X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:28

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka dodzwonilam sie mam wziac dzisiaj dwie dodatkowe tabletki jutro rano zmierzyc i jak dalej bedzie wysokie to mam jechac do szpitala akurat moj gin bedzie mial dyzur..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 18:27

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a masz niecierpliwa babo :P

wanienka i "foczka" wybrane przez męża, bo to "on będzie kąpał małego i ja mam się nie wtrącać" :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e6ab8ceef75.jpg

tu wózek od boku i przodu (sorry za bałagan w tle, ale na razie stoi w przybudówce, tzn tam gdzie stoi wszystko, co zajmuje za dużo miejsca w domu :P)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab10ed1d2fff.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/44903f04cd0e.jpg

i pościel, tu akurat rożki i poszewki na kołderkę, jest jeszcze podunia i ochraniacze na szczebelki

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcc3f2ebe4fc.jpg

Ewi25, Gosia19, Paula55, K_A_M_A, EmiBam, afrykanka, aswalda, betinka, aleksa.wawa, verynice, Kaarolina, magdzia26, Nelus, Beataa25, Mika 28, Karolaaa91, akuszerka89, doti77 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne zakupy :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust super zakupy!! :) Podoba mi się wózek, jest taki zgrabny a jednocześnie zabudowany,chyba jest szary tak? bo mam takie ustawienia, że ciulowo widzę kolory. A krowy rozwalają system :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany ale mi sie przysnelo hahaha :)
    Ale juz jestem :)

Fipsik ja tak samo mam same prawie uzywane ciuszki dla dziecka. Lozeczko, jakis bujaczek, moze wanienke... To co sie da tez chce uzywane. Kazdy sie krzywi jak to slyszy bo zaraz jest... Taa za granica mieszka a uzywane kupuje. A w dupie to mam :) i co z tego ze mnie stac. To nie znaczy ze mam szastac kasa na lewo i prawo :/
    Wiem ze mnostwo ludzi zycje calymi rodzinami na 50 m dlatego tez nie zalamuje sie.. Najbardziej to mi szkoda tego ogrodka.. No trudno, moze za rok :)

Karola to faktycznie jak sie nie zmniejszy to cisnienie to moze jedz jutro... A rozmawialas z lekarzem o sposobie porodu?? Tzn bedzie naturalny czy cc? Bo przy wysokim cisnieniu wiem ze cc jest wskazaniem...

Hahaha stardust dziekuje :) wiesz ze jestem maniakiem waszych zakupow :p
    Wanienka super,, ale chyba u mnie stojak odpada i tak jak Fopsik bedziemy kapac w salonie na lawie :)
    Tez taka chce :)
    Wozek wyglada ekstra! Kupowaliscie 3 w 1???
    A posciel w krowy jest mega!!!! Jest tak wesola ze od razu sie humor poprawia jak sie na nia patrzy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dwudniowej przerwie :) Jakoś takoś nadrobiłam.
    Na wstępie Dba ogromne współczucie dla Koleżnanki, nie potrafię sobie tego nawet wyobrazić :( Oby wyzdrowiała!
    Jak zwykle zakupy macie przesłodkie :)
    Z metrażem mieszkania Was pocieszę-36 m2 :/ wprawdzie to tymczasowo, bo chcemy budować dom. Jak na razie to tylko plany, bo nie mamy nawet funduszów... Tu też nas jeszcze czeka spory remont. Pokój dokończyć, łazienka remont generalny, podłączyć centralne i odświeżyć kuchnię... i tylko 2 miesiące :( Synuś będzie spał z nami w salono-jadalnio-sypialni, bo drugi "pokoik" pomieścił tylko 2 szafy. Dla nas to jednak najważniejsze, że mamy swoje plany i jesteśmy sami tylko ze sobą :)
    A oto moje dzisiejsze ciumpeksowe zakupki za 6 zł :D
    2ceg9r7.jpg
    dxl7w7.jpg
    2rclriv.jpg
    1538oiw.jpg
    24v5hug.jpg
    eqw7xw.jpg
    a to nasz początek 29 tygodnia :)
    w1b39g.jpg
    Mam jeszcze pytanie do Was. Dziś zaczął mnie od rana kłuć brzuch na wysokości pęcherza ale bardziej po prawej. Taki kłująco rwący ból.Po południu mi przeszedł. Miałyście może coś takiego??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 18:21

Paula55, dba, Gosia19, Kaarolina, stardust87, magdzia26, Nelus, Mika 28, Karolaaa91, doti77 lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • betinka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Betinka dodzwonilam sie mam wziac dzisiaj daie dodatkowe tabletki jutro rano zmierzyc i jak dalej bedzie wysokie to mam jechac do szpitala akurat moj gin bedzie mial dyzur..

No to wszystkie kciuki za niższe! Dobrze, że masz na jutro zabezpieczenie. Będzie dobrze!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust87 super zakupy :)
    Fipsik ja już nie patrzę na to co gadają inni... zresztą jestem taka zołza że nikt nic mi nie mówi, chyba ze strachu :D wcześniej wynajmowaliśmy 38m teraz wynajmujemy 50m, więc się cieszymy :) najlepsze były komentarze jak lekki remont robiliśmy, że na nie swoim coś robimy. A co kogo to obchodzi, niech patrzy na swoje życie. Za nas jakoś nikt nie przeżyje życia, ani nie rozwiąże naszych problemów. Podejrzewam, że jeszcze przez lata nie będziemy mogli być na swoim, a żyć byle jak też nie chcę. Zresztą ja jestem taka że mogę mieszkać wszędzie, tylko chcę obok mieć swoją rodzinę, mojego męża i dzieci. To mi wystarczy.
    Dziecku od dawna zabawek nie kupuję, bo uważam to za bezsensowne. Dostaje ich co chwilę tyle, że nawet wszystkimi się ciągle nie bawi. Przynajmniej uczy się szacunku do tego co ma. Zresztą psycholog mi powiedziała, że nadmiar zabawek szkodzi, tym bardziej że moje dziecko jest nadpobudliwe i większa ilość rzeczy go rozprasza. Zastosowałam się do rad psychologa i część zabawek jest schowana w szafie; jakie jest zaskoczenie jak mu coś z niej wyciągam i zabawa przez pół dnia :D kiedyś synowi powiedziałam, że dzieci w Afryce marzą o tym co ma on i jakoś chyba to do niego przemawia...
    Aswalda super ciuszki :)
    ja to nawet laktatora nie będę kupowała, w razie czego w szpitalu mają, a jak będzie potrzebny to mąż mi kupi :) zresztą przy pierworodnym lepiej mi tryskało jak ściskałam pierś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 18:30

Paula55, aswalda, magdzia26, afrykanka lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda my tez zyjemy tym ze uda nam sie w pl dom po slubie postawic wiec doskonale cie rozumiem :) swietne zakupki :)
    Hmm mnie raczej nic nie klulo. Czesto mi sie tylko brzuch spina ale do tego sie juz przyzwyczailam :)

Za to moj syn ostatnimi dniami przechodzi samego siebie :) czuje juz tak dokladnie jego malutkie konczyny ze az w szoku jestem, nie moge sie do tego przyzwyczaic :P ewidentnie jezdzi mi stopkami albo malutkimi raczkami po brzuchu. To takie smieszne uczucie haha :)

aswalda, betinka, magdzia26, afrykanka, Beataa25 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

Standardowo po południu :) Nadrobiłam Was wszystkie po kolei ale już nie pamiętam co miałam której odpisać :( Przepraszam...

Witam się w 29 tygodniu :)

Gosia19, aswalda, Paula55, stardust87, magdzia26, Mika 28, Beataa25, akuszerka89 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda piękny brzusio :) Takiego bólu nie miałam (całe szczęście ;) ) a to wszystko wyhaczyłaś za 6 zikaa?? Proszę, weź mnie ze sobą na lumpeksowe szaleństwa 0sarcastic.gif Obiecuję, że nie będę grzeczna 035.gif

aswalda, magdzia26, akuszerka89 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Aswalda my tez zyjemy tym ze uda nam sie w pl dom po slubie postawic wiec doskonale cie rozumiem :) swietne zakupki :)
    Hmm mnie raczej nic nie klulo. Czesto mi sie tylko brzuch spina ale do tego sie juz przyzwyczailam :)

Za to moj syn ostatnimi dniami przechodzi samego siebie :) czuje juz tak dokladnie jego malutkie konczyny ze az w szoku jestem, nie moge sie do tego przyzwyczaic :P ewidentnie jezdzi mi stopkami albo malutkimi raczkami po brzuchu. To takie smieszne uczucie haha :)

Mati się wreszcie przebudził i w nagrodę zaparł mi się z całej siły nóżką o żebro. Boli jak cholera, ale tak samo się cieszę :):):)

Aswalda - szacun za zakupki! Jakieś lumpkowe zawody trzeba urządzić ;)

aswalda, Paula55, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jeszcze nie rozmawialam.z ginem o porodzie mielismy o tym porozmawiac na kolejnej wizycie czyli 3 lipca :) ja bardzo bym chciala sn ale jak bedzie mus przez cc to trudno... a moze bedzie tak jak Fipsik pisala ze jakos po 3 tyg sie unormuje..
    Betinka kciuki sie przydadza bo nie wyobrazam sobie kolejnego pobytu w szpitalu..

Paula55 lubi tę wiadomość

• aswalda Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne KAMA zapraszam wezmę Cię ze sobą :D z tymi ciuszkami to mi się udało jak nie wiem, bo akurat likwidują lumpka 100 m od mego domu i wszystko jest po zolce. Dziś wybrałam już ostatnie najlepsze sztuki a na koniec miesiąca zamykają :/
    Ale i tak obłowiłam się jak norka :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ładnie unormowało ciśnienie po dopegycie na tyle, że teraz z rana kawkę rozpuszczalną sobie piję :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szalejecie z tymi ciuszkami :)

aswalda ja też mam kłucia ale przy pępku, i to przeważnie wtedy jak za długo stoję w miejscu

verynice gratuluję 29 tygodnia :P

verynice lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super zakupy :)
    I wiecie co mimo tego ze mam wszystkiego full to znalazly sie rzeczy ktore jeszcze moglabym dokupic i bardzo sie ciesze bo bede mogla pobuszowac po sklepach i lumpkach huraaaa i to z czystym sumieniem i swiadomoscia ze to jest potrzebne :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na weekend odebralam w koncu wozeczek i jestem przeszczesliwa! kolor idealny! taki jak sobie zażyczyłam :)
    2rdgqvo.jpg
    ma wszystko co chciałam do tego jest lekki i zwinny :)

a to my w 30tyg :)
    r9quwy.jpg

dostałam firanki dzieciece (chyba to sa firanki, przynajmniej maja zawieszki;) ) w sowy :) może wykorzystam na pościel, jak starczy to do łóżeczka jak nie to do wózka :)
    dewidl.jpg

aswalda, Gosia19, verynice, Kaarolina, K_A_M_A, Paula55, Ewi25, stardust87, magdzia26, afrykanka, Beataa25, EmiBam, Karolaaa91, akuszerka89, doti77 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja już chce wrzesień.... zauważyłam, że coraz bardziej fisiuję jak mnie tylko coś podejrzanie zaboli, a jeszcze jak czytam te różne smutne wiadomości...ehh leże i nie ruszam się już, bo znów mnie zakłuwa :(

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ