X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDs ja też poproszę;D

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    a oto nasz brzusio na przelomie 15tygodni :) widac roznice! :) choc kg duzo nie ma to brzuchol rosnie :)
    zy6pav.jpg

a tu cos na poprawe humoru ;)
    http://demotywatory.pl/4352930/Macierzynstwo

mnie rozbawil sposob w jaki ta laska to napisala po prostu super!!! :)

Fajny pomysł. :) Ja żałuję że też nie robiłam sobie takich zdjęć miesiąc po miesiącu, w ogóle to przydało by się jakąś sesję zrobić bo zdjęć z brzuchem nie mam w żadnych.

thiki0a.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać nie mogę :(

thiki0a.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam robic w tym samym stroju miejscu i pozycji a wyszedl lekki chaos hehe ale co tydzien sie staram jakos pogladowo zeby bylo jak rosnie :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale efekt jest i to się liczy :)

thiki0a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela śliczny ten twój malutki brzusio :-) w 30 tygodniu masz taki malutki wiec do końca ciazy bedziesz drobniutka a z porodówki to w swoich jeansach wyjdziesz:-) super! Problemu ze zrzuceniem wagi przynajmniej ty nie bedziesz miała:-) ale za to bedziesz nas musiała mocno dopingować :-)

atdci09kamv7205a.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj kochana na zdjeciach tak nie widac ale moj brzusio wcale taki malusi nie jest, a nadmiar kg mialam juz wczesniej wiec latwo nie bedzie na pewno wejsc w stare spodnie... wazne zeby malenstwo moje mialo u mnie dobrze i roslo zdrowo :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana spać nie mogę :( do tego mam mdłości.. kurde zauważyłam, że od kilku dni pojawiają się częściej. to możliwe żeby mi teraz wracały??

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia ja przez całą ciąże nie miałam ani razu:) Ja też spać nie mogę :(

thiki0a.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDs ja tez sie pisze na takie cwiczenia :-) ostatnio w poradach na belly pisalo ze moga wracac dolegliwosci z 1 trynestru jak mdlosci, zgaga itp bo jest spory ucisk na zoladek. Mnie tez czasem to dopada. Ale juz blizej niz dalej ;-) jejq jak ten czas leci!

relg2n0a1g998ci6.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS, ja też poproszę o info na temat ćwiczeń :)

Jej, mija już tydzień jak tu jestem, kiedy to zleciało ? Ranki są o.k., ale potem Mąż idzie do pracy na II zmianę i do późnej nocy jestem bez niego, za to z teściem i jego znajomą :/ Teraz jeszcze jest mój brat, to pogadamy sobie, coś razem zrobimy, a już niedługo on wraca do PL :( Wtedy to dopiero będzie mi smutno.
    W ogóle to mam straszny problem z nadrobieniem was przez tę różnicę czasu. Jak już nadrobię, to albo trzeba coś innego zrobić, albo net mi siada :P Teraz brat mi coś pokombinował, to może już będzie lepiej ;) ale u was jest ranek, a u mnie późna noc :)

karolcia, ja pytałam ginekologa o to, czy czuję to, że szyjka się skraca - powiedział, że tego się nie czuje. Rozumiem Cię, mnie też ponoć się skraca, na razie biorę luteinę i Aspargin z zapasów z PL, a potem co będzie to nie wiem. Jutro idę na kontrolną wizytę do jakiegoś ginekologa, ale boję się, że niczego się nie dowiem. Kuzynka Męża mówiła, że jej nie badali "wewnętrznie" prawie do samego porodu... Na dodatek te moje głupie dolegliwości doprowadzają mnie do szału. Chodzić nie mogę, nawet wolno, bo po chwili zaczyna się ciągnięcie brzucha, a mój ginekolog nie wie od czego to, ciągle każe mi się oszczędzać i tyle :/ Tak więc staram się dużo leżeć, półsiedzieć, aczkolwiek teraz jest to trudne, szczególnie kiedy Mąż idzie do pracy, ech :/

Co do dolegliwości żołądkowych - ja mdłości teraz nie mam, za to zgagę mam praktycznie codziennie przez całą ciążę i to taką dziadowską, że rzadko kiedy coś na nią pomaga, grrr.

Nelus lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Właśnie kończę śniadanko.Dzisiaj bagietka z serkiem topionym i pomidorkiem i do tego duża szklanka herbaty.Zostałam dzisiaj sama z Damiankiem w brzuszku.Mąż pojechał do pracy na 24h,wiec jutro rano wróci.Syn u babci do soboty,albo i nawet do poniedziałku,okaże się jak będzie się zachowywał.Co do tych zakupów w sklepie internetowym mulan.pl,to zrezygnowałam z nich całkowicie.Fotelika brak,wanienka popękana,więc pewnie inne rzeczy też wadliwe.Pieniądze oddali z powrotem,a mąż na poprawę humoru zabrał mnie do hurtowni dziecięcej i zrobiliśmy zakupy za 600zł,ale już prawie wszystko mamy.Nawet komodę do przewijania z wanienką mąż kupił,bo stwierdził,ze to będzie wygodniejsze.Potem na szybkie zakupy do Biedronki i do domu.Wczoraj objadłam się czereśniami i truskawkami.Na dzisiaj jeszcze truskawki mi zostały do wciągnięcia.Udanego dnia Kobietki;)

aswalda lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.. :)
    My od wczoraj walczymy z jelitami bo mi się zbuntowały ale się nie damy ;)
    Remont coraz bliżej końca...trochę dzisiaj sprzątania mnie czeka.. oby to nie wyglądało tak jak ostatnio że 15minut porobiłam a przez godzinę odchorowywałam to.. dzisiaj Krzysi i szyjka muszą ze mną współpracować ;)
    No i oczywiście zaczęliśmy kolejny tydzień coraz coraz bliżej ach <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 08:49

Paula55, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam z rana:-) ale w nocy miałam sny mmmm :-) jak nimfomanka jakaś :-P

U nas od rana słoneczko i tak sie zastanawiam czy gdzies pojechać i moze pospacerowac dzisiaj troche? Moze w góry? Nie mam daleko, do Krakowa mnie ostatnio ciągnie ale kurcze 350 km chyba mam:-/ i tak ot dylemat co tu dzisiaj robic:-)

Wam życzę miłego dnia, odpoczywajcie, a ty Karola nie forsuj sie bo sie Krzys zbuntuje :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    AniaDS, ja też poproszę o info na temat ćwiczeń :)

Jej, mija już tydzień jak tu jestem, kiedy to zleciało ? Ranki są o.k., ale potem Mąż idzie do pracy na II zmianę i do późnej nocy jestem bez niego, za to z teściem i jego znajomą :/ Teraz jeszcze jest mój brat, to pogadamy sobie, coś razem zrobimy, a już niedługo on wraca do PL :( Wtedy to dopiero będzie mi smutno.
    W ogóle to mam straszny problem z nadrobieniem was przez tę różnicę czasu. Jak już nadrobię, to albo trzeba coś innego zrobić, albo net mi siada :P Teraz brat mi coś pokombinował, to może już będzie lepiej ;) ale u was jest ranek, a u mnie późna noc :)

karolcia, ja pytałam ginekologa o to, czy czuję to, że szyjka się skraca - powiedział, że tego się nie czuje. Rozumiem Cię, mnie też ponoć się skraca, na razie biorę luteinę i Aspargin z zapasów z PL, a potem co będzie to nie wiem. Jutro idę na kontrolną wizytę do jakiegoś ginekologa, ale boję się, że niczego się nie dowiem. Kuzynka Męża mówiła, że jej nie badali "wewnętrznie" prawie do samego porodu... Na dodatek te moje głupie dolegliwości doprowadzają mnie do szału. Chodzić nie mogę, nawet wolno, bo po chwili zaczyna się ciągnięcie brzucha, a mój ginekolog nie wie od czego to, ciągle każe mi się oszczędzać i tyle :/ Tak więc staram się dużo leżeć, półsiedzieć, aczkolwiek teraz jest to trudne, szczególnie kiedy Mąż idzie do pracy, ech :/

Co do dolegliwości żołądkowych - ja mdłości teraz nie mam, za to zgagę mam praktycznie codziennie przez całą ciążę i to taką dziadowską, że rzadko kiedy coś na nią pomaga, grrr.
    Czesc Zaczarowana :) ja tez mam noc i cos spac nie moge! A jak minela podroz? Wypytywali cie czy dostalas od razu pieczatke? Jak ci sie podoba w kanadzie?:) ja w weekend tez tu nie zagladalam a teraz czytam co jakis czas i jakos nie moge sie wpasowac w temat

201703012752.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie! Miłego dnia wszystkim życzę!

doti77 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuchatki :)

doti77 lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki,
    Milego dnia i cudownego odpoczynku. Ja juz po 40 minutowym spacerku z ukochanym rudzielcem i czekam aż mój tż zrobi mi śniadanko :)

doti77 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaraz pęknę ze śmiechu :D
    sprzątam sobie w najlepsze (oczywiście z przerwami bo oczywiście nie ma współpracy między mną a brzuszkiem :/ ) i z pokoju Małego (gdzie Mąż kończy Kłapoucha) słyszę zawodzenie mojego P i Jego nieudolną próbę śpiewu piosenki która leci :D szkoda że tego nie nagrałam :D

magdzia26, JagoodkaK, doti77 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam się w 7 miesiącu :)
    Miłego dnia <3

Paula55, stardust87, doti77, Gosia19 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ