Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja ciągle myślę nad wyprawką do szpitala dla dziecka-co kupić i w jakim rozmiarze, chodzi mi o ciuszki... Czy Wy już macie czy jeszcze czekacie? Chciałabym już zakupić i chyba najlepiej wziąć rozm. 56, a w domu mieć też na 62 (?) Sugerujecie się tą listą belly?? Tam są po 4 szt. body i pajacy-to nie za mało? No i jakie? Długi, krótki rękaw?? Ja zwariuję za chwilę
-
madiiiii wrote:Też już nie próbuję Was nadrabiać gaduły
;)
Paula, ale dostałaś mega pakę! Robi wrażenie
iwo_na...ale mi narobiłaś smaka! Oczywiście że to nie przesada!Ja jem absolutnie wszystko, tylko w rozsądnych ilościach.
Powiedzcie mi, czym najlepiej smarować pupcie dziecka przy każdej zmianie pieluszki, żeby zapobiec odparzeniom? Bo nie wiem, co najlepiej kupić. Linomag BOBO A+E będzie dobry?
Najlepszy jest BephantenPodobno. Ja już kupiłam
madiiiii, EmiBam lubią tę wiadomość
-
madiiii jeśli używasz mokrych chusteczek przy każdorazowej zmianie pieluszki to nie ma sensu smarować pupki, chyba że są jakieś zaczerwienienia i odparzenia. Do takiej codziennej pielęgnacji Linomag jest spoko, a cięższe przypadki sudocrem albo bepanthen.
Dżizas jeszcze 50 min do wizyty:/ Pójdę chyba się wykąpię i pomału będę jechać, trzymajcie za nas kciuki:*madiiiii, Gosia19, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
nieeeeeee, nie przenosimy się, ciągniemy dwa wątki:P
-
Ja tez bede kupowac bepanthen lub linomag z rozowa zakretka
Sudocremu nie powinno sie uzywac na codzien bo zawiera tlenec cynku i powinno sie go stosowac wylacznie w przypadku odparzen...
W razie czego mam probke sudocremu wiec zabezpieczona jestemwogole mam pelno probek mini kremow do pupy
Karola hahaha nie mow ze znow bedziesz cos kupowac???madiiiii lubi tę wiadomość
-
K_A_M_A wrote:A ja ciągle myślę nad wyprawką do szpitala dla dziecka-co kupić i w jakim rozmiarze, chodzi mi o ciuszki... Czy Wy już macie czy jeszcze czekacie? Chciałabym już zakupić i chyba najlepiej wziąć rozm. 56, a w domu mieć też na 62 (?) Sugerujecie się tą listą belly?? Tam są po 4 szt. body i pajacy-to nie za mało? No i jakie? Długi, krótki rękaw?? Ja zwariuję za chwilę
Ja napewno zabieram te najmniejsze. U nas sa inne oznaczenia na metkach i reguly te malutkie oznaczone sa jako newborn.
One sa do 5 kg z tego co pamietam. Nie nastawiam sie urodzic wielkoluda wiec mysle ze wystarcza
A biore nieduzo bo u nas szybko sie ze szpitala wychodzi. W razie czego mieszkam 5 min od szpitala wiec moj podjedzie
-
I tym Bepanthenem można smarować pupe przy każdej zmianie pieluszki, czy jakoś rzadziej?iwo_na wrote:Najlepszy jest Bephanten
Podobno. Ja już kupiłam
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Paula55 wrote:Ja napewno zabieram te najmniejsze. U nas sa inne oznaczenia na metkach i reguly te malutkie oznaczone sa jako newborn.
One sa do 5 kg z tego co pamietam. Nie nastawiam sie urodzic wielkoluda wiec mysle ze wystarcza
A biore nieduzo bo u nas szybko sie ze szpitala wychodzi. W razie czego mieszkam 5 min od szpitala wiec moj podjedzie
Ja też nie zamierzam urodzić wielkoluda, ale jak krążą plotki, że rodzą się wielkie dzieci po witaminach to jestem obesrana po pachyPaula55 lubi tę wiadomość
-
No własnie ja juz głupieję, bo niektórzy całkowicie odradzają te chusteczki. Podobno lepsza jest zwykła woda + krem ochronny. Oszaleć można
Trzymam bardzo mocno kciuki za wizytę!
akuszerka89 wrote:madiiii jeśli używasz mokrych chusteczek przy każdorazowej zmianie pieluszki to nie ma sensu smarować pupki, chyba że są jakieś zaczerwienienia i odparzenia. Do takiej codziennej pielęgnacji Linomag jest spoko, a cięższe przypadki sudocrem albo bepanthen.
Dżizas jeszcze 50 min do wizyty:/ Pójdę chyba się wykąpię i pomału będę jechać, trzymajcie za nas kciuki:*♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
Paula55 wrote:Ja tez bede kupowac bepanthen lub linomag z rozowa zakretka
Sudocremu nie powinno sie uzywac na codzien bo zawiera tlenec cynku i powinno sie go stosowac wylacznie w przypadku odparzen...
W razie czego mam probke sudocremu wiec zabezpieczona jestemwogole mam pelno probek mini kremow do pupy
Karola hahaha nie mow ze znow bedziesz cos kupowac???Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualny
-
Tez słyszałam ze zwykład woda i szmatka są najlepsze do przemycia pupki. Znam przypadki kiedy po takiej pielęgnacji zniknęły wszystkie odparzenia, bo nie oszukujmy sie te chusteczki sa wygodne ale i nafaszerowane chemią. Jeśli chodzi o ubranka to ja mam sporo wiecej niz sie zaleca. Np spodni mam 34 pary w rozmiarze 56-62 ale to nie moja wina, bo większosc dostałam od siostry
a kupiłam tylko kilka słodziusich par
A do szpitala biorę same 56, jak bym urodziła wiekoluda to na wszelki wpadek naszykuje w domu kilka zestawów i narzeczony mi je podwiezie
madiiiii lubi tę wiadomość
-
Przegotowana woda pewnie ze tez da rade
U nas tez widzialam husteczki w sklad ktorych wchodzi 99% wody i olejek z czegos (kurde nie pamietam z czego). Sa w pelni naturalneAle jakos sie jeszcże za nimi w sklepach nie rozgladalam
madiiiii lubi tę wiadomość
-
My mamy już tyle ubranek, że starczyło by chyba dla całego żłobka
Teściowa i moja mama dostały już zakaz kupowania kolejnych ciuszków, bo totalnie im odbiło. Bez przesady, też chcę mieć trochę radości z zakupów ubranek!
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
Alleeee jestem wkur*****!!! Która ma nowy domek, to mnie zrozumie!!! Tynkarze obiecywałi w 1,5tyg. wytynkowac ściany, są już 3 tyg. i powiedzieli, że jeszcze do kolejnej środy będa. A my już następnych fachowców mamy pozamawianych. Chcemy do narodzin dziecka się wprowadzić. Wszystko na styk, mój mąż chyba te rzeczy, które sam będzie robił, będzie je robił po nocach. Już się dziś tym szefem tej firmy pokłóciłam, wygarnęłam mu swoje.... To jest taki ściemniacz. Zszedł nam z ceny. A braliśmy go z polecenia innego fachowcy, który będzie nam robił instalacje, a właściwie ta instalacja miała być już zrobiona wg obiecanek tynkarza, że wyrobi się w terminie.