Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:U nas mróz i sypie śnieg ufufuuf zima w końcu przyszła i dzieki temu mam nadzieje,ze szybciej odejdzie hahahaha
Ojaaa ale fajnie Tez chce , u mnie to tylko deszcz i deszcz to juz by lepszy by byl ten snieg.inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fipsik wrote:Ja tylko słyszałam, że w ciąży nie można być matką chrzestną, bo wtedy płód zabierze całe szczęście i dobro z dziecka chrzczonego .
Ja też słyszałam, że nie można być matką chrzestną będąc w ciąży, ale dlatego, że jedno dziecko będzie chorować...
Ja 26 kwietnia miałam być chrzestną...ale muszę to niestety odwołać -
ja nie wierzę w żadne zabobony, nie kupuję ciuszków bo nie mam nawet na nie miejsca,w workach próżniowych sobie czekają, myślę też, że sporo dostaniemy od rodziny, będziemy kupować pewnie jakąś komódkę, ale na razie musimy oszczędzać
inessa lubi tę wiadomość
-
akuszerka89 wrote:hej, wróciła już z wizyty i:
1) zwolnienie mam do 22.02
2)pęcherzyk jest wielkości 12 mm, widoczny zarodek ale bardzo maleńki (ok 4mm)ale u mnie zarodek na początku będzie rósł wolniej, bo zarodek nie jest umiejscowiony w centrum macicy tylko w samym rogu i ma trochę trudniej, ale jest nadzieja na dobry rozwój
3) serduszka jeszcze nie było widać
4) moje codzienne poranne plamienia są od tego, że zarodek rosnąc po maleńku "wgryza" się we wnętrze endometrium i troszkę łuszczy się endo i stąd właśnie te plamienia. I mam się nimi absolutnie nie przejmować dopuki to nie będzie żywo czerwona krew.
5) mam LEŻEĆ, LEŻEĆ i jeszcze raz LEŻEĆ. wstawać tylko na siku i szybki prysznic raz dziennie.
w zasadzie to chyba tyle u mnie. aaaa i jeszcze dostałam skierowanie na 16! badań. w środę rano ma przyjść do mnie pielęgniarka z poradni i pobrać mi krew.
Także dziewczynki - trzymajcie kciuki, bo nie jest lekko. Ale walczymy o szczytny cel:))
-
hania26 wrote:Witam przyszłe mamy melduję się także ja Jeszcze troszeczkę nieśmiało... Pełna nadziei i optymizmu po pewnych przeżyciach w początkowych dniach ciąży, ale o tym co złe nie chce już pamiętać i wolę z nadzieją patrzeć w przyszłość... Jeśli chodzi o ciuszki już nie mogę się doczekać rajdu po sklepach I zapewne wyruszę już w 2 trymestrze na spokojnie zanim brzuszek zacznie być słodkim ciężarem Biorąc pod uwagę, że będzie to nasza pierwsza kruszynka radość i ekscytacja niesamowita
Witaj Kochana:* -
Fipsik wrote:Ja tylko słyszałam, że w ciąży nie można być matką chrzestną, bo wtedy płód zabierze całe szczęście i dobro z dziecka chrzczonego .
-
A wiecie moze co mozna brac z tabletek przeciwbolowych? Dzis mialam ( w sumie do teraz mnie trche trzyma) masakryczny bol glowy. Przed ciaza jak mialam takie akcje to bralam tabletke zamykalam sie w pokoju zaciagnelam rolety po koc i lezalam z godz lub dwie a teraz nie wiem nawet co moge brac a czego nie:(
-
AnkaK wrote:A wiecie moze co mozna brac z tabletek przeciwbolowych? Dzis mialam ( w sumie do teraz mnie trche trzyma) masakryczny bol glowy. Przed ciaza jak mialam takie akcje to bralam tabletke zamykalam sie w pokoju zaciagnelam rolety po koc i lezalam z godz lub dwie a teraz nie wiem nawet co moge brac a czego nie:(
Mi lekarz powiedział, że z tabletek przeciwbólowych najbezpieczniejszy jest apapAnkaK, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNajważniejsze to nie brać tabletek na ibuprofenie.AnkaK wrote:a w to nie wierze chrzestna mojej bratanicy byla w ciazy jak byl chrzest a teraz mala Paskudka ma 3 latka i jest po prostu swietna wogole jesli chodzi o te zabobony to nie za bardzo wierze a ciuszki zaczna kupywa dopiero jak bede wiedziala plec dziecka ogolnie w zeszym roku moja kuzynka urodzila blizniaczki takze cos tam pewnie odziedzicze albo odkupie
-
dba wrote:ja obejrzałam wózki na allegro mam siano w głowie, nie wiem co chce i za ile chcę