Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień Dobry z rana

magdzia26 mi mama mówiła że kiedyś lekko zabrudzone, białe i w pastelowych kolorach, można odświeżyć, obsypując je grubo pudrem dla dzieci, skrobią ziemniaczaną lub kukurydzianą (nigdy tego sprawdzałam więc nie wiem czy to działa). Ale myśle że nawet oprócz tego są jakieś odplamiacze z Loveli, mleczka do prania i płyny do płukania
KAMA ja bardzo lubię piwa, ale na okres ciąży chyba tylko 2 razy coś piłam i to jeszcze bavarie jabłkową i warke 0,0%
JagoodkaK udanego pobytu
K_A_M_A, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolaaa91 wrote:a tak wogóle to dzien dobry :-)co dzisiaj macie w planach na obiad, bo u mnie brak koncepcji na dzisiaj ;-/
coraz bardziej mi nie wygodnie się spi, jeszcze troche to połamana bede wstawac, juz mnie krempel boli kurcze ;-/
Ja chyba zrobię spaghetti
K_A_M_A lubi tę wiadomość
-
witam mamuśki

ja właśnie wróciłam z obciążenia glukozą
i znowu mam pecha, poszłam na czczo, zrobili mi badanie glukozy i po godzinie dali do wypicia glukozę 75 g i wychodzę z gabinetu i po 15 minutach robi mi się niedobrze i wszystko w kibelku zwymiotowałam i po badaniach
a w czwartek wizyta i co tu zrobić? na 14 dzisiaj umówiłam się do lekarza rodzinnego i będę chciała skierowanie raz jeszcze na obciążenie glukozą i jutro znów cisne na glukozę, muszę wkońcu już ją zrobić, mam nadzieje że do 3 razy sztuka...
-
a ze względu na to że mój mąż jest na węgrzech w pracy to takie dostał życzenia od swojego syncia

...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:50
Kaarolina, Gosia19, Karolaaa91, Mika 28, betina89, Io, Paula55, K_A_M_A, afrykanka, magdzia26, justyna14, Nelus, aswalda, EmiBam, verynice, doti77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam dziewuszki ale naskrobałyście a to tylko jeden weekend

Tyle tych tematów że szok i te wasze historie są poruszające Ja też nie miałam w zyciu lekko kiedyś pisałam że straciłam rodziców mając 10 lat wszystko się zawaliło i moje dzieciństwo się skończyło dlatego teraz próbuję dać mojej córce to co powinna mieć czyli fantastyczne dzieciństwo jakie powinna mieć a którego u mnie zabrakło ale wszystko to co się potem działo to nic dobrego ale szkoda pisać bo cała strona by się pewnie znalazła
najważniejsze jest to że po tych wielkich upadkach człowiek jest na tyle silny zeby się podnieść i zyć dalej i dopiero kilka lat temu osiągnęłam taki spokój psychiczny dzieki obecnemu męzowi któy potrafił mi jakoś pomóc
najważniejsze jest to żeby kochać i być kochanym żadne pieniądze nam szczęścia nie dadzą ale pomoc owszem pomogą ale bez pieniędzy też ludzie potrafią być szczęśliwi nawet bardziej niż Ci co je posiadają 
Co do wanienki to Ja też mam taką zwykłą
Dba chyba nie tylko Tobą świgają hormony bo Ja też ostatnio na córkę nakrzyczałam chyba też chciałabym już urodzić bo mnie to wszystko męczy
i już chce ten sierpień
-
Ewi mi moja gin powiedziała, że skoro zwymiotowałam raz to drugi raz też zwymiotuję i nie musiałam powtarzać badania. Ale co lekarz to inna opinia pewnie

Mika28 cieszę się, że nie jestem sama... Ostatnio czuję się najgorszą matką świata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 09:36
-
Dzien dobry kochane
mnie wczoraj nie bylo bo bylismy na kabarecie ani mru mru
super bylo. A wczesniej zahaczylismy o hinska restauracje 
Nadrobilam was ale sama nie wiem do czego sie ustosunkowac hehe
My zaraz wyruszamy do szpitala na wizyte wiec pewnie dolacze do was po poludniu jak moj kochany pojdzie do pracy.
Milego dopoludnia
Gosia19, magdzia26 lubią tę wiadomość

-
dba mój mąż mówi że dzień bez krzyku to chyba dla mnie stracony
też nie najlepiej się czuję z tym czasem sie gryzę w język zeby nie nakrzyczeć a potem przepraszam swoją córkę za to że nakrzyczałam za taką bzdurę która jest błaha
co się z nami dzieje ?:(czy wszystko to hormony czy bardziej strach przed nowym ?
-
dba wrote:Ewi mi moja gin powiedziała, że skoro zwymiotowałam raz to drugi raz też zwymiotuję i nie musiałam powtarzać badania. Ale co lekarz to inna opinia pewnie

Mika28 cieszę się, że nie jestem sama... Ostatnio czuję się najgorszą matką świata
czyli wogóle nie miałaś robionego obciążenia? -
Dzień dobry dziewuszki
Dziś późno wstałam, a wczoraj co chwilę leciałam do kibla-a raz jak wstałam z kanapy to myślałam że się obszczam z bólu, bo mały tak się ułożył, że chyba jakiś nerw mi ucisnął... A dziś w nocy jak jednego razu wstałam do kibelka-a spałam na lewym boku-czułam, że dupkę wypiął po lewej i jak wróciłam to kładę się na prawy bok, a Maciek tak się wiercił i tak kręcił tą dupką, że przesunął się na prawy bok i poszedł spać
Mały łobuz 
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Mika28 sama już nie wiem co się dzieje, czuję, że tracę grunt pod nogami
mało potrafię się opanować
poproszę mamę żeby mi go na tydzień wzięła, bo ja nie daję rady...
Ewi25 do wymiotów się nie przyznałam podczas badania i wyszedł mega niski wynik
powiedziałam mojej ginie że nie dałam rady, a ona, że nie muszę powtarzać.
Siedzę i wyję... Koleżanka ta co ma tego mięśniaka napisała mi dzisiaj, że straciła synka i że teraz walczy o siebie... coś strasznego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 10:37
-
Dba to co napisałaś o tej dziewczynie z FAS... Masakra... Jak matka może być tak głupia, żeby chlać w ciąży! Ale tak samo palaczki-nie rezygnują tylko dalej palą...
Taka jedna młoda znajoma to non stop paliła-w ciąży oczywiście też, dziecko się urodziło z jakimś naczyniakiem a ona stwierdziła, że papierosy nic do tego nie mają a ona w ciąży przestraszyła się czegoś i złapała za brzuch! Pomyślałam sobie-wkręcaj se dalej bajki... -
Witam
i ja dziś miałam glukoze i powiem Wam że nie taki diabeł straszny (przynajmniej dla mnie).Jutro wyniki, oby wszystko było dobrze, a w piątek wizyta. Mam nadzieje, że kolejna będzie już z usg bo się doczekać nie mogę.
Co do picia piwka w ciąży bez %, to ja piłam warkę tą 0% i w sumie bez szału, jak gazowany soczek. Bavarie też piłam i nie smakowała mi. Ogólnie do alko mnie nie ciągnie w ciąży i dobrze. Raz czy dwa myślałam o winku ale na myśleniu poprzestałam. Nawet cukierków z alko nie jem. Wydaje mi się, że w ciązy można się powstrzymać dla dobra dziecka. To tylko 9 miesięcy.
magdzia26 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
a co do obiadku to ja dziś robię duszone mięsko dokładnie schab w warzywach : cukinia, pieczarki, marchewka, papryka do tego pomidorki z sałatą w sosie koperkowo-ziołowym i ziemniaczki z koperkiem mniam:) już mi ślinka cieknie:) a na deser mój ukochany arbuz:) ciekawa ile mi waga w piątek pokaże
7w3d 💔