X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM. wrote:
    podobno beta może rosnąć przy pustym pęcherzyku :/

Mnie też sie wydaje że przyrost jest w porządku, ok 6-7 tygodnia przyrasta juz troszke wolniej. Staraj się myśleć pozytywnie, przy pustym jajeczku beta rośnie, ale z tego co czytałam to nie tak wzorowo jak u Ciebie więc glowa do góry :)

• AgaM. Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Wam kochane za słowa otuchy :* w środę mam wizytę, może się coś wyjaśni

Pipek83 lubi tę wiadomość

2nn3skjonrgb0ixx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, mam pytanie. Kiedy macie zamiar kupować ciuszki (niestety poród jest we wrześniu, więc napewno nie ominie nas lato, nie lubie gorąca więc chciałabym to zrobić wcześniej, tylko sama nie wiem kiedy, wiele słyszałam że to przesądy, ale czy rzeczywiście trzeba w nie wierzyć? - nie mam pojęcia)

• zoi Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM, trzymam kciuki!! Tylko spokój może nas uratować:*

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinlove kupuj po 6 miesiacu :)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Kochane moje, mam pytanie. Kiedy macie zamiar kupować ciuszki (niestety poród jest we wrześniu, więc napewno nie ominie nas lato, nie lubie gorąca więc chciałabym to zrobić wcześniej, tylko sama nie wiem kiedy, wiele słyszałam że to przesądy, ale czy rzeczywiście trzeba w nie wierzyć? - nie mam pojęcia)

Ja już trochę mam, pakę 200 ciuszków używanych dla obu płci kupiłam, do tego po rodzinie coś napewno się znajdzie. A nowe pewnie kupię po 1 sztuce tylko, bo tak szybko będzie rosło, że się nie opłaca wszystkich nowych.

JagoodkaK, madeinloove, AnkaK, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi się przed chwila umówić, wizyte mam 4.02 o 18.10, chyba sie juz denerwuje.
    Boli mnie dzis podbrzusze i jestem senna. Wymiotow zero, mdlosci, do ktorych pezez chory przewod pokarmowy juz sie przyzwyczailam, mam niewiele.
    Trzymajcie sie dziewczyny i wracam do pracy.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    ale tworzycie mam problem z czytaniem bo mdłosci czesto mi przeszkadzaja ( nie wymiotuje ale mdłosci masakra) do tego od wczoraj doszła nadwrażliwosc na zapachy ufufufufufuf
    o kupowaniu ciuszków bede mysleć najwcześniej około 7 miesiąca wcześniej sie nie zdecyduje.
    Buziaki dla kazdej i starajmy sie myśleć naprawde pozytywnie to bardzo dużo pomaga,wiem cos o tym :) <3

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe kiedy będzie nam brzuszki chociaż trochę widać :D

inessa, JagoodkaK lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)
    ja dużo rzeczy mam po synku, myślę, że koło 7miesiąca będę już konkretnie wszystko wyciągać i kompletować.
    O dziwo mdłości już mnie tak nie męczą... dzisiaj nawet trochę posprzątałam ;) i przesunęłam tapczan (kurcze nie umiem się oduczyć).
    wczoraj byliśmy na basenie, mały szalał, a ja sobie ściemniałam w wodzie ;)
    W sumie to ja już mam lekko wzdęty brzuszek, w dżinsy sie nie mieszczę ;)

inessa, kark lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o ciuszkach tez zaczne myslec dopiero pozniej, poza tym poki co myslimy nad kupnem domu lub mieszkania wiec to teaz bedzie nam mysli zaprzatac.
    Moze czesc rzeczy tez bedzie po innych dzieciach. Kolezanki teraz hurtowo rodza i bratowa mojego T rodzi w kwietniu wiec pewnie sie jakos dogadamy :)

Mnie mdlosci mecza dalej :/ zobaczymy jak bedzie w pracy...

A brzuszki...pewnie troszke poczekamy :P choc mnie troche ze tak powiem wywalilo... Ale to napewno wzdecia :)

inessa lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, wróciła już z wizyty i:
    1) zwolnienie mam do 22.02
    2)pęcherzyk jest wielkości 12 mm, widoczny zarodek ale bardzo maleńki (ok 4mm)ale u mnie zarodek na początku będzie rósł wolniej, bo zarodek nie jest umiejscowiony w centrum macicy tylko w samym rogu i ma trochę trudniej, ale jest nadzieja na dobry rozwój
    3) serduszka jeszcze nie było widać
    4) moje codzienne poranne plamienia są od tego, że zarodek rosnąc po maleńku "wgryza" się we wnętrze endometrium i troszkę łuszczy się endo i stąd właśnie te plamienia. I mam się nimi absolutnie nie przejmować dopuki to nie będzie żywo czerwona krew.
    5) mam LEŻEĆ, LEŻEĆ i jeszcze raz LEŻEĆ. wstawać tylko na siku i szybki prysznic raz dziennie.

w zasadzie to chyba tyle u mnie. aaaa i jeszcze dostałam skierowanie na 16! badań. w środę rano ma przyjść do mnie pielęgniarka z poradni i pobrać mi krew.

Także dziewczynki - trzymajcie kciuki, bo nie jest lekko. Ale walczymy o szczytny cel:))

inessa, AnkaK, kark, justyna14, JagoodkaK lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka jest nadzieja! to najważniejsze :) a teraz dmuchaj i chuchaj na siebie kochana, teraz tylko dobre wieści a we wrześniu chce być ciocią ;)

inessa, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akusżerka w sumie same dobre wiesci :) super. Ciesze sie bardzo ze sie uspokoilas troszke :)
    W takim razie czekaja cie leniuszkowe najblizsze dni :)
    Dbaj o siebie i nie przemeczaj sie tylk sluchaj pana doktorka :)
    Pozdrawiam i zdrowka :)

inessa, akuszerka89 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    hej, wróciła już z wizyty i:
    1) zwolnienie mam do 22.02
    2)pęcherzyk jest wielkości 12 mm, widoczny zarodek ale bardzo maleńki (ok 4mm)ale u mnie zarodek na początku będzie rósł wolniej, bo zarodek nie jest umiejscowiony w centrum macicy tylko w samym rogu i ma trochę trudniej, ale jest nadzieja na dobry rozwój
    3) serduszka jeszcze nie było widać
    4) moje codzienne poranne plamienia są od tego, że zarodek rosnąc po maleńku "wgryza" się we wnętrze endometrium i troszkę łuszczy się endo i stąd właśnie te plamienia. I mam się nimi absolutnie nie przejmować dopuki to nie będzie żywo czerwona krew.
    5) mam LEŻEĆ, LEŻEĆ i jeszcze raz LEŻEĆ. wstawać tylko na siku i szybki prysznic raz dziennie.

w zasadzie to chyba tyle u mnie. aaaa i jeszcze dostałam skierowanie na 16! badań. w środę rano ma przyjść do mnie pielęgniarka z poradni i pobrać mi krew.

Także dziewczynki - trzymajcie kciuki, bo nie jest lekko. Ale walczymy o szczytny cel:))

Trzymam kciuki Kochana:*
    Za Ciebie i tego kropka małego, który rośnie w Tobie:)

akuszerka89 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerko trzymam mocno kciuki <3
    No to razem leżymy :P wytrwałosci życze :)

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kupiłam pierwsze ciuszki... A to dopiero 8 tydzień... Ale jestem dobrej myśli i w zabobony nie wierzę! Nie znam oczywiście płci dzecka,więc ciuszki są unisex, choć bardziej chłopięce... Chciałabym córcię, ale intuicja mi mówi,że to syn! W przyszłym mies. idę na zwolnienie, zajmiemy się remontem pokoiku, więc teraz skupiam swoją uwagę na tapetach, meblach... Na dniach dostanę "spadek" po męża bratanicy (łóżeczko, komodę,wózek, przewijak, ciuszki i pierdołki), bo remontują małej pokoik i potrzebują miejsca, a w kwietniu podobny "spadek" po kuzynie, więc myślę,że źle z wydatkami nie będzie;))). Ale mimo dwóch wózków kupujemy własny - mam totalnie inny gust i zamiast nowoczesnych kolorowych wolę retro...

inessa, AnkaK lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 To lezakowac i bedzie dobrze! Trzymam kciuki, za maluszka aby bylo wszystko dobrze!!

• verynice Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj padam po zakupach spożywczych z mężem :) Miłego popołudnia wszyskim Wam życzę!

nescafe, inessa lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:

W pierszej ciazy szyko kupilam jakies spioszki, a potem ciage chodzilam i je ogladalm juz tak sie doczekac nie moglam dzieciaczka ;);)

W drugie ciazy nic nie kupilam i gdzie te moje dziecko????? Nie wierze w zadne zabobony i przesady i tym podobne pierdy.
    A najlepszy jest ten, ze Kobieta ciezarna nie powinna sie malowac, bo dziecko zejdzie na zla droge !! :D dobre co?? hehe

Co tu tak cicho dzisiaj??

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ