X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja mieszkam u teściowej, tzn. ona na dole my na górze. Ale mnie ona denerwuje, choć na początku jak tam zamieszkałam pokłóciłam się z nią parę razy i powiedziałam swoje i z tymi pewnymi sprawami mam spokój. Ale są inne sprawy w których mnie wkurza i nie chcę aby dziecko moje tam mieszkało, nawet przez parę dni, boję się tego. Do niej za często koleżanki przychodzą i wiem, że wszystkie dziennie by u mnie były. A tak zamknę się w swoim domu i wcale nie muzę otwierać, zawsze mogę powiedzieć, że się kąpałam albo coś wtym stylu, a u niej nic nie ściemnię. A po dwa, wiem że jak dziecko się urodzi, to będzie ciężko ukończyć ten dom. Mąż powiedział, że będzie próbował robić tak abyśmy w tym wrześniu się wprowadzili. Byle będzie sypialnia, łazienka, bo kuchnia na 100% będzie.... a resztę się dokończy.
    Alma2800 wrote:
    Betinka wiem co czujesz, my też się budujemy tylko 90% robi mój mąż i do tego pracuje. Mieliśmy plany wprowadzić sie w grudniu, ale raczej w tym roku już się nie wyrobimy. Mamy gdzie mieszkać, a jak mamy robić szybko i byle jak to bezsensu. jakbyśmy wynajmowali to byśmy sie spieszyli (nie wiem jaka u Was sytuacja)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:

No i jak zauważyłyście wróciłam z wizyty :)))) Z dzidziem wszystko ok, ma siusiaka więc jest chłopcem - czyli pewnie będzie Filip:) Ma już 1107g i trochę wyprzedza termin porodu. Spojenie łonowe może boleć, skurcze są przepowiadające, wycieki z piersi mogą być, szyjka twarda zamknięta i długa. A co do rumieniu siostrzenicy to po prostu mam się z nią na razie nie spotykać, przynajmniej przez najbliższe 10 dni, i ciąża już jest na tyle duża, że nic dziecku nie powinno się stać, nawet jeśli zaraziłam się tym. No i koniecznie myć ręce po każdym spotkaniu z dziećmi w wieku przedszkolnym i unikać dużych skupisk ludzi.

Superowo, że z syneczkiem wszystko ok!!! A co do rumienia, to właśnie to jest kolejna rozbieżność między tym, co piszą w necie i mówią ginekolodzy - ten spec od chorób zakaźnych mi powiedział, że właśnie w naszym okresie ciąży (20-30 tydz) wirus jest groźny, bo on, w przeciwieństwie do innych wirusów, nie ma wpływu na organogenezę, tylko na rozwinięty organizm (powoduje obrzęk płodu i zapalenie mięśnia sercowego). Ja byłam najpierw u ginekologa i powiedział to, co Twój, i wysłał mnie do zakaźnego, który zlecił badania, o których mówiłam. No ale jak widać po mnie - mimo dużej zakaźności tego wirusa, wcale nie jest tak łatwo się zarazić :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie ;)
    U Nas dzisiaj slonecznie ;)

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. A u nas na razie szaro i buro. Od 6 się tłukę w łóżku z bólem głowy :| ale spać się nie da więc dałam sobie spokój. Od kilku dni mam ciśnienie ok 105/65 i umieram. Do tego mdłości mnie znowu męczą, szczególnie jak mały się rozbryka. Ech, chciałabym już wrzesień i malucha na zewnątrz, żebym nie musiała się martwić że jak mnie coś dolega to jemu szkodzi. :| to będzie zły dzień chyba.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z ranka :)

Zgodnie z obietnicą podaję link do grupy na FB :
    https://www.facebook.com/groups/265723450273465/

Zmieniłam na dziś status z tajnej na zamkniętą, bo inaczej nowe osoby by jej nie zobaczyły. Kto chce dołączyć dziś jest szansa, jutro znowu utajnię grupę.

magdzia26, Io lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki-witamy z rańca! Moje dziecko już się przed 6 wściekało, ale co ja będę o 6 robić,tym bardziej, że żywej duszy na forum ni ma ;)
    Szonka ja już dołączyłam jakby co do grupy ale nie wiem jak zaznaczyć, że ja to ja-ale chyba nie ma więcej Kam?? :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA już cię dodałam :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziękuję, właśnie widzę :) A co będzie potem? ;) W sensie co Wy tam robicie i jak? :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    O dziękuję, właśnie widzę :) A co będzie potem? ;) W sensie co Wy tam robicie i jak? :)

To samo co na belly ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się, z tym wyjątkiem, że nie bardzo wiem jak się wchodzi w dyskusję z grupą na fejsie ;) Ale to wszystko pewnie wyjdzie w praniu, grunt żeby więcej dziewczyn dziś dołączyło :)
    Ale ciekawe czy się bałagan nie zrobi-bo jak tak lecieć na dwa fronty?? :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wróciłam dzisiaj do domu i wole ciśnienia nie mierzyć bo pewnie z 200/200 będę mieć! dobra rada nie zostawiajcie facetów samych w domu z remontem!! nie dość że oczywiście nie skończone ( miałam nadzieję że do skończenia zostały jakieś drobiazgi a tuuu jeszcze tyyyyyyle roboty!!!!) to jeszcze takiego syfu nigdy nie widziałam!!!! mam nadzieję że się wyrobie z tym sprzątaniem do narodzin Małego.. szczerze ręce mi już opadły z bezsilności i wściekłości ;/

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pocieszę Cię, że faceci to syfiarze więc nie jesteś sama w tym bólu :) Mnie najbardziej wkurza jak mój coś zrobi i oprócz bajzlu zostawi graty np jakieś metrówki, szpachelki itd, a jak to schowam to źle i niedobrze bo nie tu i nie tam, chodzi i szuka-to są chłopy ;) Co lepsze-mój nawet nie wie gdzie trzymam sól czy inne przyprawy, a jak się skończy cukier w cukierniczce to koniec :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja już po śniadanko, właśnie kawę dopijam :) dziś o 14 czeka mnie wizyta u endokrynologa, ciekawe co mi powie bo troszkę TSH mi wzrosło, przeważnie we wcześniejszych miesiącach ciąży miałam TSH w granicach od 0,088 do 1 a teraz mi wyszło 2,754 więc sporo poleciało w górę...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zmienia to faktu że jestem tak wściekła i mam Go ochotę udusić masakra jakaś ;/ dobra przed wizyta i lekarza rodzinnego idę chociaż łazienkę wyczyścić bo w końcu gdzieś trzeba się wykąpać...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7 miesiącu według belly :) od razu humor mam lepszy :) jakaś depresja mnie ostatnio dopadła.
    Udało się zaplanować weekend, w piątek wyjeżdżamy z rana :) już nie mogę się doczekać :) jupi :)

K_A_M_A, Paula55, Kaarolina, magdzia26, Io, Karolaaa91, verynice, Gosia19 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi to powodzenia-będzie dobrze! :)
    Karolina nie martw się, a przede wszystkim nie stresuj! Wiesz, nie znam Twojego chłopa,ale uparcie twierdzę, że takiego syfiarza jak mój to nikt nie ma :) Ale nie zamieniłabym go na żadnego innego! :D Oddałabym tylko w dobre ręce z dopłatą teściową i szwagra-oni też są syfiarzami! :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy któraś z Was tak miała?

W sobotę wzięłam sie za sprzątanie łazienek - jakoś przez ok. 2,5h je czyściłam (przeważnie w pozycji pół nachylonej) i wieczorem w sobotę strasznie ciągnął mnie brzuch w dół. Tak, że jak przeszłam koło 10m to musiałam usiąść bo nie dałam rady dalej iść. Natomiast jak siedziałam czy leżałam nic mnie nie bolało - tylko przy chodzeniu.

Teraz przez całą niedzielę i poniedziałek (dziś też) nic mnie już nie boli - cały czas odpoczywam. Czy to mogło być związane z tym moim szaleństwem sprzątania łazienek? Boje się wyjść do sklepu, żeby znów mnie nie bolało :(

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) W III trymestrze :D
    Ale żeby nie było za kolorowo z bólem pleców i pachwiny :/
    Wczoraj pojechałam na wizytę do pani diabetolog i psikus siedzi sobie na urlopie :/ czyli muszę czekać do wtorku :/
    I proszę dajcie mi jakiegoś wirtualnego kopa bo nie mogę wytrzymać sama ze sobą :(

Paula55, magdzia26, Karolaaa91, stardust87, Gosia19 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Hej Dziewczyny, czy któraś z Was tak miała?

W sobotę wzięłam sie za sprzątanie łazienek - jakoś przez ok. 2,5h je czyściłam (przeważnie w pozycji pół nachylonej) i wieczorem w sobotę strasznie ciągnął mnie brzuch w dół. Tak, że jak przeszłam koło 10m to musiałam usiąść bo nie dałam rady dalej iść. Natomiast jak siedziałam czy leżałam nic mnie nie bolało - tylko przy chodzeniu.

Teraz przez całą niedzielę i poniedziałek (dziś też) nic mnie już nie boli - cały czas odpoczywam. Czy to mogło być związane z tym moim szaleństwem sprzątania łazienek? Boje się wyjść do sklepu, żeby znów mnie nie bolało :(

ooo kochana, musisz się oszczędzać-tutaj dziewczyny też pisały że po większym (albo i czasem niewielkim) wysiłku brzuch ciągnął w dół, moim zdaniem to tym bardziej boli jak się człowiek ciągle schyla, bo jak chodzisz to niekoniecznie

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Witam się i ja :) W III trymestrze :D
    Ale żeby nie było za kolorowo z bólem pleców i pachwiny :/
    Wczoraj pojechałam na wizytę do pani diabetolog i psikus siedzi sobie na urlopie :/ czyli muszę czekać do wtorku :/
    I proszę dajcie mi jakiegoś wirtualnego kopa bo nie mogę wytrzymać sama ze sobą :(

Migotka może to nie kop, ale lepiej zadziała 0bicz.gif hehe
    dziewczyny co Wy dzisiaj takie połamane? Chyba za dużo pracujecie

justyna14, Migotka22, Beataa25, karolcia:)))), magdzia26 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ