Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
co do kupki podczas porodu, to podobno nikogo to nie ominie, z tym, że przecież nikt Nas nie będzie o tym fakcie informował. Moja położna poleciła, żeby skorzystać z lewatywy w szpitalu, bo w domu samemu będzie bardzo trudno sobie zrobić. Jak coś tam wyjdzie, to nie przejmujmy się, bo to przecież normalna sprawa w takiej sytuacji.
-
Paula55 wrote:Kurd wy juz prasujecie i pierzecie??? Ja mam nic nie ruszone jeszcze
Ja mam zamiar w sierpniu sie za to wziąć, jakoś mi sie wydaje, ze teraz za wcześnie, że ubranka bedą nieświeże.
Karolina ja kiedyś namiętnie to oglądałam i zawsze sie bałam, ze i mnie to spotka. Na szczęście ciąża mnie nie zaskoczyła tylko jest wyczekiwana
-
Kaarolina wrote:Wlasnie ogladam na tlc ciaza z zaskoczenia.. kurcze jak mozna nie czuc ze nosi sie w sobie dziecko :o
Oooo, mój ulubiony program!Najlepiej jak bebiki lądują głową w kiblu
Oni chyba w większości przypadków ściemniają. Rozumiem jeszcze, jakby była słonica 100 kilo i więcej, ale większość tych kobiet ma gabaryty w okolicach rozmiaru 40 i mniej.
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Paula55 wrote:Zaczarowana pokazna kolekcja
Powodzenia z jazdaja musialam sie przestawic na druga strone jezdni co latwe nie bylo haha
a co dopiero zmiana strony...
Zapisaliśmy się do szkoły rodzenia, takiej weekendowej, niestety dopiero na 8 sierpnia, normalnie ostatni gwizdek. Mam nadzieję, że coś zrozumiem i wyniosę z tej szkoły -
Betinka mi mimo wszystko nie miesci sie w glowie czy kobieta jest chuda czy przy sobie bo rosnacy berzuszek to nie jedyne co swiadczy o ciazy.. jakas sciemna z tym programem.. ale lubie jak narodzone Maluszki zaczynaja plakac i Krzys reaguje na te odglosy kopniakamihttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
madiiiii wrote:Hehe, o kupie nie pomyślałam
Też skorzystam z lewatywy, jeśli mi zaproponują. A nie wiecie, czy można ją wykonać samemu w domu przed przyjazdem do szpitala? Akuszerka, Ty pewnie wiesz coś na ten temat
Pewnie że można samemu zrobić. Myślę że w aptece powinien być zestaw do robienia lewatywy. pomimo że "robienie kupy" przy porodzie jest fizjologiczne i bardzo często się zdarza to ja też dla własnego świętego spokoju też sobie zafunduję lewatywę, a co!
Byłam na Mszy, dziś ostatni nieszpor i było tyyyyyyyyyyle dzieci że aż miło było patrzeć. Ksiądz się śmiał, że kościół dziś bardziej chodzący niż słuchający:) I nawet mojego bobasa pobłogosławił
madiiiii lubi tę wiadomość
-
Zaczarowana a w Kanadzie tezdruga strona jezdza???? Nie wiedzialam nawet
Powodzonka w takim razie i szybko sie przyzwyczaiszdla mnie wiekszym szokiem byla w uk ogromna kultura jazdy na drodze!!! A jak wracam do pl to boje sie normalnie wsiasc za kierownice i na drugie osiedle jechac
No ja wlasnie tez myslalam zeby prania zaczac w sierpniu.. I tak tez zrobie
-
Wow Zaczarowana, spora kolekcja i sliczne kolorki. Powodzenia na drodze!!
my mamy chevrolette silverado- kloc jak cholera, z automatem nie mialam problemu bo to pikus ale parkowanie to dla mnie kosmar. Teraz parkuje sobie tam gdzie jest pusto I dochodze do sklepu kawal drogi bo kiedys mnie inny truck przyblokowal i nie moglam wycofac! A te all way stops to zamiast rond tu maja, moim zdaniem to tylko utrudnienie!
Afrykanka slodziarskie pantofelkimoja mala tez na juz kilka podobnych par od babci, nie moge sie doczekac kiedy przyjda poczta!
Stardust zakochalam sie w tym otulaczu, szkoda ze nie mieszkam w polsce! Ja kupilam duzo gorszy spiworek jakby przeliczyc na polskie to za ta sama cene co Ty I to jeszcze w duzej promocji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 19:58
Ewi25, magdzia26, Zaczarowana, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Aaa, uwielbiam te wafelki! Pyszności
Lecę jutro do sklepu po mleko w proszku. Polecam też kokosowe - zamiast kakaa wsypuje się wiórki kokosowe. Smakują lepiej niż biała princessa
aleksa.wawa wrote:A ja dziś bede robić takie wafle z masą czekoladową. Ostatnio ciągle wcinam WW. Kupuje je bo jest podzielone na 4 batoniki i za kazdym razem mowie sobie, dziś dwa i jutro dwa. Jak przychodzi co do czego to zjadam wszystkie i oglądam się za jeszczeDlatego kupiłam wafle takie tortowe, zrobie sama mase kakaową i bede miała wafli na ok tydzien
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
My też się nie ograniczamy z bąkami
Mój mąż puszcza takie z ciekawymi efektami dźwiękowymi, a ja cichacze, ale za to jakie aromatyczne
W ogóle to dzięki dziewczyny za rady co do lewatywy. W sumie cieszę się, że ten temat wypłynął, bo zdecydowanie wolę się porządnie opróżnić jeszcze w domku. Także jutro lecę do apteki po ten roztwór.
Nelus wrote:No co wy dziewczyny, na prawde bakow przy mezach nie puszczacie? My to czasem oboje koncerty odprawiamy w domu lolale jednak lewatywe wolalabym sama sobie zrobic chociaz znajac mojego chlopaka to nawet by go nie przerazilo!
Ja mam takie podejscie ze chce urodzic naturalnie ale jesli lekarz powie ze jest wskazanie do cc to klocic sie I plakac nie bede.
Wiecie moze jakie sa rodzaje znieczulen podczas porodu? Musze o to poputac bo nie ma opcji zebym rodzila bez zadnych wspomagaczy, nie bede z siebie robic bohaterki w takiej chwili!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 20:24
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm