X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Boże dziewczyny, to ja to pulpet jestem.... 66kg przy wzroście 171 :(

weźcie przestańcie, wy to jakieś szkieletory :P ja mam 161 i 62kg!! to dopiero heheh ale wygladam normalnie ;) może kości ciężkie hehehe :P albo cyce tyle ważą ;) bo kiedyś ważyłam 47kg i też wyglądałam normalnie tyle że cycek to nie było widać jak teraz hehehe

nescafe, AnkaK lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy chrzcie córki rodzina dowiedziała się, że chrzestna jest w ciąży i, że ma ślub za 3 miesiące... Niby fajnie, ale z uroczystości dziecka zrobiła się ich uroczystość. Ale wyboru nie żałuje, teraz mam problem kogo wybrać (mam deficyt fajnych kobietek w rodzinie :P) i muszę przyznać, że znowu ją rozważam ;)

Wózek mamy po córce (niebieski w kwiatki, więc jak dla nas i dziewczynka i chłopczyk objedzie).
    Tylko dziewczyny, niektóre mają późny wrzesień termin, zakładając, że będzie znowu słoneczna jesień, to pojeździcie. Ale jeżeli będzie jak kilka lat temu, że będą mrozy październik-luty, to się okaże, że dziecko będzie tak duże już w marcu przy temperaturach 0>, że wygodniej będzie kupić lekką spacerówkę.
    My tak rozważaliśmy wcześniej, że jakby były bliźniaki, to głębokiego na pewno nie kupowalibyśmy dla bliźniąt, bo na 2-3 miesiące się nie opłaca.
    Na szczęście bliźniąt nie będzie :P
    Zresztą w zimie wolę otworzyć okno i z ubranym dzieckiem przy tym oknie chwile posiedzieć niż jeździć z nim przy -10, a potem siedzieć w kolejkach u lekarza, bo małe ma zapalenie płuc...

A spodnie muszę znieść stare :)
    Mam nadzieję, że mrozów nie będzie i do ciepłych temperatur obnoszę moje dwie pary, a potem zamierzam chodzić w sukienkach i spódnicach, bo je można nosić też po ciąży, wystarczy kupić odpowiednio elastyczne, a spodni ciążowych niestety po ciąży nie bardzo... (Ze mnie po porodzie spadały :P)

nescafe lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://parenting.pl/portal/5-tydzien-ciazy tu piszą, że w sumie dopiero za dwa 2 dni mój pęcherzyk powinieen miec 5 mm, więc skoro dziś ma 4mm to chyba znów nie jest źle?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela - niedawno wyszły badania na mega wielkiej liczbie ludności że usg prenatalne można robić nawet codziennie i w niczym nie zagraża
    justyna14 - daj sobie czas i nie stresuj się, najważniejsze że jest pęcherzyk, czyli betę masz już ponad 1000 czyli ładnie urosła. Pójdziesz za tydzień czy dwa i już na pewno będzie zarodek:)

justyna14, nescafe lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    hela - niedawno wyszły badania na mega wielkiej liczbie ludności że usg prenatalne można robić nawet codziennie i w niczym nie zagraża
    justyna14 - daj sobie czas i nie stresuj się, najważniejsze że jest pęcherzyk, czyli betę masz już ponad 1000 czyli ładnie urosła. Pójdziesz za tydzień czy dwa i już na pewno będzie zarodek:)
    Dzięki bo troche się już zmartwiłam. Zobaczymy jeszcze jak progestron, bo mi dziś zbadał bo stwierdził, że moge mieć za niski - stąd luteina i dupek

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • hela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka tak też słyszałam że to nic nie grozi a wręcz przeciwnie można wykryć coś wcześniej... zastanawiam się bo w tym tygodniu to będzie moje 4 usg (pierwsze nic, drugie pecherzyk 5mm, trzecie zarodek 3,4mm) a kolejne 5 usg pewnie będzie 10 lutego... chociaż moja koleżanka miała robione 4razy a początku bo nie wiedziała co i jak i urodziła zdrową córeczke :)

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny, dopisalam sie do tabelki ;) ja juz po wizycie :) jest pecherzyk 14,6 mm i dzidz ma byc widoczny juz za tydzien takze do tego czasu wstrzymuje sie z euforia ale po cichu licze ze wszystko tym razem bedzie dobrze!

hela, justyna14, nescafe, akuszerka89, AnkaK, Lanusia93, staraczka lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Hej, ja już po wizycie i mieszane uczucia, ciąża zagnieżdżona w macicy, w dobrym miejsu, dziś wielkości 4 mm, zarodka jeszcze nie było widać, ale lekarz powiedział, że ciąża jest za mała do wieku tzn albo miałam owulke przesuniętą o 4 dni albo się wolniej rozwija i dał mi luteine 2X2 codziennie i dupka 3X1, co o tym myślicie? już się boje:/

4 dni to nie jest duza roznica. Pewnie nie ma sie co martwic i jak pojdziesz w pozniejszym czasie, to juz bedzie zarodek

justyna14 lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    czesc Dziewczyny, dopisalam sie do tabelki ;) ja juz po wizycie :) jest pecherzyk 14,6 mm i dzidz ma byc widoczny juz za tydzien takze do tego czasu wstrzymuje sie z euforia ale po cichu licze ze wszystko tym razem bedzie dobrze!

Super ze sie dopisalas ;) A ktory tydzie wyszedl z usg??

Dziweczyny po wizytach z dzis macie moze zdjecia z usg? Jakos nic sie nie chwalicie zdjeciami.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    a w którym tygodniu i dniu jestes?

nescafe lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze Jovi nie dala nam nic znac jak po wizycie.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    4 dni to nie jest duza roznica. Pewnie nie ma sie co martwic i jak pojdziesz w pozniejszym czasie, to juz bedzie zarodek
    Oby, teraz musze jakoś wyłączyć stres, jak to zrobić?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Oby, teraz musze jakoś wyłączyć stres, jak to zrobić?

Wiesz jak ja szlam pierwszy raz w rowno 6 tygodniu. To lekarka torche tak mine skrzywila, ze uuu tak szybko przychodze, ze to roznie moze widac bo wczesna ciaza. No i jak nie bezdie widac tak jak ksiazowo ma byc to bede panikowac itd. A Ty to dopiero szyko szlas na usg!! Pewnie wszyskto dobrze bedzie!!
    A kiedy nastepna wizyta??

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Wiesz jak ja szlam pierwszy raz w rowno 6 tygodniu. To lekarka torche tak mine skrzywila, ze uuu tak szybko przychodze, ze to roznie moze widac bo wczesna ciaza. No i jak nie bezdie widac tak jak ksiazowo ma byc to bede panikowac itd. A Ty to dopiero szyko szlas na usg!! Pewnie wszyskto dobrze bedzie!!
    A kiedy nastepna wizyta??
    następną mam 31.01.14, więc za niecałe 2 tygodnie, no jak wtedy serduszka nie zobacze to chyba padne:)musi być!

nescafe a ten duperk i luteina to każdy to bierze czy jak?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    patrząc na tabele waszych wpisów to chyba najmłodsza jestem ;)

Nie wpisalas sie do naszej tabelki?? hmm czemu??

• nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    następną mam 31.01.14, więc za niecałe 2 tygodnie, no jak wtedy serduszka nie zobacze to chyba padne:)musi być!

nescafe a ten duperk i luteina to każdy to bierze czy jak?

Ja nie biore mimo, ze po pronieniu jestem. Ale podobno mam wsyztko dobrze i tego nie potrzebuje. A no i nie mieszkam w pl ;) Ale w pl to duzo osob bierze te dupki i luteiny nawet jak nie ma potrzeby to tak na zapas chyba ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Super ze sie dopisalas ;) A ktory tydzie wyszedl z usg??

Dziweczyny po wizytach z dzis macie moze zdjecia z usg? Jakos nic sie nie chwalicie zdjeciami.

wg USG to 6t2d a wg owu 6t1d wiec chyba wszystko idzie ok. Modle sie teraz tylko aby zarodek sie rozwinął i wszystko bylo ok.

• nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    wg USG to 6t2d a wg owu 6t1d wiec chyba wszystko idzie ok. Modle sie teraz tylko aby zarodek sie rozwinął i wszystko bylo ok.

Niom kazda sie martwi. Ale mam nadzieje, ze w takim gronie dotrwamy wszytkie do wrzesnia ;)

inessa lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na weekend koleżanka mi mówiła żebym dowiedziała się jak jest z becikowym, bo ona nie pamięta ale chyba do 10tyg trzeba założyć książeczkę ciąży... znalazłam jedynie że wymagane jest zaswiadczenie lekarza że matka przynajmniej od 10. tygodnia ciąży przebywała pod opieką lekarską i przynajmniej 3 razy wykonała obowiązkowe badania - a jak to sie ma do karty ciazy? i oczywiście wyczytałam że becikowe nie dostaną wszyscy bo muszą spełnić wymóg finansowy ehh polska ;)

inessa lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm Ciekawe jak tam Pipek i Jovi po wizycie??

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ