X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Akuszerka ty im wyżej w ciazy tym lepiej wyglądasz :-)

Kama śliczny brzusio:-)

Czesc w ogóle wszystkim:-) dziewczyny co dzisiaj gotujecie bo kompletnie nie mam pomysłu na obiad:-/

ja robię dziś rybę morszczuka z warzywami :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny zakupy. W moim lumpku dzisiaj dostawa ale jakoś sie powstrzymałam, myśle że wyjade z domku wcześniej i przed wizytą tam wstąpię, a po wizycie chyba do pepco albo do apteki, bo coś muszą kupić.
    Na obiad mam dzisiaj makaron z truskawkami, ja wuielbiam truskawki wiec korzystam póki jeszcze są :)
    Zamówiłam dzisiaj pościel do łóżeczka- http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-3el-serca-90x120-i4339818764.html -dwa zestawy w kolorach dropsy turkusowe i paseczki turkusowe. Do tego wypełnienie takie o - http://allegro.pl/ala-i-as-wypelnienie-antyalergiczne-90x120-i4344201910.html
    Pościel może tania nie jest ale bardzo mi sie podoba i ma fajny ochraniacz, mam nadzieje, ze nie bedzie wisiał tylko ładnie przylegał do łóżeczka :)
    A pod koniec miesiąca zamówie łóżeczko, materacyk, jakieś prześcieradła, falbankę maskującą i zastanawiam sie czy kupić moskitierę. Ładnie wygląda ale nie wiem czy jest potrzebna, no i zbiera kurz. Musze to przemyśleć. :)

aswalda lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Dlatego dziwie sie jak niektóre pisza że nie jedzą kolacji albo coś bo za duzo przytyją :/

ja to czasami zjem coś jeszcze o 22 zanim spać pójdę jeśli głodna jestem bo wiem że jak ja jestem głodna to małego też głodzę...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie mi co mam zrobic....przed chwilą najadłam się truskawek z ogródka(ok.15 szt.)a chwilę pozniej teściowa oznajmiła mi że wczoraj wieczorem były pryskane jakimś środkiem na pleśń!nie wiem co mam robic boje się czy nie zaszkodze dzidziusiowi:(

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź kilka tabletek węgla jak najszybciej! On wchłania wszystkie syfy!
    Zbiera toksyny z przewodu pokarmowego i się wszystko wydala ze stolcem, przy czym sam się nie wchłania, więc dla maluszka bezpieczne. Tylko te kilka tabletek niech naprawdę będzie kilkoma (nawet 6), bo wtedy dopiero działa jak trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 13:57

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia co powinnaś teraz zrobić. Ale myśle, ze jak sie pryska to wszyscy domownicy powinni o tym wiedzieć, właśnie po to żeby uniknąć takich sytuacji, tym bardzie, że Ty powinnaś szczególnie uważać na siebie i maleństwo

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona moja szwagierka ma z tego materialu przewijak taki miekki, zaslonki i poduche do karmienia. Bardzo ladne kolory wiec mysle ze wybor bedzie dobry i bedziesz zadowolona :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Fajny zakupy. W moim lumpku dzisiaj dostawa ale jakoś sie powstrzymałam, myśle że wyjade z domku wcześniej i przed wizytą tam wstąpię, a po wizycie chyba do pepco albo do apteki, bo coś muszą kupić.
    Na obiad mam dzisiaj makaron z truskawkami, ja wuielbiam truskawki wiec korzystam póki jeszcze są :)
    Zamówiłam dzisiaj pościel do łóżeczka- http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-3el-serca-90x120-i4339818764.html -dwa zestawy w kolorach dropsy turkusowe i paseczki turkusowe. Do tego wypełnienie takie o - http://allegro.pl/ala-i-as-wypelnienie-antyalergiczne-90x120-i4344201910.html
    Pościel może tania nie jest ale bardzo mi sie podoba i ma fajny ochraniacz, mam nadzieje, ze nie bedzie wisiał tylko ładnie przylegał do łóżeczka :)
    A pod koniec miesiąca zamówie łóżeczko, materacyk, jakieś prześcieradła, falbankę maskującą i zastanawiam sie czy kupić moskitierę. Ładnie wygląda ale nie wiem czy jest potrzebna, no i zbiera kurz. Musze to przemyśleć. :)

Ajjjjj, paseczki piękne <3

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aluśka1987 wrote:
    Dziewczyny poradźcie mi co mam zrobic....przed chwilą najadłam się truskawek z ogródka(ok.15 szt.)a chwilę pozniej teściowa oznajmiła mi że wczoraj wieczorem były pryskane jakimś środkiem na pleśń!nie wiem co mam robic boje się czy nie zaszkodze dzidziusiowi:(
    ale przed zjedziem je chyba myłaś co? bo jak nie to proponuje dwa palce i zwrócić puki jest czas

7w3d 💔
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasznie słabo się dziś czuję..
    W sumie pierwszy raz od dłuższego czasu:/
    Może ten granulat wypity przed snem działa i oczyszcza organizm..
    sama nie wiem..

U mnie dzisiaj obiad bez większych popisów kulinarnych, bo nie mam siły..
    Ryba+Fryciory domowe i sałatka..

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Iwona moja szwagierka ma z tego materialu przewijak taki miekki, zaslonki i poduche do karmienia. Bardzo ladne kolory wiec mysle ze wybor bedzie dobry i bedziesz zadowolona :)

Mam nadzieje, jak przyjdzie to sie pochwale i wrzucę fotki :)

Paula55 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj szykuję się już na wizytę ;) Ależ się cieszę - trzymajcie kciuki aby mój syn dzisiaj pokazał twarz a nie pitolka, bo jak pamiętacie - on zawsze chętnie pokazuje swój sprzęt a buzię chowa...

magdzia26, betinka, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha verynice bezwstydnik :) powodzenia kochana :)

Iwona licze na foty :)

U mnie dzis kotlety z oiersi kurczaka, ziemniaczki i zielona salata ze smietanka :)

karolcia:)))), verynice lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i jestem zawiedziona.... Gin posłuchał tętna co prawda było coś na monitorze widać z tego wiem że moje dziecko jest pupa w dół i kopie w pęcherz, ale przez to że to nie było takie normalne usg to nawet nie wiem ile waży. już drugi raz mi tak zrobił. Prosiłam żeby zważył a on że na następnej wizycie masakra. Ostatnie ważenie było 30.04. Tak mi smutno ale pociesza mnie że serce ma jak dzwon

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mniam mniam Paula55 ale bym zjadla:) salate mam , zaraz zobacze czego mi brakuje hehe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie do tych ktore maja problem ze skracajaca sie szyjka. 2 tyg temu w pl bylam na usg i wyszlo mi ze mi sie szyjka skraca mialam 3,8 a mam 3,2 tzn wtedy mialam , teraz nie wiem:( jestem w UK wczoraj zglosilam poloznej i z usmiechem na twarzy powiedziala ze tak czasem jest:( zastanawiam sie jak poznac ze dalej sie skraca, czy to odbywa sie bezobjawowo? kurcze co wam lekarz doradzal w takiej sytuacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem mam wrazenie ze mnie mala gdzies po szyjce kopie, mozliwe ze dlatego ze mi sie skrucila? czy juz fiksuje???ech...

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Aj szykuję się już na wizytę ;) Ależ się cieszę - trzymajcie kciuki aby mój syn dzisiaj pokazał twarz a nie pitolka, bo jak pamiętacie - on zawsze chętnie pokazuje swój sprzęt a buzię chowa...

Ja też po mału ogarniam sie przed wizytą :) I jak to mam w swoim zwyczaju zaczynam sie stresować. Pomalowałam sobie nawet oko na smoky, czego juz dawno nie robiłam :) Może poczuje sie przez to pewniej, chociaż ten lekarz akurat w oczy mi patrzeć nie będzie :P

magdzia26, Ewi25, verynice, aswalda lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jak mi się skracała to plamiłam, dużo leż a będzie dobrze :)
    my zbieramy się na działkę :) jutro grill :) zrobimy dorsza na grillu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 15:11

karolcia:)))), Paula55 lubią tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Ja już po wizycie i jestem zawiedziona.... Gin posłuchał tętna co prawda było coś na monitorze widać z tego wiem że moje dziecko jest pupa w dół i kopie w pęcherz, ale przez to że to nie było takie normalne usg to nawet nie wiem ile waży. już drugi raz mi tak zrobił. Prosiłam żeby zważył a on że na następnej wizycie masakra. Ostatnie ważenie było 30.04. Tak mi smutno ale pociesza mnie że serce ma jak dzwon

Dziwi mnie taki podejscie lekarza. Przecież na usg latwo jest określić wage. Mój zawsze mi powie i pokarze to co ja chce. Wiadomo, ze musi sprawdzić czy wszystko jest ok, czy sie prawidłowo rozwija, dla mnie to tez jest najważniejsze. Ale ja zawsze chce, żeby mi płeć potwierdził i nie ma z tym problemów, w sumie to z niczym nie ma. Fakt ja chodze prywatnie. Jak poszłam w zeszły poniedzałek po zwolnienie, bo on przyjmuje na NFZ w poniedziałki to sie przekonałam że warto zapłacić i sie nie użerać w kolejce, nie siedziec pół dnia w poczekalni. U mnie na NFZ tak niestety jest.

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ