X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzcie jakie fajne miejsce sie otworzylo u mnie w miescie ale oja niunia bedzie miala frajde
    http://www.lubin.pl/aktualnosci,31150,_w_parku_tlumy.html

hela lubi tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, witam się poweselnie i popoprwainowo :) Mój jedyny brat brał ślub i to było dla mnie taaaakie dziwne że nie wiem, nadal z resztą jest :) na weselu wytrzymałam do 1, normalni szok, przeważnie chodzę spać o 21 :D nie tańczyłam, tylko siedziałam, jadłam, gadałam i starałam się ładnie wyglądać :P A teraz idę już spać, bo padam na twarz. Jutro postaram się Wam coś więcej napisać, buziaki moje drogie :***

Paula55, stardust87, aswalda, Kaarolina, kark, justyna14, Gosia19 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka to moze jakies foto z tego pieknego dnia :) pochwal sie jak oieknie wygladalas ;)
    Tez bym szla na wesele :P
    Ale najblizsze to chyba nasze ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde tez bym sie juz pobawila

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Stardust powiem Ci szczerze że nie powinnaś za kierownicę siadać bo nie dość że sobie możesz i dziecku zrobić krzywdę to możesz przy tym komuś obcemu zrobić coś albo spowodowac poważny wypadek te trzy miesiące pewnie wytrzymasz jakoś przykre to ale Ja też nie słyszałam o takim czymś ale lepiej dmuchać na zimne

A Ja uciekam na rowerek :)
    wiem wiem, nie mam zamiaru. Ani potrzeby tak naprawdę. Przestraszyłam się dziś i to tak poważnie. Nie będę ryzykować.
    A mąż wiedział co robić, bo ostatnio u gin też mnie przewracali. Dobrze, że o tym pomyślał, bo prawdę mówiąc ja na początku nie skojarzyłam, że to może być to - przecież nie leżałam tylko siedziałam. Ale dobrze, że to było to bo szybko przeszło :) Także dziewczynki, uważajcie na siebie. Bo ja do mdlących nigdy nie należałam. A teraz już mi się to 3 raz w ciągu miesiąca zdarzyło..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz trzeci dzien u tesciow, jest tak piekna pogoda ze ciagle siedzimy w parku albo u kogos na grillu. Musze korzystac bo juz we wtorek moje Kochanie znowu zaczyna 10 dniowy maraton w pracy! Powiem wam ze indyjska kuchnia mi chyba wychodzi na dobre, jak przyjechalam tu to wazylam juz 61,5kg a dzisiaj 59,8 :D chyba bede musiala tu czesciej zagladac po porodzie he he
    To wczorajsza forka z pikniku :)
    2uokjkx.jpg

nenka, stardust87, aswalda, karolcia:)))), Kaarolina, betina89, kark, verynice, justyna14, Gosia19 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka22 :) wrote:
    Chodzicie do szkoły rodzenia czy jeszcze nie? Ja w ten piątek idę z partnerem pierwszy raz. Słyszałam że dostaje się próbki kosmetyków. Któraś mama dostała coś?
    ja w tym tygodniu mam już ostatnie spotkanie :P Na pierwszych zajęciach dostałyśmy próbki z johnsona i nivea. Żele, balsamy, krem na odparzenia, książeczki jak pielęgnować malucha i kalendarz dla malucha "1 rok życia" do wypełnienia i poczytania i wkładki laktacyjne dla mam. I jeszcze jakąś czapeczkę z reklamą mleka zastępczego Nan. I naklejkę na samochód. Dużo takich pierdół

• Nelus Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanko (o ile jeszcze w Polsce nie spicie) czy przed badaniami na glukoze mozna cos jesc? Nikt mi nic nie mowil jak sie zapisywalam a moj chlopak wygooglal ze niby mozna... Badanie mam o 10 a zazwyczaj budze sie o 6 rano i sobie podjadam :p

201703012752.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy badaniu glukozy nie powinno sie jesc 12 godzin przed pobraniem ale jak skrocisz do 10 to tez tragedii nie bedzie ;-) bo tu chodzi o poziom glukozy we krwi na czczo i pozniej jak sie robi krzywa cukrowa to pijesz "magicznynapoj" i pobieraja krew po 1h i po 2h (zalezy jak Ci lekarz zalecil)

Nelus, kark lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Cześć dziewczyny!

Stardust, jak obiecałam, tak sprawdziłam - Ara jeszcze nie otwarta w Jastarni, ale polecam Ci zaglądnąć do Werandy - puszyniutkie obiady i te ich ciasta/torty... mmmmmm

Trochę mnie przestraszyłaś tym zasłabnięciem w samochodzie... mnie jutro czeka kilka dobrych godzin w tej pozycji, bo będziemy wracać znad morza do Krakowa.
    A miałam już ten przypadek omdlenia taki jak Ty - w czasie usg genetycznego 2giego trymetru 1.5 miesiąca temu.

Mam nadzieję że zdążę kwiknąć mężowi żeby zjechał na bok, jakby mnie zaczęło ścinać w czasie jazdy (zamierzałam kawałek trasy nawet prowadzić, ale nie ma co ryzykować w tym momencie życia 3 osób...).
    dziękuję :) werandę też znam, głównie z pyyyyyyyyyyyyyyysznych deserów :)
    A w samochodzie uważaj. Jak się da, to siedź trochę na boku co jakiś czas, żeby pleców i kości ogonowej nie przygniatać do fotela. Jeśli chodzi o czas na zjechanie na pobocze to jest go trochę. Bo najpierw był niepokój (jakby było mi niewygodnie - wierciłam się w fotelu), później zrobiło mi się duszno mimo klimatyzacji. Później zaczęły się mdłości, aż zaczęłam szukać jakiegoś worka albo pojemnika (bo od początku ciąży jeździ ze mną w samochodzie :P), ale od mdłości do tego zasłabnięcia to już był moment. Potem nie pamiętam co było, ale jak się ocknęłam (tzn nie straciłam przytomności, ale nie pamiętam co się działo) to leżałam już na boku i piłam wodę, którą mąż mi trzymał. Ogólnie jakbym szybciej skojarzyła, że to to i odwróciła się na bok jak tylko zaczęły się duszności albo mdłości to by nawet nie trzeba było się zatrzymywać. Ale za późno skojarzyłam. teraz już wiem.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    A mam pytanko (o ile jeszcze w Polsce nie spicie) czy przed badaniami na glukoze mozna cos jesc? Nikt mi nic nie mowil jak sie zapisywalam a moj chlopak wygooglal ze niby mozna... Badanie mam o 10 a zazwyczaj budze sie o 6 rano i sobie podjadam :p
    niestety musisz być na czczo. Niektórzy mówią, że można pół szklanki wody wypić, ale nie wiem.

Nelus lubi tę wiadomość

• deidre Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, tak dokladnie tak to pamietam z tamtego usg. Najpierw niepokoj, troche taka irytacja ze nie moge zmienic pozycji. Potem duszno i jak zaczelo mi sie robic niedobrze to mnie lekarka zbierala juz z lezanki.
    A ty mialas fotel w samochodzie mocno odchylony jak do drzemki czy normalne nachylenie?

Nelus, ja normalnie wypilam wody ile chcialam przed badaniem (pytalam sie pielegniarki czy moge i wlasnie powiedziala ze moge sie napic ile chce przed 1wszym poborem krwi, potem juz tylko tyle ile dostane z glukoza).
    Co do jedzenia przed to nie mozna.

Nelus lubi tę wiadomość

v50lkjv.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Stardust, tak dokladnie tak to pamietam z tamtego usg. Najpierw niepokoj, troche taka irytacja ze nie moge zmienic pozycji. Potem duszno i jak zaczelo mi sie robic niedobrze to mnie lekarka zbierala juz z lezanki.
    A ty mialas fotel w samochodzie mocno odchylony jak do drzemki czy normalne nachylenie?

Nelus, ja normalnie wypilam wody ile chcialam przed badaniem (pytalam sie pielegniarki czy moge i wlasnie powiedziala ze moge sie napic ile chce przed 1wszym poborem krwi, potem juz tylko tyle ile dostane z glukoza).
    Co do jedzenia przed to nie mozna.
    no właśnie miałam normalnie, dlatego nie skojarzylam tych objawów.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie ;)
    Ja strasznie glodna ale ide na badania krwi wiec jesc nie moge ale juz kanapeczka po przygotowana.. jak mnie ssie juz o tej godzinie to co to jutro na glukozie bedzie masakra jakas ale trzeba wytrzymac to jakos ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja, tez ide na badania rano (teraz mam dopiero wieczor 22). Ciekawe jak wytrzymam bez sniadania! Wiesz moze czy wyniki przy badaniu glukozy sa od razu czy trzeba czekac z kilka dni? Modle sie zeby nie miec cukrzycy ...

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas sa tego samego dnia jak sie pojdzie z samego rana jak pojdzie sie pozniej sa na nastepny dzien dopiero ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 07:18

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie. Jaki dziś okropny dzień i zimno i pada aż nie chce się z łóżka wstawać eh jeszcze po nocach brzuch mnie boli ale tak wyżej i spać się nie da... miłego dnia i pozytywnych wizyt jeśli dziś są:)

Nelus lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my ja zaraz na KTG jutro na badanie aż wam współczuję bo wstałAm a już jem trzymam kciuki

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie juz tez po sniadanku jutro bedzie gorzej ale czego sie nie robi dla Maluchow ;)

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Mamuśki,
    trochę mnie nastraszyłyście bo nadal sporo jeżdżę autem a spać umiem tylko na plecach... rozumiem ze to się może przytrafić każdej z nas czy są jakieś wskazania ?

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ