X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Jak i od ktorego tygodnia ciazy zamierzacie dbac o kondycje ?

w miare pogody codziennie godzina lub ponad godzina spaceru po lesie. I na basen chcemy się zapisać, ale jeszcze nie byliśmy.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie bedziesz na basen chodzic?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perła

U mnie kolejna bezsenna noc się zaczyna :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 23:31

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkich tak z ranca:) zawiozlam meza na autobus zrobilam zbozowke i poczytalam wasze posty. Jesli chodzi o kondycje to... mieszkam na "wygnajewie" i w sumie nie mam nawet gdzie chodzic na spacery a po za tym w taka pogode to mi sie nie usmiecha, za to staram sie w domu krzatac zeby za dlugo nie siedziec i nie myslec co bedzie i jak bedzie. Mam nadzieje ze dzis wkoncu sie dodzwonie to tego Gin bo cierpliwosc juz mi sie wyczerpuje powoli, chcialabym poprostu wiedziec czy wszystko jest ok

inessa lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce za 1,5h zapytać gina czy mogę takie lekkie ćwiczenia gimnastyczne dla ciężarnych wykonywać :)
    Boże, cały tydzień był luz, a teraz mnie taki stres chwycił, że masakra. Jeszcze sama jadę w taką pogodę... Ech... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was,mnie bóle już ustąpiły ale mdłości są okropne. Na szczęście jutro do gina.

inessa lubi tę wiadomość

• mulan44 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o basenie i niedaleko mam zajęcia dla ciężarnych.ale to dopiero po wizycie u lekarza .

Ja to jeść nie mogę.

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny od rana męczy mnie metaliczny posmak w ustach;/
    też tak macie?

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek!
    metalicznego posmaku nie mam, ale za to mdli mnie duuużo bardziej niż w zeszłym tygodniu, no ale nie moge sobie zrobić wolnego na uczelni bo się sesja zaczyna:/
    mam nadzieje ze mi przejdzie bo w przyszły weekend musze pokonać trase 200km samochodem w jedną strone, a nie uśmiecha mi sie robić przystanków co 15 minut, troche mi migdały pomagają, ale niestety tylko troche...za to znakomicie działają na zgagę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 08:50

inessa lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski, zaczynam kolejny dlugi dzien pracy.

inessa lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) Kto sie nie wpisal to prosze o wpisanie sie ;) Wystarczy skopiowac ten link co mam w suwaku i sie wpisac ;)

inessa lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety...ile stron przybyło od wczoraj... w życiu tego nie nadrobię ;)
    Witam, Was z rana :)

inessa lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nescafe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym co dzis smigaja na wyizyty, zycze samych dobrych info. Chwalic sie nam tu po wizycie ;);)

inessa lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    O rety...ile stron przybyło od wczoraj... w życiu tego nie nadrobię ;)
    Witam, Was z rana :)

Matko, mam to samo :D Aktywne te wrześniowe mamuśki :)

Mnie znów obudził głód...L4 jeszcze w tym tygodniu ale jak sobie pomyślę, że za tydzień już do pracy to mi się nie chcę :( :(

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Dzien dobry ;) Kto sie nie wpisal to prosze o wpisanie sie ;) Wystarczy skopiowac ten link co mam w suwaku i sie wpisac ;)

dopisałam się :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mdłości, to mnie męczą strasznie. Teraz siedzę w pracy i cały czas muli mnie w żołądku, ech...to będzie długi dzień. Mam też metaliczny posmak i co chwila coś podjadam, żeby się go pozbyć.

Co do kondycji to chętnie zaczęłabym od razu dbać, ale za oknem tak zimno, więc poczekam na ocieplenie i wtedy zacznę :) spacery, rower itp.

My jeszcze nikomu nie mówiliśmy, wiemy tylko ja, mąż i moja koleżanka z pracy. Będę mówić po następnej wizycie jak zobaczę serduszko. Szefowi chętnie bym już powiedziała, bo część obowiązków mam takich, że w ciąży nie powinnam ich wykonywać, ale nie chcę mu mówić przez telefon, więc powiem jak do nas przyjedzie.

inessa lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, czekałam 45minut na wizytę, ale się opłacało :D
    Zobaczyłam maleństwo - 7.8mm :) Dostałam L4 na uczelnię(i super, bo nie widzi mi się w ciąży po 3h dziennie w busie spędzać... :/), pogadaliśmy co wolno, co nie wolno.
    Tylko mam dziwne oznaczenia na tej kartce, nie takie jak wszędzie np. długość dziecka to nie crl, tylko dr... I nie wiem jak czytać pozostałe wartości :)

Ale tak czy siak dziś jest suuuper dzień :D

JustyśkaG, jovi81, AnkaK, Pipek83, inessa, le'nutka, Monikkk lubią tę wiadomość

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :D u mnie jak na razie bez zmian tzn. ciąża bezobjawowa :D

inessa lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Nescafe i co dalej zapisac ta tabele czy to sie samo zapisze i poprostu wylaczyc czy skopiowac tez do siebie?

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dzwonilam do tego lekarza i nadal wylaczony:( podobno ten lekarz jest swietnyi nie chce z niego rezygnowac no ale co jesli w tym tyg nie wlaczy tego cholernego telefonu:(

uanndqk36vjen8uu.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ