X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Nie wpisalas sie do naszej tabelki?? hmm czemu??

jaka tabelka :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maatkoo wszytskie juz byly na usg tylko ja sie obijam:(

uanndqk36vjen8uu.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    jaka tabelka :)

no w moim suwaczku jest link ;) jak bys miala ochote i wsyztkie te co jeszcze sie nie dopisaly. To prosze skopiwac link i po prostu sie wpsac ;);)

• hela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:

ja to juz limity wyczerpuje :P

justyna14 lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela, karta ciąży nie ma nic do becikowego ;) Niektóre kobiety w 2 trymestrze mają zakładane. Ważne jest zaświadczenie od lekarza, że było się na wizycie i on musi mieć adnotację w swojej dokumentacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 20:00

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:

A kiedy masz wizyte. Jak pojdziesz to pewnie bedzie bijace serducho i nie bedziesz miala stressu tak jak my ;) Czy pecheryzk dobry czy to i tamto. Jak bije serducho to juz jest perfekt ;);)

justyna14 lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    A kiedy masz wizyte. Jak pojdziesz to pewnie bedzie bijace serducho i nie bedziesz miala stressu tak jak my ;) Czy pecheryzk dobry czy to i tamto. Jak bije serducho to juz jest perfekt ;);)
    no własnie nie wiem mysle ze na poczatku lutego bo
    po 1. ten lekarz siedzi teraz na urlopie w singapurze i bedzie za tydz
    po 2. moj K bedzie mial wtedy urlop i bedzie mogl jechac ze mna
    szczerze to jechalabym juz teraz bo tak bardzo chce zobaczyc jak tam wszystko w moim brzuszku rozwija...

nescafe lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    dokładnie tak!

nescafe lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę prosić o mały instruktarz jak wklejać fotki w post??

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    hela, karta ciąży nie ma nic do becikowego ;) Niektóre kobiety w 2 trymestrze mają zakładane. Ważne jest zaświadczenie od lekarza, że było się na wizycie i on musi mieć adnotację w swojej dokumentacji :)

to dobrze :) choć wg naszego cudownego panstwa jestem za bogata na becikowe wiec chyba mnie oleja :/

64xp62y.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak uslysze to serduszko bijace we mnie to pewnie sie poplacze ze szczescia:)

inessa lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dokładnie tak!

Padłam, jak zobaczyłam rodzeństwo twojego dzidziusia :D

Pipek83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też na nie patrzyłam i są cudne,ale zapomniałam firme.
    madeinloove wrote:
    Powróciłam ;)
    Co do sprawy wózka, sama nie wiem co o tym myśleć...
    Dużo razy rozmawiałam z mężem na ten temat, mamy wiele okazji aby przejąć wózek po jego siostrzeńcach, no wkońcu mają rok, a z tego co słyszałam to i tak za wiele razy w nim nie siedzieli. No ale mąż się nie zgadza, woli dopieścić swojego (jak on to mówi... synusia :D) nie wiem dlaczego tak gada, przecież nie zna jeszcze płci.. no ale mniejsza z tym. Woli wózek i kołyskę. Ja zdecydowanie wolę wózek, już nawet sobie jeden upatrzyłam

dla dziewczynki http://patidladzieci.pl/allegro/smilla/silla31.jpg
    dla chłopca http://extraprodukt.pl/img/thumb/cache/464/250/http_extraprodukt_pl_img_2011_01_Solaris_fig1.jpg

Co do ciuchów to chyba ze spodniami mam najgorszy problem, bo w większość się już nie mieszczę, więc zostają mi spodnie dresowe no i też legginsy ;)

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestałam ryczeć więc mogę pisać... Dodam na wstępie że chodzę do położnika specjalizującego się w "trudnych" przypadkach, patologiach ciąży i w bardzo wczesnym wykrywaniu ciąży. Ma super sprzęt i spore doświadczenie.

Cytuję " Pęcherzyk prawidłowo umiejscowiony ale stanowczo za mały i jego ścianki mają zbyt postrzępioną budowę. Nie jest widoczny nawet biegun płodowy który on jest w stanie zobaczyć ok 4 - 5 tyg. Jest za wcześnie żeby stwierdzić że ciąża się nie rozwinie ale pozytywny przyrost bety nic nie daje w tym wypadku bo ona również wzrasta nawet jeśli jest tzw. puste jajo płodowe."

Dostałam dodatkowe leki z grubej rury bo m.in. sterydy
    Obecnie mam przez 10 dni ładować w siebie :
    Encorton steryd 3xdz
    Utrogestan 3xdz
    Luteina 6xdz
    Clexane 1xdz zastrzyk w brzuch
    Acard 1xdz
    i reszta mniej istotnych pierdół...

Dodatkowo muszę badać krew czy aby w razie poronienia nie doszło do krwotoku od tego rozrzedzania krwi.

Dał mi wszystko co może pobudzić zarodek do wzrostu choć są to leki wysokiego ryzyka... Za 10 dni mam być u niego znowu i wtedy wszystko będzie jasne.Zbyt mocno stąpam po ziemi żeby wierzyć że za 10 dni nie wyląduję na łyżeczkowaniu macicy.

Nie chcę Was dołować i już dzisiaj więcej nie pisze bo nie dam rady. Mam ochotę ryczeć na całe gardło...

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relacja z wizyty : ciąza wg usg oceniona na 6 tydzien i 1 dzien, więc o 2 dni młodsza niż suwaczek, pomiar CRL: 3,85mm :) no i przede wszystkim widzieliśmy bijące serduszko :) :), jestem taka szczęśliwa, wzruszyłam się bardzo jak zobaczyłam maleństwo z tą pikającą kropeczką :). Dostałam skierowanie na badania podstawowe potrzebne do założenia karty ciązy, no i mam już umówić się na 2 badania prenatalne (usg i krew), które razem dadzą nam 90% pewności ze z maleństwem wszystko w porządku :). Za dwa tygodnie znowu mam wizytę :)

justyna14, akuszerka89, nescafe, JagoodkaK, Emalia82, mycha89, AnkaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi81 tak mi przykro... pamiętaj że jeszcze nic nie jest przesądzone, tyle już przypadków było tu opisywanych kiedy lekarz nic nie widział, a za tydzień był piękny zarodek, trzymam kciuki za Ciebie i za maleństwo, wierze że wszystko będzie dobrze i Ty też w to wierz, pamiętaj że połowa sukcesu to pozytywne myślenie

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Przestałam ryczeć więc mogę pisać... Dodam na wstępie że chodzę do położnika specjalizującego się w "trudnych" przypadkach, patologiach ciąży i w bardzo wczesnym wykrywaniu ciąży. Ma super sprzęt i spore doświadczenie.

Cytuję " Pęcherzyk prawidłowo umiejscowiony ale stanowczo za mały i jego ścianki mają zbyt postrzępioną budowę. Nie jest widoczny nawet biegun płodowy który on jest w stanie zobaczyć ok 4 - 5 tyg. Jest za wcześnie żeby stwierdzić że ciąża się nie rozwinie ale pozytywny przyrost bety nic nie daje w tym wypadku bo ona również wzrasta nawet jeśli jest tzw. puste jajo płodowe."

Encorton steryd 3xdz
    Utrogestan 3xdz
    Luteina 6xdz
    Acard 1xdz

Dodatkowo muszę badać krew czy aby w razie poronienia nie doszło do krwotoku od tego rozrzedzania krwi.

Dał mi wszystko co może pobudzić zarodek do wzrostu choć są to leki wysokiego ryzyka... Za 10 dni mam być u niego znowu i wtedy wszystko będzie jasne.Zbyt mocno stąpam po ziemi żeby wierzyć że za 10 dni nie wyląduję na łyżeczkowaniu macicy.

Nie chcę Was dołować i już dzisiaj więcej nie pisze bo nie dam rady. Mam ochotę ryczeć na całe gardło...
    jovi81 po pierwsze się nie denerwuj, bo możesz tylko zaszkodzić, a po drugie lekarze nie są nie omylni, dziewczyny już tu pisały o pustych pęcherzykach, które teraz śpią w łóżeczkach, zatem głowa do góry, jesteś mamą więc myśl jak mama - WSZYSTKO DLA DZIECKA
    faszeruj się tymi lekami i spokojnie czekaj na kolejne badanie i na 100% wszystko będzie dobrze! WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE!!!!!

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:

Encorton steryd 3xdz
    Utrogestan 3xdz
    Luteina 6xdz
    Acard 1xdz

a jakiej wielkości był pęcherzyk? teraz powinien u Ciebie wynosić 5 mm

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi Kochanie... tulę Cię mocno i mam nadzieję że jednak wszystko będzie dobrze:****

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipek83 wrote:
    Jovi81 tak mi przykro... pamiętaj że jeszcze nic nie jest przesądzone, tyle już przypadków było tu opisywanych kiedy lekarz nic nie widział, a za tydzień był piękny zarodek, trzymam kciuki za Ciebie i za maleństwo, wierze że wszystko będzie dobrze i Ty też w to wierz, pamiętaj że połowa sukcesu to pozytywne myślenie
    Wspaniałe wieści!gratulacje, a twój mężczyzna Ci towarzyszył? Zazdrsze, też chciałabym już mieć te 2 tygodnie za sobą i usłyszeć serduszko!oby do następnej wizyty.

Pipek83 lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ