X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, zegnam sie z Wami.
    Wiem, ze malo do Was piszę jednak podczytuje i czasem odnoszę się do tych naszych wypocin.
    Będzie mi tego brakowało.
    Dbajcie o siebie i maluszki, odpoczywajcie ile wlezie.
    Wyjezdzam na urlop, wracam w lipcu :*

Nelus, Szonka, akuszerka89, Gosia19, EmiBam, aswalda lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka to zycze udanego wypoczynku :) a gdzie bedziesz wczasowac? Odpocznij za nas wszystkie hehe

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ooo dba ja tez lwica :D a kiedy masz urodzinki?

Fajne te wasze zakupy dziewczynki :)
    ja mam urodziny tak jak Madonna czyli 16 sierpień :)
    Ja to jestem tutaj ewenement co do picia alkoholu :P chyba najbardziej grzeszę ;) w wielkanoc wypiłam pół kieliszka wina czerwonego wytrawnego, w upał wypiłam szklankę piwa 1,2%, wczoraj mąż mi przywiózł lecha free - ochydny smak :/ moja koleżanka w ciąży miała ogromną chęć na piwo, pomimo, że nawet przed nie lubiała go, no i żeby pójść na kompromis kupowała te smakowe z obniżoną zawartością alkoholu, nie piła ich dużo i codziennie :)
    najbardziej to podziwiałam kuzynkę męża - ona w zaawansowanej ciąży siedziała z rodziną i piła po pół kieliszka wódki jak przychodziła jej kolej. Byłam w szoku.

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem za tym żeby pić alkohol w ciąży a szczególnie wódkę co innego jest wziąć łyka piwa żeby zatrzymać ślinotok :)
    A co do tych naszych szyjek to większość ciężarnych ma na ich punkcie hopla ja mam cały czas koło 3cm ostatnio nawet 2,8 ale jest twarda zamknięta biorę sobie magnez bo jestem szczupła więc brzuch sie często napina ispokojnie czekam na rozwiązanie a po 30 t.c nasze szyjki mają już prawo być trochę krótsze.

magdzia26 lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w III trymestrze;) Wszystko przeczytałam, ale już nie pamiętam co kto pisał ;D Na szczęście same dobre info. ;))

Kaarolina, Gosia19, magdzia26 lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama jeszcze nie wiem jakie zdjecie ale cos wynajde :)

Nelus sofa do spania jest wolna pewnie do poki mala sie nie urodzi :) podejrzewam,ze pozniej to mezus bedzie czasem tam nocowal jakby mala duzo sie budzila w nocy i plakala ;)

Tutaj maja bardzo dobre truskawki, takie pachnace i soczyste :) czeresnie tez nie sa zle, ale okropnie drogie :( Agrest to ja bym chetnie zjadla. Bede musiala odviedzic sklep co sie nazywa owoce i warzywa, tam jest najwiekszy wybor. Moze cos fajnego upoluje :)

Ja zmykam dalej do czytania i pisania pracy :(

Dobranoc i slodkich snow :) najlepiej erotycznych ;)

1usat5od00spirqc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka gdzie sie wybieracie? Zycze udanego wypoczynku, odezwij sie po powrocie I zdaj nam relacje jak bylo :)

Afrykanka moge spac z kotkami gdzies na lonie natury :D

Co do alkoholu to nie moglabym wypic nic co ma powyzej 0,5%, chyba bym miala wyrzuty sumienia przez cala ciaze! A wodka? Hmm ... niech kazdy robi jak uwaza ale wedlug mnie to juz gruba przesada!!! Ja raz nieswiadomie wypilam troche kawy z amaretto, brat mi zrobil taka bo sie zapomnial! Myslalam ze go zabije

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze i spac nie moge odezwaly sie znowu jelita bol nie do wytrzymania.. :/ szkoda ze wczoraj wszystko nadrobilam mialabym co poczytac ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Kaarolina. Ja spać nie mogę, dziecko w pęcherz kopie, jakoś mi niedobrze... I weź się wyspij na zapas

Kaarolina lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona hehe tez sie smialam do Meza ze nie mam jak sie wyspac na zapas ;)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ostatnie chwile bez bobasa a tu spać się nie da. Chociaż mąż się póki co wysypia najwyżej on w nocy będzie wstawał do córki:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki:)

łoł mam co nadrabiać, ale lubię Was czytać więc nie ma problemu :) choć niestety ostatnio kiepsko z czasem żeby się jakoś sensownie poudzielac :(

oj widzę, że nie tylko ja cierpię na chroniczną bezsenność ;/ ech.. dokładnie zamiast spać na zapas bo już niedługo przywitamy nasze kruszynki to jak na złość się nie da za to za dnia jestem nie do życia odsypiam nocki ale tez jakoś niespecjalnie 4-5h i dłużej się nie da :(

do tego ostatnia wizyta u lekarki też mi jakoś samopoczucia nie podniosła bo moja mała dama ma nerki pod obserwacja na granicy normy.. nawet nie chce myśleć co będzie jak ją przekroczymy :(

JagoodkaK, dużo wypoczywaj i ciesz się wakacjami :) czekamy na relacje "po" w lipcu :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Mamusie :)

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane brzuchatki:) Ciężko Was nadrobić, ale przynajmniej miałam zajęcie:) Widzę, że nie tylko ja mam problemy z przespaniem całej nocy :) Dzisiaj obudziłyśmy się o 4.15 i już niestety nie udało się zasnąć:( Po całej nocy bolą mnie nogi od biegania na siusiu ;)
    W weekend zabraliśmy się za malowanie pokoju dla małej, skończyło się tak, że przemalowaliśmy prawie całe mieszkanie a pokój kruszyny niemal nie ruszony :P

Mam dylemat:D Miałam zamiar zrobić Jej pokój w jasnych, pastelowych kolorach, beże i bardzo delikatny róż. Na ścianie miałam zamiar namalować drzewo z sowami siedzącymi na gałęzi - też w pastelowych kolorach. Mebelki mamy wszystkie białe. Miało być słodko i delikatnie, ale... wczoraj zobaczyłam namalowanego na ścianie Kubusia Puchatka z przyjaciółmi, śpiących na białych chmurkach i tak mi się spodobało, że zgłupiałam. Czerwony kubraczek Puchatka i jaskrawy tygrysek mają się nijak do moich pasteli... I rozważam zmianę koncepcji...

Co sądzicie? Jakie kolory Wy wybieracie?

relgdf9h54y1o8s7.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to wg. Belly od 2 dni jesteśmy w 8 miesiącu ciąży... Pięknie brzmi, prawda?
    :)

stardust87, Paula55, magdzia26 lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w pookoju dla Krzysia cieniowane sciany od ciemnego do jasnego zoltego z wielkim klapouchem.. zaraz wstawie zdjecje mimo niedokonczonego ogona klapoucha ;)

rabarbarka lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki :)
    ale się wyspałam :)
    opowiem Wam jaką dziewczynę widziałam w szpitalu. Miała ok 19lat, była na oddziale położniczym bo była w zaawansowanej ciąży. Bardzo uwagę przykuwał jej wygląd - typowa dorosła osoba z wszystkimi objawami FAS. Z dziewczynami mówiłyśmy, że matka musiała nieźle w ciąży z nią pić, bo jeszcze nigdy takiej osoby nie widziałyśmy. No i sama opowiedziała nam, że jako małe dziecko została zabrana matce. Nie dziwię się. Żal mi jej było, nie dość, że wygląd miała nie za specjalny to jeszcze chłopak cygan ją bił (co położne opowiadały, więc musiały widzieć siniaki), całe życie spędziła w domu dziecka z którego uciekała. Niezbyt inteligentna dziewczyna, życie nieciekawe się przed nią układa. Nawet nie mogła zadecydować o imieniu dla synka :(
    Ja też nie pochwalam picia wódki w ciąży, dlatego dziwiłam się kuzynce męża, że tak robi. Dziecko zdrowe się urodziło.
    czeka mnie dzisiaj prasowanie :/ nie wiem jak Wy robicie, ale ja z domu wyniosłam naukę taką, że poprasowane rzeczy wkładam do szafy. Dużo znajomych prasuje rzeczy dopiero przed samym wyjściem.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka My mamy w takich kolorach ;)
    a O to i już prawie skończony Kłapouchy zostało dokończyć tylko włosy na ogonie :) (sorry za ten "bałagan" ale to Krzysiowe rzeczy popakowane w worki czekają na rozpakowanie ;) )

88addd2ae880d200med.jpg

Gosia19, Io, Ewi25, betina89, Paula55, EmiBam, K_A_M_A, Quatriona, magdzia26, rabarbarka, BlackLuna, Nelus, stardust87, AniaDS, aswalda, doti77 lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina dużo macie już zrobione :) ja tak w lipcu planuję przywieźć kołyskę i materacyk oddać do pralni :)podziwiam męża za talent :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka z Twojego opisu wynika, że pokój będzie pięknie wygladał (oczywiscie wrzuc zdjecia jak juz bedzie gotowy:-)) i ja bym nie zmieniala tych pasteli, obrazek kubusia tak jak każdy inny może (ale nie musi) Ci się znudzić a tak masz już w głowie od jakiegos czasu pomysł jak to ma wygladac i ja bym się tego trzymała:-)

sama planuje pokój w szarym kolorze, do tego tapeta szara w białe groszki, białe mebelki i posciel dzidziusia tez szara w białe groszki i wykladzina :-)

w tym tygodniu ponoc zabieramy się za malowanie:-)

rabarbarka lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ