WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Dzięki stardust za wyjaśnienie. Teraz mam już jasność. Zaczynam spać na lewym boku czego nie lubię ale mus to mus :) A z tym autem też już na dłuższe trasy nie będę sama się wybierać jeśli nie będzie to konieczne :)
    jak chcesz coś więcej poczytać to z tego co pamiętam to się nazywa zespół ucisku żyły wrotnej dolnej (o ile nic nie pokręciłam). I jedyne wskazanie to powiększająca się macica, czyli im dalej w ciąży tym bardziej nam to grozi, bo macica na tą żyłę naciska.

jovi81 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    co do pozycji spania to ja mam dwie zwykle poduszki jedna wkładam między kolana spiąc na boku a na drugiej trzymam stopy :-) i powiem Wam, że wygodnie mi :-)

Co do tych omdleń to pierwsze słysze a też autem jeżdze duzo...
    ja też autem dużo jeżdżę (od wczoraj już tylko jako pasażer niestety :P) i też pierwszy raz coś takiego miałam. Bo to ogólnie z autem nie ma nic wspólnego. Musiałam po prostu źle siedzieć, że uciskałam tę żyłę.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak kultury totalny. Wybaczcie. Dzień dobry :)
    Migotka, pisz co u Ciebie i zdjęcie brzucha dawaj, bo dawno się nie udzielałaś :) Taka kara! A co! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 09:52

Kaarolina lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

Witam się w 26 tygodniu ciąży! Ale mnie to cieszy!
    Wczoraj wyprawialiśmy urodziny babci u mojej mamy na ogrodzie i najpierw się nalatałam, żeby to wszystko postawić na stoły a potem wszystko zbierałam :) Ale powiem Wam, że ani brzuch nie twardniał ani nic...tylko nogi bolały :)
    A mój synuś to tak jak Twój Karolina, woli taką pogodę bo też szaleje od rana ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty - kto ma?

Kaarolina, stardust87 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :) ja miałam super sen, że do grecji na wakacji wyjeżdzamy jutro :)

7w3d 💔
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero za tydzień mam wizytę a potem 16 usg 4d i wtedy będę pięknie widziała swoje cudeńko razem z rodzinką :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę dopiero 18 czerwca! :( Już nie wiem jak mam odliczać, żeby "brzmiało" jak najkrócej :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A ja mam wizytę dopiero 18 czerwca! :( Już nie wiem jak mam odliczać, żeby "brzmiało" jak najkrócej :)
    hahaha :)

verynice lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 23.06 :( very, jak znajdziesz jakiś sposób, to się podziel :P

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ja też 18 a to jeszcze tyle czasu...
    Moja córka chyba za to lubi upały bo ja ledwo dyszałam a ona na okrągło impreza:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam wykonczona :( cala noc od 2 bylam w szpitalu z moim T :( dostal w domu ataku kamieni nerkowych i po tym jak zaczal wymiotowac i miec biegunke jednoczescie pojechalismy do szpitala bo juz najmocniejsze przeciw bolowe nie pomagaly :(
    Dostal morfine, kroplowki jest po przeswietleniu i czeka na lekarzy z rannej zmiany. Mi kazali w szpitalu jechac do domu i sir przespac bo tez mi sie slabo zrobilo.
    Maluszek czul od poczatku ze jest cos nie tak z tata bo tak okropnie kopal calutki czas. Nie mial wiecej niz 3-5 min przerwy. Nie spal ze mna cala noc. Kopal tak strasznie jak nigdy...

Teraz czekam na informacje czy moge juz jechac do mojego miska...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maż też miał niedawno ten atak ale on ma kamień 4,5mm i też dostał zastrzyki z morfiny ale że on był po za domem jakieś 500km w pracy bo montował maszyny w szpitalach to odrazy poszedł na oddział i piguły go nafaszerowały i też chciały położyć ale stwierdził że zrobi sobie odpoczynek kilku godzinny i wróci dalej montować i mówił że prawie zadne leki nie pomagały więc co to za pieruństwo łapie ludzi i to teraz dużo się o tym słyszy :( za tydzień przejdzie mu i wróci do sił :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej by bylo jak by te kamienie mu rozbili. Bo sytuacja sie bedzie powtarzac. Najgorsze jest to ze on ma tendencje do tworzenia sie kamieni.
    Jeden lekarz w pl powiedzial ze jest spoko lek na to zeby zachamowac ich rozwoj ale tylko na ukrainie sprzadaja ten lek.
    W naszym debilnym panstwie wprowadzili zakaz sprzadawania go mimo ze jest to normalny bezpieczny lek bo soe noe dogaduja z ukraina!!! Czicie to?
    A na internecie owszem mozna kupic ale nie masz pewnosci ze jest data nie przebita i lek kosztuje 200 razy tyle co w aptece!

Dzwonil do mnie i podobno leki przestaja dzialac i zńow go zaczyna bolec :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I będzie boleć bo mój mąż też się trochu nacierpiał ale dostanie na pewno jeszcze dawkę odpowiednią tylko gorzej jak wypiszą go ze szpitala i wtedy tylko tabsy zapiszą i nospę na recepte podejrzewam a i tak za wiele nie pomogło bo jednak to ostry ból :( musi niestety odpocząć i przeboleć to :( taki chory kraj :(
    Mój mąż właśnie w lipcu ma wizytę u urologa i pojedziemy rozbijać te kamienie bo na pewno wróci to tyle że nie wiem czy to prywatnie czy na nfz bo to u nas nic nie wieadomo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 10:38

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie balismy bo tu w uk na wszystko daja paracetamol... Byl pewien ze mu nie pomoga i odesla do domu. Ale ma szczescie wzieli to na serio.
    No lekarka mowila ze ma sie jak najszybciej po szpitalu zgloscic do urologa z ta sprawa. Teraz juz mu nie odpuszcze!
    A w szpitalu kazdy myslal ze to ja jestem pacjentka haha z takim brzuchem :P
    Kurde denerwuje sie bo nie dzwoni...
    Dobra. Nie smece wam juz o soboe kochane. Milego dnia dla wszystkich...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja mam problem jeszcze z siusianiem:( Wy też tak często latacie siusiać ? Ja dziś wstałam o 3 poszłam siusiu i pić a potem o 6 to samo i rano 7:20 ten sam schemat i czuję jak mi mała depcze po pęcherzu bo mam cały czas nacisk to okropieństwo :( co godzinkę lub 2 lecę siku:(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej Paula oby Mezowi juz lepiej bylo!
    Heh ja.man wizyte w czwartek a i tak sie nie moge doczekac a tym bardziej ze wiem ze za 4 tygodnie dopiero bede miala kolejna wizyte :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    My sie balismy bo tu w uk na wszystko daja paracetamol... Byl pewien ze mu nie pomoga i odesla do domu. Ale ma szczescie wzieli to na serio.
    No lekarka mowila ze ma sie jak najszybciej po szpitalu zgloscic do urologa z ta sprawa. Teraz juz mu nie odpuszcze!
    A w szpitalu kazdy myslal ze to ja jestem pacjentka haha z takim brzuchem :P
    Kurde denerwuje sie bo nie dzwoni...
    Dobra. Nie smece wam juz o soboe kochane. Milego dnia dla wszystkich...

Wiem wiem że na wszystko tam chcą paracetamol dawać bo sama mam tam brata i on na samą myśl pojechania do szpitala w uk to dostaje cholery a teraz też niedawno łękotkę skręcił i musi mieć operacje więc jak tam poszedł to zamiast prześwietlenie mu zrobić to oni kazali przyłożyć zamrożony groszek no Ja miałam posikane i długo sie z tego nabijaliśmy teraz miał jakieś fizio ale to się smiał że kazali mu po schodach wchodzić i schodzić i musi przyjechać do polski bo to tu bedzie musiał to rozpatrzeć lekarz bo inaczej kiedyś nie stanie w ogole na nogę łękotka u nas rodzinna :( śmieszne to ale tam w uk prawdziwe

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Karola :)

Ja z siusianiem jeszcze nie mam tak zle. Choc jak maly sie ulozy na pecherzu to biegam siku. W nocy raczej spokoj i co najwyzej raz wstaje.

No maja tu swoje widzi mi sie :/ tez myslalam ze nas odesla do domu ale na szczescie powaznie podeszli do sprawy. Moze przez to jak on biedny zle wygladal. Byl bieluski. A tak wymiotowal w domu ze myslalam ze zoladek wyzyga :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jejku, trzymam kciuki za męża, żeby szybko przeszło :| I żebyś się martwić już nie musiała..
    Co do pęcherza to ja w nocy ze 2,3 razy wstaję. Szczególnie, że na wieczór i w nocy najbardziej mnie suszy. No a jak mały puknie w pęcherz to już nie raz biegłam do toalety i ledwo zdążyłam :P Takie uroki ciąży, a teraz będzie już tylko gorzej :P

‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ