X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    był jeszcze jedne taki na haloween ale na większe dziecko, więc nie brałam.

Nenka - chyba cały żłobek chcesz ubierać?:P

A co do sunset to spojrzałam na jej wcześniejsze wpisy i napisała, że mała nie urosła wcale od ostatniego USG także może tu leży przyczyna? Uczestniczyłam kiedyś w porodzie martwego donoszonego dziecka które zmarło chyba ze 3 godziny przed porodem i też było tak, że przestało rosnąć w jakimś 35-36tygodniu a zmarło w 38. Masakra, brak słów. Nikt nie powinien przeżywać takich tragedii.
    O matko jakie to straszne... Teraz się gorzej boję jak wcześniej

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    był jeszcze jedne taki na haloween ale na większe dziecko, więc nie brałam.

Nenka - chyba cały żłobek chcesz ubierać?:P

A co do sunset to spojrzałam na jej wcześniejsze wpisy i napisała, że mała nie urosła wcale od ostatniego USG także może tu leży przyczyna? Uczestniczyłam kiedyś w porodzie martwego donoszonego dziecka które zmarło chyba ze 3 godziny przed porodem i też było tak, że przestało rosnąć w jakimś 35-36tygodniu a zmarło w 38. Masakra, brak słów. Nikt nie powinien przeżywać takich tragedii.

Podobno mieli stwierdzona hipotrofie...nie wiem co to za choroba....
    I ja sie wlasnie tego boje... Ze nie bede wiedziala jak cos bedzie nie tak... :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ale poczynlyscie zakupy :) szal cial :)
    Akuszerka Kubus wymiata i kosciotrupek!!! :)

Fipsik czy myslisz ze jak bym poszla do weta i zapytala czy moze mi zrobic usg to by nie zapytal: chyba glowy??? Haha :)

znajdz weta polaka - ktory wie, ze w polsce robi sie usg plodu czesto, a tutaj wcale. zadna duza klinike - pojedynczy maly gabinet. z checia zarobi.

Paula55 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja mam 23 wizyte w szpitalu a w lipcu u poloznej i zobaczymy co mi ciekawego powiedza na tym etapie. Bo ostatnio to byl smiech na sali :/ zmierzyla cisnienie, posluchslam serduszka i spytala jak sie czuje. Tyle. Ot cala wizyta :/
    Szczesliwa nie jestem ale co zrobic?!

a co ile masz wizyty u poloznej?ja mam co 2 tygodnie. Kurde...martwie sie troszke b mi sie ta szyjka skraca a tu nie mam gdzie isc na kontrol, masakra!jak wczoraj powiedzialam poloznej to zadnego wrazenia to na niej nie zrobilo a mam bardzo mila polozna ale widac sie nie przejmuja takimi rzeczami.Leze caly czas bo sie boje:(

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czytałam dzisiejsze czerwcowki i jakos tak dziwnie sie czuje.. :|
    ogolnie jakis dzien do d.. dzisiaj mam ;/

edit. zajadam sie czeresniami na poprawe humoru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:19

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:

Dlatego dziwie sie jak niektóre pisza że nie jedzą kolacji albo coś bo za duzo przytyją :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:20

Fipsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modle sie zeby dotrwac do konca, czlowiek sie czuje tu taki pozbawiony opieki:( Mam numer do mojej gin do pl i zawsze przynajmniej moge o cos zapytac i sie uspokoic ale przez tel mnie nie zbada:((

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Najlepiej isc do szkoły rodzenia w szpitalu w którym chcesz rodzić. Wtedy zobaczysz oddział i sale porodowe. Jak jesteś zameldowana w Warszawie to nic nie płacisz zazwyczaj. Ja chodziłam do szkoły w szpitalu przy Madalińskiego, ale to było 10 lat temu :P więc nie wiem czy teraz jest godna polecenia :)
    dziekuję dziewczynki za odpowiedzi :) problem w moim przypadku jest taki że mamy się przed porodem przeprowadzać do innego miasta ale nie wiem kiedy dokładnie to nastąpi :/ dlatego niestety w szpitalu w którym planuję rodzić nie dam rady iść na szkołę rodzenia bo jest on na tę chwile oddalony o jakieś 200 km...a na szkołę rodzenia dla samej siebie chciałabym pójść noi nie jestem zameldowana w Warszawie więc wiem ze będę musiała tak czy siak za nią zapłacić... dlatego jak mam już płacić to chciałabym pójść do jakiejś naprawdę fajnej.

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • verynice Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola też kupilam czeresnie i mam ochote je zjesc, ale sobie pomyslalam ze jak mam dostac wzdec przed wizyta i badaniem na fotelu ginekologicznym to stwierdzilam ze zjem je sobie po powrocie :) Po co Pani gin "uatrakcyjniać" pracę :D

Kaarolina, deidre, Ewi25 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no ja moge sie zajadac bo wizyte mam niestety 3 lipca dopiero.. juz sie doczekac nie moge ;)

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się witam właśnie zlądowałam do domu :) Akuszerka dziś miałyśmy podobny plan też dziś biedrze odwiedziłam i spożywki trochę kupiłam bo jutro byśmy obgryzali lodówkę :P a potem do lumpka tez kupiłam dosłownie 5 ciuchów ale na 6-9 i sukieneczkę na 0-3 zrobie jakieś fotki to wstawię :)

Gratuluje ładniutkich brzuszków i powodzenia na wizytach
    I też jestem ciekawa co tam się na tych czerwcówkach wydarzyło oby u nas się wszystko ładnie skończyło i nie panikować mi tam :) A Ja niby nic teraz nie przytyłam może przez 2-3 tygodnie kilogram a dupe mam tak wielką że szok!!! :( Ja już bym chciała urodzić gdzie ten sierpień ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust też się zastanawiam co się stało u sunset, jak to rano przeczytałam to w bek:/ masakra, cieszysz się ciążą 9 miesięcy a potem nie ma upragnionego dziecka. ;(

oby do września!

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    a co ile masz wizyty u poloznej?ja mam co 2 tygodnie. Kurde...martwie sie troszke b mi sie ta szyjka skraca a tu nie mam gdzie isc na kontrol, masakra!jak wczoraj powiedzialam poloznej to zadnego wrazenia to na niej nie zrobilo a mam bardzo mila polozna ale widac sie nie przejmuja takimi rzeczami.Leze caly czas bo sie boje:(

To i tak masz mega czesto. Mi wychodzi jedna wizyta na miesiac. Pewnie dopiero po 30 tyg cos czesciej bede miec z tym ze nie napewno.. Zobaczymy.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    dziekuję dziewczynki za odpowiedzi :) problem w moim przypadku jest taki że mamy się przed porodem przeprowadzać do innego miasta ale nie wiem kiedy dokładnie to nastąpi :/ dlatego niestety w szpitalu w którym planuję rodzić nie dam rady iść na szkołę rodzenia bo jest on na tę chwile oddalony o jakieś 200 km...a na szkołę rodzenia dla samej siebie chciałabym pójść noi nie jestem zameldowana w Warszawie więc wiem ze będę musiała tak czy siak za nią zapłacić... dlatego jak mam już płacić to chciałabym pójść do jakiejś naprawdę fajnej.
    Ja chodziłam na inflancką i jestem zadowolona. Nie jestem zameldowana w Warszawie ale opłaciła podatek i to wystarczyło żeby za szkołę nie płacić

magdzia26 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!

Uff, zdążyłam nadrobić dzisiejszy słowotok :)

Akuszerka, skąd Ty bierzesz lumpka z takimi ładnymi ubrankami?! Naprawdę eskra rzeczy, i nawet ręcznik!
    Nenka, szalona kobieto, jakbyś się trojaczków spodziewała :)

Dzisiejszym wizytowiczkom życzę udanych wizyt! My dzisiaj 28 tydzień witamy, za tydzień usg, już się nie mogę doczekać, zobaczymy ile mój olbrzym urósł.
    Byłam rano zanieść mocz na posiew, bo przy moim wodonerczu mam większe szanse na infekcje. No a że klinika w centrum handlowym... podreptałam zobaczyć co tam na wyprzedażach ;)
    Nareszcie zaczynam nadrabiać, dorwałam bluzę na suwak bez kaptura (jupi!) w 5.10.15 i bosssssssssski komplet w C&A - półśpiochy w paseczki i do tego bluza z kapturkiem. W H&M są bardzo fajne dwupaki czapeczek z mankietem - jedna gładka i jedna w prążek za 19 zł, muszę tam wrócić i zakupić :)
    Chyba muszę się wreszcie zebrać i zrobić zdjęcia moich dotychczasowych łupów, żeby Wam pokazać co mamy :)

Opychanko czereśniowe i u mnie, a na obiad wymyśliłam krokiety z pieczarkami i młodą kapustą w środku, a do tego fasolka mniami!

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Karola też kupilam czeresnie i mam ochote je zjesc, ale sobie pomyslalam ze jak mam dostac wzdec przed wizyta i badaniem na fotelu ginekologicznym to stwierdzilam ze zjem je sobie po powrocie :) Po co Pani gin "uatrakcyjniać" pracę :D

Mnie po czereśniach zamiast wzdymać to gazuje jak stary ciągnik!!! Dopiero bym uatrakcyjniła pracę lekarzowi ;)

aleksa.wawa, betinka, Ewi25, verynice, JagoodkaK lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Fipsik padlam :)
    Ja sie opycham truskawkami :) dzis jednak uzupelnie chyba zapad czeresniowy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mnie po czereśniach zamiast wzdymać to gazuje jak stary ciągnik!!! Dopiero bym uatrakcyjniła pracę lekarzowi ;)

Ja po wczorajszych czeresniach wlasnie tak uatrakcyjniłam wieczór mojemu niemężowi :P
    Na liście art zakazanych są już czereśnie i rzodkiewka :)

betinka, Ewi25, verynice lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje łupy :) Jak chodze po lumpiku to zazwyczaj kupuje tylko parę ciuszków a dzisiaj nawet ich było ale wszystkiego mieć nie można :P kupuję już większe na później

bluzeczki 6-9
    2ivctbo.jpg

sukieneczka od 0-3
    2z8nclw.jpg

Piżamka misia ma z tyłu na dupce :)
    2zgwyep.jpg
    2wdsoq1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 13:39

Kaarolina, akuszerka89, Io, aswalda lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Ja po wczorajszych czeresniach wlasnie tak uatrakcyjniłam wieczór mojemu niemężowi :P
    Na liście art zakazanych są już czereśnie i rzodkiewka :)

POPŁAKAŁAM SIĘ ZE ŚMIECHU HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAAHAHAHAHA!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ