. Jem na okrągło :D wczoraj kupiłam po 3 kg ;) zbankrutuje a nie mogę się oprzeć ;)
    A mała kopie coraz częściej. Kiedy ona śpi? ;)

Hela mam nadzieję ze wypuszcza Cię jutro ze szpitala. Będzie dobrze powodzenia ;)

A jak tsh spada ft4 rośnie to dawkę się zmniejsza. Jak tsh rośnie ft4 spada to zwiększa. Oczywiście pisze bardzo ogólnie. Czasem np rosną albo spadają oba ostatnio tak miałam. Więc ufalabym bardziej polskim lekarzom.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)
    Ja dzisiaj wyruszam na poszukiwanie stanika dla mnie ale w moim mieście graniczy to z cudem (chodzi o duuuuuży rozmiar a u Nas to prawie że nie możliwe)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie. Co za okropna noc! Wogóle spać się nie dało w każdej pozycji bolą plecy i jeszcze przeziębienie mnie bierze... A mój dzidziuś od rana gimnastyka, aż brzuch podskakuje.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) No i po raz drugi zostałam ciocią :) Moja szwagierka urodziła synka 2800g 56 dł a na imię będzie miał chyba Gabriel :) Podobno miała tragiczny poród wody jej odeszły przed godz 17 a urodziła przed 24. Dziecko podobno już chciało wychodzić a rozwarcia nie miała wystarczającego i w ostatniej chwili zrobili jej cesarkę. Ale teraz taka szzęśliwa bo małego tuli mówi że taki dziadek mały pozmarszczany :)
    Oby nasze porody były lekkie :)

Kaarolina, stardust87, verynice, jovi81, madiiiii, Io, Nelus, aleksa.wawa, Patu, aswalda lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry mamusie :)

Imię śliczne :) a dzidziuś nie za duży jest ale ważne że zdrowy :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja juz w szpitalu czekam az mnie gdzues usadza ;) moglaby szwagierka zaczac rodzic dzisiaj mialabym relacje na bierzaco ;) dzisiaj mozecie produkowac duzo zebym muaka co czytac ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

Śniadanko zjedzone, zaraz jadę na rynek po świeże warzywa i owoce. a Co do zachcianek to mogłabym na okrągło jeść arbuzy, galaretkę z truskawkami i nektarynki :D

Paula55, akuszerka89, nenka, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Tak marudziłam, że spać przez wiatr nie mogę, a jak zasnęłam to jak dziecko spałam :P Nawet na siku w nocy nie wstałam co nie zdarzało mi się od kilku miesięcy. Obudziłam się chwilę po 7, wyspana jak nigdy :P I od rana się za porządki wzięłam. Szybka przerwa na śniadanie i wracam do sprzątania :) Miłego dnia dziewczyny :) I maluszki :D

Paula55, akuszerka89, Io, verynice, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)
    Ale dzis pospalismy :)

Beata gratulujemy nowego czlonka rodziny :) dobrze ze mamusia juz tuli swoje dzieciatko :)

U nas od kilku dni okropna pogoda i moj syn to chyba czuje bo od kad sie tak zepsula mniej sie rusza...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Ale dzisiaj cisza, mało nas chyba, albo te co mogą to pewnie sobie śpią, szczęściary. Do mnie dzisiaj przyjedzie kurier z kocykiem, już się nie mogę doczekać, mam nadzieje, że się nie rozczaruje, bo kosztował z przesyłka 94 zł (szok).
    Wrzuce fotke wieczorem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 08:57

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dzień dobry mamusie :)

Śniadanko zjedzone, zaraz jadę na rynek po świeże warzywa i owoce. a Co do zachcianek to mogłabym na okrągło jeść arbuzy, galaretkę z truskawkami i nektarynki :D
    jak mowa o zachciankach, to ja miałam wczoraj chyba swoją pierwszą, taką poważną zachciankę, bo poprzednie to były "zjadłabym, ale niekoniecznie". Natchnęło mnie na wafle teatralna (nie wiem czy znacie, bo to toruński wyrób). Myślałam, że oszaleję jak ich nie zjem. Na szczęście byliśmy w kościele i obok jest sklep spożywczy i kupiłam 4 szt. 2 zjadłam w samochodzie w drodze do domu (a jedzie się jakieś 5-8 minut), 3. zjadłam idąc z garażu do domu, a 4. jak na kanapie zasiadłam... Ależ byłam szczęśliwa :D

dba, Kaarolina, Beataa25, Paula55, Io, verynice, Fipsik, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki,
    My jesteśmy szczęśliwi po wczorajszej wizycie :
    Franek jest nadal Frankiem i waży 560g ! i wyprzedza wiek ciążowy o 2 tyg. :)
    Lekarz potwierdził cc w okolicach 38 tygodnia. Nie wiem czy się z tego cieszyć czy martwić ale może to w mojej sytuacji będzie lepsze.
    Powiedział że chociaż szyjkę mam ze stali 4,5cm :) W przyszłym tygodniu 3d u kardiolog i badanie przepływów i serduszka.
    Miłego dnia ( u mnie szaro buro i ponuro ).

kark, akuszerka89, Kaarolina, assantea, Paula55, Io, verynice, Gosia19, aleksa.wawa, Zaczarowana, aswalda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Witajcie Mamuśki,
    My jesteśmy szczęśliwi po wczorajszej wizycie :
    Franek jest nadal Frankiem i waży 560g ! i wyprzedza wiek ciążowy o 2 tyg. :)
    Lekarz potwierdził cc w okolicach 38 tygodnia. Nie wiem czy się z tego cieszyć czy martwić ale może to w mojej sytuacji będzie lepsze.
    Powiedział że chociaż szyjkę mam ze stali 4,5cm :) W przyszłym tygodniu 3d u kardiolog i badanie przepływów i serduszka.
    Miłego dnia ( u mnie szaro buro i ponuro ).
    kochana, w 38t dzidzia jest już w pełni zdolna do samodzielnego życia, więc nie ma się co martwić. szybciej swojego maluszka przytulisz przynajmniej :)

jovi81 lubi tę wiadomość

‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ