X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam dzisiaj dzień zakupów :D Po allegrowym zakupie butelek wpadliśmy nieoczekiwanie do sklepu - upolowałam smoczki dynamiczne lovi, niedrapki i 3-pack bodziaczków :) Te smoczki mnie rozwaliły po prostu! :D I nie wiem, co mi się dzisiaj stało, ale pierwszy raz od tygodni nie dreptałam, tylko cisnęłam przez sklep jakbym miała motorek w moim wielkim tyłku. Aż mój mąż się zdziwił!
    2ikrhj.jpg
    A Mati przy smoczkach jakby wyczuł, co jest grane, bo tak mnie zaczął jakąś ostrą częścią ciała cisnąć, że myślałam, że się przebije na zewnątrz ;) A teraz w brzuchu szaleństwa ze szczęścia, bo się właśnie napchałam makaronem z serkiem waniliowym i truskawkami.

Karolcia - nie sądzę, żeby przez tydzień jakieś rzeczy się wydarzyły bez luteiny. Nie denerwuj się, bo sobie tylko zaszkodzisz bardziej.

Lo - łowy piękne, kocham paski <3

Ewi - kurteczka mistrz! Jak na starego chłopa, boska!

K_A_M_A, Io, magdzia26, verynice, Kaarolina, betina89, Paula55, dba, akuszerka89, EmiBam, aswalda, doti77 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warka 0% smakuje jak lemoniada nawet nie ma posmaku piwa :( może to dziwnie zabrzmi ale ja mam srtaszną ochotę na piwo i colę...colę czasami próbuję a piwko tylko wącham jak mój P piję i śmieje się że chyba na głodzie jestem :) też macie ochotę na piwo albo colę czy jestem wyjątkiem

relgh3715xtq0i4d.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie samo slowo piwo czy wino jest odstraszajace pomimo tego 0 :) mam czasem ochote ale sie boje... Jakies takie glupie te moje myslenie :)

betina89 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Warka 0% smakuje jak lemoniada nawet nie ma posmaku piwa :( może to dziwnie zabrzmi ale ja mam srtaszną ochotę na piwo i colę...colę czasami próbuję a piwko tylko wącham jak mój P piję i śmieje się że chyba na głodzie jestem :) też macie ochotę na piwo albo colę czy jestem wyjątkiem

na piwo to nie za bardzo mam ochotę bo tak normalnie też mało piłam, ale jestem winoszem :) lubię wina, a grzańce z wina jeszcze bardziej, albo miody pitne :)i tego właśnie mi brakuje. Już niedługo dziewczyny i się napijemy :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Dziewczyny a pijecie te piwa 0%? Teraz np reklamuja ta warke niebieska,niby 0 a ja sie glupia boje... Nawet karmi nie tykam a na forach dziewczyny na rozkrecenie laktacji pija... :(

ja pije od czasu do czasu lecha free. po pol roku nawet smakuje jak piwo hehe

K_A_M_A, betinka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cole czasem wypije, dzis tez pilam, zreszta zawsze lubilam, a lemoniada brzmi smakowicie :) wlasnie wpierdzielam rogalika maslanego olll jee-uwielbiam :) ale juz mysle co by tu na kolacje wszamac

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie martw się brakiem luteiny generalnie w Polsce gin. często zapisują ja nad wyrost a potem większość z nas ma ciąże przenoszone szyjki nie chca sie rowierać albo skurczy brak dlaczego tak jest ano dlatego że na wszelki wypadek do 34 t.c jemy luteinę. Jeżeli bardzo się martwisz to jedz magnez 2razy2 tabletki luteina wpływa na skurcze bo to one powodują skracanie szyjki a magnez na tym etapie ciąży ma prawie identyczne działanie, więc głowa do góry bo bardziej od braku luteiny może maluszkowi zaszkodzić stres...

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo a gdzie kupiłaś te winka ??

relgh3715xtq0i4d.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia ja pije czasmi cole jak mi sie zachce. Pytalam lekarza on powiedzial, ze moge, oczywiscie nie cala butelke :)
    Cola zawiera kofeine tak samo jak kawa. Ja mam pozwolenie na wypicie dwoch malych kaw dziennie, czego prawie nigdy nie robie.

Ja jestem fanem szampana tego prawdziwego francuskiego i oczywiscie dobrym winkiem wytrawnym tez nie pogardze:)

1usat5od00spirqc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA mam pytanie techniczne. Jak moge zmienic swoj avatar na jakies zdjecie?

1usat5od00spirqc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka ustawienia->społeczność->edytuj zdjęcie ;)

afrykanka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My z Mężem zrobiliśmy sobie relaks od tego remontu i wybraliśmy się na Dni Elbląga które u Nas właśnie trwają ;) a o to i My ;)

tak kocham brzuszek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:19

K_A_M_A, Ewi25, Io, magdzia26, Szonka, verynice, karolcia:)))), afrykanka, betina89, akuszerka89, Gosia19, EmiBam, aswalda, doti77 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka niech zgadne bedzie jakas Twoja fota z dzikim kotem? :)

magdzia26, afrykanka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winka kupiłam w Piotrze i Pawle. Drugie jest musujące, ale tego jeszcze nie otwierałam. Były tylko dwa rodzaje. Szkoda, że nie było wytrawnego. :(

Piwa bezalkoholowe też pijam czasami. Najlepszy jest złoty bażant, bo smakuje jak prawdziwy, ale znalazlam go tylko w Tesco w Łodzi. Warka dobra, ale faktycznie to tylko lemoniada. Co prawda dla mnie wszystkie radlery to lemoniada. Leszek z sokiem też ujdzie. Myślę, że nie macie co się bać, bo podobno po zjedzeniu dużej ilosci owoców w żołądku sam się produkuje alkohol. Ja przyznaję się, że czasem podkradam mężowi łyczka albo dwa piwa albo wina. Zdażyło mi się wypić nawet pół lampki szampana. Moja gin mówi, że takie ilości nie są w stanie zaszkodzić dziecku. Zwłaszcza w drugimi i trzecim trymestrze. Oczywiście nie propaguję picia alkoholu w ciąży!

magdzia26 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, was po długim weekendzie :)

Nie muszę nic nadrabiać, bo czytałam w telefonie i jestem na bieżąco :P

Bardzo poruszyły mnie wasze historie, jesteście super dzielne babki i zwycięsko wyszłyście z trudnych życiowych zakrętów.

Ja też kolorowo w życiu nie miałam, ale wyszłam z problemów obronną ręką :), nie będę się rozpisywać o przeszłości, bo dla mnie to zamknięty rozdział i cieszę się tym, że teraz od paru lat jest dobrze, a nawet bardzo dobrze :), a wszystkie smutne sytuacje z przeszłości tylko dodały mi sił i umocniły naszą rodzinę.

Co do wanienki to ja miałam wcześniej taką najprostszą, bez żadnych bajerów i byłam zadowolona. A teraz to się zastanawiam i chyba w ogóle nie kupię wanienki, myślę, że będziemy malucha kąpać w głębokim brodziku prysznicowym.

magdzia26 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Nelus Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina piekna z was para, brzusio juz duzy:)

Ewi lo Betinka zazdroszcze zakupow!!! Tez mnie juz kusi zeby cos przez internet zamowic ale chyba nie potrzebuje :/

Afrykanka u ciebie taka zima jak lato np w anglii :) I te dzikie zwierzatka... Chyba do ciebie zaraz przylece :)))
    Co do owocow to mamy wlasnie te importowane, prawie wszystko z meksyku albo kaliforni a ja mam ochote na nasze polskie Bo to zupelnie inny smak! No i o przeczkach czy agrescie moge pomarzyc, nigdy tu nie widzialam.

Piwo bezalkoholowe pilam kilka razy ale tylko tak po szklaneczce, raz to nawet mnie glowa bolala jakbym miala doslownie kaca!, chyba oplary przeszly na mnie z mojego chlopaka!! jak siedze w domu to nie mam ochoty ale jak gdzies idziemy, jest goraco, czuc lato, wszyscy pija to tez by sie chcialo! Coli i innych gazowanych napojow w ogole nie lubie wiec teraz nie mam problemu a winko mmm siostra kupila mi na pozegnanie takie truskawkowe, bylo dobre tylko troszke kwasne no i oczywiscie nie grzalo tak jak z % hehe a co tam jeszcze wytrzymam te 3 mies, potem sobie wypijemy do obiadku raz na jakis czas!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:23

magdzia26, Kaarolina, afrykanka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Mam to samo ja mam ogromną ochotę na piwo sam zapach wywołuje u mnie slinotok...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piwa bez alko. w tej ciąży nie piję, jakoś wcale nie mam na nie ochoty, na colę też raczej nie, a jak już mnie najdzie to wystarczy kilka łyczków :) Kawkę piję jedną dziennie, a ponieważ uwielbiam kawę, to kolejne piję nescafe bezkofeinowe :) W drugiej ciąży piłam Lecha free i nawet mi wtedy smakował.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a nie masz możliwości zakupu luteiny u siebie? albo czegoś zamiennie? lekarz Ci zalecił brać tak długo tą luteine i nie dał recepy? czy bierzesz na własną ręke? bo ja odstawiłam już dawno
    ja mam ja powoli odstawiac w zasadzie juz skonczylam opakowanie dzis. Ale skraca mi sie szyjka i lekarka w pl powiedziala ze w razie skurczy po ostawieniu luteiny mam wrocic do niej. Boje sie ze przez ten tydzien moze mi sie cos dziac. W UK nie ma opieki i wizyt u lekarza jest tylko polozna, nie wiem czy mi ktos tu pomoze a pozatym boje sie brac jakis zastepczych lekow. mam nadzieje, ze ten tydzien bedzie spokojny dla mnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Karolcia nie martw się brakiem luteiny generalnie w Polsce gin. często zapisują ja nad wyrost a potem większość z nas ma ciąże przenoszone szyjki nie chca sie rowierać albo skurczy brak dlaczego tak jest ano dlatego że na wszelki wypadek do 34 t.c jemy luteinę. Jeżeli bardzo się martwisz to jedz magnez 2razy2 tabletki luteina wpływa na skurcze bo to one powodują skracanie szyjki a magnez na tym etapie ciąży ma prawie identyczne działanie, więc głowa do góry bo bardziej od braku luteiny może maluszkowi zaszkodzić stres...

dzieki za slowa otuchy:) biore magnez caly czas, wlasnie o to skracanie szyjki chodzi. Oby sie nic nie dzialo:) dzieki:)**

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ