X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to upolowałam na pocieszenie po nieudanej glukozie, chociaż mały się ucieszy :)

1fi9nb.jpg

Nelus, Paula55, Kaarolina, Karolaaa91, dba, afrykanka, Io, karolcia:)))), stardust87, betina89, doti77, aswalda, magdzia26 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dzwonil nasz agent od kredytu :( zalamalam sie.... Do porodu albo i jeszcze nawet 2 mies po bedziemy sie kisic w tej ciasnej klicie :( okazalo sie ze o dofinansowańie nawet nie zlozyli wniosku bo z banku dzwonili do pracy T wypytac sie o jego zarobki i z firmy powiedzieli ze on na akord pracuje i odmowili nam kredytu :/ pewnie nawet nie wytlumaczyli ze ma tygodniowa podstawe ponizej ktorej nie schodzi a to co wyrobi ma dodatkowo platne i bank sie wycofal :(
    Ja sie chyba zalamie... Jutro mielismy jechac ogladac dom ale w tej sytuacji wogole nie mam ochoty sie wkurzac tylko :(

Nie wiem jak my sie tu zmiescimy we 3 plus mama i brat :( o ile wogole mama przyleci... Wiedzialam ze tak bedzie. Jak sie pierdoli to na calego :(

Nelus lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Kama, poka jaką pościel zamówiłaś. Mojej jeszcze nie ma. MOże jutro dojdzie. A jeśli chodzi o kolory to dla takich maluszków najlepsze sa czarno biało czerwone kolory. Tak gdzieś czytałam przynajmniej.
    Ja włsanie zrobiłam serniczek na zimno a na obiad mam pyzy z mięskiem. A jeśli chodzi o jedzenie ryb to ja w ciąży prawie wogóle ich nie jem, wcześniej bardzo lubiłam a teraz to nie wiem czy jadłam choc raz, jakoś mnie od nich odpycha. Wogóle to jem dość niezdrowo, ale co poradze jak nie mam checi na zdroe rzeczy. Jadłabym kanapki z pasztetem, wafle i inne takie, o śmieciach nie wspomne. Mam nadzieje, ze nie odbije sie to na maluszku. A co do piwka 0% to mi bardzo smakuje warka radler własnie ta zerowa. Ogólnie to nie jestem piwoszką, zawsze wolałam takie sikacze więc dla mnie to super opcja z tym radlerem :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyzy! O kurcze dawno nie jadłam! Mniam:-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kurcze szkoda:-/ u mnie podobnie bo dwa lata temu kupiliśmy mieszkanie 80 metrów, wykonczylismy je w trzy miesiące i jakoś trzy miesiące temu znaleźli sie klienci na to mieszkanie wiec zaczęliśmy oglądać już inne większe nawet zarezerwowaliśmy jedno a tu sie okazało ze kredytu nie dostali:-/ i z urządzania nowego mieszkania nici, muszę sie pocieszyć zmiana kolorów:-) a ile tam metrów macie jak moge wiedzieć?

atdci09kamv7205a.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba strasznie wspolczuje. Mam nadzieje ze kolezanka wyzdrowieje i bedzie miala maluszka. Jak Zycie jest niesprawiedliwe.
    Ja w drodze do domu. Widzialam sie dzisiaj po raz ostatni z bardzo dobra kolezanka, ktora jutro z powrotem wraca do Rio .

Tym ktore maja jakis smutny dzien polecam truskawki, czeresnie, czekolade, cole .

1usat5od00spirqc.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 a nie myślicie o wynajmie większego mieszkania? w końcu nie zawsze od razu trzeba być na swoim :*
    Karolaaa91 80 metrów to spore mieszkanie :) mi by już takie wystarczyło :)
    Ja w ciąży bardzo zdrowo staram się odżywiać, oczywiście czasem coś kupię sobie w mc, ale rzadko :) u mnie głównym menu to są owoce, a teraz w szczególności truskawki :) no i korzystamy z młodych ziemniaczków i koperku :) ze słodkich napojów to uwielbiam sok pomarańczowy :)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Hehe a ja odwrotnie, wolę takie oczojebne 04icon_rotfl.gif jakoś tak wydaje mi się, że będzie bardziej wesoło dla dziecka ;) ale ogólnie pokoiki urządzone w stonowanych barwach też mi się podobają :)
    He no każdemu co innego się podoba ale to dobrze bo inaczej wszystkie pokoiki i łóżeczka były by takie same:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Witajcie dziewczynki. Kama, poka jaką pościel zamówiłaś. Mojej jeszcze nie ma. MOże jutro dojdzie. A jeśli chodzi o kolory to dla takich maluszków najlepsze sa czarno biało czerwone kolory. Tak gdzieś czytałam przynajmniej.
    Ja włsanie zrobiłam serniczek na zimno a na obiad mam pyzy z mięskiem. A jeśli chodzi o jedzenie ryb to ja w ciąży prawie wogóle ich nie jem, wcześniej bardzo lubiłam a teraz to nie wiem czy jadłam choc raz, jakoś mnie od nich odpycha. Wogóle to jem dość niezdrowo, ale co poradze jak nie mam checi na zdroe rzeczy. Jadłabym kanapki z pasztetem, wafle i inne takie, o śmieciach nie wspomne. Mam nadzieje, ze nie odbije sie to na maluszku. A co do piwka 0% to mi bardzo smakuje warka radler własnie ta zerowa. Ogólnie to nie jestem piwoszką, zawsze wolałam takie sikacze więc dla mnie to super opcja z tym radlerem :)

Na pewno kojarzysz jaka-zielone dinozaury ;) (tutaj link jakby co: http://allegro.pl/promocja-6el-posciel-dziecieca-120x90-super-wzory-i4276616954.html) jestem ciekawa czy te kolory sa zywe jak na zdjeciach, mialam zamowic sowy niebieskie ale mąż mówi że kretyńskie :/ Jak Maciek będzie spał w łóżeczku to zamówię jeszcze ze 2 w innych wzorach (i znowu będę myślała jakie :D )
    A mnie też ciągnie do niezdrowych rzeczy, ale głównie są to słodycze :) Do piwa mnie nie ciągnie, ale takie sikacze lubiłam przed ciążą :)

Paula przykro mi, że tak się potoczyło :/ Nie martw się na zapas-może nie będzie tak ciasno?

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, główka do góry! :) My też będziemy się kisić w małym mieszkanku w bloku ze 3 miesiące po porodzie pewnie. U nas to w ogóle jest istny armagedon, bo nie dość że wykonujemy pracę zdalną w domu, to jeszcze stoją tu kartony z asortymentem ze sklepu internetowego. Także nawet na łóżeczko nie będzie miejsca, a Liwia będzie spała w gondolce.
    Też mam chwile zwątpienia, bo nie wiem, jak to wszystko ogarniemy. Wtedy powtarzam sobie, że najważniejsze, żeby malutka była zdrowa, a cała reszta przestaje mieć aż tak duże znaczenie :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to jestem poooootwornie głodna! I to bez przerwy. Pomocy!!! :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie ma wiele bo w porywach bedzie ok 50 m. Jest salon, sypialnia, kuchnia i malenka lazieneczka :(
    Z wynajmem jest tak ze za mieszkanie o jeden pokoj wieksze niz nasze musieli bysmy zaplacic ok £450 mies... Za kredyt na wlasny dom mialo byc max ok £300... Wiec to raz. Na wynajetym w 99% wlasciciele nie godza sie nawet na wbijanie wlasnych gwozdzi w sciane nie mowiac o zmianie koloru scian :/
    A jesli chcemy myslec o swoim to na krotka mete nie oplaca sie wynajmowac a potem znow sie po raz kolejny przeprowadzac :/
    Gdybym wiedziala ze nie dostaniemy wogole kredytu to juz bym szukala czegos innego i trudno... A tak sa jakies szanse moze ale do konca nie bedziemy wiedzieli czy dostaniemy i kiedy :/

Co do jedzonka... U nas bardzo czesto goszcza swiezutkie ryby, owoce morza bo te kochamy :) tez staram sie zdrowo jesc i moze dlatego nie przytylam duzo poki co :) choc slodyczami nie gardze :P wczesniej mogly dla mnie nie istniec :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane za mile slowa pocieszenia... Juz jest ciasno a tu trzeba w takim razie dokupic przynajmniej jeszcze jedna komode, zrobic jakiekolwiek przemeblowania zeby choc lozeczko weszlo :)
    Jak mama pojedzie to najwyzej zdemontujemy stol i bedziemy jesc przy lawie :P hehe. Macie racje. Jakos musi byc... Grunt zebysmy zdrowi byli jak to mowia :)

madiiiii, afrykanka, magdzia26 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy tylko 42m :P, także Paula, nie macie aż tak źle :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a ja nawet nie wiem ile mam metrów :P Ale wiem, że nie dużo :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiejszy dzien wykonczy mam nadzieje ze to nie ma zlego wplywy na Krzysia a jak na zlosc nie moge sie do gina swojego dodzwonic :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie macie aż tak źle, my mamy 50metrów i dajemy radę, a mamy jeszcze jedno dziecko :) wszystko kwestią organizacji :) Najważniejsze, że rodzina jest pełna, że jesteśmy zdrowi - reszta zawsze się jakoś układa :)

madiiiii, Fipsik, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny heeelp. Te ktore maja lozeczko... Powiedzcie mi czy te 60x120 maja te pelne 120 cm???
    Wlasnie robilam plan sypialni i brakuje mi doslownie kilka cm zeby bylo tak jak chce hahaha :)

Karolinko co sie dzieje???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie na 100% racje. Uwielbiam was moje kochane!!!
    Nikt tak nie umie pocieszyc :*

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ehh dzwonil nasz agent od kredytu :( zalamalam sie.... Do porodu albo i jeszcze nawet 2 mies po bedziemy sie kisic w tej ciasnej klicie :( okazalo sie ze o dofinansowańie nawet nie zlozyli wniosku bo z banku dzwonili do pracy T wypytac sie o jego zarobki i z firmy powiedzieli ze on na akord pracuje i odmowili nam kredytu :/ pewnie nawet nie wytlumaczyli ze ma tygodniowa podstawe ponizej ktorej nie schodzi a to co wyrobi ma dodatkowo platne i bank sie wycofal :(
    Ja sie chyba zalamie... Jutro mielismy jechac ogladac dom ale w tej sytuacji wogole nie mam ochoty sie wkurzac tylko :(

Nie wiem jak my sie tu zmiescimy we 3 plus mama i brat :( o ile wogole mama przyleci... Wiedzialam ze tak bedzie. Jak sie pierdoli to na calego :(

Bardzo mi przykro, życie jest niesprawiedliwe :( Ale trzeba myśleć pozytywnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 16:00

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ