X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi dobrze jak nie masz objawow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 11:38

JustyśkaG, inessa lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 11:39

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby tak było przez całą ciążę :D jak na razie nie narzekam :D

noa8 lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 11:37

• AgaM. Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny,
    w sobotę wystapiły u mnie brązowe plamienia, byłam na izbie przyjęć, i był tylko pęcherzyk 1,2 cm ( w czwartek był pęcherzyk 8mm), lekarka powiedziała, że może byc wszystko, ale na karcie wypisowej napisała podejrzenie pustego pęcherzyka ciążowego :(:( kazała brać luteinę, zrobić dziś beta hcg (czekam na wynik) Jestem załamana :(

2nn3skjonrgb0ixx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Hej dziewczyny mówiłyście juz rodzinie pomijajac swoich facetow o ciazy??? Kiedy zamierzacie powiedziec???

Jak dostałam skierowanie do szpitala (wtedy lekarz powiedział że wystąpiło obumarcie ciąży) powiedziałam swoim rodzicom, wtedy to była ich 19 rocznica ślubu (8.01) a moim teściom powiedziałam dopiero wtedy jak usłyszałam serduszko, na drugi dzień dowiedziały się szwagierki a w ten piątek o ciąży dowiedzieli się znajomi (domysł na wskutek odmowy alkoholu)
    No a z resztą rodziny... no to nie wiem... pewnie sami się dowiedzą jak zobaczą rosnący brzuszek

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to witam po tak długim okresie nieobecności :)

inessa, kark lubią tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM. wrote:
    czesc dziewczyny,
    w sobotę wystapiły u mnie brązowe plamienia, byłam na izbie przyjęć, i był tylko pęcherzyk 1,2 cm ( w czwartek był pęcherzyk 8mm), lekarka powiedziała, że może byc wszystko, ale na karcie wypisowej napisała podejrzenie pustego pęcherzyka ciążowego :(:( kazała brać luteinę, zrobić dziś beta hcg (czekam na wynik) Jestem załamana :(
    Spokojnie jeszcze nie wszystko stracone to narazie podejrzenie wiec wez sie w grasc i oddychaj bedzie dobrze

AgaM. lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM. wrote:
    czesc dziewczyny,

Ja też jak poszłam za pierwszym razem do pierwszego gina to mnie tak nastraszył, że się w gabinecie poryczałam. Że beta choć w normie to niska jak na jego preferencje, że nie widzi zarodka itp. A tydzień później u innego lekarza, na usg było widać już śliczny zarodek i nawet serduszko. Poczekaj spokojnie na następne USG. A z betą też nie przesadzaj, bo wpadniesz w błędne koło i będziesz się stresować wynikami bardziej niż to warte. Pamiętaj spokój, opanowanie i pozytywne nastawianie są najważniejsze :)

A ja mimo wszystko trzymam za Was kciuki :*

AgaM., jovi81, nescafe, inessa lubią tę wiadomość

• AgaM. Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nadzieja umiera ostatnia... mama przyjechała mi pomóc przy moim 16-miesięcznym synku, mam tydzień urlopu i wizytę u gina w środę, no chybaże do tego czasu już się wszystko skończy :/

2nn3skjonrgb0ixx.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He laseczki dowiedzialam sie ze ten Gin do ktorego nie moge sie dodzwonic siedzi sobie w singapurze i dopiero za tydz bedzie echhh:(

uanndqk36vjen8uu.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Dzien dobry ;) Kto sie nie wpisal to prosze o wpisanie sie ;) Wystarczy skopiowac ten link co mam w suwaku i sie wpisac ;)

i juz jestem :)

dziewczyny, czy na przeziębienie moge pić wapno i syrop prawoślazowy? Gorączki nie mam, ale kaszel mnie męczy mocno. Syrop z cebuli 3 dni biore a kaszle coraz gorzej. Wodę z cytryną też pije litr dziennie. Bardzo proszę o pomoc.

nescafe lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane z rana :) Nadrabiana jest tyle że nie ogarniam zwłaszcza że wczoraj MĄŻ zabrał mi na cały dzień laptopa i iPhona bo się wkurzył że tylko się tym netem nakręcam. Wyniósł sprzęty do garażu, zabrał klucze i tyle :) chyba ma trochę racji... Niedziela minęła super ale czytanie Was jest jak nałóg więc nadrabiam :)

Dzisiaj o 16 jedziemy do gina na pierwszą wizytę - z nerwów biegam co chwilę do kibelka i nic zjeść nie potrafię. Teraz te godziny będą się dłużyć.. BOJĘ SIĘ... na poprzednich dwóch takich "pierwszych" wizytach usłyszałam wyrok a nie dobre wieści... Za to Mąż mówi że wie że tym razem będzie dobrze... Niech ten czas szybciej leci!

inessa, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM : Bądź dobrej myśli, wiem że to trudne ale tylko to nam pozostaje. Przytulam mocno <3

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Witajcie kochane z rana :) Nadrabiana jest tyle że nie ogarniam zwłaszcza że wczoraj MĄŻ zabrał mi na cały dzień laptopa i iPhona bo się wkurzył że tylko się tym netem nakręcam. Wyniósł sprzęty do garażu, zabrał klucze i tyle :) chyba ma trochę racji... Niedziela minęła super ale czytanie Was jest jak nałóg więc nadrabiam :)

Dzisiaj o 16 jedziemy do gina na pierwszą wizytę - z nerwów biegam co chwilę do kibelka i nic zjeść nie potrafię. Teraz te godziny będą się dłużyć.. BOJĘ SIĘ... na poprzednich dwóch takich "pierwszych" wizytach usłyszałam wyrok a nie dobre wieści... Za to Mąż mówi że wie że tym razem będzie dobrze... Niech ten czas szybciej leci!

Trzymam kciuki za dobre wiesci ;) Bedzie dobrze!!

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Ja też jak poszłam za pierwszym razem do pierwszego gina to mnie tak nastraszył, że się w gabinecie poryczałam. Że beta choć w normie to niska jak na jego preferencje, że nie widzi zarodka itp. A tydzień później u innego lekarza, na usg było widać już śliczny zarodek i nawet serduszko. Poczekaj spokojnie na następne USG. A z betą też nie przesadzaj, bo wpadniesz w błędne koło i będziesz się stresować wynikami bardziej niż to warte. Pamiętaj spokój, opanowanie i pozytywne nastawianie są najważniejsze :)

A ja mimo wszystko trzymam za Was kciuki :*

Kiedy widziałaś już serduszko?:)
    Bo ja jutro mam wizytę...serduszka pewnie nie zobaczę...ale:)

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM. wrote:
    czesc dziewczyny,

Przykro mi bardzo, ale postaraj sie nie stresowac, co ma byc to będzie a jeśli maleństwo jest, to nerwy tylko mu zaszkodzą. Mam nadzieję, zewszytsko będzie dobrze. Oby!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    Ok Nescafe i co dalej zapisac ta tabele czy to sie samo zapisze i poprostu wylaczyc czy skopiowac tez do siebie?

Samo sie zapisze ;) Starczy tylko cos wpisac i automatycznie to dziala. no wiadomo od czasu do czasu kopie robie aby nam jakis trol tam nie namieszal :P

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:

I słuchaj Kochana męża bo dobrze mówi:D
    Wszystko będzie dobrze:*

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się jakoś was nadrobić, choć nie powiem ale ciężko będzie...
    Więc zaczynam
    Co do mdłości to miałam taki wybryk w piątek (to był bodajże początek 7 tygodnia) męczyły cały dzień, na drugi dzień było już ok, a teraz to mam taki odruch wymiotny jak już czegoś za dużo zjem
    Co do wieku ciąży, nie wiem jak to lekarze liczą, ale wiem że jak u lekarza byłam w 6t4d to lekarz powiedział że według USG jest 7 tydzień
    Teraz wizyta czeka mnie 4.02 i tak jak zawsze czeka mnie następna dawka stresu. Chociaż teraz martwię się trochę mniej, bo niby już serduszko biło, ale wiadomo, zawsze coś może się jeszcze przytrafić
    Co do plamień to mam zawsze z każdym nowym tygodniem ciąży. Przedtem miałam w 4 tygodniu, później miałam w 6 a teraz miałam w 7, oczywiście zapytałam się lekarza dlaczego tak jest. Powiedział że skoro plamienia są a ciąża rozwija się prawidłowo to widocznie taka moja natura :)

AgaM. mówisz że pęcherzyk miał 8mm czyli licząc na cm miał 0,8cm a teraz ma 1,2 cm to 5mm. A jesteś w 6 tygodniu. Mojej mamy koleżanka miała właśnie w tym tygodniu podejrzenie pustego pęcherzyka. Lekarz stwierdził że jest pęcherzyk ciążowy, prawidłowo usytuowany, ale bardzo mały (6mm) przepisał jej duphaston i no spe forte. Oczywiście poszła do innego lekarza i tam powiedzieli jej że pęcherzyk jest nieduży, ale jego wymiar mieści się w normie. Więc póki co nie martw się na zapas.

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ