X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porzeczki i agrest... Eh moge tylko pomarzyc! Tutaj nawet truskawek sezonowych nie ma:(

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no dziewczynki produkujecie produkujecie ;) a ja właśnie wróciłam do żywych i już zaraz znikam robię sernik na zimno i wiecie co !! nie wyszedł mi jestem załamana a taką ochotę miałam na niego :(

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ta zima to taka ciepla jest i mozna porownac to klimatu pustynnego. W nocy i po zachodzie slonca jest chlodno, nawet do 5 stopni, ale w dzien zawsze jest slonecznie i jest powyzej 20 na slonku.( jak juz sie slonce rozkreeci) Nie ma deszczu, bedzie dopiero koncem wrzesnia.

Dziewczyny ja mam tylko ciuszki jak na razie , rozek i reczniki kapielowe. W nastepny weekend idziemy kupic wozek i zamowic mebelki. Z dziewczynami umowie sie na zakupy do sklepow dzieciowych i chyba z lista tam pojde.
    Czas ucieka a ja ani smoczka ani butelki, wanienki….nic

Musze sie zabrac za zakupy bo inaczej to zostane z dzidzia i ciuszkami ;)

Ja uwielbiam wszystkie koty a w szczegolnosci te duze i dzikie :)

1usat5od00spirqc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) nawet nie próbuje Was nadrobić od piątku:) mam nadzieje, że u Was wszystko ok:)

Ja już w domu, trochę z mężem odpoczęliśmy od rzeczywistości :)

Jutro mam badanie glukozy i już o tym myślę. Jeszcze chyba mnie coś łapie bo gardło czerwone i pobolewa i jakaś flegma zalega. Czym się ratować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 16:27

7w3d 💔
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Dzisiaj mega sennie.Mąż mnie rozbudził rano,potem pobaraszkowalismy w łóżku.Teraz myje naczynia w nagrodę,hi,hi,a ja siedzę i nadrabiam wpisy na belly..Cały dzień od rana pogoda do kitu.Zachmurzone,pada deszcz,a za chwilę słońce i tak w kółko.Jutro jedziemy na zakupy,bo lodówka świeci pustkami,czas ją zapełnić.Z zamrażalki wyciągłam ostatniego loda pistacjowego,jakoś nie był zza pyszny,szkoda.Zaczęłam 30 tydz.fajowo.Pozdrawiam.

akuszerka89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja lubię tylko dzikie i duże koty :D jestem spod znaku lwa i szczerze mówiąc przypasował mi ten znak, gdyż lwy bardzo uwielbiam i zamierzam sobie nawet jednego wytatuować na plecach :)

justyna14, afrykanka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też narazie gole się jeszcze sama bo widzę jeszcze sporo :) ale jak bym już nie widziała, np. przed porodem to mój mąż mnie ogoli :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ciuszki które upolowała moja mama :) kurteczka na wiosnę i polar

2d0b6f5.jpg

drugi polar wstawie jutro bo jeszcze schnie po przepraniu :)

Io, Kaarolina, betina89, Gosia19, aswalda, doti77 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka - super figura!

Karolaa - powodzenia na egzaminie.

Co do golenia to ja własnie dzisiaj się trochę pozacinałam robiąc to na czuja :P

Właśnie wróciliśmy z mężem z wycieczki po sklepach.
    To zakupy dla naszego maluszka
    2hydu87.jpg

A to zakupy dla mamusi :) Bezalkoholowe!!!
    igi6bn.jpg

Sorry, że bokiem ale nie wiem jak odwrócić.

afrykanka, magdzia26, Kaarolina, betinka, betina89, Gosia19, aswalda, doti77 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dba ja tez lwica :D a kiedy masz urodzinki?

Fajne te wasze zakupy dziewczynki :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba ja ja bawilam i glaskalam male lwy :) ale nawet male potrafie Cie podrapac i ugryzc, oczywiscie nie specjalnie tylko tak dla zabawy.

Teraz to ja ochoty nabralam na winko :)

Nelus wy nie macie np. importowanych owocow? Ja to sie caly czas zajadam truskawkami.

1usat5od00spirqc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie wina brakowało. Zwłaszcza, że z mężem czesto piliśmy winko do obiadu albo kolacji. Szukałam już wcześniej tego bezalkoholowego ale w mojej dziurze nigdzie nie było. Ciekawa jestem jak będzie smakować. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję bo w sklepie cieszyłam się jak dziecko :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaka jestem wkurwiona to szok!!Czekalam dzis na przesylke z polski, wszytskie ciuchy , generalnie caly moj dorobek i najwazniejsze lekarstwa. witaminy i LUTEINA!!!Paczki mialy dzis dojsc!!dzwonie do tej firmy transportowej i oni nie maja pojecia co sie z nia stalo!!Nosz ku... mac!!Prawdopodobie nie wyjechala z polski i bedzie dopiero za tydz w niedziele. Siedze i rycze:((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 22:39

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Karolcia może jeszcze się coś wyjaśni :/...
    Lo śliczne ciuszki ja mam podobną bluzę tylko z klami na kapturku i w kolorze błękitnym :) jest superowa :)
    A winko próbowałam takie na targach mother&baby i dla mnie to to samo co piwo bezalkoholowe czyli czegoś brakuje w smaku... ale może tobie posmakuje :)
    Ja właśnie wróciłam od rodziców z Mazur i przywioslam dwie wielkie reklamówki ciuszków od brata jutro wielkie pranie postanowilam je wstępnie uprac w zwykłym proszku a później będę prala raz jeszcze w dzidziusiowym powiedzcie mi czy można białe kolory czymś odświeżyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 18:43

Io lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    O kurcze Karolcia może jeszcze się coś wyjaśni :/...
    Lo śliczne ciuszki ja mam podobną bluzę tylko z klami na kapturku i w kolorze błękitnym :) jest superowa :)
    A winko próbowałam takie na targach mother&baby i dla mnie to to samo co piwo bezalkoholowe czyli czegoś brakuje w smaku... ale może tobie posmakuje :)
    Ja właśnie wróciłam od rodziców z Mazur i przywioslam dwie wielkie reklamówki ciuszków od brata jutro wielkie pranie postanowilam je wstępnie uprac w zwykłym proszku a później będę prala raz jeszcze w dzidziusiowym powiedzcie mi czy można białe kolory czymś odświeżyć?
    może spróbuj z odplamiaczem albo jakimś środkiem wybielającym do prania, w sumie nie próbowałam nigdy, a odplamiacz na białym w moim przypadku (próbowałam raz) pomógł. Ale wiadomo, że ciuszki po takich preparatach się bardziej niszczą niż po zwykłym proszku, więc nie wiem czy warto

magdzia26 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dziewczyny jaka jestem wkurwiona to szok!!Czekalam dzis na przesylke z polski, wszytskie ciuchy , generalnie caly moj dorobek i najwazniejsze lekarstwa. witaminy i LUTEINA!!!Paczki mialy dzis dojsc!!dzwonie do tej firmy transportowej i oni nie maja pojecia co sie z nia stalo!!Nosz ku... mac!!Prawdopodobie nie wyjechala z polski i bedzie dopiero za tydz w niedziele. Siedze i rycze, przeciez ja mam luteine brac a mam tylko na jutro jeszcze!Zalamalam sie........;(
    a nie masz możliwości zakupu luteiny u siebie? albo czegoś zamiennie? lekarz Ci zalecił brać tak długo tą luteine i nie dał recepy? czy bierzesz na własną ręke? bo ja odstawiłam już dawno

7w3d 💔
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też poznałam swojego obecnego męża przez internet :)
    Połączyła nas wspólna pasja do muzyki reggae i ska. Poznaliśmy sie na forum zespołu Akurat w marcu 2003 r.
    Od lutego 2004 r. jesteśmy parą; w 2011 r. sie zaręczyliśmy a w 2013 r. wzięliśmy ślub :) Internet nie jest taki straszny ;P

A propos golenia sie po omacku - może wypróbujcie kremy do depilacji miejsc intymnych? Wiem, ze to chemia, ale w jednej mojej mądrej książce dot. ciąży napisali, ze można stosować takie kremy w drugiej nie - więc robię po swojemu i jak mi wygodnie :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia - współczuję. Domyślam się jaka jesteś wściekła. A nie da się u Ciebie kupić tej luteiny?

Magdzia - to pewnie w Smyku kupowałaś bluzę, bo były własnie 3 wzory :) Jeszcze żaba była. A teraz w przecenie tylko 25 zł dałam.

A winko własnie piję. Nawet niezłe tylko szkoda, że słodkie bo ja lubię wytrawne. No, ale jak na pierwsze wino od pół roku to rewelacja :P

magdzia26, afrykanka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pijecie te piwa 0%? Teraz np reklamuja ta warke niebieska,niby 0 a ja sie glupia boje... Nawet karmi nie tykam a na forach dziewczyny na rozkrecenie laktacji pija... :(

Fipsik lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ja właśnie próbowałam wytrawne a wole polslodkie i może dlatego mi nie smakowało :P
    Kama ja piłam i warke 0% i bavarie ale dla mnie to troszkę średnio smakuje a pić chyba można jak tam nie ma alkoholu tak mi się wydaje

Io lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ