Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi przytulam :*:*:* wierze, ze jeszcze bedzie dobrze u was.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Wspaniałe wieści!gratulacje, a twój mężczyzna Ci towarzyszył? Zazdrsze, też chciałabym już mieć te 2 tygodnie za sobą i usłyszeć serduszko!oby do następnej wizyty.
    o rany! nie tą wypowiedź zacytowałam:) chodził mi o tą z bijącym serduszkiem:) gapa

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie, jak się tak zastanawiam, to ja dziś na wizycie nie widziałam i nie słyszałam serduszka...
    Znaczy, jak zobaczyłam to białe ciałko, to już nie słyszałam co lekarz do mnie mówi i teraz nie wiem... Powiedział, że wszystko ok... Cholera, jaka ze mnie dupa, że nie zapytałam :(!

Jovi, będzie dobrze, dzidziuś teraz tak szybko rośnie, że za 10 dni na pewno coś będzie widać.

Pipek, super wieści :) A skąd jesteś tak dokładniej, o ile mogę zapytać :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 21:09

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipek gratulacje udanej wizyty.

Jutro smigaja na wizyty Emalia, Justysia , Mycha, Migotka ;) Trzymam kciuki za same dobre wiesci. :)

nick nieaktualny, Emalia82 lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela a czemu masz 2 terminy wizyt? Jedziesz na dwa fronty z lekarzami? :D Albo twoj nie ma usg w gabinecie, bo i takie przypadki tez sa :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Wspaniałe wieści!gratulacje, a twój mężczyzna Ci towarzyszył? Zazdrsze, też chciałabym już mieć te 2 tygodnie za sobą i usłyszeć serduszko!oby do następnej wizyty.

Tak towarzyszył mi :), tzn czekał w poczekalni, najpierw moja ginekolog mnie zbadała zrobiła usg i sprawdziła czy wszystko jest ok ( taka ma zasadę), i potem go poprosiła i wszystko nam tlumaczyła i pokazywała :)

kark zaprosiłam Cie do przyjaciółek :), jak zaakceptujesz to napiszę Ci wiadomość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 21:14

justyna14 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi :(

Trzymaj się kochana, leż, nie wstawaj w ogóle, jedz co tylko zapragniesz i tatuś niech Ci usługuje, żebyś tylko jakoś przetrwała te 10 dni. Będzie ciężko, ale wszystkie tutaj trzymamy kciuki, żeby było dobrze :*

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Padłam, jak zobaczyłam rodzeństwo twojego dzidziusia :D

haha ja tez :)

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Witajcie kochane z rana :) Nadrabiana jest tyle że nie ogarniam zwłaszcza że wczoraj MĄŻ zabrał mi na cały dzień laptopa i iPhona bo się wkurzył że tylko się tym netem nakręcam. Wyniósł sprzęty do garażu, zabrał klucze i tyle :) chyba ma trochę racji... Niedziela minęła super ale czytanie Was jest jak nałóg więc nadrabiam :)

U mnie podobnie. A co do nadrabiania to zostały mi jeszcze 3 strony:)

No i witam mocno wieczorową porą. Dzis byłam na drugiej becie ale oczywiscie jak to u nas wyników żadnych jeszcze nie mam. Dopiero w środę mogę się zgłosić po oba wyniki i bede coś wiecej wiedzieć. Powiem Wam, że straszny mętlik u mnie. W sumie to sie boje ze cos moze byc nie tak, a z drugiej strony mam tyle objawów, które się nasilają ze gdzieś sie we mnie budzi wewnętrzny spokój że może jednak jest ok:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam na tą tabelkę i wow! 25 wrześniowych mamusiek:) super! oby do września Mamuśki:) spokojnej nocki :) i rośnijcie:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nescafe dopisz mnie kochana, bo mam tableta i jakos nie ogarniam tej tabelki w tym malym g...
    Powiedzcie mi ile placilyscie za bete ?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 30zł za 1

Mamunie, link dla Was na dobranoc i dzień dobry:)
    http://www.youtube.com/watch?v=EeauvE1M7qc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 22:09

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

~~~~~~
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, pytam bo nigdy nie robilam a dzis przez telefon babka mi powiedziala, ze 40 zl. Bylam ciekawa czy to normalna kwota

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No...dyszka różnicy to w sumie sporo na jednym badaniu.

~~~~~~
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi przytulam :*
    Pierwszy syn jest z listopada i kupiłam wózek głęboki, dużo zimą z nim spacerowałam i nigdy nawet kataru nie miał :)
    Nie płaciłam za bete, miałam skierowanie :)

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też 40zł za betę płaciłam we Wrześni, mojakuzynka w Poznaniu 15:/

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Hela a czemu masz 2 terminy wizyt? Jedziesz na dwa fronty z lekarzami? :D Albo twoj nie ma usg w gabinecie, bo i takie przypadki tez sa :/

kochana zapisałam dwie bo jedna to u lekarza na nfz, idę po skierowania na te wszystkie badania, żeby troszku zaoszczędzić :) niestety ten lekarz nie ma nawet drukarki do zdjec usg wiec nawet pamiątki nie bede miała :/ jak to powiedział ostatnio, że mogę sobie zrobić zdjęcie telefonem! pełen profesjonalizm! :/
    a druga to prywatna u mojego lekarza (mam nadzieje ze juz ten zostanie i bedzie spoko) :D

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziekuje, pytam bo nigdy nie robilam a dzis przez telefon babka mi powiedziala, ze 40 zl. Bylam ciekawa czy to normalna kwota

ja płaciłam 25 i 28 zależy jakie laboratorium... w moim rodzinnym mieście koleżanki płaciły 18zł więc jest różnica. Tak samo inne badania... u mnie są dość drogie toxo np 2x31zł, różyczka to samo... wiec juz 120zł... a koleżanki płaciły za pierwsze badania 150zł wiec da się odczuć różnicę a portfel kwiczy :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Nescafe dopisz mnie kochana, bo mam tableta i jakos nie ogarniam tej tabelki w tym malym g...
    Powiedzcie mi ile placilyscie za bete ?

Ja w prywatnym 34zł, a jak poszłam potem dwa razy do szpitala, to tam mi powiedzieli... 17zł :D

Tylko kolejki zabójcze, czekałam chyba 45min... Ale cóż się dziwić przy takim przebiciu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 07:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Jovi przytulam :*
    Pierwszy syn jest z listopada i kupiłam wózek głęboki, dużo zimą z nim spacerowałam i nigdy nawet kataru nie miał :)
    Nie płaciłam za bete, miałam skierowanie :)

Moja kuzynka ma malucha też z listopada i po nowym roku (nie tym ;)) wylądowała z nim w szpitalu z zapaleniem płuc... o.O
    Ja moją małą rodziłam w lutym i do kwietnia, póki nie było na plusie po prostu leżakowałam ją przy otwartym oknie ubraną :)

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ