X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Gosia jaki gyros!!!
    I powiedz mi ze to polane sosem czosnkowym to chyba sie odwodnie przez slinotok!!!

Strzeliłaś w dziesiątke :D

• pralinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Z chęcią dołącze do grupy facebookowej, tylko wklejcie link żeby łatwiej było znaleźć.

Wczoraj byłam zmartwiona bo Maleństwo było zaspane i prawie w ogóle nie czułam ruchów. Sporadycznie raz na kilka godizn lekkie przekręcenie, ale to było nic w porównaniu do tego co kilka dni wczesniej.
    Na szczęście dzisiaj od rana moje słodkie kopniaczki nie dają mi o sobie zapomnieć:) Kocham to Maleństwoooooo

Widziałam że Paula swoje zakupy wklejała, Ja też już zamówiłam paczuszki z Polski i nie mogę się doczekać aż będą u mnie:)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    A ja ciągle myślę nad wyprawką do szpitala dla dziecka-co kupić i w jakim rozmiarze, chodzi mi o ciuszki... Czy Wy już macie czy jeszcze czekacie? Chciałabym już zakupić i chyba najlepiej wziąć rozm. 56, a w domu mieć też na 62 (?) Sugerujecie się tą listą belly?? Tam są po 4 szt. body i pajacy-to nie za mało? No i jakie? Długi, krótki rękaw?? Ja zwariuję za chwilę 0dash2.gif

A wiesz juz gdzie chcesz rodzić? Kazdy szpital daje liste do wyprawki i najlepiej trzymac sie tej listy.
    Moj szpital wymaga np po 3 rzeczy z ubranek, aż 10 pieluch tetrowych itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    No własnie ja juz głupieję, bo niektórzy całkowicie odradzają te chusteczki. Podobno lepsza jest zwykła woda + krem ochronny. Oszaleć można ;) Trzymam bardzo mocno kciuki za wizytę! :)

U mnie w szkole rodzenia zalecali miska, woda, mydlo do mycia pupki.
    chusteczki tylko w sytuacji kiedy jest sie gdzies w gosciach czy poza domem.
    Uwazam ze faktycznie taka woda z mydlem jak sie siedzi w chalupie nie jest mocno absorbująca...

Ja nakupowalam linomagu i mam 2 male sudokremy na czarną godzine

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 16:08

madiiiii lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jajniki ci urwe :P
    Wyglada jak z restauracji w ktorej pracowalam za mlodych lat :) tyle sie wtedy objadlam i nie mialam dosc :)

Pralinka a co zamawialas??? Wysylasz paczki kurierem?? Moge zapytac ile placisz i jakie gabaryty???

magdzia26 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za info o waszych "malejących" brzuszkach ;)
    moze to faktycznie złudzenie optyczne :P
    Mialam w planach mierzyć brzuch ale mam za krótki cm i niestety starcza tylko na polowe brzucha :/ ciągle zapominam kupić nowy :/

Jutro mam wizyte kontrolną u gina to tez spytam o ten brzuch bo chyba mi na banie już wsiadlo :/

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    A wiesz juz gdzie chcesz rodzić? Kazdy szpital daje liste do wyprawki i najlepiej trzymac sie tej listy.
    Moj szpital wymaga np po 3 rzeczy z ubranek, aż 10 pieluch tetrowych itp.

Jeszcze nie wybierałam, ale chcę jak najbliżej domu więc pewnie wybór jest prosty :D W takim razie będę musiała się tam udać, bo ocipieję jak nie będę miała listy i to już!! ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Wyglada jak z restauracji w ktorej pracowalam za mlodych lat :) tyle sie wtedy objadlam i nie mialam dosc :)

Pralinka a co zamawialas??? Wysylasz paczki kurierem?? Moge zapytac ile placisz i jakie gabaryty???

Kochana akurat te pojęcie o gotowaniu mam z lat młodości, nie wiem jakoś zawsze w weekendy się nudziłam, a że wtedy jakoś nie umiałam gotować no to chodziłam dorabiać sobie jako pomocnica w kuchni na weselach :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Zamawiałam m.in kilka rzeczy 'minky', kocyk od Ani Muchy, otulacz, rożek..Może śpiworek zamówię, na jaki rozmiar kupowałaś ten swój?Ja mam jeden, na chyba 80cm.
    Jeszcze kilka aptecznych produktów chcę zamówić.
    Co do wysyłki to jeszcze nie wiem, ale raczej ktoś z rodziny mi przywiezie te rzeczy...

• nenka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do remontów to współczuję jestem świeżo po mamy serdecznie dość właśnie czekam na szkołę rodzenia ciekawe co będzie dzisiaj pozdrawiam B-)B-)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja tez przy weselach, komuniach itp pracowalam :) to w weekendy. A w tyg normalnie za barem stalam i jako kelnerka :)

Pralinka tez mi sie te projektu Muchy podobaly ale stwierdzilam ze za drogo :P znalazlam tak samo ladny kocyk a duuzo tanszy i tez minky :) teraz tylko zamowic.
    Nasz spiworek jest albo na 75 albo 80 cm ale juz nie pamietam :P
    Fajnie jak ma ci kto przywiezc :) ja musze kuriera zamawiac. Ale jakos mega drogo nie jest bo juz od chyba £15 mozna znalezc :)

Nenka daj znac co wam dzis ciekawego powiedza na sr ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina - w 100% Cię rozumiem. Jak u nas 2 lata temu robiliśmy mega remont w nowym-starym domu to myślałam że szału dostanę jak przyszli fachowcy zakładać centralne. Grzejniki powstawiali po swojemu i nie tak jak chciałam, jak przyjechałam i zobaczyłam en cyrk to kazałam im wszystkie ściągać i wieszać tak jak ja chcę, a nie tak jak im jest wygodnie. Do tych grzejników miałam już meble dopasowane, a oni po swojemu. To samo ze sprzątaniem po sobie - jedli banana, to zamiast do torebki i do kosza to rzucali pod nogi, to samo z kartonami po sokach, butelkami po wodzie i petami po fajkach. Bo jak ktoś w domu jeszcze nie mieszka to można chlew robić, brrrr. Na szczęście to byli jedyni fachowcy w moim domu, bo resztę robili mój mąż z tatą.

No i jak zauważyłyście wróciłam z wizyty :)))) Z dzidziem wszystko ok, ma siusiaka więc jest chłopcem - czyli pewnie będzie Filip:) Ma już 1107g i trochę wyprzedza termin porodu. Spojenie łonowe może boleć, skurcze są przepowiadające, wycieki z piersi mogą być, szyjka twarda zamknięta i długa. A co do rumieniu siostrzenicy to po prostu mam się z nią na razie nie spotykać, przynajmniej przez najbliższe 10 dni, i ciąża już jest na tyle duża, że nic dziecku nie powinno się stać, nawet jeśli zaraziłam się tym. No i koniecznie myć ręce po każdym spotkaniu z dziećmi w wieku przedszkolnym i unikać dużych skupisk ludzi.

verynice, Gosia19, Kaarolina, Paula55, dba, magdzia26, madiiiii, EmiBam, aswalda, Io, jovi81, betina89, betinka, Mika 28 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaa odebrałam wyniki z krwi i nie mam cukrzycy! :D

Wyniki:
    - na czczo 89,5
    - po 1h 131,1
    - po 2 h 98,4

Czym by to uczcić? WIEM! Michą pełną świeżych truskawek ze śmietaną i cukrem :D Najlepiej razy 3! :D :D :D

Gosia19, Kaarolina, akuszerka89, magdzia26, EmiBam, aswalda, stardust87, Io, betina89 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arkuszerka, a gdzie zdjęcie Filipka? :) Aj jak ja uwielbiam takie pozytywne wieści z wizyt! :) Kolejna za 4tyg?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie mam tylko serduszka i kości udowej:P A kolejna wizyta już za 2 tygodnie, bo chodzę do dwóch lekarzy:D

verynice lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka cudowne wiesci!!! I w koncu wiadomo kto tam cie zasiedla ;) buziaki od cioci dla Filipka :)
    Mam chrzesniaka o tym imieniu wiec tym bardziej jestem przeczulona i ciesze sie z toba :)

Za to u nas prawie dwa tyg po wymianie instalacji i dalej ze wszad przychodza spr czy wszystko ok zostalo zrobione i czy nie mamy zastrzerzen ;) i poszlo im to nawet sprawnie. Tylko ze termin byl ustalony z gory na wykonanie danej pracy. Tu nikogo nie obchodzi czy zdarza. Musza zdazyc i tyle wiec wspolczuje wam dziewczyny...takiego bajzlu i opoznien...

akuszerka89, betina89 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości :)

• verynice Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arkuszerka - a jak zareagowałaś na informację, że będzie synuś? A mąż? :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka super, gratuluję! :) I też mam chrześniaka o tym imieniu hehe :D

I też współczuję tych remontów-u mnie to samo w kółko coś, wentylacja, piec, będzie malowanie dopiero w lipcu, co posprzątam to znowu bajzel, matko...

verynice koniecznie to uczcij i dorzuć do tego lody hehe ;)

verynice, akuszerka89, betina89 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka super wieści :)
    mi moja gin nic nie dała na ucho, bo powiedziała, że nie zna się na takich lekach, mam nadzieję, że jutro wbiję się do rodzinnego i coś mi przepisze, bo zwariuję.
    U mnie standard - oszczędzać się, leżeć... czyli dalej ta sama śpiewka jak miesiąc temu :) szew ledwo się trzyma, niby nie jest dobrym zabezpieczeniem mojej szyjki. Generalnie ja już się nie przejmuję aż tak, bo jak nic mnie nie boli to nie będę panikować :) no i mam już 28 tydzień :) dzidzia coraz większa, więc i ja czuję się spokojniejsza :) morfologia zaniżona, ale powiedziała, że jak na ten tydzień ciąży to jest dobra :) więc pożeranie truskawek coś daje ;)
    następną wizytę mam 4lipca bo gin idzie na urlop, a ja ze szwem nie mogę wrócić do pracy jak to mi powiedziała :) przynajmniej o l4 nie muszę się prosić :P
    na temat remontów to wiem sama... tyle że myśmy tylko faceta brali do zrobienia łazienki, a drugi facet drzwi wstawiał i rury zmieniał.. ten z łazienki się ociągał, a ten drugi szybki bill, mogłabym każdemu go polecić. Resztę robił mąż i ja :) lubię malować ściany :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 18:08

akuszerka89, betina89, Mika 28 lubią tę wiadomość

‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ