WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, dlatego ja mam zakaz prowadzenia i wychodzenia samej na dłużej z domu od lekarza :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Witam Mamusie :) Kaarolina to nie dobrze,ze Ci twardnieje mimo magnezu. Moze powinnas zazywac cos mocniejszego? Mnie bardzo pomogla luteina,oczywiscie po konsultacji lekarskiej. Stardust masakra,musisz chyba jeździc sama tylko w ostatecznosci. Slyszalam o tym zespole ale myslalam,ze to tylko jak sie na plecach leży sie dzieje !
    Tylko ze ja na luteinie jestem od poczatku ciazy 2x2 i caly czas ja biore.. no zobaczymy co na to wszystko moj gin.. oby dzisiaj w nocy sie nie powtorzylo..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Zapraszam ;) najlepiej smakuje jak jest jeszcze cieple ;)
    Juz lece do Ciebie :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    a ja muszę się pożalić bo od wczoraj znowu twardnieje mi brzuch!! w nocy z bólu się aż skręcałam aż się Mąż wystraszył... do tej pory był spokój ale znowu zaczyna mi się spinać ;/ ostatnio mam trochę więcej ruchu bo ten remont i kilka spraw trzeba pozałatwiać ale coś czuję że do czwartkowej wizyty będę musiała leżeć plackiem oprócz robienia badań w pon morfologia mocz crp we wtorek glukoza ;/ i dentysta będzie leżenie... mam nadzieję że mi się młody znowu na świat nie pcha;/

Może to macica tak wcześnie się odzywa. Może się przygotowuję do porodu, a może po prostu sobie rośnie? Kurcze sama nie wiem, ale jak już się martwisz to odpocznij i weź nospę

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz raz mialam akcje porodowa w 21tygodniu i dlatego sie tak martwie zobaczymy co w czwartek ginek powie.. nospy nie moge zostaje mi tylko scopolan ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 19:15

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza dzis :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    a ja muszę się pożalić bo od wczoraj znowu twardnieje mi brzuch!! w nocy z bólu się aż skręcałam aż się Mąż wystraszył... do tej pory był spokój ale znowu zaczyna mi się spinać ;/ ostatnio mam trochę więcej ruchu bo ten remont i kilka spraw trzeba pozałatwiać ale coś czuję że do czwartkowej wizyty będę musiała leżeć plackiem oprócz robienia badań w pon morfologia mocz crp we wtorek glukoza ;/ i dentysta będzie leżenie... mam nadzieję że mi się młody znowu na świat nie pcha;/

Kochana, ja mam to samo :(:(:( Jak siedzę, albo leżę, to trochę mniej skurczów mam, ale kompletnie nie mogę chodzić :( Skurcze bolesne i twardnienie. Wczoraj też było nieciekawie, ale wzięłam nospę, magnez i siedziałam w wannie - po jakimś czasie się uspokoiło. Ale dzisiaj to już tragedia :/ A tak strasznie nie chcę znowu na Izbę jechać.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka u mnie nawet jak leze to sa a najgorsze to jak spie..ja przeleniuchuje do czwartku i.zobacze co mi lekarz powie..ale mam nadzieje ze juz na patologii nie wyladuje do porodu :)

• nenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ale tu cisza dzis :P
    Dokładnie

• betinka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Betinka u mnie nawet jak leze to sa a najgorsze to jak spie..ja przeleniuchuje do czwartku i.zobacze co mi lekarz powie..ale mam nadzieje ze juz na patologii nie wyladuje do porodu :)

Kuuurde, masakra :( A chodzić możesz? Bo ja kilka kroków zrobię i muszę kucać tak boli skurcz. O tańcu chyba muszę zapomnieć do końca ciąży. Wizytę u gina mam w środę (może pierwsza przyniosę jakieś pocieszające wieści...), zobaczymy jak szyjka. Od początku ciąży ani razu z nią nia było problemu, tydzień temu w szpitalu miała prawie 4 cm i była dobrze uformowana, ale cholera wie, co przez te skurcze się z nią dzieje. Pocieszam się, że synuś jest już naprawdę spory, ja jestem nieduża i się rozpycha przez to, a macica się stawia. Zobaczymy... Jutro idę na krew, obciążenie glukozą i mocz, ale z tego to raczej nic nie wyczytamy.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie cos malo piszecie ;) ja sie witam w 7 miesiacu :) jeszcze 3 i bede z maluszkiem :)

nenka, stardust87, Kaarolina, kark lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja tez sie pozale :P
    Bo ostatnio tez juz ciezko znalezc dobra pozycje... Na plecach ciezko oddychac, na boku brzuch mnie ciagnie :P
    Najlepiej chyba by spac na stojaco :)

Chciala bym juz koniec :P a tu jeszcze tyle czasu :)

Hela gratulacje. Jestes coraz blizej finalu ;)

hela lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Justynka22 :) Nowa

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzicie do szkoły rodzenia czy jeszcze nie? Ja w ten piątek idę z partnerem pierwszy raz. Słyszałam że dostaje się próbki kosmetyków. Któraś mama dostała coś?

Wspaniale jest mieć w sobie życie
  • Justynka22 :) Nowa

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Bo ostatnio tez juz ciezko znalezc dobra pozycje... Na plecach ciezko oddychac, na boku brzuch mnie ciagnie :P

Heh niom noce dla mnie też nie są łatwe... Nie mogę znaleźć sobie pozycji odpowiedniej. Zastanawiam się nad kupnem tej poduszki dla kobiet w ciąży ale nie wiem czy w czymś mi ona pomoże. Czytałam że spanie na lewym boku sprzyja mamie i dzidzi. Staram się spać na tym boku ale jest ciężko ;)

Wspaniale jest mieć w sobie życie
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Kuuurde, masakra :( A chodzić możesz? Bo ja kilka kroków zrobię i muszę kucać tak boli skurcz. O tańcu chyba muszę zapomnieć do końca ciąży. Wizytę u gina mam w środę (może pierwsza przyniosę jakieś pocieszające wieści...), zobaczymy jak szyjka. Od początku ciąży ani razu z nią nia było problemu, tydzień temu w szpitalu miała prawie 4 cm i była dobrze uformowana, ale cholera wie, co przez te skurcze się z nią dzieje. Pocieszam się, że synuś jest już naprawdę spory, ja jestem nieduża i się rozpycha przez to, a macica się stawia. Zobaczymy... Jutro idę na krew, obciążenie glukozą i mocz, ale z tego to raczej nic nie wyczytamy.
    No ja jutro tez robie morfologie i mocz i dodatkowo crp.bo mam podwyzszone a we wtorek glukoze bede robic.. ja z szyjka mam problemy bo juz mi sie skraca... a chodzic ogolnie jako tako moge ale jak mnie zlapie to odrazu lezec musze..

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadam na belly i myśle sobie, że pewnie do nadrobienia kilka stron, a tu spokojniutko dzisiaj :-)

ja dzisiaj byłam na safari w Czechach i polecam Wam bardzo, warto zobaczyć może niekoniecznie safari ale zoo super (poza beznadziejnym jedzeniem na terenie zoo) :-)

mój apetyt mnie przeraża... naprawdę potrafię dużo zjeść ale tak jedno po drugim tzn. zjem obiad i czuję niedosyt :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ta poduszke taka dluuga i powiem ci ze sobie bez niej zycia nie wyobrazam. Bez niej to chyba wogole bym nie spala...
    Jest super jak siedzie bo podkladam pod plecy a do spania rozkladam na weza i podkladam kawalek pod glowe, pod brzuch i miedzy nogi :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Hela gratulacje. Jestes coraz blizej finalu ;)
    ja spie z rogalem i juz nie mam problemu jaka wygoda szok

• deidre Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Stardust, jak obiecałam, tak sprawdziłam - Ara jeszcze nie otwarta w Jastarni, ale polecam Ci zaglądnąć do Werandy - puszyniutkie obiady i te ich ciasta/torty... mmmmmm

Trochę mnie przestraszyłaś tym zasłabnięciem w samochodzie... mnie jutro czeka kilka dobrych godzin w tej pozycji, bo będziemy wracać znad morza do Krakowa.
    A miałam już ten przypadek omdlenia taki jak Ty - w czasie usg genetycznego 2giego trymetru 1.5 miesiąca temu.

Mam nadzieję że zdążę kwiknąć mężowi żeby zjechał na bok, jakby mnie zaczęło ścinać w czasie jazdy (zamierzałam kawałek trasy nawet prowadzić, ale nie ma co ryzykować w tym momencie życia 3 osób...).

v50lkjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    wpadam na belly i myśle sobie, że pewnie do nadrobienia kilka stron, a tu spokojniutko dzisiaj :-)

ja dzisiaj byłam na safari w Czechach i polecam Wam bardzo, warto zobaczyć może niekoniecznie safari ale zoo super (poza beznadziejnym jedzeniem na terenie zoo) :-)

mój apetyt mnie przeraża... naprawdę potrafię dużo zjeść ale tak jedno po drugim tzn. zjem obiad i czuję niedosyt :-)

Ze mną jest tak samo, jadę na uczelnie, tam zjadam 5 kanapek, potem zjem jakąś czekoladę, bułkę słodką, potem zaliczę jakąś lodziarnie gdzie zjem gofra lub loda i na koniec w domu potrafię objeść całą lodówkę oczywiście wliczając w to jakieś częściowo zdrowe rzeczy.
    PS. Bez bicia przyznam się że potrafię zamienić gofra na jakąś zapiekankę czy cheesburgera (po tym mam straszną zgagę) ale co tam, jak dobre to nawet zgaga nie straszna :P

‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ