X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ehh dzwonil nasz agent od kredytu :( zalamalam sie.... Do porodu albo i jeszcze nawet 2 mies po bedziemy sie kisic w tej ciasnej klicie :( okazalo sie ze o dofinansowańie nawet nie zlozyli wniosku bo z banku dzwonili do pracy T wypytac sie o jego zarobki i z firmy powiedzieli ze on na akord pracuje i odmowili nam kredytu :/ pewnie nawet nie wytlumaczyli ze ma tygodniowa podstawe ponizej ktorej nie schodzi a to co wyrobi ma dodatkowo platne i bank sie wycofal :(
    Ja sie chyba zalamie... Jutro mielismy jechac ogladac dom ale w tej sytuacji wogole nie mam ochoty sie wkurzac tylko :(

Nie wiem jak my sie tu zmiescimy we 3 plus mama i brat :( o ile wogole mama przyleci... Wiedzialam ze tak bedzie. Jak sie pierdoli to na calego :(
    wspolczuje, najgorzej jak sie czlowiek nastawi na cos, i my jako kobiety juz w myslach mamy wszytsko poukladane na nowym miejscu, nawet kolor firanek zaplanowany i takie rozczarowanie najgorsze. Glowa do gory, moze pojdziecie na jakies wieksze jesli sie wam oplaca bo moze zaraz sie wyjasni ta sytuacja z bankiem i nie warto szukac nowego lokum. Ja mam kochana wiekszy problem bo u mnie tylko moj pracuje, ja nie mam prawa do zadnego zasilku bo ja w uk nie pracowalam wczesniej. Z jednej wyplaty musimy zyc jak narazie, samo mieszkanie 550£ + rachunki , ale to dom pietrowy wiec miejsca dla nas nawet za duzo. Uszy do gory kochana:)

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    a to upolowałam na pocieszenie po nieudanej glukozie, chociaż mały się ucieszy :)

1fi9nb.jpg

sliczny sweterek:) w styczniu w Anglii kupilam dla synusia kolezanki ten sam tylko w kolorze brazowym:) udane lowy:)

Ewi25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie stosuję żadnej specjalnej diety ale: Nie jem surowych serów pleśniowych (choć uwielbiam) - jak już to przetworzone termicznie w sosie do makaronu czy w pizzy. Mniam!!! Nie jem surowego mięsa i ryb (choć tatar też b. lubię). Jem więcej ciemnego pieczywa, choć jak mam do wyboru chrupiącą kajzerkę i dobre ciemne świeże pieczywo to zwykle wybieram to pierwsze.
    Staram się ograniczać słodycze (tzn. nie jeść ich więcej niż przed ciążą) - jak już mi się bardzo chce, a uważam, że zjadłam za dużo, to zastępuję owockami lub jogurtami. Nabiału zawsze jadłam dużo i teraz też jem. Jem mnóstwo owoców - najpierw cytrusów, jabłek, winogron, bananów, teraz przeszłam na truskawki i czereśnie (póki jeszcze mogę - wsuwam je tonami). Nie potrafię sobie odmówić młodej fasolki szparagowej i kapustki - za chwilę to też będzie zakazane, więc korzystam... Słodkie soki z kartonu staram się zastępować wodą niegazowaną, ale bez przesady. Colę - od czasu do czasu (tu pilnuje mnie M). Kawę czasami (ale całe szczęście nie jestem kawoszem), choć jak mam w zasięgu ręki dobre capuccino, to nie odmawiam sobie :)

Paula55, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to faktycznie tez nie macie za wesolo... U nas od 2 mies tez tylko moj pracuje. Ja macierzynski zaczynam w lipcu dopiero wiec to beda jakies dodatkowe pieniazki... O tyle dobrze ze teraz za mieszkanie placimy nie mega duzo bo ponad £320...
    Masz w stu procentach racje... Kobiety tak maja ze jak sie na cos napala to koniec :P ja juz widzialam w kazdym ogladanym domu gdzie bedzie pokoik dla Tiagusia.... No coz... Marzenia musza odejsc na bok poki co...

Jej Gosia przypomnialas mi o tatarze!!! Kocham ponad wszystko tatara z surowego lososia!!! To chyba jedyna rzecz za ktora tak mega tesknie :P nawet za ukochana lampka winka tak nie tesknie jak za tym tatarem haha :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• doti77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Byliśmy z mężem dzisiaj na małych zakupach.Pojechaliśmy autobusem mpk,bo samochód w konserwacji.Gorąco mamy,nogi mi w kostkach popuchły,a jednak dopadło i mnie chudą szkapę,może z tego długiego chodzenia.Pochwalę się zakupami.
    29o4xuc.jpg
    25tc1zs.jpg
    1zyx24y.jpg
    35a3w2o.jpg
    11trfiq.jpg

stardust87, Gosia19, betina89, Io, Kaarolina, betinka, Mika 28, aswalda, Ewi25, EmiBam, magdzia26, akuszerka89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) witam się po wizycie, ale zanim zapomnę:
    Paula, łóżeczko 120x60 ma niestety więcej niż 120x60, bo to jest wymiar materacyka. Więc na ramę (w zależności jaka jest gruba) musisz doliczyć jeszcze jakieś 5cm z każdej strony. Czyli de facto wychodzi ok 130x70.
    A wizyta super, tzn pani dr powiedziała, że wszystko super, dzidzia super, macica super, szyjka super, morfologia super, mocz super i w ogóle super :P Ale nawet go nie zważyła :| więc nie wiem jaki jest duży. i zdjęcia też nie dała, bo to tylko była wizyta, żeby przepływy zrobić. No i obejrzała organy i mówi, że super (dziś w ogóle "super" to jej ulubione słowo było :P).
    Za miesiąc go pomierzy (bo nadal jest chłopcem :)), zważy i w ogóle wszystko.
    To tyle z wizyty.
    A oprócz tego odebraliśmy dziś wózek! :D I przyszła pościel! :D I kupiliśmy wanienkę! :D i w ogóle SUPER :P

Gosia19, Paula55, Io, doti77, Fipsik, Kaarolina, betinka, Mika 28, Beataa25, aswalda, verynice, Szonka, magdzia26, madiiiii, akuszerka89 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz dziś tak jak ja, choć ja w bardziej komfortowej sytuacji. Dziś przyjechał facet, który nam całą instalacje w domu ma robić i miał ja zacząć już na początku czerwca ale że ci tynkarz się opier*** to tylko 7 lipca pasuje mu zacząć i wszystko o 1 miesiąc się przedłużą, nie wiem czy uda nam się zrobić wszystko tak żeby dało się zaraz po urodzeniu dziecka wprowadzić i już z nim spać tam, czy nie będzie to źle działać na dziecko, wszystko takie świeże.
    Paula55 wrote:
    Ehh dzwonil nasz agent od kredytu :( zalamalam sie.... Do porodu albo i jeszcze nawet 2 mies po bedziemy sie kisic w tej ciasnej klicie :( okazalo sie ze o dofinansowańie nawet nie zlozyli wniosku bo z banku dzwonili do pracy T wypytac sie o jego zarobki i z firmy powiedzieli ze on na akord pracuje i odmowili nam kredytu :/ pewnie nawet nie wytlumaczyli ze ma tygodniowa podstawe ponizej ktorej nie schodzi a to co wyrobi ma dodatkowo platne i bank sie wycofal :(
    Ja sie chyba zalamie... Jutro mielismy jechac ogladac dom ale w tej sytuacji wogole nie mam ochoty sie wkurzac tylko :(

Nie wiem jak my sie tu zmiescimy we 3 plus mama i brat :( o ile wogole mama przyleci... Wiedzialam ze tak bedzie. Jak sie pierdoli to na calego :(

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyono.strefamarek.allegro.pl/zawieszka-z-pozytywk-babyono-1116.html
    Prawi taką samą zabawke kupiłam dzis w Pepco za 20 zł. Jedynie inny kolor i bez tego klipsu do zawieszenia :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a to takie stresujace czekac czy sie zdazy czy nie :/ grr. Fachowcy od siedmiu bolesci!!! :/

Stardust i ty sie jeszcze fotami nie chwalisz??? Jak tak mozna sie znecac nademna?!! Dawaj mi tu zdjecia bo sikam po gaciach z ciekawosci :P
    Super ze wszystko super hhahaha :) tylko sie cieszyc kochana :)
    Zalamalas mnie tym wymiarem lozeczka aaaaa :( strzele sobie w leb!!! Albo wywale kawalek sciany w sypialni haha :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    http://babyono.strefamarek.allegro.pl/zawieszka-z-pozytywk-babyono-1116.html
    Prawi taką samą zabawke kupiłam dzis w Pepco za 20 zł. Jedynie inny kolor i bez tego klipsu do zawieszenia :)

Sweet :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ciagle jelita... ale najgorsze jest to ze cisnienie strasznie mi skacze.. minimum 140/80 ale mam 158/92 a najgorszy moment byl jak mialam 175/91 i biore te tabletki na nadcianienie i dupa.. :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja zamykam na szkole rodzenia dziś drugi okres porodu- cokolwiek to oznacza:-) a pozniej basen. Mam nadzieje ze nie naprodukujcie tu tyle moze do nocy bede musiała nadrabiac :-)

atdci09kamv7205a.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak juz ktos napisal, najwazniejsze, ze dzidzius i wy zdrowi a reszta sie jakos ulozy. Bez zdrowia to Ciebie nawet willa z basenem nie ucieszy. Przykro mi,ze sie juz nastawiliscie a tutaj klody pod nogi. Dacie rade a sytuacja z mieszkaniem/domkiem na pewnoa w najblizszej przyszlosci sie wyklaruje.

My wynajmujemy mieszkanie i ja rowniez nie moge nic pomalowac a na wbijanie gwozdzi musialam o zgode pytac. Za mieszkanie ok 115 m z duzym balkonem placimy ponad 3 tys. Ja bym chciala sie w marcu wyprowadzic do wiekszego mieszkania albo malego domku. Metraz jest duzy, ale poza nasza sypialnia jest jeszcze jedna sypialnia przerobiona na biuro i tam nie ma miejsca dla dzidziusia, dlatego przez te pierwsze miesiace bedzie z nami ( dobrze ze nasza sypialnia jest bardzo duza). Na razie nic planowac nie moge, bo sie moze okazac, ze do Lagos sie przeprowadzimy.

Laski glowy do gory, jakos to bedzie, najwazniejsze aby nasze maluszki byly zdrowe a reszta sie jakos ulozy.

Paula55, magdzia26, madiiiii lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Paula ciagle jelita... ale najgorsze jest to ze cisnienie strasznie mi skacze.. minimum 140/80 ale mam 158/92 a najgorszy moment byl jak mialam 175/91 i biore te tabletki na nadcianienie i dupa.. :/

Jak pisałam wcześniej, dopegyt działa powoli, dopiero po 2-3 tyg ma działanie "stałe". Także póki co musisz odpoczywać i czekać, aż zacznie działać.. i przypadkiem nie przestawaj brać, bo "nie działają". Czosnek obniża ciśnienie, jeśli lubisz :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik luuubie czosnek :D ale niestety wymiotuje po nim w tej ciazy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 16:31

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wynajmujemy, domek 50m, starego typu, kuchnia bez okna, łazienka metr szerokości. Też ledwo mamy gdzie wcisnąć łóżeczko w sypialni, kąpać będę musiała w pokoju na stole. Umowę o pracę mam do dnia porodu, więc po macierzyńskim nie mam gdzie wracać. Bida z nędzą. Też bym chciała wszystko co najlepsze dla dziecka, ale nie stać nas na nowe łóżeczka, wózki, ciuszki. Nie mówiąc o własnym pokoiku dla dziecka. Albo o samochodzie 5 drzwiowym, żeby łatwiej było wyjmować nosidełko. 20letnia 3drzwiowa fiestunia musi wystarczyć.

Ale nie mieszkamy z rodzicami ani teściami więc jest full wypas i swoboda :D

Edit: poprzednie 3 lata mieszkaliśmy w 30m kawalerce w wieżowcu bez balkonu, także teraz jesteśmy przeszczęśliwi wynajmując ten domek. I ogródek mamy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 16:48

magdzia26 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    My też wynajmujemy, domek 50m, starego typu, kuchnia bez okna, łazienka metr szerokości. Też ledwo mamy gdzie wcisnąć łóżeczko w sypialni, kąpać będę musiała w pokoju na stole. Umowę o pracę mam do dnia porodu, więc po macierzyńskim nie mam gdzie wracać. Bida z nędzą. Też bym chciała wszystko co najlepsze dla dziecka, ale nie stać nas na nowe łóżeczka, wózki, ciuszki. Nie mówiąc o własnym pokoiku dla dziecka. Albo o samochodzie 5 drzwiowym, żeby łatwiej było wyjmować nosidełko. 20letnia 3drzwiowa fiestunia musi wystarczyć.

Ale nie mieszkamy z rodzicami ani teściami więc jest full wypas i swoboda :D

Fipsik a Ty myślisz, że Twoje dziecko będzie wiedziało, że np. śpi w używanym łóżeczku?? hehe :D Ja też mam wiele rzeczy używanych i nie ma tragedii, mam o tyle gorzej, że mam na dokładkę teściową i szwagra :P A i tego jeb**ego psa co wszystko niszczy :P heh

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie. DZIĘKUJĘ ZA KCIUKI!!!!!! <3
    Skurcze nadal nie mają najmniejszego wpływu na szyjkę - jest super uformowana i długaśna. Po prostu taka moja 'uroda' i tyle! Nawet luteinę mam odstawić. Posłuchałyśmy serduszko Matiego i łomocze jak trzeba. Po prostu lenia złapał gówniarz i mnie straszy :D

Paula, kochana, współczuję Ci tego rozczarowania, bo wiem jak się nastawiłaś! Ale nosek do góry, może za niedługi czas się uda wszystko ułożyć tak, że dostaniecie kredyt :) My też mamy 40-kilka metrów, jeden pokój nasz, jeden mikro trzeba wyremontować dla Matiego teraz, mikro łazienka i mini kuchnia - bez żadnych perspektyw na zmianę przez długi czas. Ale co poradzić? Dobrze, że mamy dach nad głową!

Karola, z tym ciśnieniem rzeczywiście niefajnie. Trzymam kciuki, żebyś się do lekarza dobiła jak najszybciej!

Stardust - super słyszeć takie super wieści!!!!!!!!!!!!!

A teraz uderzam do kuchni kończyć późny obiadek - dzisiaj pieczony kurczaczek, do niego ryż, żółta fasolka i buraki zasmażane omnomnom!

stardust87, Paula55, Gosia19, magdzia26, madiiiii, akuszerka89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • assantea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach świętowania Dnia Ojca - synuś i tatuś :-)

okriaf.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 17:06

Fipsik, Gosia19, aswalda, Kaarolina, stardust87, Ewi25, afrykanka, magdzia26, Nelus, Karolaaa91, doti77 lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Fipsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Fipsik a Ty myślisz, że Twoje dziecko będzie wiedziało, że np. śpi w używanym łóżeczku?? hehe :D Ja też mam wiele rzeczy używanych i nie ma tragedii, mam o tyle gorzej, że mam na dokładkę teściową i szwagra :P A i tego jeb**ego psa co wszystko niszczy :P heh

nasze na szczescie psiaki sa kochane :D

ee, juz uslyszalam ze "nie zyjecie tylko wegetujecie i jeszcze dziecko na to skazecie" :/ nie potrzebuje wycieczek za granice zeby byc szczesliwa, ale inni ludzie potrafia byc okrutni.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ