Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Łoooo a my bylismy w parku na kocyku. Zjadla paczke truskawek a moj piwko wypil
ale przyjemnie...
Piekna pogoda to zyc sie chce. A ile wozkow i dzieci impsow... Juz sie nie moge spacerow doczekac
Ale patrzac po tych szkockich pojazdach to mega sie ciesze ze bryke kupilismy w pl
Co do ubranek to ja tez najowczesniej w sierpniu popiorebetina89 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:to i ja się pochwalę, dziś przyszła paczka ze smyka dla mojej księżniczki a w niej:
http://www.smyk.com/cool-club-pajac-dziewczecy-3-pack-rozmiar-62,p1086269369,ubranka-dla-dzieci-p
i
http://www.smyk.com/cool-club-polspiochy-dziewczece-2-pack-rozmiar-56,p1085711379,ubranka-dla-dzieci-p
cudowne te pajacyki są
fajne ciuszki -
nenka pieluchy i niektóre białe body w 90st, ubranka jasne w 60st, kolor i dżins w 40st, prałam w płynie do prania lovela (akurat dużo próbek mi się nazbierało od gina), oraz w płynie "dzidziuś". Płyn do płukania użyłam z lenora sensitive (na nim bobas jest), ale to do troszkę większych ciuszek pozwoliłam sobie płynu dolać :)Niektóre ubranka musiałam najpierw wyprać w zwykłym proszku, bo leżały 6lat, więc czas zrobił swoje i zwykły płyn do prania by sobie nie poradził. Później puściłam pranie jeszcze raz w tym dziecięcym płynie właśnie.
-
wizyta u endokrynologa udana
tak jak myślałam dostałam zwiększoną dawkę tabletek, brałam wcześniej euthyrox 75 a teraz mam dawkę 88 i dostałam na kolejne badania TSH, anty-TPO i anty-TG i kolejna wizyta za 4 tygodnie i tak aż do porodu albo i dalej. Ale ważne że wszystko jest oki
No więc po endokrynologu poszłam do H&M żeby sobie coś kupić na wyprzedaży i co się okazało? kupiłam ale nie sobie tylko małemuza te dwie rzeczy dałam 40 zł
aleksa.wawa, Gosia19, Kaarolina, le'nutka, betina89, Io, aswalda, verynice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc Mamusie
Bylam dzis na wizycie, ale zapomnialam spytać o ten "malejący" brzuch. W zasadzie to dziś już jest znowu duzy
Wydaje mi sie ze to zalezy od tego jak Młody sie układa - dziś siedział głową w dół.
Niestety wróciła mi infekcja (grzybica)paskudztwo takie ze juz mam tego dosyć! Znowu Nystatyna przez kilka dni ehhh
Jeszcze w styczniu kosztowala ok 9 zł a teraz za 10 kapsułek 30 zł
Masakra!
Dzis zaszalałam i kupiłam czereśnie, ale już mnie po nich brzuch rozsadza wiec sobie nie pojem
Kurde o cos mialam spytac... hmmm, zapomnialam
Jak soie przypomne to napisze
Milego wieczora :*
Kaarolina, aswalda lubią tę wiadomość
-
Ewi ja jakie mialas ft4???
Wogole to u ciebie tarczyca to problem nabyty czy wrodzony???
Ja tez juz mam zwiekszona dawke ale jak to endo tlumaczyla.. Im blizej porodu i dzidzia wieksza tym wiecej potrzebuje.
Zakupy cudo!!!! Jak bym to w sklepie zobaczyla to tez bym brala
Kurde aleksa to lipa z ta infekcjaale coz poradzisz... A lek faktycznie zdrozal
masakra!!!
-
Paula55 wrote:Ewi ja jakie mialas ft4???
Wogole to u ciebie tarczyca to problem nabyty czy wrodzony???
Ja tez juz mam zwiekszona dawke ale jak to endo tlumaczyla.. Im blizej porodu i dzidzia wieksza tym wiecej potrzebuje.
Zakupy cudo!!!! Jak bym to w sklepie zobaczyla to tez bym brala
Kurde aleksa to lipa z ta infekcjaale coz poradzisz... A lek faktycznie zdrozal
masakra!!!
teraz nie miałam oznaczanego tf4 ale wcześniej sobie robiłam jakoś 26 marca i wtedy TSH miałam 0,833 a ft 4 wynosiło 16,54.
Ja się lecze na niedoczynność tarczycy od liceum już więc jakieś 8 czy 9 latpierwsze 3 lata były ciężkie bo zanim ustabilizowały mi się hormony to tyłam trochę a później było oki i przez ponad 6 lat hormony miałam na stałym poziomie
i teraz znów rosną więc dzidzia zaczyna mi podkradać
-
Ahh to u ciebie inna sprawa wogole. U mnie wg badan jakie robilam problem pojawil sie przy ciazy wlasnie i po porodzie powinno wszystko wrocic do normy... No zobaczymy.
A czemu pytalam o ft4? Bo moja endo mowi ze to najwazniejszy wskaznik. Wazniejszy niz tsh, bo to moze teraz wariowac wlasnie. A ft4 teraz trzeba trzymac w ryzach. I jesli spada ku dolnej granicy to wlasnie dawke sie zwieksza (nawet jesli tsh drastycznie spada)
-
nom jest tych badań
a że ja mam skołonność do chorób tarczycy więc mam inne też badania właśnie typu przeciwciała TG i TPO... kiedyś też ft3 mi sprawdzał, no cóż bede biegać z badania do lekarza co miesiać ale najważniejsze żeby było wszystko dobrze