X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro na krzywą cukrową się wybieram;D 3 majcie kciuki, bo słodycze to moja czwarta miłość;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty :)

Dobrej nocki Karolina :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula a ty masz swoja liste dla malego potrzrbuje porownac do swojej chodzi mi o kosmetyki

albo ktoras z dziewczyn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 22:29

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kosmetyki dla dzidzi ?? W sensie kremy itp??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam pok co tylko oliwke z hippa, mleczko do ciala z hippa, plyn z pompka z babydream i kremik.
    Plus takie rzeczy jak sol fozjologiczna, octanisept, woda morska do noska... Reszty nie mam jeszcze.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• doti77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Jestem podkurzona jednym słowem.Zamówiłam dużo rzeczy w sklepie internetowym mulan.pl w sobotę m.i.n. fotelik,wanienkę,kosmetyki dla synka....i co???Dostałam najpierw maila ,że fotelika brak,a na stronie widniało,ze dostępny.Zaproponowali zwrot pieniedzy,oki.Dzisiaj znów mail od nich ,ze wanienke proponuja mi inna,bo ta co wybrałam to wszystkie maja popekane na magazynie,noż kurka wodna.Jesli jutro znów mi maila napiszą,że cos nie tak,to rezygnuję z tych zakupów.Moze mi polecicie jakieś sklepy internetowe sprawdzone?Musimy kupić fotelik,bo ten co koleżanka mi dała,to budzi wątpliwości co do bezpieczeństwa.Zastanawiamy sie nad fotelikami firmy Recaro,lub Chicco ,z bazą.Jutro jedziemy synka zawieźć do dziadków,bedzie tam do soboty.Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 23:17

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich,
    Dzisiejszy dzień zaliczam do udanych, bo przywieźliśmy od koleżanki łóżeczko (podarowała nam, bo więcej dzieci nie planują, a jest w bardzo dobrym stanie, choć trochę się wahałam, czy brać, bo jest w jaśniejszym kolorze niż nasze meble). Poza tym przyszedł zamówiony materacyk (hevea medica) i rożek usztywniany (biały w różowe sówki) yupiii:-)

aswalda, Kaarolina, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja kupilam pok co tylko oliwke z hippa, mleczko do ciala z hippa, plyn z pompka z babydream i kremik.
    Plus takie rzeczy jak sol fozjologiczna, octanisept, woda morska do noska... Reszty nie mam jeszcze.

aha bo wiesz nie pamietam ktora z was taka fajna liste miala ale bardzo dziekuje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 23:00

Paula55 lubi tę wiadomość

• AniaDS Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś był zainteresowany i niezorientowany, tak jak ja to dzielę się informacjami z dzisiejszych zajęć w szkole rodzenia.

- warto zakupić saszetki "tantum rosa" do polewania krocza po porodzie (podobno bardzo pomocne w gojeniu rany po nacinaniu);

- od 36 t.c. zakupić w sklepie zielarskim wyciąg z liści malin i solidnie przykładać się do picia "na okrągło" przez co najmniej 2 tygodnie (bardzo łagodzi ból w skurczach, a przy tym mamy szybciej rozwarcie);

- od 38 t.c. stosować tabletki z wiesiołka 3x1, a później stosować dopochwowo (pomimo, iż w ulotce jest napisane, że tylko do stosowania doustnego)- przyspiesza poród;

- dziewczyny ze skracającą się szyjką powinny stosować ćwiczenia na jej wydłużenie (jakie? - jeszcze nie wiem, ale mam je dostać na następnych zajęciach; byłam zdziwiona, że w ogóle takowe są );

magdzia26, aswalda, verynice, Paula55, aleksa.wawa, Fipsik, madiiiii, Beataa25, Io, Zaczarowana, le'nutka lubią tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe info :-)

• hela Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka ja wrzucalam na fb liste z mojego sklepu :) AniaDS o tantum rosa wiem, wiesiolek tez wiem ze pomaga ale ze od36tyg a o lisciach z malin dobrze wiedziec ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj :-*:-D

• aswalda Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle witam sie pozna pora. Ja tez mam niedoczynnosc tarczycy ale nie wiem czy przez ciaze czy nie,bo tsh mialam badane dopiero po pierwszej ciazy. Przed to tylko ft3 i ft4 i chyba nie byly zle wiec mozliwe,ze to przez ciaze. Tez mam zwiekszona dawke leku teraz. Mi lekarka mowila,ze to przez to ze przybieram na wadze,bo dziecko ma już swoją tarczycę w pełni aktywną i jest ode mnie niezależne co mnie bardzo ucieszyło. Synuś mój myślę ładnie rośnie,bo ma coraz wiecej siły. Zaczął mi sprzedawać dość bolesne kopniaki i mooocno się przeciąga. Tatus sie cieszy,ze leje Matke zołze hahaha. Piękne brzuszki i zakupki. Karolinko klapouch przeslodki. Maz na prawde zdolny. Zycze udanych wizyt,Betinka powodzenia na glukozie. Dobranoc slodkich snow!!!!

magdzia26 lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie :)
    Zycze udanych wizyt dzisiaj i czekamy na pomyslne wiesci ;)
    Krzys chyba zazdrosny o Tatusia bo co sie do mnie przytulil to zaczal Nas okopywac tak ze nawet P czul te kopniaki na brzuchu czy plecach a wczesniej sie to nie zdarzalo :D

magdzia26, Io lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie. Jak co miesiąc przed wizytą u gina zważyłam się i jak zwykle to nie był dobry pomysł eh. Moja córka już też musi być duża i silna bo mocno kopie, dziś w nocy upatrzyła sobie pęcherz i to bolało a uspokoić się nie chciała.
    U mnie na szkole rodzenia położna mówiła że o ranę na brzuchu czy kroczu należy dbać tylko szarym mydłem. O liściach malin coś gdzieś widziałam ale nawet nie wiedziałam na co to:) miłego dnia mamusie i dzidziusie i udanych wizyt.

Kaarolina, verynice lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana,obudzona niestety. Eghh :/ Maz dzis na urlopie a i tak musial na chwile do pracy jechac- standard... Ja slyszalam i o szarym mydle i o tantum rosa. Pewnie uzyje tylko mydla,bo z tantum wiecej roboty. Zobacze w praniu jak to wyjdzie. Na pewno mam plan sie w to zaopatrzyc najwyzej sie zostanie. O lisciach malin slyszalam. Tylko o tym wiesiolku nie ale nie wiem czy bym sie sklonila doustny lek wlozyc do pipki :/ aaa powiem Wam jak sie ostatnio zalatwilam. Aplikowalam sobie lutke wiadomo gdzie i nagle sie zorientowalam,ze zapchalam nie w ten otwor..nie wiem czy to mozliwe ale to byla chyba cewka moczowa. Matko w jaka wpadlam panike! Nie wiem jak ale udalo mi sie wydlubac. Na szczescie nic sie nie stalo ale co sie strachu najadlam :/ no bezmózga jestem :(

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    no i nie mogę się powstrzymać o to jeszcze nie skończony ale jest już bliżej niż dalej końca Krzysiowego Kłapoucha <3 zostały do zrobienia kontury i dokończenie ogonka :D

baf903ca2eea3c77med.jpg

Super :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    aaa no i zapomniałam Wam napisać że przy prasowaniu sparzyłam się w brzuch, czego efekty widać na powyższym zdjęciu:P

Też już raz sobie brzuch żelazkiem sparzyłam ;) Nie przyzwyczjona jestem, że muszę dalej od deski stanąć :) A brzusio śliczny :) Wyglądasz kwitnąco.

akuszerka89 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry :) bo się jeszcze nie przywitałam.

Ja dziś mam wizytę. Ciekawa jestem co mi gin powie na moje kiepskie posiewy i na leczenie antybiotykiem u innego gina.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

Dziś wizyta, od 7 rano nie śpię z wrażenia :D Jakby to była pierwsza wizyta heheeh :) No ale w sumie zobaczymy synusia po 4 tygodniach, jestem ciekawa jak się zmienił i jak urósł :) Do 15:40 będę siedzieć jak na szpilkach :)

A co do picia wody - to ja przed ciążą nie piłam też prawie wcale ale od tych upałów 1,5tyg temu sie zmotywowałam i wypijam butelkę 1,5 codziennie + jakiś arbuz, owoce, zupa itp.. i też mi nie każda woda smakuje, niegazowanej nie przełknę więc kupuję Nałęczowiankę lekko gazowaną - ma delikatne bąbelki a jeszcze wlewam ją do dużej szklanki to tez zawsze się trochę wygazuje :) I tą wypijam bez problemu w ilości 1,5l przez cały dzień ;)
    Nie wiem czy to możliwe, ale od czasu jak zaczęłam pić więcej to mam większy brzuch - nie wiem czy zwiększyła się ilość wód płodowych?

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ