Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehh dzwonil nasz agent od kredytu
zalamalam sie.... Do porodu albo i jeszcze nawet 2 mies po bedziemy sie kisic w tej ciasnej klicie
okazalo sie ze o dofinansowańie nawet nie zlozyli wniosku bo z banku dzwonili do pracy T wypytac sie o jego zarobki i z firmy powiedzieli ze on na akord pracuje i odmowili nam kredytu
pewnie nawet nie wytlumaczyli ze ma tygodniowa podstawe ponizej ktorej nie schodzi a to co wyrobi ma dodatkowo platne i bank sie wycofal
Ja sie chyba zalamie... Jutro mielismy jechac ogladac dom ale w tej sytuacji wogole nie mam ochoty sie wkurzac tylko
Nie wiem jak my sie tu zmiescimy we 3 plus mama i brato ile wogole mama przyleci... Wiedzialam ze tak bedzie. Jak sie pierdoli to na calego
Nelus lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki. Kama, poka jaką pościel zamówiłaś. Mojej jeszcze nie ma. MOże jutro dojdzie. A jeśli chodzi o kolory to dla takich maluszków najlepsze sa czarno biało czerwone kolory. Tak gdzieś czytałam przynajmniej.
Ja włsanie zrobiłam serniczek na zimno a na obiad mam pyzy z mięskiem. A jeśli chodzi o jedzenie ryb to ja w ciąży prawie wogóle ich nie jem, wcześniej bardzo lubiłam a teraz to nie wiem czy jadłam choc raz, jakoś mnie od nich odpycha. Wogóle to jem dość niezdrowo, ale co poradze jak nie mam checi na zdroe rzeczy. Jadłabym kanapki z pasztetem, wafle i inne takie, o śmieciach nie wspomne. Mam nadzieje, ze nie odbije sie to na maluszku. A co do piwka 0% to mi bardzo smakuje warka radler własnie ta zerowa. Ogólnie to nie jestem piwoszką, zawsze wolałam takie sikacze więc dla mnie to super opcja z tym radleremmagdzia26 lubi tę wiadomość
-
Paula kurcze szkoda:-/ u mnie podobnie bo dwa lata temu kupiliśmy mieszkanie 80 metrów, wykonczylismy je w trzy miesiące i jakoś trzy miesiące temu znaleźli sie klienci na to mieszkanie wiec zaczęliśmy oglądać już inne większe nawet zarezerwowaliśmy jedno a tu sie okazało ze kredytu nie dostali:-/ i z urządzania nowego mieszkania nici, muszę sie pocieszyć zmiana kolorów:-) a ile tam metrów macie jak moge wiedzieć?
-
Dba strasznie wspolczuje. Mam nadzieje ze kolezanka wyzdrowieje i bedzie miala maluszka. Jak Zycie jest niesprawiedliwe.
Ja w drodze do domu. Widzialam sie dzisiaj po raz ostatni z bardzo dobra kolezanka, ktora jutro z powrotem wraca do Rio .
Tym ktore maja jakis smutny dzien polecam truskawki, czeresnie, czekolade, cole . -
Paula55 a nie myślicie o wynajmie większego mieszkania? w końcu nie zawsze od razu trzeba być na swoim :*
Karolaaa91 80 metrów to spore mieszkaniemi by już takie wystarczyło
Ja w ciąży bardzo zdrowo staram się odżywiać, oczywiście czasem coś kupię sobie w mc, ale rzadkou mnie głównym menu to są owoce, a teraz w szczególności truskawki
no i korzystamy z młodych ziemniaczków i koperku
ze słodkich napojów to uwielbiam sok pomarańczowy
-
He no każdemu co innego się podoba ale to dobrze bo inaczej wszystkie pokoiki i łóżeczka były by takie same:)
-
iwo_na wrote:Witajcie dziewczynki. Kama, poka jaką pościel zamówiłaś. Mojej jeszcze nie ma. MOże jutro dojdzie. A jeśli chodzi o kolory to dla takich maluszków najlepsze sa czarno biało czerwone kolory. Tak gdzieś czytałam przynajmniej.
Ja włsanie zrobiłam serniczek na zimno a na obiad mam pyzy z mięskiem. A jeśli chodzi o jedzenie ryb to ja w ciąży prawie wogóle ich nie jem, wcześniej bardzo lubiłam a teraz to nie wiem czy jadłam choc raz, jakoś mnie od nich odpycha. Wogóle to jem dość niezdrowo, ale co poradze jak nie mam checi na zdroe rzeczy. Jadłabym kanapki z pasztetem, wafle i inne takie, o śmieciach nie wspomne. Mam nadzieje, ze nie odbije sie to na maluszku. A co do piwka 0% to mi bardzo smakuje warka radler własnie ta zerowa. Ogólnie to nie jestem piwoszką, zawsze wolałam takie sikacze więc dla mnie to super opcja z tym radlerem
Na pewno kojarzysz jaka-zielone dinozaury(tutaj link jakby co: http://allegro.pl/promocja-6el-posciel-dziecieca-120x90-super-wzory-i4276616954.html) jestem ciekawa czy te kolory sa zywe jak na zdjeciach, mialam zamowic sowy niebieskie ale mąż mówi że kretyńskie
Jak Maciek będzie spał w łóżeczku to zamówię jeszcze ze 2 w innych wzorach (i znowu będę myślała jakie
)
A mnie też ciągnie do niezdrowych rzeczy, ale głównie są to słodyczeDo piwa mnie nie ciągnie, ale takie sikacze lubiłam przed ciążą
Paula przykro mi, że tak się potoczyłoNie martw się na zapas-może nie będzie tak ciasno?
-
Paula, główka do góry!
My też będziemy się kisić w małym mieszkanku w bloku ze 3 miesiące po porodzie pewnie. U nas to w ogóle jest istny armagedon, bo nie dość że wykonujemy pracę zdalną w domu, to jeszcze stoją tu kartony z asortymentem ze sklepu internetowego. Także nawet na łóżeczko nie będzie miejsca, a Liwia będzie spała w gondolce.
Też mam chwile zwątpienia, bo nie wiem, jak to wszystko ogarniemy. Wtedy powtarzam sobie, że najważniejsze, żeby malutka była zdrowa, a cała reszta przestaje mieć aż tak duże znaczenie♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Kochane nie ma wiele bo w porywach bedzie ok 50 m. Jest salon, sypialnia, kuchnia i malenka lazieneczka
Z wynajmem jest tak ze za mieszkanie o jeden pokoj wieksze niz nasze musieli bysmy zaplacic ok £450 mies... Za kredyt na wlasny dom mialo byc max ok £300... Wiec to raz. Na wynajetym w 99% wlasciciele nie godza sie nawet na wbijanie wlasnych gwozdzi w sciane nie mowiac o zmianie koloru scian
A jesli chcemy myslec o swoim to na krotka mete nie oplaca sie wynajmowac a potem znow sie po raz kolejny przeprowadzac
Gdybym wiedziala ze nie dostaniemy wogole kredytu to juz bym szukala czegos innego i trudno... A tak sa jakies szanse moze ale do konca nie bedziemy wiedzieli czy dostaniemy i kiedy
Co do jedzonka... U nas bardzo czesto goszcza swiezutkie ryby, owoce morza bo te kochamytez staram sie zdrowo jesc i moze dlatego nie przytylam duzo poki co
choc slodyczami nie gardze
wczesniej mogly dla mnie nie istniec
-
Dzieki kochane za mile slowa pocieszenia... Juz jest ciasno a tu trzeba w takim razie dokupic przynajmniej jeszcze jedna komode, zrobic jakiekolwiek przemeblowania zeby choc lozeczko weszlo
Jak mama pojedzie to najwyzej zdemontujemy stol i bedziemy jesc przy lawiehehe. Macie racje. Jakos musi byc... Grunt zebysmy zdrowi byli jak to mowia
madiiiii, afrykanka, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Paula nie macie aż tak źle, my mamy 50metrów i dajemy radę, a mamy jeszcze jedno dziecko
wszystko kwestią organizacji
Najważniejsze, że rodzina jest pełna, że jesteśmy zdrowi - reszta zawsze się jakoś układa
madiiiii, Fipsik, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Ehh dzwonil nasz agent od kredytu
zalamalam sie.... Do porodu albo i jeszcze nawet 2 mies po bedziemy sie kisic w tej ciasnej klicie
okazalo sie ze o dofinansowańie nawet nie zlozyli wniosku bo z banku dzwonili do pracy T wypytac sie o jego zarobki i z firmy powiedzieli ze on na akord pracuje i odmowili nam kredytu
pewnie nawet nie wytlumaczyli ze ma tygodniowa podstawe ponizej ktorej nie schodzi a to co wyrobi ma dodatkowo platne i bank sie wycofal
Ja sie chyba zalamie... Jutro mielismy jechac ogladac dom ale w tej sytuacji wogole nie mam ochoty sie wkurzac tylko
Nie wiem jak my sie tu zmiescimy we 3 plus mama i brato ile wogole mama przyleci... Wiedzialam ze tak bedzie. Jak sie pierdoli to na calego
Bardzo mi przykro, życie jest niesprawiedliweAle trzeba myśleć pozytywnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 16:00