X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, poradź :) Chciaż wiem, że to nie miejsce na tego typu pytania ale myślę, że będziesz mogła mi pomóc. Co jest najlepsze na pchły dla psiaka o masie 5kg, mieszkającego z nami w domku? Jakaś obroża czy kropelki? A jeśli tak to jakie? Bo muszę kupić bo cholera jakiś wylęg pcheł, pies na podwórku też ma i kot mamy tak samo :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda to jak likwidują to po co zapraszasz heheh :D Ale cenowo to Ci się udało :)
    Już mam taki niecny plan ;) że jak mi się będzie chciało to jutro sobie pojadę busikiem i pobuszuję na tych moich lumpach :P
    Karolina znowu?? Nie dasz za wygraną :D
    Hela też ekstra ten wózek! Ale brzuszek wygrywa :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    A teraz uderzam do kuchni kończyć późny obiadek - dzisiaj pieczony kurczaczek, do niego ryż, żółta fasolka i buraki zasmażane omnomnom!

Żeś mi babo narobiła ochoty na żółtą fasolkę :D

betinka lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Paula jeszcze nie rozmawialam.z ginem o porodzie mielismy o tym porozmawiac na kolejnej wizycie czyli 3 lipca :) ja bardzo bym chciala sn ale jak bedzie mus przez cc to trudno... a moze bedzie tak jak Fipsik pisala ze jakos po 3 tyg sie unormuje..
    Betinka kciuki sie przydadza bo nie wyobrazam sobie kolejnego pobytu w szpitalu..

Oj jak ja Cię rozumiem... Wszystko, tylko nie szpital!
    Spróbuj może się wspomóc naturalnym źródłem potasu... Suszone śliwki, pomidory, banany, ziemniaki, sok pomarańczowy, fasola, groszek, ciemna czekolada minimum 70% i najważniejsze - GRAPEFRUIT!!! On ma mega właściwości obniżające ciśnienie.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jestes nie mozliwa hahaha. Czego ci jeszcze brakuje zakupoholiczko :) ? Jasne ze wasze zdrowie najwazniejsze. Chyba wiekszosc nastawia sie na porod sn ale czesc z nas napewno bedzie miala cc. Coz zrobisz.

Hela wozek sie pieknie prezentuje :) widze ze szary kroluje :) a material piekny... Mam faze na sowy wiec wiadomo ze mi sie podoba. Pasowal by m do sypialni :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A noo co ja zrobie ze sa rzeczy ktore sa potrzebne ale najpierw dojde do ladu z cisnieniem i udam sie na szalenstwo zakupowe huuraaa:)
    Aswald ja tez juz bym chciala Malego miec przy sobie bo te schizowanie sie doprowadza mnie juz do szalu o wszystki sie boje eh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 18:54

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Fipsik, poradź :) Chciaż wiem, że to nie miejsce na tego typu pytania ale myślę, że będziesz mogła mi pomóc. Co jest najlepsze na pchły dla psiaka o masie 5kg, mieszkającego z nami w domku? Jakaś obroża czy kropelki? A jeśli tak to jakie? Bo muszę kupić bo cholera jakiś wylęg pcheł, pies na podwórku też ma i kot mamy tak samo :(

Ja co prawda nie Fipsik, ale mam psa shih-tzu z uczuleniem na pchły ;) Od kilku lat nie stosujemy nic poza obrożą Bayer Kiltix. To jest mistrzostwo świata!!! Ani jednej pchły i ani jednego kleszcza przez te wszystkie lata na takim futrzaku. Kąpiesz psa, zakładasz obrożę raz na cały sezon i z głowy. Ona w odróżnieniu od tego badziewu z marketów nie ma wcale zapachu. Działa tak, że ma mikropory w sobie i przez nie uwalnia się proszek bezzapachowy. Jest kilka rozmiarów obroży w zależności od wagi psa. My kupujemy u weterynarza.

verynice, akuszerka89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    K_A_M_A noo co ja zrobie ze sa rzeczy ktore sa potrzebne ale najpierw dojde do ladu z cisnieniem i udam sie na szalenstwo zakupowe huuraaa:)
    Aswald ja tez juz bym chciala Malego miec przy sobie bo te schizowanie sie doprowadza mnie juz do szalu o wszystki sie boje eh..

Nie panikuj, będzie dobrze! Pozytywne myślenie :) A podejrzewam, że z tymi rzeczami to taka ściema, byle by tylko się wyrwać na zakupy :D

Kaarolina, magdzia26 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Stardust super zakupy!! :) Podoba mi się wózek, jest taki zgrabny a jednocześnie zabudowany,chyba jest szary tak? bo mam takie ustawienia, że ciulowo widzę kolory. A krowy rozwalają system :D
    tak, taki mysi szary, trochę melanż, przynajmniej brudu nie będzie widać :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinko, właśnie ją wynalazłam na allegro
    http://allegro.pl/bayer-kiltix-s-38cm-obroza-mala-pchly-kleszcze-psy-i4283851369.html taka? Cenowo kojarzysz czy to korzystnie wychodzi?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    O
    Hahaha stardust dziekuje :) wiesz ze jestem maniakiem waszych zakupow :p
    Wanienka super,, ale chyba u mnie stojak odpada i tak jak Fopsik bedziemy kapac w salonie na lawie :)
    Tez taka chce :)
    Wozek wyglada ekstra! Kupowaliscie 3 w 1???
    A posciel w krowy jest mega!!!! Jest tak wesola ze od razu sie humor poprawia jak sie na nia patrzy :)
    ehehe.. ja też w gorącej wodzie kąpana :P My musimy mieć ze stojakiem, bo kąpać musimy w sypialni malucha, żeby nie przechodzić przez wiecznie zimny korytarz po kąpieli.
    A wózek wzięliśmy 2w1 Bebetto Luca, a fotelik kupimy Cybex (jeśli dobrze pamiętam firmę, bo tym też mąż się zajmuje)
    A pościel w krówki, bo my byczki chowamy to tak tematycznie. Zresztą my tacy "zwierzęcy" jesteśmy jak na zootechników przystało więc dużo motywów zwierzątek u nas jest :P

verynice, magdzia26, afrykanka, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a bodziakow na dlugi rekaw mam malutko ale za to na krotki rekaw to przynajmniej na 3 Maluchow :D i kilka innych dupereli jeszcze mam po 2-3 sztuki a wiecej by sie przydalo mam nadzieje ze trafie na jakis fajny towar w moim ulubionym lumpku ;)6

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    tak, taki mysi szary, trochę melanż, przynajmniej brudu nie będzie widać :P

Melanż to będziesz miała jak będziesz nim gnała po ulicach :D Heh, na moim brudu tez nie będzie widać o ile mój kot nie będzie się pchał do środka ;)

stardust87, magdzia26 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Nie panikuj, będzie dobrze! Pozytywne myślenie :) A podejrzewam, że z tymi rzeczami to taka ściema, byle by tylko się wyrwać na zakupy :D
    Hahaha dobre no moze troche naciagane zakupy ale fakt faktem bodziaki na.dlugi rekaw musza byc dokupione bo mam tylko 2 sztuki nie wiem jak to sie stalo hahaha :D

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Kurde ja już chce wrzesień.... zauważyłam, że coraz bardziej fisiuję jak mnie tylko coś podejrzanie zaboli, a jeszcze jak czytam te różne smutne wiadomości...ehh leże i nie ruszam się już, bo znów mnie zakłuwa :(
    nie martw się, mnie często kłuje. Wydaje mi się, że to od ruchów dziecka taki dziwny ból. Najczęściej kłuje mnie w okolicy pępka jak się dzidzia wypycha, ale czasem też na dole w okolicy pachwin. Wydaje mi się, że to zależy na jaki nerw dzidzia naciska. Dziś byłam u gin i wszystko ze mną ok więc to chyba nic groźnego :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

kropelki są najlepsze, bo sie wchlaniaja i nie mozesz dotykac psa po szyi tylko 3 dni, a obroze sa jednak "trujace" caly czas. Czyli po dotyku obrozy mycie rak obowiazkowe. No i ja nie lubie jak pies spi w lozku w obrozy :P Ja kupuje duzy fiprex , dziele na 2 psy. Mozesz na kota tez wylac. 3 miesiace dziala na pchly, miesiac na kleszcze.

verynice lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    karola, może Tobie to ciśnienie tak rośnie z ekscytacji na myśl o tych czekających Cie zakupach, co? :P

Kaarolina, magdzia26, Fipsik lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Melanż to będziesz miała jak będziesz nim gnała po ulicach :D Heh, na moim brudu tez nie będzie widać o ile mój kot nie będzie się pchał do środka ;)
    ehehehehe... szczególnie jesienią :D

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust hahaha o to ja sie bede martwic jak wejde do sklepu bo wtedy to pewnie bedzie 200/100 jak zaczne buszowac :D ja mam nadzieje ze teraz wplyw na moje cisnienie ma ta chora pogoda :P

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie was czytam i dochodze do wniosku, że 90% z nas to dzidziusiowe zakupoholiczki :)Zresztą ja sie do nich zaliczam. Uwielbiam kupować dla mojego maluszka. Nawet zakup zwykłego pudełka mnie cieszy :)

verynice, Paula55, magdzia26, EmiBam lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ