Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No to mam dzisiaj dzień zakupów
Po allegrowym zakupie butelek wpadliśmy nieoczekiwanie do sklepu - upolowałam smoczki dynamiczne lovi, niedrapki i 3-pack bodziaczków
Te smoczki mnie rozwaliły po prostu!
I nie wiem, co mi się dzisiaj stało, ale pierwszy raz od tygodni nie dreptałam, tylko cisnęłam przez sklep jakbym miała motorek w moim wielkim tyłku. Aż mój mąż się zdziwił!
A Mati przy smoczkach jakby wyczuł, co jest grane, bo tak mnie zaczął jakąś ostrą częścią ciała cisnąć, że myślałam, że się przebije na zewnątrzA teraz w brzuchu szaleństwa ze szczęścia, bo się właśnie napchałam makaronem z serkiem waniliowym i truskawkami.
Karolcia - nie sądzę, żeby przez tydzień jakieś rzeczy się wydarzyły bez luteiny. Nie denerwuj się, bo sobie tylko zaszkodzisz bardziej.
Lo - łowy piękne, kocham paski
Ewi - kurteczka mistrz! Jak na starego chłopa, boska!K_A_M_A, Io, magdzia26, verynice, Kaarolina, betina89, Paula55, dba, akuszerka89, EmiBam, aswalda, doti77 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Warka 0% smakuje jak lemoniada nawet nie ma posmaku piwa
może to dziwnie zabrzmi ale ja mam srtaszną ochotę na piwo i colę...colę czasami próbuję a piwko tylko wącham jak mój P piję i śmieje się że chyba na głodzie jestem
też macie ochotę na piwo albo colę czy jestem wyjątkiem
-
martusia86 wrote:Warka 0% smakuje jak lemoniada nawet nie ma posmaku piwa
może to dziwnie zabrzmi ale ja mam srtaszną ochotę na piwo i colę...colę czasami próbuję a piwko tylko wącham jak mój P piję i śmieje się że chyba na głodzie jestem
na piwo to nie za bardzo mam ochotę bo tak normalnie też mało piłam, ale jestem winoszemlubię wina, a grzańce z wina jeszcze bardziej, albo miody pitne :)i tego właśnie mi brakuje. Już niedługo dziewczyny i się napijemy
-
K_A_M_A wrote:Dziewczyny a pijecie te piwa 0%? Teraz np reklamuja ta warke niebieska,niby 0 a ja sie glupia boje... Nawet karmi nie tykam a na forach dziewczyny na rozkrecenie laktacji pija...
ja pije od czasu do czasu lecha free. po pol roku nawet smakuje jak piwo heheK_A_M_A, betinka lubią tę wiadomość
-
Karolcia nie martw się brakiem luteiny generalnie w Polsce gin. często zapisują ja nad wyrost a potem większość z nas ma ciąże przenoszone szyjki nie chca sie rowierać albo skurczy brak dlaczego tak jest ano dlatego że na wszelki wypadek do 34 t.c jemy luteinę. Jeżeli bardzo się martwisz to jedz magnez 2razy2 tabletki luteina wpływa na skurcze bo to one powodują skracanie szyjki a magnez na tym etapie ciąży ma prawie identyczne działanie, więc głowa do góry bo bardziej od braku luteiny może maluszkowi zaszkodzić stres...
karolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
martusia ja pije czasmi cole jak mi sie zachce. Pytalam lekarza on powiedzial, ze moge, oczywiscie nie cala butelke
Cola zawiera kofeine tak samo jak kawa. Ja mam pozwolenie na wypicie dwoch malych kaw dziennie, czego prawie nigdy nie robie.
Ja jestem fanem szampana tego prawdziwego francuskiego i oczywiscie dobrym winkiem wytrawnym tez nie pogardze:) -
A My z Mężem zrobiliśmy sobie relaks od tego remontu i wybraliśmy się na Dni Elbląga które u Nas właśnie trwają
a o to i My
tak kocham brzuszek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:19
K_A_M_A, Ewi25, Io, magdzia26, Szonka, verynice, karolcia:)))), afrykanka, betina89, akuszerka89, Gosia19, EmiBam, aswalda, doti77 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Winka kupiłam w Piotrze i Pawle. Drugie jest musujące, ale tego jeszcze nie otwierałam. Były tylko dwa rodzaje. Szkoda, że nie było wytrawnego.
Piwa bezalkoholowe też pijam czasami. Najlepszy jest złoty bażant, bo smakuje jak prawdziwy, ale znalazlam go tylko w Tesco w Łodzi. Warka dobra, ale faktycznie to tylko lemoniada. Co prawda dla mnie wszystkie radlery to lemoniada. Leszek z sokiem też ujdzie. Myślę, że nie macie co się bać, bo podobno po zjedzeniu dużej ilosci owoców w żołądku sam się produkuje alkohol. Ja przyznaję się, że czasem podkradam mężowi łyczka albo dwa piwa albo wina. Zdażyło mi się wypić nawet pół lampki szampana. Moja gin mówi, że takie ilości nie są w stanie zaszkodzić dziecku. Zwłaszcza w drugimi i trzecim trymestrze. Oczywiście nie propaguję picia alkoholu w ciąży!magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Witam, was po długim weekendzie
Nie muszę nic nadrabiać, bo czytałam w telefonie i jestem na bieżąco
Bardzo poruszyły mnie wasze historie, jesteście super dzielne babki i zwycięsko wyszłyście z trudnych życiowych zakrętów.
Ja też kolorowo w życiu nie miałam, ale wyszłam z problemów obronną ręką, nie będę się rozpisywać o przeszłości, bo dla mnie to zamknięty rozdział i cieszę się tym, że teraz od paru lat jest dobrze, a nawet bardzo dobrze
, a wszystkie smutne sytuacje z przeszłości tylko dodały mi sił i umocniły naszą rodzinę.
Co do wanienki to ja miałam wcześniej taką najprostszą, bez żadnych bajerów i byłam zadowolona. A teraz to się zastanawiam i chyba w ogóle nie kupię wanienki, myślę, że będziemy malucha kąpać w głębokim brodziku prysznicowym.magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Karolina piekna z was para, brzusio juz duzy:)
Ewi lo Betinka zazdroszcze zakupow!!! Tez mnie juz kusi zeby cos przez internet zamowic ale chyba nie potrzebuje
Afrykanka u ciebie taka zima jak lato np w angliiI te dzikie zwierzatka... Chyba do ciebie zaraz przylece
))
Co do owocow to mamy wlasnie te importowane, prawie wszystko z meksyku albo kaliforni a ja mam ochote na nasze polskie Bo to zupelnie inny smak! No i o przeczkach czy agrescie moge pomarzyc, nigdy tu nie widzialam.
Piwo bezalkoholowe pilam kilka razy ale tylko tak po szklaneczce, raz to nawet mnie glowa bolala jakbym miala doslownie kaca!, chyba oplary przeszly na mnie z mojego chlopaka!! jak siedze w domu to nie mam ochoty ale jak gdzies idziemy, jest goraco, czuc lato, wszyscy pija to tez by sie chcialo! Coli i innych gazowanych napojow w ogole nie lubie wiec teraz nie mam problemu a winko mmm siostra kupila mi na pozegnanie takie truskawkowe, bylo dobre tylko troszke kwasne no i oczywiscie nie grzalo tak jak z % hehe a co tam jeszcze wytrzymam te 3 mies, potem sobie wypijemy do obiadku raz na jakis czas!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 20:23
magdzia26, Kaarolina, afrykanka lubią tę wiadomość
-
martusia86 wrote:Warka 0% smakuje jak lemoniada nawet nie ma posmaku piwa
-
Ja piwa bez alko. w tej ciąży nie piję, jakoś wcale nie mam na nie ochoty, na colę też raczej nie, a jak już mnie najdzie to wystarczy kilka łyczków
Kawkę piję jedną dziennie, a ponieważ uwielbiam kawę, to kolejne piję nescafe bezkofeinowe
W drugiej ciąży piłam Lecha free i nawet mi wtedy smakował.
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:a nie masz możliwości zakupu luteiny u siebie? albo czegoś zamiennie? lekarz Ci zalecił brać tak długo tą luteine i nie dał recepy? czy bierzesz na własną ręke? bo ja odstawiłam już dawno
-
nick nieaktualnymartusia86 wrote:Karolcia nie martw się brakiem luteiny generalnie w Polsce gin. często zapisują ja nad wyrost a potem większość z nas ma ciąże przenoszone szyjki nie chca sie rowierać albo skurczy brak dlaczego tak jest ano dlatego że na wszelki wypadek do 34 t.c jemy luteinę. Jeżeli bardzo się martwisz to jedz magnez 2razy2 tabletki luteina wpływa na skurcze bo to one powodują skracanie szyjki a magnez na tym etapie ciąży ma prawie identyczne działanie, więc głowa do góry bo bardziej od braku luteiny może maluszkowi zaszkodzić stres...
dzieki za slowa otuchy:) biore magnez caly czas, wlasnie o to skracanie szyjki chodzi. Oby sie nic nie dzialo:) dzieki:)**