X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, a mnie bardziej od zrobienia kupy w szpitalu przy porodzie przeraża zrobienie sobie lewatywy w domu!

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaraz chyba usmaże nalesniki ,bo coś bym zjadla, a z obiadu juz nic nie zostało, tradycyjnie monte juz wciagnelam i przez te zdjecie znowu jestem głodna, najchetniej to bym kebab i frytki wciagneła

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja sobie sama zrobiłam przed każdym porodem w domu, męża też bym nie poprosiła o taki zabieg. Aż tak blisko ze sobą nie jesteśmy ;)

hehe , ja tez bym nawet nie poprosila o taka pomoc!On by uciekl, az by sie kurzylo za nim!!!

haha Verynice przy moim chlopie tez baka nie puscisz, pol dnia bym sluchala jaka jestem nie wychowana aaa i ze mu sie obrzydzam. No taki typ i co zrobisz. Dlatego martwie sie przy porodzie zeby nie popuscic hehe on by umarl tam chyba!A ta domowa lewatywa fajna sprawa no ale..jak odejda wody znajac mnie to bedzie panika i nawet nie bede myslec o tym zeby zrobic lewatywe:))

Ale mamy dzisiaj zasrane tematy ;)

verynice lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Wiecie co, a mnie bardziej od zrobienia kupy w szpitalu przy porodzie przeraża zrobienie sobie lewatywy w domu!

Wiesz co, też się panicznie bałam, jak mi przed kolonoskopią kazali robić, ale nie miałam wyboru. I się okazało, że to nic okropnego. Gotowa wlewka, sterylna, kilka minut i po krzyku. Nie wlewasz w siebie przeciez litra wody :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestescie najlepsze. Dawno sie tak nie usmialam jak czytajac te posty.

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pieknie :)
    Zrobiłam sobie zupke i tak myśle, a do zupki poczytam co piszecie bo już dwie strony przybyły...
    Po pierwszym poscie nt kupy, myśle sobie, e tam, temat pewno sie nie rozkręci, dam sobie szanse :)
    Doczytałam do końca strony i stwierdziłam że skończe albo czytać albo jeść ;P

Pomidorowa była pycha także doczytałam was dopiero teraz hehe bo jednak temat sie rozkrecił :)

U mnie na szkole rodzenia byl poruszony temat kupy i dopiero tam sie dowiedzialam ze takie coś w ogole sie dzieje :) Zwała!

verynice, magdzia26, Io lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Zrobiłam sobie zupke i tak myśle, a do zupki poczytam co piszecie bo już dwie strony przybyły...

Oczywiście co przeczytałam?! 'No pięknie :) Zrobiłam sobie Kupkę' ... :S Koniec tematu kurna :D

aleksa.wawa, afrykanka, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To a propos kupy zapodam Wam kawał:

Jedzie facet dróżką przez las. Nagle na przedniej szybie ląduje wiewiórka-taka wymiętoszona, ledwo żywa. Facet zatrzymał się, ściąga wiewiórkę i jedzie dalej. Za chwilę znowu leci wiewióra. To gościu znowu ją wyrzuca i rusza. Gdy sytuacja się powtórzyła po raz kolejny, facet wkurzył się na maxa, wysiadł z auta i krzyczy:
    No w mordę, co jest?!
    A tam głos zza krzaków wrzeszczy:
    Panie! Rzuć Pan papier bo już mi się wiewiórki skończyły!

:D

betinka, aleksa.wawa, Ewi25, EmiBam, magdzia26 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś bede robić takie wafle z masą czekoladową. Ostatnio ciągle wcinam WW. Kupuje je bo jest podzielone na 4 batoniki i za kazdym razem mowie sobie, dziś dwa i jutro dwa. Jak przychodzi co do czego to zjadam wszystkie i oglądam się za jeszcze :/ Dlatego kupiłam wafle takie tortowe, zrobie sama mase kakaową i bede miała wafli na ok tydzien :)

Quatriona, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Oczywiście co przeczytałam?! 'No pięknie :) Zrobiłam sobie Kupkę' ... :S Koniec tematu kurna :D

Retyyyyy :) od tej kupy juz nam sie calkiem w oczach pomieszalo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

heheh betinka ja taez tak przeczytalam !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 16:44

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej zostawic Was na chwile.. to tyyyyyle stron do nadrobienia bylo... a My juz po obiadziku zeberka byly pyyycha i na deserek zajadamy truskaweczki :) ajj i dupa rosnie ;)

betinka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    A ja dziś bede robić takie wafle z masą czekoladową. Ostatnio ciągle wcinam WW. Kupuje je bo jest podzielone na 4 batoniki i za kazdym razem mowie sobie, dziś dwa i jutro dwa. Jak przychodzi co do czego to zjadam wszystkie i oglądam się za jeszcze :/ Dlatego kupiłam wafle takie tortowe, zrobie sama mase kakaową i bede miała wafli na ok tydzien :)
    Właśnie właśnie też muszę takie zrobić bo są pycha

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po szkole rodzenia, oglądaliśmy film z porodów naturalnych z różnych pozycji. Całe szczeście nie było pokazanych żadnych okropieństw, tylko wszystko estetycznie się odbyło. Był to film bardziej skierowany na tłumaczenie co pokolei się dzieje niż na "pokazanie". A później każda jak zwykle musiała oddychać (i wychodzi wtedy która w domu ćwiczy a która nie :D, ja troszkę sobie odpuściłam i od razu to położna zauważyła)... bedę teraz ćwiczyć bardziej systematycznie.

No nie wierze, temat kup :D ale to prawda można się "posrać" na porodówce. Moja przyjaciółka która rodziła w marcu niestety nie tylko urodziła dziecko i łożysko ;).

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Po pierwszym poscie nt kupy, myśle sobie, e tam, temat pewno sie nie rozkręci, dam sobie szanse :)
    Doczytałam do końca strony i stwierdziłam że skończe albo czytać albo jeść ;P

Pomidorowa była pycha także doczytałam was dopiero teraz hehe bo jednak temat sie rozkrecił :)

U mnie na szkole rodzenia byl poruszony temat kupy i dopiero tam sie dowiedzialam ze takie coś w ogole sie dzieje :) Zwała!

Ja się poprostu popłakałam ze smiechu jak zobaczyłam że Ty sobie do zupki poczytasz o tych naszych kupach Ja po prostu leje ze śmiechu nie ma to jak hamburgery i kupa :) hehe

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co wy dziewczyny, na prawde bakow przy mezach nie puszczacie? My to czasem oboje koncerty odprawiamy w domu lol :D ale jednak lewatywe wolalabym sama sobie zrobic chociaz znajac mojego chlopaka to nawet by go nie przerazilo!

Ja mam takie podejscie ze chce urodzic naturalnie ale jesli lekarz powie ze jest wskazanie do cc to klocic sie I plakac nie bede.

Wiecie moze jakie sa rodzaje znieczulen podczas porodu? Musze o to poputac bo nie ma opcji zebym rodzila bez zadnych wspomagaczy, nie bede z siebie robic bohaterki w takiej chwili!

akuszerka89, madiiiii, magdzia26 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Matko !!! Ja właśnie zrobiłam rundkę po truskawy i kupiłam odrazy 5kg zeby już jutro nie jeżdzić trochę zamroziłam żeby się "kupka" uzbierała hehe :)

karolcia:)))), aleksa.wawa lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade na jakieś zakupy spożywcze do kauflandu :) a później wizyta po 20, jejku już w miejscu usiedzieć nie mogę :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi coraz blizej ;) daj znac po wizycie :)

Ewi25 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    No co wy dziewczyny, na prawde bakow przy mezach nie puszczacie? My to czasem oboje koncerty odprawiamy w domu lol :D ale jednak lewatywe wolalabym sama sobie zrobic chociaz znajac mojego chlopaka to nawet by go nie przerazilo!

Ja mam takie podejscie ze chce urodzic naturalnie ale jesli lekarz powie ze jest wskazanie do cc to klocic sie I plakac nie bede.

Wiecie moze jakie sa rodzaje znieczulen podczas porodu? Musze o to poputac bo nie ma opcji zebym rodzila bez zadnych wspomagaczy, nie bede z siebie robic bohaterki w takiej chwili!
    hahaha my to zawody robimy kto ma bardziej pierda śmierdzącego :D najgorsze, że synkowi też się ta zabawa podoba haha :D
    Mój mąż stwierdził, że ja to wstydu przy nim nie mam, nieraz siedzę na kiblu przy otwartych drzwiach :D

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ