Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczynki, ja to z rana moge pospać, dopiero wstałam
Wogóle to dzisiaj mi sie super spało, chyba to dlatego, że wczoraj ponad pół dnia siedziałam na dworze
Więc polecam na bezsenność.
Dzisiaj również mam wizyte, dopiero o 17,15. Oczywiście jak zawsze sie stresuje ale i nie moge doczekać żeby zobaczyć mojego maluszka. Ciekawe ile bedzie ważył. Trzy tygodnie temu było 829 gram. Ktoś obstawia ???
Kama- brzusio ślicznyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 10:23
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, jesteście niezastąpione :*
Coś mi laptop przymula dzisiaj... Nie mogę się napatrzeć na Kłapouchego-jest superaśny!Ja sama już od początku chciałam walnąć jakieś malowidło w kąciku małego, ale muszę obmyślić strategię
A teraz lecę zrobić jakieś ciacho na jutro-jeszcze nie wiem co to będzie, ale coś się wymyślimagdzia26 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:A ja sie juz nie dowiem ile moj maluch bedzie wazyl i wazy
bez sensu...
Powodzenia oczywiscie i czkam na wiadomosci
Ewi ma racje. Od 38 tyg jest ciaza donoszona7w3d 💔 -
Migotka22 wrote:Ciąża donoszona wg belly jest od skończonego 37tyg. I tak też podchodzą do tego niektórzy lekarze, jednak większość lekarzy ciąże donoszoną uznaję od skończonego 38tyg
zawsze to tydzień wcześniej
ciekawe tylko co na to moja Ola powie i kiedy zechce wyjść
już od początku września pozwalam jej się pchać na świat
Migotka22 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:jak to się nie dowiesz juz? nie masz już żadnego usg do końca ciąży??!!
Nie kochana, nie mamy juz usg. Teraz zostalo tylko sluchanie serduszka, pomiary cisnienia, ew mocz i krew do badania.
Polozna tylko recznie spr ulozenie malego...
Teraz wkraczamy w etap mierzenia brzucha. I tylko jesli bylo by cos nie tak jest szansa na dodatkowe usg... Lipa straszna
-
Karolaaa91 wrote:Akuszerka ty im wyżej w ciazy tym lepiej wyglądasz
Kama śliczny brzusio:-)
Czesc w ogóle wszystkim:-) dziewczyny co dzisiaj gotujecie bo kompletnie nie mam pomysłu na obiad:-/mąż je uwielbia więc często mu robię. A na deser wchłonęłam dosłownie pół arbuza! Olka tak po nim szaleje że szok
chyba lubi, dziś też lecę po arbuza bo mam na niego chętkę
Któraś pisała o jagodach, chyba Fipsik też za mną chodzą od tygodnia ale u nas jeszcze nie ma. Borówką amer. też bym nie pogardziła. <mniam>Karolaaa91, Paula55 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Paula55 wrote:Nie kochana, nie mamy juz usg. Teraz zostalo tylko sluchanie serduszka, pomiary cisnienia, ew mocz i krew do badania.
Polozna tylko recznie spr ulozenie malego...
Teraz wkraczamy w etap mierzenia brzucha. I tylko jesli bylo by cos nie tak jest szansa na dodatkowe usg... Lipa straszna7w3d 💔 -
Kochana nie ma tu tak dobrze
Tu jest taka polityka ze w ciazy (jesli wszystko jest ok) to przysluguja ci tylko 2 usg. W 13 i 20 tyg. Tyle.
Nie ma mozliwosci zrobic wiecej w szpitalu ani prywatnie.
W Antli jest latwiej... Sa polskie kliniki prywatne gdzie mozna sobie isc zeobic za pieniadze (a koszty kilka razy wieksze niz w pl).
Ale u nas w Szkocji jest lipa. Sa dentysci, gabinety kosmetyczne itd a ginekologow nie ma
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Dzień dobry
Śliczne te wasze brzuszki
Powiedzcie mi kochane moje czy możecie mi polecić jakąś szkole rodzenia w Warszawie noi ile za nią placicie?
Buziaki i miłego dnia
Ja chodze do Szpitala Praskiego. Jest bezplatnie jesli ma sie zameldowanie.
Moze zajęcia nie powalają jakoś mega, ale położna, pani Jola, jest super
Ostatnie zajecia mieliśmy z panią psycholog i powiem szczerze ze były mega!magdzia26 lubi tę wiadomość
-
i jestem już po zakupach:D W zasadzie to byłam tylko w biedronce po spożywkę i japonki i w jednym lumpiku. Ale jakie cudeńka kupiłam!! Aż Mikiego obudziłam żeby mu pokazać
Zaraz porobię zdjęcia i Wam pokarzę.
A co do Wagi malucha w 27t5d to obstawiam na 1290g:DDDmagdzia26, betinka lubią tę wiadomość