X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka masz poprostu gorszy dzień- głowa do góry kochana, jutro wstaniesz i będzie lepiej :-)

ja za to ostatnio cały czas rycze, ot taka się płaczka zrobiłam

nenka lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki karola :)
    chociaz humorek poprawiaja mi te waszepoiene zdjecia i wiesci ze wszystko jest ok

• betinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    nenka masz poprostu gorszy dzień- głowa do góry kochana, jutro wstaniesz i będzie lepiej :-)

ja za to ostatnio cały czas rycze, ot taka się płaczka zrobiłam

Kochane, to po prostu nasze szalone hormony! Wystarczy, że zobaczę w tv narodziny bebika i od razu ryczę jak wariatka.
    A kłótnie z nowym mężem niedługo po ślubie to chyba norma ;) U nas po ślubie średnio co tydzień-dwa jakieś jazdy, a teraz dochodzę do wniosku, że się po prostu 'docieraliśmy', bo teraz jest meeeega. Więc proszę spokojnie, żebyście się nie pozabijali, bo najlepsze przed Wami! :)

doti77, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaaa nie tylko ty tak masz, ja przez mojego M mogłabym ściany gryźć :D

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym głodem to ja też tak mam. Położna mówiła, że największy przyrost dziecka/wagi/brzucha wypada na 24-32 tydzień i to jest najważniejszy przyrost. W 1 trymestrze można śmiało chudnąć nawet wiele kg i nic się nie stanie, ale teraz należy dawać dziecku dużo dobrych składników odżywczych i pilnować wagi, żeby ładnie rosła :) A w moim przypadku również obwód brzucha, żeby się zwiększał :)

Także jak chcecie się odchudzać to poczekajcie chociaż do tego 32 tygodnia

magdzia26 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :-* bo już zaczynałam wątpić w ta magie zwaną malżeństwem ;-/

doti77 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    dzieki dziewczyny :-* bo już zaczynałam wątpić w ta magie zwaną malżeństwem ;-/

Haha, spokoooojnie :) Ja też się zastanawiałam do której rocznicy pociągniemy po regularnych jazdach (siedziałam jak na bombie zegarowej kiedy znów wybuchniemy), a teraz jest tak cudownie, że sobie nie wyobrażam życia bez niego :)

doti77 lubi tę wiadomość

• AniaDS Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dziewczyny mam pytanie do tych ktore maja problem ze skracajaca sie szyjka. 2 tyg temu w pl bylam na usg i wyszlo mi ze mi sie szyjka skraca mialam 3,8 a mam 3,2 tzn wtedy mialam , teraz nie wiem:( jestem w UK wczoraj zglosilam poloznej i z usmiechem na twarzy powiedziala ze tak czasem jest:( zastanawiam sie jak poznac ze dalej sie skraca, czy to odbywa sie bezobjawowo? kurcze co wam lekarz doradzal w takiej sytuacji?

Karolcia, mi skróciła się do 2,3 cm i biorę dopochwowo luteinę, magnez i nospę. Absolutne oszczędzanie się, nie można długo siedzieć, tylko leżeć, żeby nie było nacisku na szyjkę. Wczoraj położna ze szkoły rodzenia obiecała mi, że przygotuje na następne zajęcia ćwiczenia na wydłużenie szyjki, więc Ci podeślę.

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Matko ale się przeraziłam czytając czerwcówki :( W 17 tyg też się bałam, że mój Mały nie rośnie równomiernie, ale chyba lekarka tak do d.. pomiary zrobiła, bo na kolejnych dwóch usg już było ok. Mam nadzieje, że będzie już tak do końca!! Ja na usg muszę czekać aż do 10 lipca :( chyba zwariuję do tej pory...
    Mnie się zdarzyło raz popuścić tak mi się wydaje, bo nic nie czułam, tylko po chwili w toalecie zobaczyłam na bieliźnie a wypsnęło mi się podczas kasłania jak się zakrztusiłam.
    Ja to dopiero dzisiaj poszłam na łatwiznę z tego lenistwa... pyzy mrożone ze skwarkami :P
    Śpiworek chciałam kupić ale okazało się, że dostanę od bratowej na 94 cm od jej kompletu pościeli:
    2lm0u91.jpg
    tak więc później zakupię już większy rozmiar.
    Pochwalę się zakupami Teściowej dla wnusia wyczaiła w lumpku dała za wszystko całe 6 zł :D ale muszę przyznać, że ma gust. Poleciałam potem do tego lumpka ale było już zamknięte buuu
    bluzka74,gatki 62
    2nqsdad.jpg
    na 56
    33ont6r.jpg
    na62
    wjvrk.jpg
    na 68
    2vw9ohi.jpg
    i czapusia ale b duża i ją chyba muszę zwęzić
    2s7do5f.jpg

Io, Kaarolina, magdzia26, Ewi25 lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    objadania się ciąg dalszy.. właśnie wcinać będę wielki kuubeł kisielku ech co ze mną ;)

doti77 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    objadania się ciąg dalszy.. właśnie wcinać będę wielki kuubeł kisielku ech co ze mną ;)

Haha :) Ja wytaczam ciężką artylerię - kanapki z awokado, serkiem topionym (jak zobaczyłam go w sklepie, to myślałam, że go zjem na miejscu - pierwsza taka faza), do tego kiełba i sałatka z pomidorów z cebulką i ogórkami kiszonymi <3

Beataa25, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to smacznego pociesza mnie myśl że nie tylko ja mam takie ssanie ;)

doti77 lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, Wy mówicie, że dużo jecie a tu wszędzie gdzie nie spojrzeć lody, gofry, frytki, zapiekanki i restauracje... Ja to dopiero mam pokusy. Właśnie wróciłam na kwaterę tak najedzona, że chyba pęknę. A we wtorek wizyta i ważenie. Ostatnio w miesiąc przybyło mi 3,5 kg i juz mi kobitka uwagę zwróciła, że za dużo, a teraz pewnie będzie gorzej. Tragedia. Nigdy nie sądziłam, że da się tak szybko tyć. Problem w tym, że ja ciągle głodna jestem.

Też umieram z ciekawości ile mój młody może wazyć. Mam nadzieję,że już ponad 1 kg. Może we wtorek się dowiem.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO tyle tu się działo jak mnie nie było!! Widzę, że Marcel miał super sesję :D
    Dziewczynki mi też się włączyła tzw. świnia :P Po kolacji dopchałam się ciastem z kruszonką, truskawkami ze śmietaną i czereśniami a teraz popijam colą :P

Gosia19, afrykanka, doti77 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A cola :D pozazdrościć mi Mąż zabrania pić coli i niestety w domu nie ma :( wszystko wypija przed wyjściem ;)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopy to mendy-jak można odmawiać ciężarnej coli??? :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czemu piszecie, że ta czerwcówka straciła dzidziusia? Ja tam zaglądałam i nic takiego nie pisała. Z tego co widzę to one nie wiedzą co się stało.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Chłopy to mendy-jak można odmawiać ciężarnej coli??? :D
    no właśnie mój jest tak przewrażliwiony pod niektórymi względami i jakbym chciała zgrzeszyć to nawet nie mam jak..;/

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    no właśnie mój jest tak przewrażliwiony pod niektórymi względami i jakbym chciała zgrzeszyć to nawet nie mam jak..;/

E no, ale chyba 24h na dobe to Ciebie nie pilnuje?? ;) A w nocy... szur szur do lodóweczki na kanapeczki i szklaneczke coleczki :D hehe

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w przeciagu miesiaca przytylam 3kg, jednak nic mi ani pielegniarka ani ginka nie mówiły, ze za dużo. Powiedzcie mi czy ogladacie ten wykres przybierania na belly?

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ