WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczynki, wkońcu mam czas na nadrabianie, wiem że trochę was zaniedbałam, no ale miałam straszne zaległości na uczelni, i musiałam (muszę przez jeszcze 3 tygodnie) jakoś tam przebywać, ale tym to akurat nie będę wam głowy zawracać. Ogólnie u mnie nic się ciekawego nie wydarzyło, ciuszków nie kupowałam, bo jak wychodziłam to sklepy wszystkie były pozamykane, zdjęcia brzuszka jeszcze też nie zrobiłam, ale obiecuję że jeszcze dzisiaj tymi okrągłościami się pochwalę. Wizytę mam 10 czerwca i powiem szczerze że już się nie mogę doczekać jak zobaczę to moją kruszynkę, też czeka mnie wizyta u położnej ale tu akurat będzie lekka rozmowa na temat porodu, zmierzenia ciśnienia i ważenie. Trochę jestem ciekawa bo dość często i dużo jem ale także dość często (od początku ciąży) leci mi krew z nosa, myślę że to taki urok ciąży albo być może niskie ciśnienie.

PS... boże, trochę tego nadrabiania mam, chyba mi wybaczycie jak tylko was poczytam :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja muszę się pożalić bo od wczoraj znowu twardnieje mi brzuch!! w nocy z bólu się aż skręcałam aż się Mąż wystraszył... do tej pory był spokój ale znowu zaczyna mi się spinać ;/ ostatnio mam trochę więcej ruchu bo ten remont i kilka spraw trzeba pozałatwiać ale coś czuję że do czwartkowej wizyty będę musiała leżeć plackiem oprócz robienia badań w pon morfologia mocz crp we wtorek glukoza ;/ i dentysta będzie leżenie... mam nadzieję że mi się młody znowu na świat nie pcha;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 13:33

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    a ja muszę się pożalić bo od wczoraj znowu twardnieje mi brzuch!! w nocy z bólu się aż skręcałam aż się Mąż wystraszył... do tej pory był spokój ale znowu zaczyna mi się spinać ;/ ostatnio mam trochę więcej ruchu bo ten remont i kilka spraw trzeba pozałatwiać ale coś czuję że do czwartkowej wizyty będę musiała leżeć plackiem oprócz robienia badań w pon morfologia mocz crp we wtorek glukoza ;/ i dentysta będzie leżenie... mam nadzieję że mi się młody znowu na świat nie pcha;/

mnie tak spina od kilku dni, raz jest lepiej raz gorzej. W nocy sie obudzilam bo mnie jakie sskurcze dopaly i sie cholernie balam:( wzielam spora dawke magnezu i staram sie nie forsowac.

• Io Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina - głowa do góry. Na pewno wszystko ok. Mnie też ostatnio twardniał i robiłam panikę. Na szczeście gin powiedziała, że wszystko jest ok, a twardnienie brzucha może mieć zwiazek z dużą aktywnością małego. Akurat codziennie miał czkawkę i dużo kopał. Oczywiście trzeba się oszczędzać. Niby ciąża to nie choroba, ale trzeba uważać. W każdym razie trzymam kciuki, żeby Twój maluszek jeszcze nigdzie się nie wybierał. W końcu gdzie mu bedzie lepiej? :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez lykam magnez biore scopolan bo na no-spe jestem uczulona i nje moge jej brac ale mimo wszystko i tak mnie skurcze lapia i to takie porzadne :/

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Kaarolina - głowa do góry. Na pewno wszystko ok. Mnie też ostatnio twardniał i robiłam panikę. Na szczeście gin powiedziała, że wszystko jest ok, a twardnienie brzucha może mieć zwiazek z dużą aktywnością małego. Akurat codziennie miał czkawkę i dużo kopał. Oczywiście trzeba się oszczędzać. Niby ciąża to nie choroba, ale trzeba uważać. W każdym razie trzymam kciuki, żeby Twój maluszek jeszcze nigdzie się nie wybierał. W końcu gdzie mu bedzie lepiej? :)
    No oby oby bo juz raz przezywalam Jego pchanie sie na swiat i boje sie ze to powtorka z rozrywki :/ oby do czwartku wytrzymac az gin mi sprawdzi szyjke bo lubi mi sie skracac...a codziennie Krzysiowi powtarzam ze ma.siedziec w brzuszku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 14:07

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w niedzielę :)

ja dziś upiekłam na szybko babkę :) i teraz podgrzewam na obiad gołąbki :) pychotka uwielbiam a o 16 idziemy z moim M na grilla :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    witam w niedzielę :)

ja dziś upiekłam na szybko babkę :) i teraz podgrzewam na obiad gołąbki :) pychotka uwielbiam a o 16 idziemy z moim M na grilla :)
    U Nas tez golabki na obiad i karpatka sie wlasnie robi :)

Paula55, Ewi25 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez czesto brzuchol twardnieje. Ale tez mysle ze to normalne. I czesto mam tak ze brzuch sie masakryczńie napina a zaraz mam wrazeńie ze czuje np plecki albo dupke malego. I ze to wlasnie od jego ruchow i rozpychania tak sie spina....

Wy macie przynajmńiej wizyty u gina i was wysprawdza na lewo i prawo. A my musimy polegac na matce naturze :( dopiero jak by cos bardzo zlego sie dzialo mam szanse na dokladne badania...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio zrobilam ciacho z wisniami :) a dzis na obiad piers z indyka z ananasem zapiekana z serem :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho z wisniami zjadlabym :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam ;) najlepiej smakuje jak jest jeszcze cieple ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Hej ja z tym wózkiem to zwariuje jestem taka nie zdecydowana moje dziecko chyba nie będzie miało wózka
    Rozmiar S a dlaczego się pytasz?
    Bo ja miałam mega dylemat z wyborem rozmiaru. Chyba godzinę się zastanawiałam. Krakowskim targiem wzięłam M, ale nie wiem czy za duże nie będą.. :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś byliśmy u mojej mamy w Toruniu, bo nas zaprosiła z okazji dnia dziecka :P Zrobiła sernik na zimno, co tam, że ja laktozy nie mogę :P pocieszyłam się wafelkiem jak wszyscy wcinali sernik. I maluchowi kupiłam kocyki w Biedronie - b.fajne, mięciutkie i w kotki :D
    A w drodze powrotnej zemdlałam w samochodzie :O Znowu miałam ten zespół ucisku żyły wrotnej czy jak to się nazywa. Coraz częściej mi się zdarza :( Tym razem nawet nie leżałam na plecach tylko siedziałam odchylona w fotelu. Dobrze, że jako pasażer. Mąż w ostatniej chwili zjechał na parking i pomógł mi się na bok przewrócić. Ale się przestraszyłam. Myślałam, że się skończy wezwaniem karetki. Ale chwilę na boku poleżałam i przeszło. Tylko trochę to stresujące jest, bo co jak mi się zdarzy jak sama będę prowadzić? Albo sama w domu będę?.. Bez sensu.. :|

• aswalda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie :) Kaarolina to nie dobrze,ze Ci twardnieje mimo magnezu. Moze powinnas zazywac cos mocniejszego? Mnie bardzo pomogla luteina,oczywiscie po konsultacji lekarskiej. Stardust masakra,musisz chyba jeździc sama tylko w ostatecznosci. Slyszalam o tym zespole ale myslalam,ze to tylko jak sie na plecach leży sie dzieje !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 15:34

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Witam Mamusie :) Kaarolina to nie dobrze,ze Ci twardnieje mimo magnezu. Moze powinnas zazywac cos mocniejszego. Mnie bardzo pomogla luteina,oczywiscie po konsultacji lekarskiej. Stardust masakra,musisz chyba jeździc sama tylko w ostatecznosci. Slyszalam o tym zespole ale myslalam,ze to tylko na plecach sie dzieje !
    No ja też tak myślałam. Ostatnio to miałam jak na USG leżałam u mojej gin. Ale teraz widocznie jakoś musiałam źle siedzieć, że mnie złapało. Dobrze, że to szybko przechodzi jak się pozycję zmieni. Ale raczej do końca ciąży już prowadzić nie będę. Bo to moment i już straciłam świadomość.. Zdążyłam tylko powiedzieć do męża, żeby na parking zjechał. Sama się jeszcze ruszałam, ale już tego nie pamiętam.

• aswalda Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku straszne to jest... Ja uprzedzilam Meza,ze moze mi sie cos takiego stac jak bede lezec i juz wie co zrobic w takiej sytuacji,ale na szczescie jeszcze mi sie to nie przytrafilo i mam nadzieje,ze tak zostanie :).

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana stardust!!!!!! Chba bym zawalu dostala!!!
    Biedactwo. Dobrze ze o tym napisalas bo ja nie wiedzialam ze cos takiego jest...
    Absolutnie nie prowadz sama. To zbyt niebiezpieczne. Dobrze ze maz wiedzial co robic... Uwazaj na siebie!!!

Ale fajnie masz ze u mamci bylas. Moja nam pieknego smsa wyslala i dzownilam do niej. Kurde ostatnio to co dzien bym do niej dzwonila :( tak mi sie teskni :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A ten z kolei wyglada prawie identyko jak nasz 1 wybor z baby merca czyli jak zipy q :) oni chyba sie kopiuja :)
    Oczywiscie ze mi sie pidoba bo sama chcialam podobny :) a kolor???? Zakochalam sie!!! Chce pokoj turkusowo szary dla syncia kiedys wiec moj ideal :P

Tylko jedna sprawa. Znow ta plastikowa, polokragla gondola??? Mierzylas ja w srodku? Tzn nie u gory tylko sam spod gdzie lezy dziecko. Mi babka ta gondole odradzila bo podobno one sa malusie. Ale jesli widzialas i dla ciebie jesy ok to super :)

gondola jest duża, w ogóle ten wózek jest spory. a dziś mnie jeszcze tchneło i zaczełam myśleć o wózku jedo fyn i jutro chyba podjadę go obejżę, bo on wydaje się być gabarytowo mniejszy. Ech, sama już nie wiem co wybrać, codziennie inna koncepcja.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust powiem Ci szczerze że nie powinnaś za kierownicę siadać bo nie dość że sobie możesz i dziecku zrobić krzywdę to możesz przy tym komuś obcemu zrobić coś albo spowodowac poważny wypadek te trzy miesiące pewnie wytrzymasz jakoś przykre to ale Ja też nie słyszałam o takim czymś ale lepiej dmuchać na zimne

A Ja uciekam na rowerek :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ