X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh ja już mam mniej więcej wybraną kolorystykę (do każdej płci będzie pasować), ale wybrać model wózka to jest masakra...
    Po moim synku mam kołyskę, jak będzie córcia to tylko inny kolor pościeli kupię, a potem myślałam o łóżeczku turystycznym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    mam to samo patrze jeden no jest ok drugi o matko napewno taki trzeci niiee a moze ten i tak podobnie zlozeczkiem. Moze lepiej bedzie jak bede wiedzie czy bede miala corcie czy synusia

Ja z dyliżansem dla dziecia nie będę miała problemu :) Moi rodzice się zaoferowali , że kupią więc pozostawiam im wolną rękę :) na szczęście mamie jak i mi podobają się wózki stylu retro tak więc nie będzie konfliktu hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 17:40

akuszerka89, inessa lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka to fajnie, że macie ten sam gust z mamą :) i duże to odciążenie jest finansowe :)

staraczka lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówię, że wierzę - w żadne takie absolutnie nie wierzę!
    Napisałam o tym chrzcie śmiejąc się z tego, do jakich głupot ludzie potrafią dojść.. I to w kraju katolickim! Ludzie się powinni zastanowić czy są katolikami czy poganami wierzącymi w takie brednie. Jedno w końcu drugie wyklucza?

AnkaK, inessa lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    staraczka to fajnie, że macie ten sam gust z mamą :) i duże to odciążenie jest finansowe :)

No chociaż tyle ;) zresztą i tak jak bym miała sama kupować to chciałam używkę w komisie bo jest u mnie fajny komis co wózki i rzeczy są na prawdę w super stanie ;) no ale jak chcą kupić to niech kupują a ja się zajmę zakupem innych pierdółek ;)
    A nad łóżeczkiem myślałyście > ja chce turystyczne 2 -poziomowe ... bo ile koleżanek tyle opinii , że jak dziecko ma już z 3-4 miesiące to dość często haczy nóżkami o szczebelki i po spaniu :?
    No a ja nie ukrywam turystyczne dla mnie wygodniejsze , bo jak coś to złożę jak do rodziców będę dawała dziecia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 17:54

inessa lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały czas myślę nad tym turystycznym, koleżanka miała taki i bardzo chwaliła... co do szczebelek- jest nawet możliwy zakup materiału chroniącego przed takimi akcjami, ale właśnie turystyczne bede mogła zabrać na działkę, sama już nie wiem ;) okaże się w praniu :D

• nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    No chociaż tyle ;) zresztą i tak jak bym miała sama kupować to chciałam używkę w komisie bo jest u mnie fajny komis co wózki i rzeczy są na prawdę w super stanie ;) no ale jak chcą kupić to nie kupują a ja się zajmę zakupem innych pierdółek ;)
    A nad łóżeczkiem myślałyście > ja chce turystyczne 2 -poziomowe ... bo ile koleżanek tyle opinii , że jak dziecko ma już z 3-4 miesiące to dość często haczy nóżkami o szczebelki i po spaniu :?
    No a ja nie ukrywam turystyczne dla mnie wygodniejsze , bo jak coś to złożę jak do rodziców będę dawała dziecia :)

Ja kiedys mialam dwa lozeczka . Ciezko wybrac ktore bylo lepsze. Ale w tym drewnianym mlody umial wstawac szybciej, bo sie szczebelek lapal ;) A w turystycznym nie dawal rady :P i w turystycznym dziure w siatce wydlubal tak go zaintersowala :/ Ale generalnie to oba byly wykorzystane. Drewniane stalo w sypialni, a turystyczne w pokoju dziennym i sluzylo na wyjazdy ,bo czesto gdzies wyruszalismy. Teraz tez takie mam plany. No chyba ze jeszcze jakas kolyska albo cos ale to pewnie na bardzo krotko sluzy.

• nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi 81 odezwij sie jak tam po wizycie. Mam nadzieje ze wpadniesz z samymi dobrymi wiesciami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    cały czas myślę nad tym turystycznym, koleżanka miała taki i bardzo chwaliła... co do szczebelek- jest nawet możliwy zakup materiału chroniącego przed takimi akcjami, ale właśnie turystyczne bede mogła zabrać na działkę, sama już nie wiem ;) okaże się w praniu :D

No tak , ale zakup materiału chroniącego to dodatkowy koszt ;) a ja widziałam fajne turystyczne za 250 zł już z przewijakiem , karuzelą grającą itp .... :)

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    No chociaż tyle ;) zresztą i tak jak bym miała sama kupować to chciałam używkę w komisie bo jest u mnie fajny komis co wózki i rzeczy są na prawdę w super stanie ;) no ale jak chcą kupić to niech kupują a ja się zajmę zakupem innych pierdółek ;)
    z wozkiem z komisu nawet niezly pomysl tylko ze to nasze pierwsze dziecko wiec lepiej kupic cos nowego zeby na druga dzidzie starczylo a lozeczko turystyczne to nie glupi pomysl...

uanndqk36vjen8uu.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a zaczęłyście już robić zdjęcia brzuszka? Tak, żeby robić co miesiąc? :) Ja chciałam robić ale mój brzuch nie wygląda ciekawie :/ przytyło mi się trochę no i już mam schizę aby zacząć jak będzie widać brzuszek od dzidzi a nie od żarcia :D :D :D

staraczka, inessa lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice ja nie robię zdjęć właśnie z tego powodu haha a emek mnie goni , żeby zrobić :P ale wywijam mu się skutecznie :P

AnkaK NO TAK JAK SIę myśli o 2 dziecku to już inna sprawa ;) ja zawsze chciałam jedno więc .... u mnie to nie problem ;)

inessa lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno pytanko - kiedy kupujecie swoje pierwsze spodnie ciążowe? Bo ja chodzę do pracy w jeansach no i teraz już nie tyle fizycznie a psychicznie się męczę z cisnącymi mnie w pasie spodniami... Nie wiem czy to nie za wcześnie na zakup takich spodni? Widziałam za 90 zł z wysyłką kurierem ładne ciążowe jeansy i już mnie kuszą :)

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice ja jak będę miała już brzuch to będę chodzić w leginsach :) dla mnie zakup spodni ciążowych jest zakupem , że tak powiem na 1 raz bo potem i tak spodnie będą leżeć a leginssy można później wykorzystać :)

hela lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski :)

Ja tak troche z innej beczki :) któraś z was wie ile razy można iść na usg na tym etapie? czy to coś szkodzi, bo słyszałam różne opinie :)

inessa lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice ja myślę o zakupie legginsów, one zawsze będą wygodne :) jest okres wyprzedaży i myślę o ogrodniczkach, tylko muszę większy rozmiar wziąć :)
    u nas to drugie i ostatnie,więc też jest opcja używanego wózka :)
    kiedyś to wózki sporo dzieci woziły, a teraz takie wybredne jesteśmy ;) :D
    hela też słyszałam o szkodliwości usg, dlatego mi się nie spieszy :) w poprzedniej ciąży miałam robione może z 3-4 razy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 18:15

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mąż kupił jeszcze przed ciążą spodnie ciążowe bo zawsze narzekałam że mnie wszystko ciśnie w brzuch. A tu będą jak znalazł :)

inessa, AnkaK lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A jeszcze jedno pytanko - kiedy kupujecie swoje pierwsze spodnie ciążowe? Bo ja chodzę do pracy w jeansach no i teraz już nie tyle fizycznie a psychicznie się męczę z cisnącymi mnie w pasie spodniami... Nie wiem czy to nie za wcześnie na zakup takich spodni? Widziałam za 90 zł z wysyłką kurierem ładne ciążowe jeansy i już mnie kuszą :)

Mam ciuchy ciazowe, po pierwszej ciazy. Pewnie cos sie dokupi ale to jak juz brzuch bedzie widoczny. Jak narazie to sie zapinam w swoje spodnie i nawet jeszcze troche luzu mam.

A 90 zl za jeansy ciazowe to tanio ;) Podziel sie linkiem?? hihi ;)

• verynice Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Mam ciuchy ciazowe, po pierwszej ciazy. Pewnie cos sie dokupi ale to jak juz brzuch bedzie widoczny. Jak narazie to sie zapinam w swoje spodnie i nawet jeszcze troche luzu mam.

A 90 zl za jeansy ciazowe to tanio ;) Podziel sie linkiem?? hihi ;)

http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-rurki-jeansowe-f-np-s-xxl-tu-m-38-i3886343705.html :) proszę ;) Kuszą mnie i chyba je kupię...

nescafe, inessa lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-rurki-jeansowe-f-np-s-xxl-tu-m-38-i3886343705.html :) proszę ;) Kuszą mnie i chyba je kupię...

ty fajne te gacie :D

Lanusia93, inessa, AnkaK lubią tę wiadomość

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ