X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia dokladnie Emilcia to Emilcia. To jest imie po mojej kochanej babci :)

Kaarolina jak ja powiedzialam mojej chrzestnej ,ze mam USG na kazdej wizycie, to powiedziala mi,zebym tego nie robila, bo to szkodzi. ( Ona rodzila 16 lat temu, wiec nie tak dawno) Jest kobieta wyksztalcona ale wierzy chyba w te stare "informacje"

Kaarolina lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Rzadko się teraz odzywam, ale nadrabiam to co piszecie. :)

Zakupy rewelacyjne!

Ja pół dnia przespałam na plaży. Mąż nawet się kąpał, choć woda lodowata.

Młody też chyba na wakacjach bo przesypia ze mną całe dnie na plaży i spokojniejszy jakby. Mam nadzieję, że to tylko jego lenistwo a nie coś złego.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi, młodzi i wyksztaceni ludzie, też mi powiedzieli, żebym nie godziła się na więcej niż 3 USG, bo ich zdaniem USG jest bolesne dla dziecka, o czym świadczy fakt, że dzieci zasłaniają się w trakcie badania. Nie wiem skąd im takie rzeczy do głowy przychodzą.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na nfz i mam co wizytę usg już na poprzedniej mówił że nie zrobimy ale jak przyszło co do czego to mówi do mnie żebym wskakiwała i zobaczymy tą moją "gangsterkę" hehe :) i na każdej wizycie miałam:) teraz byłam na tym 4d i też widziałam malunie moją i 30-06-2014 mam wizytę u swojego gina i tez mówił że zrobimy usg więc fajowo...
    Ja się cieszę a w pierwszej ciąży też miałam tylko 3 usg ale tak mi szybko minęło że nie miałam czasu się zastanowić :)

A jesli chodzi o popuszczanie to mnie pierwszy raz się zdarzyło też nie dawno :( kichnęłam dość mocno i poleciało ale jazda dobrze że byłam w domu teraz jak kicham to krzyżuję nogi hihi... :)

a jesli o moskitiere chodzi to Ja na kołyske kupuję taką nakładaną bo pamiętam jak moja córka latem była pogryziona przez komary cała buźka :( i starałam się je wytrzaskać ale widocznie nie wszystkie taka byłam zła na siebie a ona miała ugryzienie przy ugryzieniu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 17:17

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was ma problem "baczkowy"?
    Jak sie najem, to mam wzdecie …troche mi sie odbija, ale najgorsze jest to ,ze puszczam baczki i to glosne. Jestem sama soba przerazona ;)
    Czasem to az sie boje wyjsc do restauracjii czy w ogole w miejsce publiczne, zeby sie nie spalic ze wstydu.

1usat5od00spirqc.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was ma problem "baczkowy"?
    Jak sie najem, to mam wzdecie …troche mi sie odbija, ale najgorsze jest to ,ze puszczam baczki i to glosne. Jestem sama soba przerazona ;)
    Czasem to az sie boje wyjsc do restauracjii czy w ogole w miejsce publiczne, zeby sie nie spalic ze wstydu.

ja czasami miewam problem bączkowy, ale zazwyczaj po smażonym i niezdrowym jedzeniu i wtedy biorę espumisan i po sprawie :) ale czasami warto sobie popierdzieć bo wstrzymywanie też jest nie zdrowe

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Siema Gosia ;) Co u Ciebie?? :D

U nas nic ciekawego, trochę byłam na zajęciach, potem byłam na małych zakupach no i teraz odpoczywam popijając zimny koktajl truskawkowy :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uwazam ze lepiej za czesto to usg zrobic niz o jeden raz za malo... Wiec kozystajcie kochane i cieszcie sie widokiem waszych pociech ;)

Ja spiworek tez kuoilam. Nie wiem czy bedziemy kozystac czy nie ale jest w pogotowiu...

Lo ale ci zazdroszcze pobytu nad morzem!!! Kozystaj i odpoczywaj kochana :)

A my bylismy na zakupach zarełkowych :) ale u nas gorac!!!! Jest 27 stopni (to tak jak w Pl ponad 30). Kocham taka pogode!!!!! Jeee. Miec jeszcże wlasny ogrodek i zyc nie umierac :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bakam czasami mi sie zdaza isc i baknac i nie jestem w stnanie tego powstrzymac :o ! A co do popuszczania to zazwyczaj mam tak przy kichnieciu albo mocniejszym kaszlu.. mam nadzieje ze po ciazy to zniknie ;)

Ale mam dzisiaj dzien jadlabym i jadla ledwo zjem a juz mysle co zjesc bo glod odczuwam.. hehe

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o częstotliwość badań to ja przez całą ciąże 2 razy poszłam na wizytę bez USG

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to popuszczanie to niestety przypadłość prawie każdej ciężarnej. Trzeba zaopatrzyć się we wkładki i tyle, nic z tym nie zrobimy. I najlepszy się zdarza:)

Wy mi tu o apetycie a u mnie go brak, normalnie na siłę muszę wpychać jedzenie bo inaczej to cały dzień mogłabym na głodniaka. Nie gotuję też, bo mi jedzenie śmierdzi, nawet owoce mi nie smakują, buuuu. Dziś chyba mam dzień narzekania. Do tego biodro mi wysiadło i nie mogę z dużo chodzić.

Verynice, wróciłaś już z tej wizyty? Bo jestem ciekawa jak u Ciebie, bo jak u Ciebie to u mnie prawie tak samo:)

verynice lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam apetyt :) zjadlam paczka a zaraz ide po gofra z bita smietanka i truskawkami :) uhhh owoce to mi pieknie wchodza :)
    Mis kupil grejfruty wiec i soczek bedzie :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja niedawno zjadlam obiad teraz przegryzlam bulka i juz mnie ochota nosi na budyn i cos dobrego(tylko niech mi ktos powie co to moze byc :D )

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dzień dobry :)

Rzadko się teraz odzywam, ale nadrabiam to co piszecie. :)

Zakupy rewelacyjne!

Ja pół dnia przespałam na plaży. Mąż nawet się kąpał, choć woda lodowata.

Młody też chyba na wakacjach bo przesypia ze mną całe dnie na plaży i spokojniejszy jakby. Mam nadzieję, że to tylko jego lenistwo a nie coś złego.

O matko! Ale ci zazdroszczę, jeszcze na taką cieplutką pogodę trafiłaś O.o :)

Io lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaszalałam i z M poszłam na pizzę, pepsi, potem na lody i na końcu po chipsy :D Wiem, trochę jestem niegrzeczna, no ale co zrobić, przecież chyba nic się nie stanie jak jeden dzień wszamię kilka fast foodów :D

Kaarolina, Paula55, magdzia26, Io, stardust87 lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie :)

Marcel waży 1190g - miałam nosa bo przed wizytą "obstawiałam" z mężem ile będzie ważył: ja mówiłam, że 1100g a mąż mówił że 960g :D Prawie idealnie trafiłam :)
    Wszystko generalnie jest w jak najlepszym porządku - kolejna wizyta za 4tyg. Jedyne co sie wkurzyłam, że mielibyśmy piękny filmik z USG bo dość długi i mały został obudzony przez panią ginekolog i ziewał a potem przecierał sobie rączkami oczy... i w ogóle pięknie go było widać, ale niestety...płytka się nie wypaliła :( A filmików nie przechowuja w pamięci urządzenia do USG bo by zamulało...no ale cóż...

Nasz przystojniacha mały :D
    2ldbm9w.jpg
    2e5qdk3.jpg
    2rcsbbl.jpg
    70gsnb.jpg

A teraz czas na mnie :D i mieszkanie Marcela :) Mąż przed wizytą na szybko cyknął fotki :D
    514riv.jpg
    1gqct0.jpg

Nooo...a teraz lece nadrabiać co naskrobałyście :D

Kaarolina, Paula55, Gosia19, Ewi25, betinka, aswalda, magdzia26, Io, madiiiii, le'nutka, stardust87 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w szoku i nie wiem co robic.. hmm ostatnio robilam zakupy za bonyz wp.pl na 297zl ale polowa rzeczy ktore zamiawialam nie byly juz dostepne i ze sklepem w ktorym robilam zakupy umowilismy sie ze zwroca Nam bony o wartosci 150 spowrotem na konto i dzisiaj wchodze i patrze ze zostala zwrocona cala kwota 297zl i mam dylemat co z tym fantem zrobic (tym bardziej ze zglaszane bylo ze do zrowtu bedzie 150zl) a niestety nie ma zadnego numeru do jakiegos konsultanta na bon.wp.pl tylko mozna wyslac zapytanie na ktore nawet nie odpowiadaja bo juz chyba 3 wczesniej wyslalam i nie mam do tej pory odpowiedzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 17:59

• hela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcel super! rosnie jak moj sebus :)

Iwo_na daj znac jak dostaniesz posciel, chcialam zamowic taka sama, z tego uzytkownika wiec bede wdzieczna za relacje :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice jaki kochany pyszczek :) nic tylko wycalowac :) a ty wgladasz kwitnaco.
    Ehh no ze sprzetem tak wlasnie bywa, zlosliwosc rzeczy martwych :/ ale macie piekne zdjecia :) i grunt ze wszystko jest w porzadeczku :)
    Hustawka widze ze juz stoi i czeka na Marcelka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to może być jedno "Krzyś" głodny jest a tak swoją drogą to ale macie apetyty Ja też bym zjadła ale muszę kuchnie omijać bo niedługo w drzwi się nie zmieszczę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 18:03

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ