X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mróz i sypie śnieg ufufuuf zima w końcu przyszła i dzieki temu mam nadzieje,ze szybciej odejdzie hahahaha

• nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    U nas mróz i sypie śnieg ufufuuf zima w końcu przyszła i dzieki temu mam nadzieje,ze szybciej odejdzie hahahaha

Ojaaa ale fajnie ;) Tez chce , u mnie to tylko deszcz i deszcz :/ to juz by lepszy by byl ten snieg.

inessa lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko słyszałam, że w ciąży nie można być matką chrzestną, bo wtedy płód zabierze całe szczęście i dobro z dziecka chrzczonego .

inessa lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zarejestrowałam sie na kurs internetowy dla nauczycieli o arteterapii i próbuje coś czytać no i wyszło,ze nie moge sie skupić na czytaniu,jak ja nie miałam z tym nigdy problemu,ciaża jednak rzadzi sie swoimi prawami :D :D :D

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja tylko słyszałam, że w ciąży nie można być matką chrzestną, bo wtedy płód zabierze całe szczęście i dobro z dziecka chrzczonego .

Ja też słyszałam, że nie można być matką chrzestną będąc w ciąży, ale dlatego, że jedno dziecko będzie chorować...
    Ja 26 kwietnia miałam być chrzestną...ale muszę to niestety odwołać:/

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wierzę w żadne zabobony, nie kupuję ciuszków bo nie mam nawet na nie miejsca,w workach próżniowych sobie czekają, myślę też, że sporo dostaniemy od rodziny, będziemy kupować pewnie jakąś komódkę, ale na razie musimy oszczędzać ;)

inessa lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    hej, wróciła już z wizyty i:
    1) zwolnienie mam do 22.02
    2)pęcherzyk jest wielkości 12 mm, widoczny zarodek ale bardzo maleńki (ok 4mm)ale u mnie zarodek na początku będzie rósł wolniej, bo zarodek nie jest umiejscowiony w centrum macicy tylko w samym rogu i ma trochę trudniej, ale jest nadzieja na dobry rozwój
    3) serduszka jeszcze nie było widać
    4) moje codzienne poranne plamienia są od tego, że zarodek rosnąc po maleńku "wgryza" się we wnętrze endometrium i troszkę łuszczy się endo i stąd właśnie te plamienia. I mam się nimi absolutnie nie przejmować dopuki to nie będzie żywo czerwona krew.
    5) mam LEŻEĆ, LEŻEĆ i jeszcze raz LEŻEĆ. wstawać tylko na siku i szybki prysznic raz dziennie.

w zasadzie to chyba tyle u mnie. aaaa i jeszcze dostałam skierowanie na 16! badań. w środę rano ma przyjść do mnie pielęgniarka z poradni i pobrać mi krew.

Także dziewczynki - trzymajcie kciuki, bo nie jest lekko. Ale walczymy o szczytny cel:))
    oczywiscie ze bedziemy trzymac bedzie dobrze i trzymaj sie tych zalecen na koncu!!!

uanndqk36vjen8uu.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hania26 wrote:
    Witam przyszłe mamy melduję się także ja ;) Jeszcze troszeczkę nieśmiało... Pełna nadziei i optymizmu po pewnych przeżyciach w początkowych dniach ciąży, ale o tym co złe nie chce już pamiętać i wolę z nadzieją patrzeć w przyszłość... ;) Jeśli chodzi o ciuszki już nie mogę się doczekać rajdu po sklepach ;) I zapewne wyruszę już w 2 trymestrze na spokojnie zanim brzuszek zacznie być słodkim ciężarem ;) Biorąc pod uwagę, że będzie to nasza pierwsza kruszynka radość i ekscytacja niesamowita ;)

Witaj Kochana:*

relganlikx65a1ud.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    a w to nie wierze chrzestna mojej bratanicy byla w ciazy jak byl chrzest a teraz mala Paskudka ma 3 latka i jest po prostu swietna wogole jesli chodzi o te zabobony to nie za bardzo wierze a ciuszki zaczna kupywa dopiero jak bede wiedziala plec dziecka ogolnie w zeszym roku moja kuzynka urodzila blizniaczki takze cos tam pewnie odziedzicze albo odkupie

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie moze co mozna brac z tabletek przeciwbolowych? Dzis mialam ( w sumie do teraz mnie trche trzyma) masakryczny bol glowy. Przed ciaza jak mialam takie akcje to bralam tabletke zamykalam sie w pokoju zaciagnelam rolety po koc i lezalam z godz lub dwie a teraz nie wiem nawet co moge brac a czego nie:(

uanndqk36vjen8uu.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    A wiecie moze co mozna brac z tabletek przeciwbolowych? Dzis mialam ( w sumie do teraz mnie trche trzyma) masakryczny bol glowy. Przed ciaza jak mialam takie akcje to bralam tabletke zamykalam sie w pokoju zaciagnelam rolety po koc i lezalam z godz lub dwie a teraz nie wiem nawet co moge brac a czego nie:(

Mi lekarz powiedział, że z tabletek przeciwbólowych najbezpieczniejszy jest apap

AnkaK, Lanusia93 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Mi lekarz powiedział, że z tabletek przeciwbólowych najbezpieczniejszy jest apap
    dzieki za info Migotka22 bo czasami to naprawde ciezko ale dam rade:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co:)
    Też miałam problem z bólami głowy...a tym razem nic...wgl bezobjawowo

relganlikx65a1ud.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja juz przed ciaza umieralam na ta moja rozczochrana tylko ze wzielam cos silnego i do przodu no a teraz nie ma tak latwo

uanndqk36vjen8uu.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze:):*

AnkaK lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że ja prawie wgl nie mam objawów ciąży...i nie wiem czy mnie to bardziej cieszy czy martwi:/

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze to nie brać tabletek na ibuprofenie.
    AnkaK wrote:
    a w to nie wierze chrzestna mojej bratanicy byla w ciazy jak byl chrzest a teraz mala Paskudka ma 3 latka i jest po prostu swietna wogole jesli chodzi o te zabobony to nie za bardzo wierze a ciuszki zaczna kupywa dopiero jak bede wiedziala plec dziecka ogolnie w zeszym roku moja kuzynka urodzila blizniaczki takze cos tam pewnie odziedzicze albo odkupie

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi byc dobrze:) nie moge sie doczekac kiedy kupie pierwsza rzecz do dziecka, juz podgladalam wozki lozeczka echhh:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obejrzałam wózki na allegro :) mam siano w głowie, nie wiem co chce i za ile chcę ;)

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    ja obejrzałam wózki na allegro :) mam siano w głowie, nie wiem co chce i za ile chcę ;)
    mam to samo patrze jeden no jest ok drugi o matko napewno taki trzeci niiee a moze ten i tak podobnie zlozeczkiem. Moze lepiej bedzie jak bede wiedzie czy bede miala corcie czy synusia

uanndqk36vjen8uu.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ