X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chętnie sama pomalowała te pieprzone ściany, gdyby nie ten smród i chemiczne opary :P A tak zanim się doproszę męża... Dba dobrze, że u Ciebie w porządku-to faktycznie leż i jedz te truskawyyy :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Gosia ja tez przy weselach, komuniach itp pracowalam :) to w weekendy. A w tyg normalnie za barem stalam i jako kelnerka :)

Pralinka tez mi sie te projektu Muchy podobaly ale stwierdzilam ze za drogo :P znalazlam tak samo ladny kocyk a duuzo tanszy i tez minky :) teraz tylko zamowic.
    Nasz spiworek jest albo na 75 albo 80 cm ale juz nie pamietam :P
    Fajnie jak ma ci kto przywiezc :) ja musze kuriera zamawiac. Ale jakos mega drogo nie jest bo juz od chyba £15 mozna znalezc :)

Nenka daj znac co wam dzis ciekawego powiedza na sr ;)
    Ja porównywałam cenowo kocyki i wychodziły z różnicą 10zł a że chcę konkretny motyw to padło na LaMillou:)
    Pokaż jaki jest ten Twój:)

• nenka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz po same cwiczenia byly boze jak jakas stara babaka wzystko zastane
    i oczywiscie moja krolewna pokopala pania polazna popdczas cwiczen oddechu az a szoku byla ze tak mocno kopie :)
    ale mam wariatke correcze :)

glowa dalej boli apap w ruch poszedl bo juz nie dam rady

akuszerka extra czad wiesci tylko gratulowac

akuszerka89 lubi tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Arkuszerka - a jak zareagowałaś na informację, że będzie synuś? A mąż? :)

Ja się spodziewałam że będzie chłopak - za ładnie wyglądam :PPP A mąż jeszcze nie wie, bo jak wrócił z pracy to zamiast zapytać jak na wizycie to zjadł obiad i poszedł spać więc mam focha dopóki sam nie zapyta.

verynice lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • dba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_a_m_a generalnie ja ściemniam z tym leżeniem :P nie da się, dałam radę leżeć miesiąc ;) i tak często się kładę do łóżka, bo szybko się męczę, jak coś robię to na raty, mocno się oszczędzam, ale przyznaje się tutaj bez bicia- nie daje rady leżeć cały czas :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    K_a_m_a generalnie ja ściemniam z tym leżeniem :P nie da się, dałam radę leżeć miesiąc ;) i tak często się kładę do łóżka, bo szybko się męczę, jak coś robię to na raty, mocno się oszczędzam, ale przyznaje się tutaj bez bicia- nie daje rady leżeć cały czas :)

Oj nieładnie czynisz... ;) Ale nie martw się, nie wydamy Cię :D Zresztą się nie dziwię-można jeden dzień poleżeć w łóżku ale codziennie... Też bym nie dała rady ;) Ja za to już kaczkowato chodzę, mam wrażenie też że dziecko jest nisko i jak nogi są szarzej to go tak nie cisnę hehe :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    akuszerka super wieści :)
    mi moja gin nic nie dała na ucho, bo powiedziała, że nie zna się na takich lekach, mam nadzieję, że jutro wbiję się do rodzinnego i coś mi przepisze, bo zwariuję.
    U mnie standard - oszczędzać się, leżeć... czyli dalej ta sama śpiewka jak miesiąc temu :) szew ledwo się trzyma, niby nie jest dobrym zabezpieczeniem mojej szyjki. Generalnie ja już się nie przejmuję aż tak, bo jak nic mnie nie boli to nie będę panikować :) no i mam już 28 tydzień :) dzidzia coraz większa, więc i ja czuję się spokojniejsza :) morfologia zaniżona, ale powiedziała, że jak na ten tydzień ciąży to jest dobra :) więc pożeranie truskawek coś daje ;)
    następną wizytę mam 4lipca bo gin idzie na urlop, a ja ze szwem nie mogę wrócić do pracy jak to mi powiedziała :) przynajmniej o l4 nie muszę się prosić :P
    na temat remontów to wiem sama... tyle że myśmy tylko faceta brali do zrobienia łazienki, a drugi facet drzwi wstawiał i rury zmieniał.. ten z łazienki się ociągał, a ten drugi szybki bill, mogłabym każdemu go polecić. Resztę robił mąż i ja :) lubię malować ściany :D

Na zapalenie ucha najlepszy jest kwas borowy!!! Ja przez wiele lat męczyłam się z zapaleniem ucha w okresach wiosenno-jesiennych. Atecortin i antybiotyk był moim nieodłącznym towarzyszem, aż w końcu na początku zimy 1,5 roku temu trafiłam na ip laryngologicznej, bo całkowicie straciłam słuch w jednym uchu i tam lekarz przepisał mi właśnie kwas borowy. Od tamtej pory nie miałam zapalenia ani razu, a kwasu używałam tylko przez tydzień.

preg.png
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    29.10.2022⏸️😍
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arkuszerka - czemu mnie nie dziwi zachowanie Twojego męża? Tak to mogą robić tylko faceci!!!!! :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka a ten kwas borowy jest na receptę? ja nigdy nie chorowałam na uszy, podejrzewam, że to od klimatyzacji w samochodzie.
    K_a_m_a ja to już nawet nie myślę nad tym jak chodzę :D bardziej myślę o tym, że jest mi już ciężko i niezły mam ładunek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 18:51

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, na receptę. Ale myślę, że jak poprosisz rodzinnego o receptę, to bez problemu Ci wypisze.

preg.png
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    29.10.2022⏸️😍
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści lubię czytać takie ;)! Akuszerka mam nadzieję że Filipek zostanie już do końca Filipkiem ;)

A ja dzisiaj miałam okazję wrócić do smaków z dzieciństwa i właśnie zakończyłam szamanie kaszy mannej o maaatko ile lat już tego nie jadłam :D

akuszerka89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki, pewnie sporo stracilam nie czytajac was 3 dni ale chyba nie dam rady nadrobic! Tak jak pisalam bylismy w Calgary u rodzinki i na zakupach. Ciezko bylo ale kupilismy juz wiekszosc tych drobnych rzeczy:)) jestem zadowolona. Oto czesc zakupow
    25thhc6.jpg
    wbf5n9.jpg
    2d9qsyu.jpg
    15wnv46.jpg
    vor81z.jpg
    2vtwnbk.jpg
    A tu kocyki, ten na dole wybieral moj chlopak oczywiscie :D hehe
    atol0z.jpg
    Calgary
    2ibzqfa.jpg
    wmmdzp.jpg
    2j1q543.jpg

Mam nadzieje ze nie zasmiecilam wam forum :)

Mam pytanko- czy wy kupujecie zapachowy czy bezzapachowy proszek/plyn do prania dzieciecych ubranek? Wiem ze te drugie sa delikatniejsze dla skory niemowlaka ale spotykalam sie tez z opinia ze po wypraniu w bezzapachowych srodkach ubranka smierdza...

Dzisiaj obchodze druga rocznice zwiazku z moim chlopakiem, to tak krotko a czuje jakbym go znala cale zycie!!! Mamy zamiar zrobic male ognisko i usmazyc kielbaski tylko we dwoje <3

Zycze wam milego wieczorku! Od jutra bede was znowu czytac! Stesknilam sie hehe

Kaarolina, K_A_M_A, magdzia26, Paula55, Beataa25, Ewi25, Gosia19, aswalda, karolcia:)))), madiiiii, le'nutka, stardust87, Io, betina89, betinka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas borowy w płynie można zakupić w aptece bez recepty. Ja psu uszy tym czyściłam i się ładnie goiło. Tylko potem sobie zalał w rzece i wtedy się już popaprało na tyle, że musiał dostać antybiotyk.

Kwas borowy jest dobry do odkażania jakichkolwiek ran - i na tyle fajny, że nie szczypie jak spirytusowe specyfiki :)

My w weekend robiliśmy rocznicę ślubu na 25 osób i szczerze mówiąc NIGDY WIĘCEJ. 3 dni harówki, latania, gotowania, sprzątania i parę godzin "zabawy" czyli obsługiwania gości tak naprawdę. Mała z tego wszystkiego się nie ruszała, dopiero dzisiaj jak mogłam chociaż trochę odpocząć. Na chrzciny wynajmiemy stoliki w restauracji, nigdy więcej domowych imprez. Przynajmniej na tyle ludzi.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś świetne zakupy, matko gdzie Ty to wszystko pomieścisz :D A tak swoją drogą nie wiem jak inni myślą, ale dla mnie Ty jesteś tak podobna do Ewy Farnej-no na tej pierwszej focie to kropka w kropkę!!

Nelus lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane dziewczynki.
    Dziś po poranku u lekarza i badaniach, w tym PYSZNA GLUKOZA :) wracam do czytania Was.
    Moj tż uważa, że nie musimy po 6 latach odmalowac i przemeblowac sypialni, bo jest czysto. Wkur... mnie niesamowicie, kolyska na srodku zagraconej sypialni sie zmiesci!!!!!!
    Do tego na wizycie zepsulo sie usg, nie wiem co z mala, nic nie wiem a kase wydalam.
    Jestem wsciekla od samego rana!!!

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę opychac sie truskawkami aż padne, skoro okazalo sie, ze mam 9kg+ a chodze w xs i s to chyba mogę ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Neluś świetne zakupy, matko gdzie Ty to wszystko pomieścisz :D A tak swoją drogą nie wiem jak inni myślą, ale dla mnie Ty jesteś tak podobna do Ewy Farnej-no na tej pierwszej focie to kropka w kropkę!!

Mamy troche miejsca wolnego w pralni i w holu wiec narazie tam wszystko schowalam ale potem bedzie problem bo sypialnia i lazienka malutka :/
    Hehe dziekuje:) nikt mi nie mowil ze jestem podobna do farny ale moze cos w tym jest, szczegolnie teraz jak duzo na twarzy przytylam :P
    Kiedys kilka osob mowilo ze do herbus, chyba przez to ze mam takie wystajace kosci policzkowe:p

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Ja porównywałam cenowo kocyki i wychodziły z różnicą 10zł a że chcę konkretny motyw to padło na LaMillou:)
    Pokaż jaki jest ten Twój:)

A no skoro tylko tam jest twoj wzor to co innego ;) ale te Muchowe kocyki to ponad 100zl grubo :)
    Ja znalazlam na tej aukcji wzor nr 6

http://allegro.pl/kocyk-minky-75x100cm-nowe-wzory-na-dzien-dziecka-i4248526744.html

Cena dobra i moj wzor :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka ja od poczatku wiedzialam ze bedzie chlopak :) mamy to czasem czuja :) a maz... No facet intyle. Ja sie caly dzien zakupami podniecam a on popatrzyl i powiedzial ze wszystko piekne i napewno wybralam najlepsze jakie moglam :P
    Pffff liczylam na wiekszy entuzjazm :)

Dba kuruj uszka!! I oszczedzaj sie tyle ile sie da ;)

Karolinaja ostatnio co raz jem rosolek z kasza manna :) mojemu tez posmakowalo. Jak niemowlaki haha. Pamietam jak moja babcia chrzesniakowi takie zupki gotowala ;)

Nelus ale zakupyy :) ciesza co?? Hehe :)

My chrzciny tez planujemy w lokalu... Nie bede zapierdzielac przy ponad 20 osobach przylatujac na krotko do Pl.. Ooo nie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Czesc dziewczynki, pewnie sporo stracilam nie czytajac was 3 dni ale chyba nie dam rady nadrobic! Tak jak pisalam bylismy w Calgary u rodzinki i na zakupach. Ciezko bylo ale kupilismy juz wiekszosc tych drobnych rzeczy:)) jestem zadowolona. Oto czesc zakupow
    25thhc6.jpg
    wbf5n9.jpg
    2d9qsyu.jpg
    15wnv46.jpg
    vor81z.jpg
    2vtwnbk.jpg
    A tu kocyki, ten na dole wybieral moj chlopak oczywiscie :D hehe
    atol0z.jpg
    Calgary

2ibzqfa.jpg
    wmmdzp.jpg
    2j1q543.jpg

Mam nadzieje ze nie zasmiecilam wam forum :)

Mam pytanko- czy wy kupujecie zapachowy czy bezzapachowy proszek/plyn do prania dzieciecych ubranek? Wiem ze te drugie sa delikatniejsze dla skory niemowlaka ale spotykalam sie tez z opinia ze po wypraniu w bezzapachowych srodkach ubranka smierdza...

Dzisiaj obchodze druga rocznice zwiazku z moim chlopakiem, to tak krotko a czuje jakbym go znala cale zycie!!! Mamy zamiar zrobic male ognisko i usmazyc kielbaski tylko we dwoje <3

Zycze wam milego wieczorku! Od jutra bede was znowu czytac! Stesknilam sie hehe

o matko! super rzeczy Nelus:) ale piekna dziewczyna z Ciebie, jak modelka:)zazdroszcze , ze mozecie juz wszystko kupywac, ja za 3 tyg ide na nowe mieszkanko wiec reszte zakupow zrobie wtedy:)przesadzilas teraz z ta kielbasa z ogniska ech... od dwoch dni mi sie marzy ale w Uk na tym mieskzaniu nie mam nawet kawalka podworka zeby grilla ustawic, nie mowiac o ognisku:) pozdrawiam

‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ