Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula55 wrote:Gosia ja tez przy weselach, komuniach itp pracowalam
to w weekendy. A w tyg normalnie za barem stalam i jako kelnerka
Pralinka tez mi sie te projektu Muchy podobaly ale stwierdzilam ze za drogoznalazlam tak samo ladny kocyk a duuzo tanszy i tez minky
teraz tylko zamowic.
Nasz spiworek jest albo na 75 albo 80 cm ale juz nie pamietam
Fajnie jak ma ci kto przywiezcja musze kuriera zamawiac. Ale jakos mega drogo nie jest bo juz od chyba £15 mozna znalezc
Nenka daj znac co wam dzis ciekawego powiedza na sr
Pokaż jaki jest ten Twój:) -
juz po same cwiczenia byly boze jak jakas stara babaka wzystko zastane
i oczywiscie moja krolewna pokopala pania polazna popdczas cwiczen oddechu az a szoku byla ze tak mocno kopie
ale mam wariatke correcze
glowa dalej boli apap w ruch poszedl bo juz nie dam rady
akuszerka extra czad wiesci tylko gratulowacakuszerka89 lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:Arkuszerka - a jak zareagowałaś na informację, że będzie synuś? A mąż?
Ja się spodziewałam że będzie chłopak - za ładnie wyglądam :PPP A mąż jeszcze nie wie, bo jak wrócił z pracy to zamiast zapytać jak na wizycie to zjadł obiad i poszedł spać więc mam focha dopóki sam nie zapyta.verynice lubi tę wiadomość
-
K_a_m_a generalnie ja ściemniam z tym leżeniem
nie da się, dałam radę leżeć miesiąc
i tak często się kładę do łóżka, bo szybko się męczę, jak coś robię to na raty, mocno się oszczędzam, ale przyznaje się tutaj bez bicia- nie daje rady leżeć cały czas
-
dba wrote:K_a_m_a generalnie ja ściemniam z tym leżeniem
nie da się, dałam radę leżeć miesiąc
i tak często się kładę do łóżka, bo szybko się męczę, jak coś robię to na raty, mocno się oszczędzam, ale przyznaje się tutaj bez bicia- nie daje rady leżeć cały czas
Oj nieładnie czynisz...Ale nie martw się, nie wydamy Cię
Zresztą się nie dziwię-można jeden dzień poleżeć w łóżku ale codziennie... Też bym nie dała rady
Ja za to już kaczkowato chodzę, mam wrażenie też że dziecko jest nisko i jak nogi są szarzej to go tak nie cisnę hehe
-
dba wrote:akuszerka super wieści
mi moja gin nic nie dała na ucho, bo powiedziała, że nie zna się na takich lekach, mam nadzieję, że jutro wbiję się do rodzinnego i coś mi przepisze, bo zwariuję.
U mnie standard - oszczędzać się, leżeć... czyli dalej ta sama śpiewka jak miesiąc temuszew ledwo się trzyma, niby nie jest dobrym zabezpieczeniem mojej szyjki. Generalnie ja już się nie przejmuję aż tak, bo jak nic mnie nie boli to nie będę panikować
no i mam już 28 tydzień
dzidzia coraz większa, więc i ja czuję się spokojniejsza
morfologia zaniżona, ale powiedziała, że jak na ten tydzień ciąży to jest dobra
więc pożeranie truskawek coś daje
następną wizytę mam 4lipca bo gin idzie na urlop, a ja ze szwem nie mogę wrócić do pracy jak to mi powiedziałaprzynajmniej o l4 nie muszę się prosić
na temat remontów to wiem sama... tyle że myśmy tylko faceta brali do zrobienia łazienki, a drugi facet drzwi wstawiał i rury zmieniał.. ten z łazienki się ociągał, a ten drugi szybki bill, mogłabym każdemu go polecić. Resztę robił mąż i jalubię malować ściany
Na zapalenie ucha najlepszy jest kwas borowy!!! Ja przez wiele lat męczyłam się z zapaleniem ucha w okresach wiosenno-jesiennych. Atecortin i antybiotyk był moim nieodłącznym towarzyszem, aż w końcu na początku zimy 1,5 roku temu trafiłam na ip laryngologicznej, bo całkowicie straciłam słuch w jednym uchu i tam lekarz przepisał mi właśnie kwas borowy. Od tamtej pory nie miałam zapalenia ani razu, a kwasu używałam tylko przez tydzień. -
Akuszerka a ten kwas borowy jest na receptę? ja nigdy nie chorowałam na uszy, podejrzewam, że to od klimatyzacji w samochodzie.
K_a_m_a ja to już nawet nie myślę nad tym jak chodzębardziej myślę o tym, że jest mi już ciężko i niezły mam ładunek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 18:51
K_A_M_A lubi tę wiadomość
-
tak, na receptę. Ale myślę, że jak poprosisz rodzinnego o receptę, to bez problemu Ci wypisze.
-
Dziewczyny super wieści lubię czytać takie
! Akuszerka mam nadzieję że Filipek zostanie już do końca Filipkiem
A ja dzisiaj miałam okazję wrócić do smaków z dzieciństwa i właśnie zakończyłam szamanie kaszy mannej o maaatko ile lat już tego nie jadłamakuszerka89 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Czesc dziewczynki, pewnie sporo stracilam nie czytajac was 3 dni ale chyba nie dam rady nadrobic! Tak jak pisalam bylismy w Calgary u rodzinki i na zakupach. Ciezko bylo ale kupilismy juz wiekszosc tych drobnych rzeczy:)) jestem zadowolona. Oto czesc zakupow
A tu kocyki, ten na dole wybieral moj chlopak oczywisciehehe
Calgary
Mam nadzieje ze nie zasmiecilam wam forum
Mam pytanko- czy wy kupujecie zapachowy czy bezzapachowy proszek/plyn do prania dzieciecych ubranek? Wiem ze te drugie sa delikatniejsze dla skory niemowlaka ale spotykalam sie tez z opinia ze po wypraniu w bezzapachowych srodkach ubranka smierdza...
Dzisiaj obchodze druga rocznice zwiazku z moim chlopakiem, to tak krotko a czuje jakbym go znala cale zycie!!! Mamy zamiar zrobic male ognisko i usmazyc kielbaski tylko we dwoje
Zycze wam milego wieczorku! Od jutra bede was znowu czytac! Stesknilam sie heheKaarolina, K_A_M_A, magdzia26, Paula55, Beataa25, Ewi25, Gosia19, aswalda, karolcia:)))), madiiiii, le'nutka, stardust87, Io, betina89, betinka lubią tę wiadomość
-
Kwas borowy w płynie można zakupić w aptece bez recepty. Ja psu uszy tym czyściłam i się ładnie goiło. Tylko potem sobie zalał w rzece i wtedy się już popaprało na tyle, że musiał dostać antybiotyk.
Kwas borowy jest dobry do odkażania jakichkolwiek ran - i na tyle fajny, że nie szczypie jak spirytusowe specyfiki
My w weekend robiliśmy rocznicę ślubu na 25 osób i szczerze mówiąc NIGDY WIĘCEJ. 3 dni harówki, latania, gotowania, sprzątania i parę godzin "zabawy" czyli obsługiwania gości tak naprawdę. Mała z tego wszystkiego się nie ruszała, dopiero dzisiaj jak mogłam chociaż trochę odpocząć. Na chrzciny wynajmiemy stoliki w restauracji, nigdy więcej domowych imprez. Przynajmniej na tyle ludzi. -
Czesc kochane dziewczynki.
Dziś po poranku u lekarza i badaniach, w tym PYSZNA GLUKOZAwracam do czytania Was.
Moj tż uważa, że nie musimy po 6 latach odmalowac i przemeblowac sypialni, bo jest czysto. Wkur... mnie niesamowicie, kolyska na srodku zagraconej sypialni sie zmiesci!!!!!!
Do tego na wizycie zepsulo sie usg, nie wiem co z mala, nic nie wiem a kase wydalam.
Jestem wsciekla od samego rana!!! -
K_A_M_A wrote:Neluś świetne zakupy, matko gdzie Ty to wszystko pomieścisz
A tak swoją drogą nie wiem jak inni myślą, ale dla mnie Ty jesteś tak podobna do Ewy Farnej-no na tej pierwszej focie to kropka w kropkę!!
Mamy troche miejsca wolnego w pralni i w holu wiec narazie tam wszystko schowalam ale potem bedzie problem bo sypialnia i lazienka malutka
Hehe dziekuje:) nikt mi nie mowil ze jestem podobna do farny ale moze cos w tym jest, szczegolnie teraz jak duzo na twarzy przytylam
Kiedys kilka osob mowilo ze do herbus, chyba przez to ze mam takie wystajace kosci policzkowe:p -
pralinka wrote:Ja porównywałam cenowo kocyki i wychodziły z różnicą 10zł a że chcę konkretny motyw to padło na LaMillou:)
Pokaż jaki jest ten Twój:)
A no skoro tylko tam jest twoj wzor to co innegoale te Muchowe kocyki to ponad 100zl grubo
Ja znalazlam na tej aukcji wzor nr 6
http://allegro.pl/kocyk-minky-75x100cm-nowe-wzory-na-dzien-dziecka-i4248526744.html
Cena dobra i moj wzor
-
Akuszerka ja od poczatku wiedzialam ze bedzie chlopak
mamy to czasem czuja
a maz... No facet intyle. Ja sie caly dzien zakupami podniecam a on popatrzyl i powiedzial ze wszystko piekne i napewno wybralam najlepsze jakie moglam
Pffff liczylam na wiekszy entuzjazm
Dba kuruj uszka!! I oszczedzaj sie tyle ile sie da
Karolinaja ostatnio co raz jem rosolek z kasza mannamojemu tez posmakowalo. Jak niemowlaki haha. Pamietam jak moja babcia chrzesniakowi takie zupki gotowala
Nelus ale zakupyyciesza co?? Hehe
My chrzciny tez planujemy w lokalu... Nie bede zapierdzielac przy ponad 20 osobach przylatujac na krotko do Pl.. Ooo nie
-
nick nieaktualnyNelus wrote:Czesc dziewczynki, pewnie sporo stracilam nie czytajac was 3 dni ale chyba nie dam rady nadrobic! Tak jak pisalam bylismy w Calgary u rodzinki i na zakupach. Ciezko bylo ale kupilismy juz wiekszosc tych drobnych rzeczy:)) jestem zadowolona. Oto czesc zakupow
A tu kocyki, ten na dole wybieral moj chlopak oczywisciehehe
Calgary
Mam nadzieje ze nie zasmiecilam wam forum
Mam pytanko- czy wy kupujecie zapachowy czy bezzapachowy proszek/plyn do prania dzieciecych ubranek? Wiem ze te drugie sa delikatniejsze dla skory niemowlaka ale spotykalam sie tez z opinia ze po wypraniu w bezzapachowych srodkach ubranka smierdza...
Dzisiaj obchodze druga rocznice zwiazku z moim chlopakiem, to tak krotko a czuje jakbym go znala cale zycie!!! Mamy zamiar zrobic male ognisko i usmazyc kielbaski tylko we dwoje
Zycze wam milego wieczorku! Od jutra bede was znowu czytac! Stesknilam sie hehe
o matko! super rzeczy Nelus:) ale piekna dziewczyna z Ciebie, jak modelka:)zazdroszcze , ze mozecie juz wszystko kupywac, ja za 3 tyg ide na nowe mieszkanko wiec reszte zakupow zrobie wtedy:)przesadzilas teraz z ta kielbasa z ogniska ech... od dwoch dni mi sie marzy ale w Uk na tym mieskzaniu nie mam nawet kawalka podworka zeby grilla ustawic, nie mowiac o ognisku:) pozdrawiam