X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Ja dziś sie witam :) Tylko że tyle naprodukowałyście że szok :(
    No cóż wczoraj byłam z moją "bombą" na usg i wybuchnie za jakieś 2 miesiące hehe będzie na tysiąc % DZIEWCZYNKA zresztą na zdjęciu nic innego nie widac jak bułeczkę hehe :) Na początku usg tak się zakrywała chciała być anonimowa że szok obróciła sie znowu na ukos tak więc wraca do swojego pierwotnego położenia :)no ale tak się zakrywała że już myśleliśmy ze się nie odsłoni i lekarz stwierdził że zrobimy usg innego dnia bo to tam w środku uparte jest (zdziwiło mnie że trafiłam na tego samego lekarza co 5,5roku temu-gościu w porządku bo nie są wyzyskiwaczami jeśli się nie uda ładnie dzidzi zobaczyć to nic nie płacisz tylko umawiasz się na inny termin)ale kazał mi zastosowac kilka trików i udało się odsłoniła się i tak była grzeczna że nawet się nie chciała poruszyć tylko się podpierała i jakby sobie myślała :)
    Jest całkowicie zdrowa i ma wszystko na swoim miejscu od razu miałam badanie prenatalne i poprosiłam o sprawdzenie nereczek bo moja pierwsza córka niestety miała wadę więc jak najbardziej u tej jest wszystko dobrze i UWAGA!!!! WAŻY 1,7kg co za klopsik hehe... ale Pan doktor mówi że to normalna waga no i chyba tyle :)Mąż zadowolony tyle że przebąkiwał że za jakiś czas musimy spróbowac zrobić chłopca :P

Tu oto widać bułeczkę czyli ogonek nie wyrośnie nie ma szans :)

2jcyjyt.jpg

A tu widać jak sobie mysli i wkłada nogę do oka :)
    2gxim12.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 09:42

jovi81, Migotka22, Szonka, Ewi25, Kaarolina, Beataa25, Quatriona, betinka, aleksa.wawa, magdzia26, Io, Karolaaa91, betina89, zoi, stardust87, deidre, verynice, akuszerka89, aswalda, Gosia19 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <ogromny kopniak w tyłek> Migotka dla Ciebie wszystko :) wysyłam

Migotka22, magdzia26 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki, dostałam wczoraj od znajomej położnej pas ciążowy ortopedyczny odciążający kręgosłup - naprawdę polecam, chodziłam w nim wczoraj pół dnia i jest znacznie lepiej. Jest mi go trochę trudno nosić bo z przodu uciska miejsca pod brzuchem gdzie mam siniaki po zastrzykach ale Was to nie dotyczy więc myślę że warto spróbować. :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Szonka ja tez sie "dodalam" :)

Karolina nie denerwuj sie bo to nic nie da :) a remonty maja to do siebie ze burdel jest wszedzie. Nam tylko grzejniki, piecyk i bojler wymieniali a sprzatalam 3 dni :(
    Za to moj jak robil remont w mieszkaniu przed moim przyjazdem to jak przylecialam mieszkanie wygladalo jak nowitukie :) nie dosc ze wyremńotowane to tak odsprzatane ze mi galy wyszly na wierzch,..

Gratuluje wszystkim ktore rowniez wkraczaja na ostatnia prosta!!! :)
    U nas juz tak slonce swieci ze masakra :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zbieram i ja swoje leniwe dupsko i ide do sklepu bo nic na obiad w domu nie mam :/ nawet pomysłu brak o chęciach nie wspomnę, ale myśl o weekendzie jakoś mi humor poprawia :) w końcu gdzieś się ruszymy z domu :) pierwsza wycieczka we 3:) no może 2,5 :)

Karolina nie przepracuj się przy sprzątaniu. Zrób potem fotki co udało się zrobić mężusiowi :)

magdzia26, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, Justynka dzięki wielkie- od razu lepiej :P

Mika Twój post to miód na moje serce :)
    Malutka jest cudna i ma takie pełne usteczka ;)
    No i jaka duża już z niej kobietka :)

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jakie piekne zdjecia macie!!!! I jak ladnie widac!!!
    U nas maly tak sie obrocil do kregoslupa ze malo co pokazal buziaczka. A to byla jedyna mozliwosc zrobic u nas takie usg :)
    Ale jeszcze chwile i sie zobaczymy na zywo :)

Ja tez zjem sniadanko i potem do sklepu bo moze dzis pojedziemy na zielona trawke gdzies posiedziec :)
    A ja dzis testuje nowa maszynke do mielenia i bede placki ziemniaczane z gulaszem robic :)

magdzia26, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika śliczna córa!! A jakie fajne duże usteczka ma! :D Faktycznie 1,7kg to chyba spora, a bierzesz codziennie witaminy? Ja ciągle się zastanawiam czy to ma wpływ na wielkość dziecka, dopiero za 2 tyg dowiem się ile mój synek waży

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Mika śliczna córa!! A jakie fajne duże usteczka ma! :D Faktycznie 1,7kg to chyba spora, a bierzesz codziennie witaminy? Ja ciągle się zastanawiam czy to ma wpływ na wielkość dziecka, dopiero za 2 tyg dowiem się ile mój synek waży

ja biorę kompleks witamin od samego początku ciąży i mój mały nie jest taki duży, to chyba nie ma nic wspolnego z witaminami, ale nie wiem dokłądnie :)

betina89 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja biorę kompleks witamin od samego początku ciąży i mój mały nie jest taki duży, to chyba nie ma nic wspolnego z witaminami, ale nie wiem dokłądnie :)

No to widocznie to nie jest od tego zależne, może gdyby ktoś miał za duże dawki witamin to potem są takie duże dzieci hmm... :) Ja po prostu boję się urodzić kloca no :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz ja biore tabsy i dużo witamin przyswajam w pożywieniu też owoce, warzywa, ryby (uwielbiam :) ) nie ważne czy duży czy mały ważne aby zdrowy był :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście-najważniejsze aby nasze dzieciaczki były zdrowe :) Pod tym względem to martwię się tylko porodem ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jak znowu w tyle przez mój pociąg do spania ale już ogarniam
    Mika ale cudo Piękna duza i zdrowa gratuluję

K_A_M_A, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. Dopiero się wygrzebałyśmy z łóżka... Bardzo źle się z nocy śpi więc rano nadrabiam.DDobrze że już do pracy nie trzeba chodzić. Mnie dopadły ostatnio zaparcia i tak dobrze że dopiero po 7 miesiącu i tak jak któraś z was polecała pomogło kiwi:)
    Mika piękna twoja córka ładnie pozowała, ja mam wizytę jutro ciekawe ile moja już waży:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz bardzo trabia ze kobiety sa faszerowane wszelakimi witaminami czesto bez potrzeby i dlatego rodza sie takie duze dzieci :)
    Ja wam powiem szczeze ze kwas foliowy bralam bezwzglednie.
    Ale teraz ile razy robilam badania krwi wszystko mialam w normie. Wiec lekarz powiedzial ze mie musze brac wit codzien. Teraz biore co 2 dzien wit z dha i jem dosc zdrowo :)

Wogole nie moglam sie na fb oderwac od tych zdjec ktore dodalycie!!! Nie myslalam ze macie juz takie wyprawki haha. Tu malo zdjec jest na belly :) i wogole wszystkie takie sliczne jestescie!!!

Ok ide w koncu zrobic sobie sniadanie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Alma2800 Debiutantka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szonka ja też wysłałam prośbę o dołączenie do fb :-) Jestem Ania jak coś :-)

4e0fv8r.png
    zm3vil9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a dziękuję ale te 1,7 kg to mówił że ona normalna :) Ja też miałam taką reakcję na to jak usłyszałam bo na razie moja waga stała w miejscu i na dniach podskoczyła o ,7 kg a jak w poniedziałek byłam na wizycie u ginka czyli tydzień temu ważyła 1,3kg i mówił że mieści sie w normie czyli osiągnie tak do 3,5kg ;) a niech se rośnie zdrowiuśka jest to dla mnie najważniejsze `:)
    I myślę że bardzo ładnie wyszły zdjęcia i film bo mają dobry sprzęt więc polecam ale to akurat tylko w Poznaniu :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    No i Ja dziś sie witam :) Tylko że tyle naprodukowałyście że szok :(
    No cóż wczoraj byłam z moją "bombą" na usg i wybuchnie za jakieś 2 miesiące hehe będzie na tysiąc % DZIEWCZYNKA zresztą na zdjęciu nic innego nie widac jak bułeczkę hehe :) Na początku usg tak się zakrywała chciała być anonimowa że szok obróciła sie znowu na ukos tak więc wraca do swojego pierwotnego położenia :)no ale tak się zakrywała że już myśleliśmy ze się nie odsłoni i lekarz stwierdził że zrobimy usg innego dnia bo to tam w środku uparte jest (zdziwiło mnie że trafiłam na tego samego lekarza co 5,5roku temu-gościu w porządku bo nie są wyzyskiwaczami jeśli się nie uda ładnie dzidzi zobaczyć to nic nie płacisz tylko umawiasz się na inny termin)ale kazał mi zastosowac kilka trików i udało się odsłoniła się i tak była grzeczna że nawet się nie chciała poruszyć tylko się podpierała i jakby sobie myślała :)
    Jest całkowicie zdrowa i ma wszystko na swoim miejscu od razu miałam badanie prenatalne i poprosiłam o sprawdzenie nereczek bo moja pierwsza córka niestety miała wadę więc jak najbardziej u tej jest wszystko dobrze i UWAGA!!!! WAŻY 1,7kg co za klopsik hehe... ale Pan doktor mówi że to normalna waga no i chyba tyle :)Mąż zadowolony tyle że przebąkiwał że za jakiś czas musimy spróbowac zrobić chłopca :P

Tu oto widać bułeczkę czyli ogonek nie wyrośnie nie ma szans :)

2jcyjyt.jpg

A tu widać jak sobie mysli i wkłada nogę do oka :)
    2gxim12.jpg

Mika masz chyba najladniejsze zdjecia w 4d jakie widzialam, chcialabym miec takie dokladne jak twoje!! :) twoj lekarz ma dar do cykania pięknych ujęc, a malutka wyglada slicznie, mala myslicielka :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika a ile placilas za ta wizyte? bo rozumiem ze to byla dodatkowa wizyta?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Mój mały dopiero teraz zaczyna porządnie kopać, aż brzuch podskakuje:)
    Wczoraj wieczorem przed snem czułam jak mały szaleje i mówię do męża przyłóż ucho do brzucha i posłuchaj czy coś się tam dzieje hehe a jak przyłożył głowę to zaraz odskoczył bo dostał takiego kopniaka w twarz i w szoku pyta co Ty zrobiłaś a ja mu- no nic, przecież to nie ja tylko Antoś :) Taki szczęśliwy był bo pierwszy raz dokładnie poczuł i on te ruchy:)
    A ja dzisiaj co ... na obiad będzie zupa koperkowa i kotlety mielone z młodą kapustą i ziemniaczkami a ja to chyba osobno dla siebie zrobię albo pancakes z nutellą i bananami albo gofry ewentualnie zwykłe naleśniki bo tak jakoś pomyślałam wczoraj przed snem że muszę coś takiego dzisiaj zjeść :D
    Ale zobaczymy na jak długo mi wystarczy zapału bo najpierw muszę sie zabrać za konkretny obiad bo mój mąż nie uznaje słodkiego za konkretne danie ;)

thiki0a.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ