X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale slodziachne :)

justyna14 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom:)jak się powstrzymam to na początku lipca w końcu zamówię łóżeczko, materac i komodę :) potem ze dwa komplety pościeli, ze 2-3 kocyki, pieluszki jakieś, pampersy i na koniec kosmetyki do pielęgnacji i mogę rodzić :)już się nie mogę doczekać tego wszystkiego, jak to będzię, czy damy radę, jaka Ola będzie:)

magdzia26 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to chyba przestane tu wchodzic :P bo juz kombinuje jakby tu sie wybrac do pepco po takie slodziachne skarpetusie np.. ;) ale z drugiej strony to tak ciezko bez Was :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha nakupisz a potem sama bedziesz w tym chodzic :P

Kaarolina, magdzia26 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Karolina TY lepiej zablokuj swoją kartę do końca ciąży, bo jeśli dobrze kojarzę to już masz chyba wszystko kupione a dalej Cię korci :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to w Pepco jak byłam to się wkurzyłam, bo fakt 3 ściany dla dziewczynek - ale wszystko różowe albo białe. I nie miałam nawet co oglądać.

Quatriona lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam niestety ;( tylko zakup wozka zostal ale to po wypucowaniu mieszkania po zakonczeniu remontu.. moglam tak nie szalec bo teraz tylko oczy mi lataja na Wasze zakupy a jak juz do sklepu wejde to w ogole.. ah <3 uwielbiam zakuoy dla Krzysia ale tylko dla Niego bo jak mam cos dla siebie kupic to mnie szlak trafia i . sumie szkoda mi kasy ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja mam teraz to samo :) kiedys sobie kupowalam sporo. A teraz... Nic mi sie nie podoba.
    A malemu to bym workami kupowala haha.
    Pod warunkiem ze juz bym cos dla chlopcow znalazla :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dla Małej też chętnie kupuje, ale dla męża też lubię kupować, z sobą mam problem największy, bo jak już coś wpadnie w oko to cena miażdżąca także .... :)

modle się tylko, żeby nasz Ola już płci nie zmieniła, bo w sumie nigdzie tego nie potwierdzaliśmy, a ubranek przefarbować raczej nie dam rady :) może nie wszystkie są różowe czy czerwone, ale przeważają kolory dziewczęce już :) pomarańcze, ciepłe brązy, trochę żółci, ale raczej wszystko dla Córci , także szkoda by było ... ciekawe kiedy kolejne usg, pewnie pod koniec lipca :/

7w3d 💔
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, widze, że wszystkie mamy te same problemy :) Ja też mam juz sporą część wyprawki. Z ubranek to niczego nie potrzebuje tak naprawde ale co mam zrobic jak jutro jest dostawa w moim niedawno odkrytym lumpeksie????? Raczej sie nie oprę. JA sobie kupuje jak już muszę, jak cos widze to od razu sobie myśle, że nie warto kasy wydawać :) Ale dla Czarusia to co innego, zawsze cos wypatrzę, asortyment Pepco znam na pamięć :)

justyna14 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tylko wózek i łóżeczko z pościelą i parę ciuszków :) ale teraz sobie obiecałam że jak będę w Polsce to muszę zrobić koniecznie większe zakupy i aż mnie głowa boli jak sobie pomyślę bo nawet nie wiem od czego zacząć. Laktator buteleczki nożyczki ręczniczki nawet dokładnie nie wiem co konkretnie :( Tylko o ciuszki się nie martwię bo bardzo dużo dostanę od rodziny a poza tym to pójdę tu do sklepu i za jednym zamachem kupie co mi będzie potrzeba ale gorzej z tymi pierdołami :)

Paula55 lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam sobie zrobić listę albo ściągnąć gotową, w necie ich pełno. Z listą idziemy do sklepu i wrzucamy po kolei do koszyka. To wersja dla tych co chcą miec wyprawkę z głowy. Dla maniaczek :) taktyka jest nieco inna. Nad każdą pierdółką zastanawiamy się dwa dni :)

Paula55, deidre, magdzia26, justyna14, Io, nenka, stardust87 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZONA- wysłałam prośbę o przyjęcie do grupy, przed chwilką..

Dziewczyny wyszło mi za dużo lekucytów w moczu..Miała któraś tak?
    Mam wypić jakiś apteczny granulat, ma pomóc..

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Polecam sobie zrobić listę albo ściągnąć gotową, w necie ich pełno. Z listą idziemy do sklepu i wrzucamy po kolei do koszyka. To wersja dla tych co chcą miec wyprawkę z głowy. Dla maniaczek :) taktyka jest nieco inna. Nad każdą pierdółką zastanawiamy się dwa dni :)

Tylko że ja też nie chciałabym brać pierwszego lepszego.........
    Podczas ostatniej wizyty w Pl jak weszłam do smyka to tak zgłupiałam że wyszłam po chwili bo tyle tego było i tak ciężko było wybrać :) Ale tak jak mówisz zrobię listę i może jakoś dam radę :) A część może jeszcze zamówię przez allegro i będzie :)

thiki0a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Iwona bezblednie to ujelas hahaha :)
    Maniaczki przed zakupem kazdych skarpetek czy butelki analizuja wszystko ze 2 dni :)
    Ja to juz kociokwiku dostawalam :)
    Ale teraz tylko grubsze rzeczy zostana :)

magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:

Ja cały czas mam za dużo leukocytów w moczu...od samego początku. A ile ci wyszło?

relganlikx65a1ud.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:

Ja tak miałam, było 500. Lekarz kazał mi potórzyć badanie, bo powiedział, że jest duże prawdobodobieństwo, że źle pobrałam próbkę. I na tej powtórce już było ok. Może zanim coś weźmiesz spróbuj sobie jeszcze raz zrobić badanie?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie moje bikini na czas ciąży przyszło:) rozmiar idealny :) jak znajde kabel do kompa to wrzuce fotkę :) hihihi gdyby nie grube nogi... cóż i tak w miare zadowolona jestm jak w nim wyglądam więc luz :)

7w3d 💔
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ja cały czas mam za dużo leukocytów w moczu...od samego początku. A ile ci wyszło?
    I co tym robisz? Jakieś leki? Właśnie nie wiem ile mi wyszło, bo lekarz mi nie pwoiedział a w paszporcie nie jest nigdzie napisane.

• pralinka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja tak miałam, było 500. Lekarz kazał mi potórzyć badanie, bo powiedział, że jest duże prawdobodobieństwo, że źle pobrałam próbkę. I na tej powtórce już było ok. Może zanim coś weźmiesz spróbuj sobie jeszcze raz zrobić badanie?
    Ja dzisiaj powtórzyłam, jutro będą wyniki.
    Pytałam lekarza czy w takim układzie poczekać do jutra i wtedy wypić ten lek czy już dzisiaj go wypić.
    Powiedział żeby wypić, bo to nie groźne blablabla
    I teraz nie wiem czy słuchać lekarza i pić ten granulat czy nie słuchać a czekać do jutra na tel z dzisiejszymi wynikami...

‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ