X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukozę pobiera się na czczo potem pije się roztwór i po 2h znowu mamy pobieraną krew tak się to robi w szpitalach

relgh3715xtq0i4d.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina też miałam najpierw pobraną krew, potem piłam glukoze a potem 2 h i znów pobranie, więc miałaś prawidłowo. czekamy ba wyniki

betina89 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki!

Za godzinę wizyta u lekarza kontrolna. Dobrze się wstrzeliła, bo od wczoraj Mati się strasznie mało rusza :( Nie to, że wcale, ale nie robi żadnych szalonych przewalanek, jest strasznie ospały. Od kilku dni siedzi w tym samym miejscu i tylko czasem sprzeda jakiegoś kopniaka, czy dźgnie kolankiem. Wczoraj jeszcze makaron z truskawkami na chwilę go ożywił, ale to trwało może 3 minuty. Dzisiaj na śniadanie znów go próbowalam przekupić owocami z serkiem, a on kilka razy nogę wyprostował, przeciągnął się i po wszystkim :( I wkurza mnie najbardziej to, że niby idę do mojego lekarza, do cholernego prywatnego Enel-Medu, a nie mam nawet pewności, czy będzie w gabinecie urządzenie do posłuchania serduszka, dziadostwo!!!! O USG od ręki nie ma mowy, KTG mają tylko w jednym oddziale na obrzeżu Warszawy, więc wiele ta wizyta nie zmieni. Jeszcze raz dziadostwo dziadostwo dziadostwo!!! Trzymajcie kciuki za mojego skarba malutkiego :(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Cześć kobitki!

Za godzinę wizyta u lekarza kontrolna. Dobrze się wstrzeliła, bo od wczoraj Mati się strasznie mało rusza :( Nie to, że wcale, ale nie robi żadnych szalonych przewalanek, jest strasznie ospały. Od kilku dni siedzi w tym samym miejscu i tylko czasem sprzeda jakiegoś kopniaka, czy dźgnie kolankiem. Wczoraj jeszcze makaron z truskawkami na chwilę go ożywił, ale to trwało może 3 minuty. Dzisiaj na śniadanie znów go próbowalam przekupić owocami z serkiem, a on kilka razy nogę wyprostował, przeciągnął się i po wszystkim :( I wkurza mnie najbardziej to, że niby idę do mojego lekarza, do cholernego prywatnego Enel-Medu, a nie mam nawet pewności, czy będzie w gabinecie urządzenie do posłuchania serduszka, dziadostwo!!!! O USG od ręki nie ma mowy, KTG mają tylko w jednym oddziale na obrzeżu Warszawy, więc wiele ta wizyta nie zmieni. Jeszcze raz dziadostwo dziadostwo dziadostwo!!! Trzymajcie kciuki za mojego skarba malutkiego :(

Trzymamy mocno kciuki:) moja mala 3 dni sie prawie nie ruszala, od czasu do czasu sie ruszyla ale bez szalenstw. Wczoraj wieczorkiem jak sie rozbudzila to juz mialam dosc hehe , takze kochana nic sie nie martw:) faktycznie dziadostwo, placic za cos a nawet usg od reki nie zrobia:( masakra!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka powodzenia na wizycie :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka-będzie dobrze tylko się nie denerwuj! Mati to pewnie łobuziak i lubi mamę powkurzać :D

A ja w końcu zamówiłam pościel, jeszcze myślałam nad wzorami ale w końcu stwierdziłam, że im więcej będę myśleć to tym bardziej nic nie kupię :P
    Jak ja się nad każdą pierdołą tyle czasu się zastanawiam to ciekawe kiedy ja to wszystko kupię :P

afrykanka lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że z ruchami nie jestem sama. Mój też się ospały zrobił, albo utył i nie może już się tak poruszać ;) w każdym bądź razie położna ma w tym tyg się ze mną umówić więc może posłucham serduszka jego :)
    z wyjścia dzisiaj nici... brzuch mnie rozbolał, zaczęło kłuć w kroczu... eh... :/ przestało, ale wolę dmuchać na zimne, nigdzie się dzisiaj nie ruszam, nie chce szpitala. Boję się czy mąż nie będzie musiał mnie tam zawieźć...
    no i dodzwoniłam się w końcu do pracowni usg, umówili mnie na 14 lipca.
    mam takiego doła, że zajadam się wafelkami.
    Ja chciałam dokupić drugi komplet pościeli, ale zrezygnowałam, bo jak synek będzie tyle spał w tej kołysce co pierwszy, to jeden komplet w zupełności wystarczy :) jak będzie bardziej chętny to wtedy kupię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 14:03

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwale co dzisiaj wymondzilam:

łosoś na ogorkowym carpacio z viniegretem :-)

x2t7kj.jpg

Fipsik, K_A_M_A, Ewi25, Gosia19, Paula55, betina89, betinka, aswalda, magdzia26, doti77 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    widzę że z ruchami nie jestem sama. Mój też się ospały zrobił, albo utył i nie może już się tak poruszać ;) w każdym bądź razie położna ma w tym tyg się ze mną umówić więc może posłucham serduszka jego :)
    z wyjścia dzisiaj nici... brzuch mnie rozbolał, zaczęło kłuć w kroczu... eh... :/ przestało, ale wolę dmuchać na zimne, nigdzie się dzisiaj nie ruszam, nie chce szpitala. Boję się czy mąż nie będzie musiał mnie tam zawieźć...
    no i dodzwoniłam się w końcu do pracowni usg, umówili mnie na 14 lipca.
    mam takiego doła, że zajadam się wafelkami.
    Ja chciałam dokupić drugi komplet pościeli, ale zrezygnowałam, bo jak synek będzie tyle spał w tej kołysce co pierwszy, to jeden komplet w zupełności wystarczy :) jak będzie bardziej chętny to wtedy kupię :)

Kochana pewnie jednak utył :D hehe jak ja sobie pomyślę, że takie dziecko już ma ponad kg to się zastanawiam jak ten klusek się tam mieści :D Oszczędzaj się, bo ostatnio ściemniałaś ;)
    Ja też na razie kupiłam tylko ten jeden komplet,bo zawsze można dokupić więcej a właśnie nie wiadomo jak to będzie z tym spaniem, a już zdecydować się na jakiś wzór to porażka-zresztą dla dziewczynek wydaje mi się że jest większy wybór...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa robi wrażenie :D Aż ślinka cieknie 2napalony.gif

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    ja po glukozie chciałam wypić jeszcze ze 2 takie szklanki, tak mi smakowało;D Po jakimś czasie poczułam dopiero lekkie "zmulenie". A dziewczyna, która razem ze mną piła glukozę zwymiotowała i teraz nie wiadomo czy nie będzie musiała powtarzać. Ja natomiast też przekręt zrobiła, bo 2 min. przed pobraniem krwi na czczo wypiłam już pół szkl. tej glukozy. Pani z laboratorium jak ost. ją o to pytałam źle mi wytłumaczyłam. I tak wydaje mi się, że dziwnie to pobierała. Najpierw przed wypiciem na czczo, a później po 2 h. Z tego co się orientuję to najpierw wypić, po 1h pobranie odczekać 1h i znów pobranie??

tak się pobiera dla osób dorosłych (nie ciężąrnych) jak mi to powiedziała lekarka bo dziś byłam u rodzinnego wyprosić o skierowanie i mi dała ale właśnie takie że na czczo pobierają i po 2 godzinach, pójde i na takie, mam nadzieje że lekarz to zaakceptuje...ech co za życie. najpierw krew nie chce mi wogóle lecieć a teraz wymiotuje :/ co jeszcze?

betina89 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z godzinnego spaceru i plecy mi siadają. Teraz muszę wymyślić jakiś obiad a weny nie ma... Cóż. Powodzenia na wizytach.

Kaarolina kłapouch jest cudowny jak wyjety z bajki nie mogę się napatrzeć:)

Kaarolina lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klusek haha padłam:-) faktycznie nie wiem jak te maluchy sie tam mieszczą moj od wczoraj to tak buszuje, ze chwilami to az jestem tym zmęczona:-) wczoraj wieczorem stwierdziłam ze nie chce rodzic bo jak wytrzymam bez tych jego kopniaków :-( czuje go codziennie a tu nagle dupa.

Betinka trzymam kciuki, na pewno bedzie dobrze. Maluch moze ma spokojniejszy dzien i tyle:-) jeszcze ci to wynagrodzi.

Obiad pyszny zniknął w 5 minut polecam! Zachęcam do jedzenia ryb dziewczyny:-)

K_A_M_A, magdzia26 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pościeli to wybór jest duży ale jak dla mnie to za kolorowe to i pstrokate dlatego ja postawiłam na beze i brązy.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Klusek haha padłam:-) faktycznie nie wiem jak te maluchy sie tam mieszczą moj od wczoraj to tak buszuje, ze chwilami to az jestem tym zmęczona:-) wczoraj wieczorem stwierdziłam ze nie chce rodzic bo jak wytrzymam bez tych jego kopniaków :-( czuje go codziennie a tu nagle dupa.

Betinka trzymam kciuki, na pewno bedzie dobrze. Maluch moze ma spokojniejszy dzien i tyle:-) jeszcze ci to wynagrodzi.

Obiad pyszny zniknął w 5 minut polecam! Zachęcam do jedzenia ryb dziewczyny:-)

ja jem rybki 2 lub 3 razy w tygodniu :) bo uwielbiam :) dziś np. za półgodzinki bede miała pęczak z łososiem :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Co do pościeli to wybór jest duży ale jak dla mnie to za kolorowe to i pstrokate dlatego ja postawiłam na beze i brązy.

Hehe a ja odwrotnie, wolę takie oczojebne 04icon_rotfl.gif jakoś tak wydaje mi się, że będzie bardziej wesoło dla dziecka ;) ale ogólnie pokoiki urządzone w stonowanych barwach też mi się podobają :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi nie próbowałam jeszcze tej kaszy hmm muszę wkoncu sie za nią zabrać :-) ja do ryb nie byłam taka chętna a przed ciaza łososia nie dotykalam, teraz mi cos odbiło. Mały sie chyba kwasów omega domaga :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 ja to znów przed ciążą wogóle kasz nie jadłam, a teraz nie wyobrażam sobie tygodnia bez kaszy :) a ziemniaki mi nie wchodzą i smażone odrzuciłam też ale to z własnej nieprzymuszonej woli :) bo jakoś mi nie smakuje.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wydałam właśnie 200 zł na leki i kosmetyki :/ ehh, skąd kase brac na to wszystko :/ Jagoda nie ma prawa sie uczulic na zaden kosmetyk , bo innych juz kupowac nie bede!!! za drogie to wszystko :/ a jak pomysle ile jeszcze rzeczy do kupienia, ehhh :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik ale kupujesz a ja jeszcze nic nie mam poza paroma ciuszkami i zauważyłam, ze zaczynam byc przez to mocno poddenerwowana bo boje sie ze nie zdążę ze wszystkim. Wczoraj oglądałam łóżeczka w internecie i nie moge sie zdecydować a gdzie jeszcze reszta rzeczy:-/ jak nad każda bede miała taki problem z decyzja to do grudnia sie nie wyrobie! :-)

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ