Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Z chęcią dołącze do grupy facebookowej, tylko wklejcie link żeby łatwiej było znaleźć.
Wczoraj byłam zmartwiona bo Maleństwo było zaspane i prawie w ogóle nie czułam ruchów. Sporadycznie raz na kilka godizn lekkie przekręcenie, ale to było nic w porównaniu do tego co kilka dni wczesniej.
Na szczęście dzisiaj od rana moje słodkie kopniaczki nie dają mi o sobie zapomniećKocham to Maleństwoooooo
Widziałam że Paula swoje zakupy wklejała, Ja też już zamówiłam paczuszki z Polski i nie mogę się doczekać aż będą u mnie:)magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyK_A_M_A wrote:A ja ciągle myślę nad wyprawką do szpitala dla dziecka-co kupić i w jakim rozmiarze, chodzi mi o ciuszki... Czy Wy już macie czy jeszcze czekacie? Chciałabym już zakupić i chyba najlepiej wziąć rozm. 56, a w domu mieć też na 62 (?) Sugerujecie się tą listą belly?? Tam są po 4 szt. body i pajacy-to nie za mało? No i jakie? Długi, krótki rękaw?? Ja zwariuję za chwilę
A wiesz juz gdzie chcesz rodzić? Kazdy szpital daje liste do wyprawki i najlepiej trzymac sie tej listy.
Moj szpital wymaga np po 3 rzeczy z ubranek, aż 10 pieluch tetrowych itp. -
nick nieaktualnymadiiiii wrote:No własnie ja juz głupieję, bo niektórzy całkowicie odradzają te chusteczki. Podobno lepsza jest zwykła woda + krem ochronny. Oszaleć można
Trzymam bardzo mocno kciuki za wizytę!
U mnie w szkole rodzenia zalecali miska, woda, mydlo do mycia pupki.
chusteczki tylko w sytuacji kiedy jest sie gdzies w gosciach czy poza domem.
Uwazam ze faktycznie taka woda z mydlem jak sie siedzi w chalupie nie jest mocno absorbująca...
Ja nakupowalam linomagu i mam 2 male sudokremy na czarną godzineWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 16:08
madiiiii lubi tę wiadomość
-
Gosia jajniki ci urwe
Wyglada jak z restauracji w ktorej pracowalam za mlodych lattyle sie wtedy objadlam i nie mialam dosc
Pralinka a co zamawialas??? Wysylasz paczki kurierem?? Moge zapytac ile placisz i jakie gabaryty???magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny dzieki za info o waszych "malejących" brzuszkach
moze to faktycznie złudzenie optyczne
Mialam w planach mierzyć brzuch ale mam za krótki cm i niestety starcza tylko na polowe brzuchaciągle zapominam kupić nowy
Jutro mam wizyte kontrolną u gina to tez spytam o ten brzuch bo chyba mi na banie już wsiadlo
-
aleksa.wawa wrote:A wiesz juz gdzie chcesz rodzić? Kazdy szpital daje liste do wyprawki i najlepiej trzymac sie tej listy.
Moj szpital wymaga np po 3 rzeczy z ubranek, aż 10 pieluch tetrowych itp.
Jeszcze nie wybierałam, ale chcę jak najbliżej domu więc pewnie wybór jest prostyW takim razie będę musiała się tam udać, bo ocipieję jak nie będę miała listy i to już!!
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Gosia jajniki ci urwe
Wyglada jak z restauracji w ktorej pracowalam za mlodych lattyle sie wtedy objadlam i nie mialam dosc
Pralinka a co zamawialas??? Wysylasz paczki kurierem?? Moge zapytac ile placisz i jakie gabaryty???
Kochana akurat te pojęcie o gotowaniu mam z lat młodości, nie wiem jakoś zawsze w weekendy się nudziłam, a że wtedy jakoś nie umiałam gotować no to chodziłam dorabiać sobie jako pomocnica w kuchni na weselachPaula55 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Gosia jajniki ci urwe
Pralinka a co zamawialas??? Wysylasz paczki kurierem?? Moge zapytac ile placisz i jakie gabaryty???
Jeszcze kilka aptecznych produktów chcę zamówić.
Co do wysyłki to jeszcze nie wiem, ale raczej ktoś z rodziny mi przywiezie te rzeczy... -
Gosia ja tez przy weselach, komuniach itp pracowalam
to w weekendy. A w tyg normalnie za barem stalam i jako kelnerka
Pralinka tez mi sie te projektu Muchy podobaly ale stwierdzilam ze za drogoznalazlam tak samo ladny kocyk a duuzo tanszy i tez minky
teraz tylko zamowic.
Nasz spiworek jest albo na 75 albo 80 cm ale juz nie pamietam
Fajnie jak ma ci kto przywiezcja musze kuriera zamawiac. Ale jakos mega drogo nie jest bo juz od chyba £15 mozna znalezc
Nenka daj znac co wam dzis ciekawego powiedza na sr
-
betina - w 100% Cię rozumiem. Jak u nas 2 lata temu robiliśmy mega remont w nowym-starym domu to myślałam że szału dostanę jak przyszli fachowcy zakładać centralne. Grzejniki powstawiali po swojemu i nie tak jak chciałam, jak przyjechałam i zobaczyłam en cyrk to kazałam im wszystkie ściągać i wieszać tak jak ja chcę, a nie tak jak im jest wygodnie. Do tych grzejników miałam już meble dopasowane, a oni po swojemu. To samo ze sprzątaniem po sobie - jedli banana, to zamiast do torebki i do kosza to rzucali pod nogi, to samo z kartonami po sokach, butelkami po wodzie i petami po fajkach. Bo jak ktoś w domu jeszcze nie mieszka to można chlew robić, brrrr. Na szczęście to byli jedyni fachowcy w moim domu, bo resztę robili mój mąż z tatą.
No i jak zauważyłyście wróciłam z wizyty))) Z dzidziem wszystko ok, ma siusiaka więc jest chłopcem - czyli pewnie będzie Filip:) Ma już 1107g i trochę wyprzedza termin porodu. Spojenie łonowe może boleć, skurcze są przepowiadające, wycieki z piersi mogą być, szyjka twarda zamknięta i długa. A co do rumieniu siostrzenicy to po prostu mam się z nią na razie nie spotykać, przynajmniej przez najbliższe 10 dni, i ciąża już jest na tyle duża, że nic dziecku nie powinno się stać, nawet jeśli zaraziłam się tym. No i koniecznie myć ręce po każdym spotkaniu z dziećmi w wieku przedszkolnym i unikać dużych skupisk ludzi.
verynice, Gosia19, Kaarolina, Paula55, dba, magdzia26, madiiiii, EmiBam, aswalda, Io, jovi81, betina89, betinka, Mika 28 lubią tę wiadomość
-
AAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaa odebrałam wyniki z krwi i nie mam cukrzycy!
Wyniki:
- na czczo 89,5
- po 1h 131,1
- po 2 h 98,4
Czym by to uczcić? WIEM! Michą pełną świeżych truskawek ze śmietaną i cukremNajlepiej razy 3!
Gosia19, Kaarolina, akuszerka89, magdzia26, EmiBam, aswalda, stardust87, Io, betina89 lubią tę wiadomość
-
Zdjęcie mam tylko serduszka i kości udowej:P A kolejna wizyta już za 2 tygodnie, bo chodzę do dwóch lekarzy:D
verynice lubi tę wiadomość
-
Akuszerka cudowne wiesci!!! I w koncu wiadomo kto tam cie zasiedla
buziaki od cioci dla Filipka
Mam chrzesniaka o tym imieniu wiec tym bardziej jestem przeczulona i ciesze sie z toba
Za to u nas prawie dwa tyg po wymianie instalacji i dalej ze wszad przychodza spr czy wszystko ok zostalo zrobione i czy nie mamy zastrzerzeni poszlo im to nawet sprawnie. Tylko ze termin byl ustalony z gory na wykonanie danej pracy. Tu nikogo nie obchodzi czy zdarza. Musza zdazyc i tyle wiec wspolczuje wam dziewczyny...takiego bajzlu i opoznien...
akuszerka89, betina89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
akuszerka super, gratuluję!
I też mam chrześniaka o tym imieniu hehe
I też współczuję tych remontów-u mnie to samo w kółko coś, wentylacja, piec, będzie malowanie dopiero w lipcu, co posprzątam to znowu bajzel, matko...
verynice koniecznie to uczcij i dorzuć do tego lody heheverynice, akuszerka89, betina89 lubią tę wiadomość
-
akuszerka super wieści
mi moja gin nic nie dała na ucho, bo powiedziała, że nie zna się na takich lekach, mam nadzieję, że jutro wbiję się do rodzinnego i coś mi przepisze, bo zwariuję.
U mnie standard - oszczędzać się, leżeć... czyli dalej ta sama śpiewka jak miesiąc temuszew ledwo się trzyma, niby nie jest dobrym zabezpieczeniem mojej szyjki. Generalnie ja już się nie przejmuję aż tak, bo jak nic mnie nie boli to nie będę panikować
no i mam już 28 tydzień
dzidzia coraz większa, więc i ja czuję się spokojniejsza
morfologia zaniżona, ale powiedziała, że jak na ten tydzień ciąży to jest dobra
więc pożeranie truskawek coś daje
następną wizytę mam 4lipca bo gin idzie na urlop, a ja ze szwem nie mogę wrócić do pracy jak to mi powiedziałaprzynajmniej o l4 nie muszę się prosić
na temat remontów to wiem sama... tyle że myśmy tylko faceta brali do zrobienia łazienki, a drugi facet drzwi wstawiał i rury zmieniał.. ten z łazienki się ociągał, a ten drugi szybki bill, mogłabym każdemu go polecić. Resztę robił mąż i jalubię malować ściany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 18:08
akuszerka89, betina89, Mika 28 lubią tę wiadomość