X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Hahaha, od razu mi się przypomina jak mnie ostatnio na tej porodówce piekielnej trzymali z rodzącą za parawanem, leżę pod KTG podpięta i wśród tych jej jęków przypominających ryczenie wieloryba nagle słyszę 'Kupa idzie! Ojej, leci z pupy!' :D :D :D W tym momencie odpadłam ;) Ale położna ze stojeckim spokojem podała jej basen jak gdyby nigdy nic, więc to jest całkowicie normalne :)

madi - ja chyba ten kupię http://allegro.pl/pas-ciazowy-podtrzymujacy-caly-okres-ciazy-nowy-i4351953305.html Wydaje mi się lepiej podtrzymywać. Ale ja to mam brzuszysko jak piłka plażowa ;)

Nie no Ja po prostu płacze ze smiechu (jak Ty to opisałaś) tyle że autentycznie tak własnie jest i nic w tym dziwnego tam :) więc każdej może się zdarzyć a nawet jesli się załatwisz na ubikacje to i tak przy porodzie ci się może zdarzyć bo jest taka siła parcia że tak te jelita i wszystko się oczyści ze nawet pojęcia się nie ma

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już ze strachu pewnie popuszczę :D

betinka, verynice, Szonka, dba, afrykanka, Io lubią tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę odbiegnę od tematu kup, ale nie mogę się powstrzymać i się pochwalę, co ja dzisiaj upichciłam na obiad :)
    6cc4792df1af0f82med.jpg
    Burgerki wołowe domowej roboty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 15:33

verynice, Karolaaa91, Gosia19, K_A_M_A, ofcooo, karolcia:)))), aleksa.wawa, afrykanka, Ewi25, Paula55, nenka, madiiiii, magdzia26, Io lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ja jestem jakaś głupia, bo mnie w porodzie SN najbardziej przeraża, że można zrobić ku** na porodówce... :D Masakra, toć to normalna, fizjologiczna rzecz, zdarza się podobno w 90ileś % przypadków, na pewno personel medyczny jest do tego przyzwyczajony...a ja schizuję :D Chyba poproszę lewatywę :D

Zawsze można zrobić sobie lewatywę sama w domu, i wtedy już się tym nie martwisz :)

polecam: http://www.doz.pl/apteka/p5544-Enema_roztwor_do_wlewu_doodbytniczego_150_ml_jednorazowego_uzytku ;)

verynice lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla, mniam! Ja też wolę fast foody domowej roboty, bo przynajmniej wszystko świeże i wiadomo co jest w środku... ja 3 dni temu na kolację robiłam tortille z warzywkami i kurczakiem :) mmm pyszności :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Ja tez dziś kupiłam malinki miały być do deserku ale też je wciągłam i truskawki wczoraj kupiłam 4kg i już nie mam muszę pojechać na dróżkę i kupić bo Ja bez truskawek żadnego dnia nie mogę się obyć już mąż mówi że chyba jeszcze kilka weźmie zleceń bo wypłaty na truskawki nie starczy hehe żarty żartami ale ja na prawdę wpierdalam tych truskawek masakrę a pomrożonych tez juz mam sporo całą szufladę

Ja też codziennie jem truskawki :) A zamrożone mam 11 kg, jakby nagle się skończyły, hihi

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Zawsze można zrobić sobie lewatywę sama w domu, i wtedy już się tym nie martwisz :)

polecam: http://www.doz.pl/apteka/p5544-Enema_roztwor_do_wlewu_doodbytniczego_150_ml_jednorazowego_uzytku ;)

Muszę to kupić :D :D :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj nie mogłam powstrzymać i oprócz czereśni i arbuza kupiłam czerwoną porzeczkę. Jestem maniakiem kompotu z czerwonej porzeczki własnie.
    Jak tylko spożyję obiad w postaci właśnie ugotowanej zupy rybnej po tajsku, to się biorę za kompocik <3

verynice, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaaa, opluje się zaraz ;-P mogłabyś do Legnicy takie dostarczyć ? ;-P
    Diabla85 wrote:
    Trochę odbiegnę od tematu kup, ale nie mogę się powstrzymać i się pochwalę, co ja dzisiaj upichciłam na obiad :)
    6cc4792df1af0f82med.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obowiązkowo też! ;-) a to, że tak powiem na pewno wszystko opróżni
    ? ;-)

verynice wrote:
    Muszę to kupić :D :D :D

atdci09kamv7205a.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    w bizielu nie robią lewatyw sami z siebie :( nie wiem czy daja jak sie poprosi.. zaczna sie skurcze, pierwsze co ide srac i potem sie kapac!!! i dopiero na porodowke

Doprowadzasz mnie dziś do łez ;) oczywiście ze śmiechu :) Najpierw kalarepa, teraz to sranie :) hehe

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Matko, biedny mąż...mój to chyba niegotowy na takie historie jak ja nawet bąka przy nim nie puszczę :D

Ja sobie sama zrobiłam przed każdym porodem w domu, męża też bym nie poprosiła o taki zabieg. Aż tak blisko ze sobą nie jesteśmy ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    ? ;-)

Powinno wszystko opróżnić. Ja robiłam w domu i nie miałam przygody z kupą na porodówce. Przynajmniej nikt mnie o tym nie poinformował.

Karolaaa91, verynice lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    6cc4792df1af0f82med.jpg

Diabla ale żeś mi ochoty narobiła na te fast foody :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    ? ;-)

no tego na 100% pewnie nie wiadomo ale jesli coś nie tak poczujesz i stwierdzisz ze się nie wypróżniłaś do końca to poprosisz jeszcze o jedną i se zrobisz juz w szpitalu :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    6cc4792df1af0f82med.jpg

Wyglądają apetycznie :) My dziś idziemy na grila klasowego na zakończenie roku to tam pojem sobie dobrych rzeczy :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładnie, zostawić Was na chwilę a tu hamburgery i kupa :D

betinka, verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha bo wszystko sprowadza się do jednej wielkiej kupy :D
    za mną łazi taki wypasiony hamburger :D

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mną kebab i pierogi z jagodami 035.gif

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezły temat kupa:) przyznam że mnie też to przeraża że się cwana wymknie przy porodzie

Pierogi z jagodami o tak też bym zjadła

verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ