X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy witamy :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Wiecie że przegapiłam iż wczoraj wkroczyłam w 7 miesiąc :)
    jej jak to zleciało a pamiętam dokładnie dzień w którym zrobiłam test i te dwie piękne kreski :)

magdzia26, JagoodkaK, stardust87, doti77, EmiBam lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka idziemy łeb w łeb :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry :) my też już po śniadanku i dalej leżakujemy :)

Paula55, magdzia26 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry babeczki :)
    Uhh pospalam dzis az do 8.30 jak moj poszedl do pracy :) dobrze ze u mnie tylko godzina roznicy w czasie :)
    Zaraz ide sniadanko robic :) u mńie juz od rana sloneczko ladnie swieci a synus bryka jak mala kozka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    A ja za wami tylko jeden dzień :) o co to się będzie działo we wrześniu tutaj jak zacznie się rozpakowywanie :D

JagoodkaK lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    Tak:)
    Szczerze to juz bym wrzesień chciala :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A ja za wami tylko jeden dzień :) o co to się będzie działo we wrześniu tutaj jak zacznie się rozpakowywanie :D
    Ja cos czuje ze wypakuje się wcześniej...

magdzia26, doti77 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Pociesza mnie, że Wy też tyle jecie bo już się bałam, że tylko ja tak mam :P Wczoraj zjadłam pączka o 23! A teraz już męża po śniadanie wygoniłam, bo umieram z glodu.

Powiem Wam, że wracają mi bóle brzucha, ale nie skurczowe tylko takie ciągnące. Jak za długo idę to boli mnie pod brzuchem a nad wzgórkiem łonowym tak jakyby mi brzuch ciążył. To samo mam jak za długo siedzę. Jak leżę na boku za długo to zaczyna mnie bolec ta część brzucha, która jest ,,od góry". Jak zmienię pozycję to przestaje i po jakimś czasie zaczyna boleć ta druga strona. Zastanawiam się czy to się macica rozciąga? Co jakiś czas mam takie bóle, ale tym razem bardziej dokuczliwe. Do tego boli mnie jak za długo nie sikam.

Ogólnie zrobiła się ze mnie straszna kaleka. Wszystko jest wyzwaniem. Mycie nóg pod prysznicem to nielada sztuka. Nawet przewracanie się z boku na bok jest trudne. Jak usiądę na plaży to nie wstanę bez pomocy męża. No chyba, że z kolan. A jak mi się but w sklepie rozwiązał to myślałam, że nie dam rady go zawiazać, a głupio było męża prosić :P Wczoraj patrzyłam jak mama bawi się z dzieckiem w berka na plaży, biegała, skakała, huśtała dziecko w ramionach, a ja się zastanawiałam czy kiedyś też umiałam biegać i skakac bo już kurcze nie pamiętam :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się coraz bardziej zaczyna podobać chodzenie z takim fajnym brzusiem po mieście :) a jak wszyscy na ulicy zerkają na niego :) to wtedy jeszcze bardziej się prostuje i chodze dumna :D

magdzia26, Io, doti77 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo nie przejmuj się ją mam dokładnie to samo czasem mam wrażenie ze moje ciało juz zupełnie ze mną nie współpracuje i rządy w nim przejął Nikos :P ale już dużo nie zostało :D

Io lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pierwszy raz mi ktoś ustąpił. W kolejce do sciany placzu mlody chlopak mnie przepuscil. SZOK, wreszcie ta cholerna slepota i znieczulica na "ciężarówki" ma szanse odejsc w zapomnienie.

magdzia26, Paula55, K_A_M_A, le'nutka lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ja cos czuje ze wypakuje się wcześniej...
    Ja to mam wrażenie ze u mnie się opóźni... mama mi wkrecila ze liczy się 5 miesięcy od pierwszych kopniakow do porodu u mnie wyszloby 11 października ale mam nadzieje ze się nie sprawdzi :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Tak:)
    Szczerze to juz bym wrzesień chciala :)

Ja w sumie też, ale to takie cudowne uczucie jak dziecko się rusza w brzuchu oj będzie mi tego brakowało :)

magdzia26, doti77 lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka mi już od miesiąca ludzie ustępują :D w autobusach, w kolejkach itp. Czasem to aż mi głupio się robi jak wchodzę to 5 osób się zrywa w autobusie czy tramwaju :P to wszystko pewnie przez mój wielki brzucholek który ma już 112 cm :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    Ja w sumie też, ale to takie cudowne uczucie jak dziecko się rusza w brzuchu oj będzie mi tego brakowało :)
    Postarasz się o następne :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha lo jak bym o sobe troche czytala :)
    Ja jak sie w sklepie schylam, kucam do polek na dole to moj juz za mna stoi z wyciegnieta reka zeby mnie podniesc haha :)
    W lozku poki co jeszcze sobie radze i nawet czasem troszke pobrykam haha :)
    A co do ciagniecia... Ja zauwazylam ze u mnie to zalezy od tego jak moj maly puchatek sie ulozy...
    Czasem mam identycznie jak ty.. Ze brzuch mi ciazy i nie moge sie wyprostowac bo tak mnie skora ciagnie. Jak po operacji normalnie. Wtedy musze isc zgarbiona i podyrzymywac brzuch....ciezko siedziec, ciezko stac.
    A jest dzien kiedy zapominam ze ten brzuch wogole mam bo czuje sie tak lekko :)

Io, doti77 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki to cudny widok leżeć na łóżku i oglądać jak mój P odkurza :P jednak czas ciąży może być piekny :D

JagoodkaK, doti77 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Wczoraj pierwszy raz mi ktoś ustąpił. W kolejce do sciany placzu mlody chlopak mnie przepuscil. SZOK, wreszcie ta cholerna slepota i znieczulica na "ciężarówki" ma szanse odejsc w zapomnienie.
    To musi być miłe :) Tutaj kompletna znieczulica można by było mdleć a i tak nikt by miejsca nie ustąpił, a najbardziej denerwują mnie arabki które w wyścigu o wolne miejsce nawet parę razy mnie popchnęły. Jak nie jestem rasistką to miałam ochotę im wyje***
    Przepraszam za słownictwo :)

thiki0a.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Postarasz się o następne :D
    Taki mam zamiar :) Chcę mieć dużą rodzinkę więc taka czwóreczka dzieciaczków by się przydała:) Nie interesuje mnie model rodziny dwa plus jeden plus pies :)

thiki0a.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ