X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Ja dziś sie witam :) Tylko że tyle naprodukowałyście że szok :(
    No cóż wczoraj byłam z moją "bombą" na usg i wybuchnie za jakieś 2 miesiące hehe będzie na tysiąc % DZIEWCZYNKA zresztą na zdjęciu nic innego nie widac jak bułeczkę hehe :) Na początku usg tak się zakrywała chciała być anonimowa że szok obróciła sie znowu na ukos tak więc wraca do swojego pierwotnego położenia :)no ale tak się zakrywała że już myśleliśmy ze się nie odsłoni i lekarz stwierdził że zrobimy usg innego dnia bo to tam w środku uparte jest (zdziwiło mnie że trafiłam na tego samego lekarza co 5,5roku temu-gościu w porządku bo nie są wyzyskiwaczami jeśli się nie uda ładnie dzidzi zobaczyć to nic nie płacisz tylko umawiasz się na inny termin)ale kazał mi zastosowac kilka trików i udało się odsłoniła się i tak była grzeczna że nawet się nie chciała poruszyć tylko się podpierała i jakby sobie myślała :)
    Jest całkowicie zdrowa i ma wszystko na swoim miejscu od razu miałam badanie prenatalne i poprosiłam o sprawdzenie nereczek bo moja pierwsza córka niestety miała wadę więc jak najbardziej u tej jest wszystko dobrze i UWAGA!!!! WAŻY 1,7kg co za klopsik hehe... ale Pan doktor mówi że to normalna waga no i chyba tyle :)Mąż zadowolony tyle że przebąkiwał że za jakiś czas musimy spróbowac zrobić chłopca :P

Tu oto widać bułeczkę czyli ogonek nie wyrośnie nie ma szans :)

2jcyjyt.jpg

A tu widać jak sobie mysli i wkłada nogę do oka :)
    2gxim12.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 09:42

jovi81, Migotka22, Szonka, Ewi25, Kaarolina, Beataa25, Quatriona, betinka, aleksa.wawa, magdzia26, Io, Karolaaa91, betina89, zoi, stardust87, deidre, verynice, akuszerka89, aswalda, Gosia19 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <ogromny kopniak w tyłek> Migotka dla Ciebie wszystko :) wysyłam

Migotka22, magdzia26 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki, dostałam wczoraj od znajomej położnej pas ciążowy ortopedyczny odciążający kręgosłup - naprawdę polecam, chodziłam w nim wczoraj pół dnia i jest znacznie lepiej. Jest mi go trochę trudno nosić bo z przodu uciska miejsca pod brzuchem gdzie mam siniaki po zastrzykach ale Was to nie dotyczy więc myślę że warto spróbować. :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Szonka ja tez sie "dodalam" :)

Karolina nie denerwuj sie bo to nic nie da :) a remonty maja to do siebie ze burdel jest wszedzie. Nam tylko grzejniki, piecyk i bojler wymieniali a sprzatalam 3 dni :(
    Za to moj jak robil remont w mieszkaniu przed moim przyjazdem to jak przylecialam mieszkanie wygladalo jak nowitukie :) nie dosc ze wyremńotowane to tak odsprzatane ze mi galy wyszly na wierzch,..

Gratuluje wszystkim ktore rowniez wkraczaja na ostatnia prosta!!! :)
    U nas juz tak slonce swieci ze masakra :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zbieram i ja swoje leniwe dupsko i ide do sklepu bo nic na obiad w domu nie mam :/ nawet pomysłu brak o chęciach nie wspomnę, ale myśl o weekendzie jakoś mi humor poprawia :) w końcu gdzieś się ruszymy z domu :) pierwsza wycieczka we 3:) no może 2,5 :)

Karolina nie przepracuj się przy sprzątaniu. Zrób potem fotki co udało się zrobić mężusiowi :)

magdzia26, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, Justynka dzięki wielkie- od razu lepiej :P

Mika Twój post to miód na moje serce :)
    Malutka jest cudna i ma takie pełne usteczka ;)
    No i jaka duża już z niej kobietka :)

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jakie piekne zdjecia macie!!!! I jak ladnie widac!!!
    U nas maly tak sie obrocil do kregoslupa ze malo co pokazal buziaczka. A to byla jedyna mozliwosc zrobic u nas takie usg :)
    Ale jeszcze chwile i sie zobaczymy na zywo :)

Ja tez zjem sniadanko i potem do sklepu bo moze dzis pojedziemy na zielona trawke gdzies posiedziec :)
    A ja dzis testuje nowa maszynke do mielenia i bede placki ziemniaczane z gulaszem robic :)

magdzia26, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika śliczna córa!! A jakie fajne duże usteczka ma! :D Faktycznie 1,7kg to chyba spora, a bierzesz codziennie witaminy? Ja ciągle się zastanawiam czy to ma wpływ na wielkość dziecka, dopiero za 2 tyg dowiem się ile mój synek waży

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Mika śliczna córa!! A jakie fajne duże usteczka ma! :D Faktycznie 1,7kg to chyba spora, a bierzesz codziennie witaminy? Ja ciągle się zastanawiam czy to ma wpływ na wielkość dziecka, dopiero za 2 tyg dowiem się ile mój synek waży

ja biorę kompleks witamin od samego początku ciąży i mój mały nie jest taki duży, to chyba nie ma nic wspolnego z witaminami, ale nie wiem dokłądnie :)

betina89 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja biorę kompleks witamin od samego początku ciąży i mój mały nie jest taki duży, to chyba nie ma nic wspolnego z witaminami, ale nie wiem dokłądnie :)

No to widocznie to nie jest od tego zależne, może gdyby ktoś miał za duże dawki witamin to potem są takie duże dzieci hmm... :) Ja po prostu boję się urodzić kloca no :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz ja biore tabsy i dużo witamin przyswajam w pożywieniu też owoce, warzywa, ryby (uwielbiam :) ) nie ważne czy duży czy mały ważne aby zdrowy był :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście-najważniejsze aby nasze dzieciaczki były zdrowe :) Pod tym względem to martwię się tylko porodem ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jak znowu w tyle przez mój pociąg do spania ale już ogarniam
    Mika ale cudo Piękna duza i zdrowa gratuluję

K_A_M_A, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. Dopiero się wygrzebałyśmy z łóżka... Bardzo źle się z nocy śpi więc rano nadrabiam.DDobrze że już do pracy nie trzeba chodzić. Mnie dopadły ostatnio zaparcia i tak dobrze że dopiero po 7 miesiącu i tak jak któraś z was polecała pomogło kiwi:)
    Mika piękna twoja córka ładnie pozowała, ja mam wizytę jutro ciekawe ile moja już waży:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz bardzo trabia ze kobiety sa faszerowane wszelakimi witaminami czesto bez potrzeby i dlatego rodza sie takie duze dzieci :)
    Ja wam powiem szczeze ze kwas foliowy bralam bezwzglednie.
    Ale teraz ile razy robilam badania krwi wszystko mialam w normie. Wiec lekarz powiedzial ze mie musze brac wit codzien. Teraz biore co 2 dzien wit z dha i jem dosc zdrowo :)

Wogole nie moglam sie na fb oderwac od tych zdjec ktore dodalycie!!! Nie myslalam ze macie juz takie wyprawki haha. Tu malo zdjec jest na belly :) i wogole wszystkie takie sliczne jestescie!!!

Ok ide w koncu zrobic sobie sniadanie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Alma2800 Debiutantka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szonka ja też wysłałam prośbę o dołączenie do fb :-) Jestem Ania jak coś :-)

4e0fv8r.png
    zm3vil9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a dziękuję ale te 1,7 kg to mówił że ona normalna :) Ja też miałam taką reakcję na to jak usłyszałam bo na razie moja waga stała w miejscu i na dniach podskoczyła o ,7 kg a jak w poniedziałek byłam na wizycie u ginka czyli tydzień temu ważyła 1,3kg i mówił że mieści sie w normie czyli osiągnie tak do 3,5kg ;) a niech se rośnie zdrowiuśka jest to dla mnie najważniejsze `:)
    I myślę że bardzo ładnie wyszły zdjęcia i film bo mają dobry sprzęt więc polecam ale to akurat tylko w Poznaniu :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    No i Ja dziś sie witam :) Tylko że tyle naprodukowałyście że szok :(
    No cóż wczoraj byłam z moją "bombą" na usg i wybuchnie za jakieś 2 miesiące hehe będzie na tysiąc % DZIEWCZYNKA zresztą na zdjęciu nic innego nie widac jak bułeczkę hehe :) Na początku usg tak się zakrywała chciała być anonimowa że szok obróciła sie znowu na ukos tak więc wraca do swojego pierwotnego położenia :)no ale tak się zakrywała że już myśleliśmy ze się nie odsłoni i lekarz stwierdził że zrobimy usg innego dnia bo to tam w środku uparte jest (zdziwiło mnie że trafiłam na tego samego lekarza co 5,5roku temu-gościu w porządku bo nie są wyzyskiwaczami jeśli się nie uda ładnie dzidzi zobaczyć to nic nie płacisz tylko umawiasz się na inny termin)ale kazał mi zastosowac kilka trików i udało się odsłoniła się i tak była grzeczna że nawet się nie chciała poruszyć tylko się podpierała i jakby sobie myślała :)
    Jest całkowicie zdrowa i ma wszystko na swoim miejscu od razu miałam badanie prenatalne i poprosiłam o sprawdzenie nereczek bo moja pierwsza córka niestety miała wadę więc jak najbardziej u tej jest wszystko dobrze i UWAGA!!!! WAŻY 1,7kg co za klopsik hehe... ale Pan doktor mówi że to normalna waga no i chyba tyle :)Mąż zadowolony tyle że przebąkiwał że za jakiś czas musimy spróbowac zrobić chłopca :P

Tu oto widać bułeczkę czyli ogonek nie wyrośnie nie ma szans :)

2jcyjyt.jpg

A tu widać jak sobie mysli i wkłada nogę do oka :)
    2gxim12.jpg

Mika masz chyba najladniejsze zdjecia w 4d jakie widzialam, chcialabym miec takie dokladne jak twoje!! :) twoj lekarz ma dar do cykania pięknych ujęc, a malutka wyglada slicznie, mala myslicielka :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika a ile placilas za ta wizyte? bo rozumiem ze to byla dodatkowa wizyta?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Mój mały dopiero teraz zaczyna porządnie kopać, aż brzuch podskakuje:)
    Wczoraj wieczorem przed snem czułam jak mały szaleje i mówię do męża przyłóż ucho do brzucha i posłuchaj czy coś się tam dzieje hehe a jak przyłożył głowę to zaraz odskoczył bo dostał takiego kopniaka w twarz i w szoku pyta co Ty zrobiłaś a ja mu- no nic, przecież to nie ja tylko Antoś :) Taki szczęśliwy był bo pierwszy raz dokładnie poczuł i on te ruchy:)
    A ja dzisiaj co ... na obiad będzie zupa koperkowa i kotlety mielone z młodą kapustą i ziemniaczkami a ja to chyba osobno dla siebie zrobię albo pancakes z nutellą i bananami albo gofry ewentualnie zwykłe naleśniki bo tak jakoś pomyślałam wczoraj przed snem że muszę coś takiego dzisiaj zjeść :D
    Ale zobaczymy na jak długo mi wystarczy zapału bo najpierw muszę sie zabrać za konkretny obiad bo mój mąż nie uznaje słodkiego za konkretne danie ;)

thiki0a.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ