Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No i Ja dziś sie witam
Tylko że tyle naprodukowałyście że szok
No cóż wczoraj byłam z moją "bombą" na usg i wybuchnie za jakieś 2 miesiące hehe będzie na tysiąc % DZIEWCZYNKA zresztą na zdjęciu nic innego nie widac jak bułeczkę heheNa początku usg tak się zakrywała chciała być anonimowa że szok obróciła sie znowu na ukos tak więc wraca do swojego pierwotnego położenia :)no ale tak się zakrywała że już myśleliśmy ze się nie odsłoni i lekarz stwierdził że zrobimy usg innego dnia bo to tam w środku uparte jest (zdziwiło mnie że trafiłam na tego samego lekarza co 5,5roku temu-gościu w porządku bo nie są wyzyskiwaczami jeśli się nie uda ładnie dzidzi zobaczyć to nic nie płacisz tylko umawiasz się na inny termin)ale kazał mi zastosowac kilka trików i udało się odsłoniła się i tak była grzeczna że nawet się nie chciała poruszyć tylko się podpierała i jakby sobie myślała
Jest całkowicie zdrowa i ma wszystko na swoim miejscu od razu miałam badanie prenatalne i poprosiłam o sprawdzenie nereczek bo moja pierwsza córka niestety miała wadę więc jak najbardziej u tej jest wszystko dobrze i UWAGA!!!! WAŻY 1,7kg co za klopsik hehe... ale Pan doktor mówi że to normalna waga no i chyba tyle :)Mąż zadowolony tyle że przebąkiwał że za jakiś czas musimy spróbowac zrobić chłopca
Tu oto widać bułeczkę czyli ogonek nie wyrośnie nie ma szans
A tu widać jak sobie mysli i wkłada nogę do oka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 09:42
jovi81, Migotka22, Szonka, Ewi25, Kaarolina, Beataa25, Quatriona, betinka, aleksa.wawa, magdzia26, Io, Karolaaa91, betina89, zoi, stardust87, deidre, verynice, akuszerka89, aswalda, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Mamuśki, dostałam wczoraj od znajomej położnej pas ciążowy ortopedyczny odciążający kręgosłup - naprawdę polecam, chodziłam w nim wczoraj pół dnia i jest znacznie lepiej. Jest mi go trochę trudno nosić bo z przodu uciska miejsca pod brzuchem gdzie mam siniaki po zastrzykach ale Was to nie dotyczy więc myślę że warto spróbować.
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Szonka ja tez sie "dodalam"
Karolina nie denerwuj sie bo to nic nie daa remonty maja to do siebie ze burdel jest wszedzie. Nam tylko grzejniki, piecyk i bojler wymieniali a sprzatalam 3 dni
Za to moj jak robil remont w mieszkaniu przed moim przyjazdem to jak przylecialam mieszkanie wygladalo jak nowitukienie dosc ze wyremńotowane to tak odsprzatane ze mi galy wyszly na wierzch,..
Gratuluje wszystkim ktore rowniez wkraczaja na ostatnia prosta!!!
U nas juz tak slonce swieci ze masakramagdzia26 lubi tę wiadomość
-
Dobra zbieram i ja swoje leniwe dupsko i ide do sklepu bo nic na obiad w domu nie mam
nawet pomysłu brak o chęciach nie wspomnę, ale myśl o weekendzie jakoś mi humor poprawia
w końcu gdzieś się ruszymy z domu
pierwsza wycieczka we 3:) no może 2,5
Karolina nie przepracuj się przy sprzątaniu. Zrób potem fotki co udało się zrobić mężusiowimagdzia26, Karolaaa91 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Mika jakie piekne zdjecia macie!!!! I jak ladnie widac!!!
U nas maly tak sie obrocil do kregoslupa ze malo co pokazal buziaczka. A to byla jedyna mozliwosc zrobic u nas takie usg
Ale jeszcze chwile i sie zobaczymy na zywo
Ja tez zjem sniadanko i potem do sklepu bo moze dzis pojedziemy na zielona trawke gdzies posiedziec
A ja dzis testuje nowa maszynke do mielenia i bede placki ziemniaczane z gulaszem robicmagdzia26, Karolaaa91 lubią tę wiadomość
-
K_A_M_A wrote:Mika śliczna córa!! A jakie fajne duże usteczka ma!
Faktycznie 1,7kg to chyba spora, a bierzesz codziennie witaminy? Ja ciągle się zastanawiam czy to ma wpływ na wielkość dziecka, dopiero za 2 tyg dowiem się ile mój synek waży
ja biorę kompleks witamin od samego początku ciąży i mój mały nie jest taki duży, to chyba nie ma nic wspolnego z witaminami, ale nie wiem dokłądniebetina89 lubi tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:ja biorę kompleks witamin od samego początku ciąży i mój mały nie jest taki duży, to chyba nie ma nic wspolnego z witaminami, ale nie wiem dokłądnie
No to widocznie to nie jest od tego zależne, może gdyby ktoś miał za duże dawki witamin to potem są takie duże dzieci hmm...Ja po prostu boję się urodzić kloca no
-
Cześć mamusie. Dopiero się wygrzebałyśmy z łóżka... Bardzo źle się z nocy śpi więc rano nadrabiam.DDobrze że już do pracy nie trzeba chodzić. Mnie dopadły ostatnio zaparcia i tak dobrze że dopiero po 7 miesiącu i tak jak któraś z was polecała pomogło kiwi:)
Mika piękna twoja córka ładnie pozowała, ja mam wizytę jutro ciekawe ile moja już waży:)magdzia26 lubi tę wiadomość
-
No teraz bardzo trabia ze kobiety sa faszerowane wszelakimi witaminami czesto bez potrzeby i dlatego rodza sie takie duze dzieci
Ja wam powiem szczeze ze kwas foliowy bralam bezwzglednie.
Ale teraz ile razy robilam badania krwi wszystko mialam w normie. Wiec lekarz powiedzial ze mie musze brac wit codzien. Teraz biore co 2 dzien wit z dha i jem dosc zdrowo
Wogole nie moglam sie na fb oderwac od tych zdjec ktore dodalycie!!! Nie myslalam ze macie juz takie wyprawki haha. Tu malo zdjec jest na bellyi wogole wszystkie takie sliczne jestescie!!!
Ok ide w koncu zrobic sobie sniadanieMigotka22, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
hehe a dziękuję ale te 1,7 kg to mówił że ona normalna
Ja też miałam taką reakcję na to jak usłyszałam bo na razie moja waga stała w miejscu i na dniach podskoczyła o ,7 kg a jak w poniedziałek byłam na wizycie u ginka czyli tydzień temu ważyła 1,3kg i mówił że mieści sie w normie czyli osiągnie tak do 3,5kg
a niech se rośnie zdrowiuśka jest to dla mnie najważniejsze `
I myślę że bardzo ładnie wyszły zdjęcia i film bo mają dobry sprzęt więc polecam ale to akurat tylko w PoznaniuMigotka22, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:No i Ja dziś sie witam
Tylko że tyle naprodukowałyście że szok
No cóż wczoraj byłam z moją "bombą" na usg i wybuchnie za jakieś 2 miesiące hehe będzie na tysiąc % DZIEWCZYNKA zresztą na zdjęciu nic innego nie widac jak bułeczkę heheNa początku usg tak się zakrywała chciała być anonimowa że szok obróciła sie znowu na ukos tak więc wraca do swojego pierwotnego położenia :)no ale tak się zakrywała że już myśleliśmy ze się nie odsłoni i lekarz stwierdził że zrobimy usg innego dnia bo to tam w środku uparte jest (zdziwiło mnie że trafiłam na tego samego lekarza co 5,5roku temu-gościu w porządku bo nie są wyzyskiwaczami jeśli się nie uda ładnie dzidzi zobaczyć to nic nie płacisz tylko umawiasz się na inny termin)ale kazał mi zastosowac kilka trików i udało się odsłoniła się i tak była grzeczna że nawet się nie chciała poruszyć tylko się podpierała i jakby sobie myślała
Jest całkowicie zdrowa i ma wszystko na swoim miejscu od razu miałam badanie prenatalne i poprosiłam o sprawdzenie nereczek bo moja pierwsza córka niestety miała wadę więc jak najbardziej u tej jest wszystko dobrze i UWAGA!!!! WAŻY 1,7kg co za klopsik hehe... ale Pan doktor mówi że to normalna waga no i chyba tyle :)Mąż zadowolony tyle że przebąkiwał że za jakiś czas musimy spróbowac zrobić chłopca
Tu oto widać bułeczkę czyli ogonek nie wyrośnie nie ma szans
A tu widać jak sobie mysli i wkłada nogę do oka
Mika masz chyba najladniejsze zdjecia w 4d jakie widzialam, chcialabym miec takie dokladne jak twoje!!twoj lekarz ma dar do cykania pięknych ujęc, a malutka wyglada slicznie, mala myslicielka
-
Dzień dobry
Mój mały dopiero teraz zaczyna porządnie kopać, aż brzuch podskakuje:)
Wczoraj wieczorem przed snem czułam jak mały szaleje i mówię do męża przyłóż ucho do brzucha i posłuchaj czy coś się tam dzieje hehe a jak przyłożył głowę to zaraz odskoczył bo dostał takiego kopniaka w twarz i w szoku pyta co Ty zrobiłaś a ja mu- no nic, przecież to nie ja tylko AntośTaki szczęśliwy był bo pierwszy raz dokładnie poczuł i on te ruchy:)
A ja dzisiaj co ... na obiad będzie zupa koperkowa i kotlety mielone z młodą kapustą i ziemniaczkami a ja to chyba osobno dla siebie zrobię albo pancakes z nutellą i bananami albo gofry ewentualnie zwykłe naleśniki bo tak jakoś pomyślałam wczoraj przed snem że muszę coś takiego dzisiaj zjeść
Ale zobaczymy na jak długo mi wystarczy zapału bo najpierw muszę sie zabrać za konkretny obiad bo mój mąż nie uznaje słodkiego za konkretne daniemagdzia26 lubi tę wiadomość