Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej nie było mnie cały dzień ale nie byłam wstanie tak mnie dziś mdliło zaczeła sie też wrazliwosć na zapachy jakaś masakra ble
Ja biore Eutyrox juz przed ciążą byłam w ub tygodniu u endo zwiekszył mi dawke no i co miesiac kontrola z wynikami TSH i ft4 ja nie mam problemu z TSH ale teraz po zwiekszeniu dawki musze pilnować czy nie spada za bardzo. Mam chorobe Haschimoto i guzotrobiele.
A dziś dzwoniliśmy już do moich rodziców z okazji dnia babci i dziadka i powiedzieliśmy o ciazy ale jest radosć w domu
moi tesciowie wiedzą bo z nami mieszkają i muszą wiedzieć bo ja leże
wiedzą też dwie ciocie moje kochane ( młode kobiety i pielegniarki ) oraz 2 kuzynki przypuszczam,ze resza rodziny dowie sie pocztą pantoflową
jedna z kuzynek co wie jest wciaży ( ma termin taki jaki ja miałabym gdybym nie poroniła cyli kwiecień)
A ja musze jeść co chwile bo inaczej emczą mnie tragiczne mdłosci,no i wzdecia i smaki i humorki. Piersi bolą przy dotyku ale sutki szczypią.
Dziewczynom ktróe jutro czy w tygodniu maja wizyty życze wspaniałych przeżyć
każdej życze spokojnego tygodniaEmalia82, kark lubią tę wiadomość
-
noa8 wrote:A moj wlasnie nie chce tu dziecka wychowywach.. A do szkoly tu tym bardziej puszczac;) ktory tydzien jestes?? ;)i bylas juz u lekarza??
Ja tez nie chce tu dawac dziecka do szkoly dlatego chcemy przedtym wrocic do pl.
Ja zaczelam 7 tydz. U lekarza bylam w pl na samym poczatku. Teaz czekam na tel z przychodni i ide do gp zeby dal skierowańie do endo i wyslal papiery do poloznejnoa8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:LEże ze wzgledu na poronienia,choroby i wiek .
A poprzednie ciaze poroniłam 2 na początku 5 tygodnia a 1 na poczatku 6 tygodnia.
Mam nadzieje,zę teraz bedzie wszystko dobrze.
Ah.... Przeprasżam nie wiedzialam.
Teraz musi byc dobrze!!!! Zobaczysz. Limit nieszczesc wyczerpany! W takim razie duuuzo zdrowka dla was
Ja tez uciekam kolacje zjesc poki nie mam mdlosci i pod prysznic
Milej nockiinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmalia82 wrote:Ania- we wtorek na 19.
czy zakładając ze beta sie podwoi we wtorek (czyli będzie około 20tys) będzie juz widoczna fasolka???
Moja Kochana beta >1000 mlU podwaja się juz duzo wolniej (co 72-96 h) wiec nie ma sensu zebys robila we wtorek bo jak ci malo przyrosnie to tylko sie zestresujesz a to i tak nic nie bedzie oznaczalo naczytalam sie juz na ten temat takze posluchaj sie i nie idz juz na bete zwlaszcza ze we wt masz USG ja tez chcialam jutro leciec, ale mi ginka nie kazala...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 21:01
inessa, Emalia82 lubią tę wiadomość
-
A ja wcale bety nie robię, bo:
1. cały dzień będę się denerwować jaki wynik wyjdzie;
2. Nawet jeśli wyjdzie dobry, to będe się denerwować 2 dni czy kolejny wynik będzie podwojony
3 dni stresu bez sensu
Co ma być to będzie, jeśli jest beta mała to i tak na tym etapie nic nie zrobię, żeby sobie pomóc.JagoodkaK, inessa, AnkaK lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:A ja wcale bety nie robię, bo:
1. cały dzień będę się denerwować jaki wynik wyjdzie;
2. Nawet jeśli wyjdzie dobry, to będe się denerwować 2 dni czy kolejny wynik będzie podwojony
3 dni stresu bez sensu
Co ma być to będzie, jeśli jest beta mała to i tak na tym etapie nic nie zrobię, żeby sobie pomóc.
U mnie na wyniki bety czeka się 2 dni... a jak weekend to i dłuzej. To dopiero stres.
A co do kondycjii to ja nie wiem czy w ogóle bo narazie gin kazała w miare mozliwosci lezec i nie wiadomo co dalej. A po drugie wychodze z załozenia ze jak sie mały/a urodzi to mi szybko wszystko zejdzie, jeszcze jak zacznie chodzić to już w ogóle:)Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Co do Euthyroxu to ja zanim dostałam się do endo zwiększyłam sobie dawkę o 50%. Wcześniej brałam 75, teraz 112,5. Nie chciałam ryzykować, więc przeczytałam wytyczne, gdzie od razu po stwierdzeniu ciąży zalecają zwiększyć dawkę o 30-50%. Dodatkowo zaczęłam brać witaminy z jodem, których tarczycowe dziewczyny przed ciążą nie mogą brać, ale w momencie zajścia korzyści dla maluszka przewyższają ew. nasilenie zmian w naszej tarczycy. Kupiłam sobie Femibion Natal 1. Kolejną korzyścią jest to, że zamiast zwykłego kw. foliowego zawiera metafoliany, które są o wiele lepiej wchłanialne.3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET....