X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bolą dzisiaj żebra, od wczoraj mam skopaną lewą stronę..
    Nerki też pobolewają..

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    O to ja chce kupić właśnie z tej serii na allegro. Chce taki w paski ale czekoladowe.

A ile płaciłaś w hurtowni (pytam z ciekawości) za ten komplet poszewek?

Pościel kupiłam na allegro, 79 zł za komplet, poszewki i ochraniacz. Ale wiem, ze chyba po 40 pare złotych tez można kupic podobne tylko z innym ochraniaczem :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wygladasz rewelacyjnie!!! Pozazdroscic :)
    Iwonka posciel piekna :) tez myslalam nad tymi samymi paseczkami ale wygraly groszki ;) i sowy :) ale sliczna jest ta twoja :)

Co do porodow.. Powiem wam ze ja cale zycie mowilam ze nigdy ńie urodz sn :) nawet jak staralismy sie juz o dzidzie to mowilam ze zazdroszcze cesarek, ze ja tez chce... A teraz chyba doroslam do mysli ze dla mnie i dziecka bedzie lepiej jak urodzi sie naturalnie. Choc nigdy nie wiadomo jak to sie skonczy :)

Akuszerka dziekuje za wyjasnienie :) czasem czlowiek sie pomyli :P

Ja tam nie wiem i nie dowiem sie ile moj lobuziak wazy ale mysle ze przed porodem jakos to oszacuja i powiedza czy jestem zdolna go sama urodzic haha :)

Szonka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka rewelacja! A jak jeszcze to nie pierwsza ciaza to dawaj przepis na brak rozstępów! ;-)

Szonka lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Kurde kurde ja tez ide do enel medu na usg to co sie robi w 30-32 tc
    i mowisz ze maja kijowy sprzet? a gdzie bylas? Moze warto doplacic te 100 zl i zrobic na pulawskiej w 4D?

W Enel-Medzie mają przedpotopowy sprzęt (to jest nie moja opinia, tylko świetnego specjalisty). Oni na tym sprzęcie nie widzieli, że mam mięśniaka, nie widzieli pęcherzyka ciążowego.
    Ja chodzę do dr Roberta Brawury-Biskupskiego-Samaha, on pracuje na mega sprzęcie i widzi dokładnie wszystko. Na połówkowym sprawdził chyba każdy milimetr Matiego, oglądaliśmy nawet jego język, sprawdzał mu podniebienie, wargę wszystko w główce oczywiście, w brzuszku, wykrył nawet delikatną niedomykalność zastawki, zawsze włącza przepływy. Wizyta kosztuje 200 zł (do tego całość Ci nagrywa na płytce na pamiątkę). On ma swój monitor, Ty sobie leżysz i naprzeciwko masz swój :) Przyjmuje w Boramedzie na Gocławiu i w Multimedzie, ale najlepszy sprzęt wg niego jest w Boramedzie.

A co do lasera - też robiłam na Podleśnej, u dr Kramarz. Byłam u niej kilka tygodni temu i dla niej tylko stan siatkówki jest ważny, tak jak do tej pory ględziła, że mam pamiętać, ze na zawsze pozostaję krótkowidzem, więc mam unikać dźwigania, nadmiernego wysiłku itp., to nagle do porodu już o tym zapomniała i tylko siatkówka się liczy :/

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Widze,ze rozmowa wrze na temat sposobu rodzenia. Zdecydowana wiekszosc chce sposoben naturalnym. Ja sie zdecydowalam na cesarke po dlugich przemysleniach i rozmowach. Moja mama miala bardzo ciezkie porody, to byl tez powod dla ktorego nie zdecydowala sie na trzecie dziecko. Obydwa porody bardzo dlugie, ze mna 22 h z bratem troszke krotszy.. Po porodzie w obydwu przypadkach miala bardzo wysoka goraczke i jekies stany zapalne i zadnego z z nas nie mogla karmic piersia, mi podczas porodu zwichneli bioderka Powiedziala mi, ze dla niej porody to najwieksza trauma. Obydwie ciazy znosila super i bez zadnych dolegliwosci.
    Poniewaz jestem po 30 wiekszosc kolezanek ma przynajmniej jedna dzidzie i wypytywalam sie na temat cc i sn. Jak dla mnie to bylo za duzo "przypadkow" roznych komplikacji. Z najgorszych i czesto sie powtarzajacych to zle okreslona waga dziecka, dwie kolezanki musialy urodzic sn gdzie jeden bobas 4,5 kg a drugi prawie 5kg. Dziewczyny byly popekane i pozszywane, niestety zle i skutki odczuwaja do dzis. Zlamanie obojczyka lub dwoch czesto sie zdarza, nie wspomne o tych przypadkach gdzie dziecko tak glugo sie przeciskalo przez kanal rodny ze bylo lekko niedotlenione…dopiero po 2 latach wyszlo,ze maly jest opozniony, nie mowi, nie rozwija sie tak szybko fizycznie….Dzieci rodza sie coeaz wieksze, duzo wieksze niz 100 lat temu a budowa kobiety sie nie zmienila.
    Nie chce straszyc bo przeciez wiekszosc nie ma zadnych komplikacjii.
    Troche z innej beczki. Zanim poznalam meza bylam razem z ginekologiem ktory rowniez jest senologiem i ginekologicznym onkologiem. Mialam kilka rozmow na temat rodzenia i jakim sposobem. Rozmawialam rowniez ze swoim lekarzem prowadzacym. On uwaza, ze kazda kobieta powinna miec wybor.Dlugo by tu bylo opowiadac,….nie chce zameczac wywodami, bo to dla kazdej sprawa indywidualna.
    Dlatego zdecydowalam sie na cesarke.
    P.S. Jak byscie sie zapytaly swoich ginekologow (tych troszke stardzych)jak ich corki lub synowe rodzily swoje dzieci, to pewnie byscie uslyszaly ze wszystkie mialay cesarki.
    Ja mam mozliwosc wybrac sobie sposob rodzenia to korzystam z wyboru jaki mam.Gdybym miala gwarancje, ze dzidziusiowi i mi sie nic nie stanie to bym wybrala sn ale takiej gwarancjii nikt mi nie da. cc tez nie.

Dziewczyny milego dnia, sorry za taki wywod, ale chyba jestem jedyna ktora chce miec cc na zyczenie.

1usat5od00spirqc.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk - ja mam takie bóle, czasem nie mogę wstać z łóżka, chodzenie czy stanie jest nie do wytrzymania. Rozmawiałam z dwoma lekarzami o tym, obaj mnie zbadali i powiedzieli że to wina relaksyny. Więzadła się rozszerzają, "poluźniają" i stąd ból. Na szczęście spojenie łonowe się nie rozchodzi patologicznie, także po prostu trzeba to przeżyć, znajdować dogodne pozycje przy leżeniu i czekać do porodu.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka ja mam pytanie do ciebie :)
    Gdzie umiejscowione jest teraz łożysko?

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaje zdjęcia moich zdobyczy ;)

vq5bsy.jpg
    2wex4bl.jpg
    Ta bluza jest dwustronna.
    29cmnw3.jpg

I trochę do pielęgnacji rzeczy.
    2vsjji1.jpg

verynice, Karolaaa91, deidre, aleksa.wawa, doti77, Ewi25, Fipsik, Paula55, Szonka, afrykanka, Mika 28, betinka, Io, Kaarolina, K_A_M_A, stardust87, magdzia26, nenka, akuszerka89 lubią tę wiadomość

relgo7esxzrgdft3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zupełnie zgłupiałam na temat rodzaju porodu :( :( :( Kurcze, ma się rodzić moje dziecko - to bardzo odpowiedzialne zadanie i ważne wydarzenie, ba! najważniejsze w moim życiu...i nie chcę żeby coś poszło nie tak :( :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę sie z wami czymś podzielić bo chyba przez te ciążowe hormony wariuje. Pojechałam do media expert bo chce mamie na urodziny prostownice ale te debile w sklepie maja dwie na stanie a nie mogą znaleźć żadnej z nich! Wiec sie wkurzylam i mowię ze stoję tam 30 minut po to kurwa zeby mi powiedzieli ze nie mogą jej znaleźć?! Facet do mnie ze nie muszę przeklinać... No do cholery stoj 30 minut w ciazy i na darmo!

Wyszłam wkurzona, a ze obok auchan to myśle kupie mleko na naleśniki:-)

W auchanie wzięłam 5 rzeczy idę do kolejki a tam szok! Nikt chyba nie pracuje w tym kraju wszyscy stoją w kolejkach. Wiec nie wiele myśląc wyciągam telefon i czytam co tu piszecie:-) stoję, stoje, stoje a tu podchodzi do mnie gościu i mówi : " moge panią prosić? " myśle sobie kurde czy ja cos zrobiłam?! A on do mnie, ze wpuści mnie przed siebie w kolejce. Stał 5 kas dalej wpuścił mnie przed siebie, przede mną była tylko jedna osoba...

Podziękowałam mu i sie poryczalam... Stałam tam i beczałam jak małe dziecko:-(
    Mowię do niego:" widzi pan mogłam stać w tej kolejce przynajmniej bym nie ryczała:-)

Tak mnie zaskoczył... Nie przepuścił mnie nikt z kolejki w ktorej stałam, nikt z kas obok, żadna kobieta, a przecież większość z nich tez kiedyś było w ciazy:-)

Niech mu to bóg w pieniądzach wynagrodzi! :-)

Chyba wariuje.

aleksa.wawa, Ewi25, verynice, Szonka, magdzia26 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa - łożysko nie ma konkretnego miejsca. Tam, gdzie się umiejscowiło u Ciebie tam powinno być, ewentualnie mogło troszkę się przenieść, ale nie jakoś drastycznie. U mnie łożysko jest w boczno-tylnym dnie macicy, z tego co pamiętam u Fipsika na przedniej ścianie gdzieś przy pępku (przez to długo nie odczuwała ruchów Jagódki) a u Ciebie pewnie jest tam gdzie było od początku:)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    W Enel-Medzie mają przedpotopowy sprzęt (to jest nie moja opinia, tylko świetnego specjalisty). Oni na tym sprzęcie nie widzieli, że mam mięśniaka, nie widzieli pęcherzyka ciążowego.
    Ja chodzę do dr Roberta Brawury-Biskupskiego-Samaha, on pracuje na mega sprzęcie i widzi dokładnie wszystko. Na połówkowym sprawdził chyba każdy milimetr Matiego, oglądaliśmy nawet jego język, sprawdzał mu podniebienie, wargę wszystko w główce oczywiście, w brzuszku, wykrył nawet delikatną niedomykalność zastawki, zawsze włącza przepływy. Wizyta kosztuje 200 zł (do tego całość Ci nagrywa na płytce na pamiątkę). On ma swój monitor, Ty sobie leżysz i naprzeciwko masz swój :) Przyjmuje w Boramedzie na Gocławiu i w Multimedzie, ale najlepszy sprzęt wg niego jest w Boramedzie.

A co do lasera - też robiłam na Podleśnej, u dr Kramarz. Byłam u niej kilka tygodni temu i dla niej tylko stan siatkówki jest ważny, tak jak do tej pory ględziła, że mam pamiętać, ze na zawsze pozostaję krótkowidzem, więc mam unikać dźwigania, nadmiernego wysiłku itp., to nagle do porodu już o tym zapomniała i tylko siatkówka się liczy :/

No widzisz jak dobrze ze sie zgadalysmy w tym temacie!
    W tym enel medzie moze by czegos nie zobaczyli itp a mi zalezy na tym zeby zbadac Malego dokladnie. W takim razie pojde prywatnie bo cholender zdrowie dziecka najwazniejsze!

Mi operacje robila dr Wojtyła i mam umowioną wizyte do niej na lipiec. Ciekawa jestem jak to wyjdzie z tym zaswiadczeniem :/

• doti77 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Ja miałam ciężką noc,zasnęłam koło 4 rano dopiero i do 11 spałam.Nie mogłam usnąć,przewalałam się i przewalałam.Dzisiaj Mati (10 latek)dotknął mojego brzucha i brat mu dał porządnego kuksańca,ale Mati minę zrobił;)Od rana pada,a ja senna,zmęczona i nic mi się nie chce.Jutro zakończenie roku szkolnego,więc syn szczęśliwy jak nie wiem co.Już dopytuje się kiedy pojedzie do babci,bo tam ma dużo kolegów z poprzedniej szkoły.Truskawek się obżarłam,uwielbiam je,trzeba korzystać bo już końcówka.Trzymajcie się i udanego dnia.

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    aleksa - łożysko nie ma konkretnego miejsca. Tam, gdzie się umiejscowiło u Ciebie tam powinno być, ewentualnie mogło troszkę się przenieść, ale nie jakoś drastycznie. U mnie łożysko jest w boczno-tylnym dnie macicy, z tego co pamiętam u Fipsika na przedniej ścianie gdzieś przy pępku (przez to długo nie odczuwała ruchów Jagódki) a u Ciebie pewnie jest tam gdzie było od początku:)

No ja mam na przedniej scianie ale gdzie dokladnie to nie wiem :/
    Dziś mnie dość mocno boli z prawej strony pepka i juz sobie wkrecam ze to łożysko mnie boli :/

W weekend byliśmy u rodziny i tam byla taka mala 3 letnia dziwczynka ktora ciagle pytala czemu mam taki wielki brzuch. Zaczeli jej wkrecac ze sie najadłam obiadu a ta podeszla i mnie w ten brzuch jeb tak jakby go chciala wcisnąć do środka.
    Zeschizowalam sie bo troche to zabolalo :/

Teraz jak mlody tak malo sie rusza to sobie wkrecilam ze moze mi sie odkleilo w centralnej czesci (bo nie mam zadnych plamien) i moze cos tam sie diabli :(

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Szonka rewelacja! A jak jeszcze to nie pierwsza ciaza to dawaj przepis na brak rozstępów! ;-)

Ja się całe życie balsamuje po kąpieli, bo mam suchą skórę i jak się nie nakremuję to mnie ciągnie ;) może dlatego skóra jest elastyczna. Zresztą jak rodziłam to byłam jeszcze piękna i młoda :) teraz może już nie być tak kolorowo.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:

Tak, i nadal jest, bo jak kopie w przód to mało czuć, a jak na boki to mąż aż się zdziwił, że tak może walić mocno.

Byłam na rynku - w obcisłej bluzce, co by widać było :P Dwa psy na pasie, to jeszcze podkreśliły brzuch, do tego torba na kółkach. Z chodnika każdy mi schodzi bo tyle miejsca razem zajmujemy a w kolejce na rynku pani z jednym pomidorkiem mnie "nie zauważyła". Zaczęłam wzdychać to "ojej, pani tu stoi?" nie, kurwa podziwiam z psami kalarepę jak ładnie w słońcu błyszczy.

I w dodatku nie kupiłam wszystkiego co chciałam bo się już w torbę nie zmieściło. Jutro znów polezę, bo kupiłam maliny (myslę sobie ciasto zrobię), ale je już zeżarłam i nici z ciasta. I buraki kupiłam to sobie soczek walnę, bo coś mi od kilku dni krew z nosa idzie :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

W Boramedzie na Gocławiu byłam na usg 3D i II trymestru i faktycznie mają tam super sprzęt. Byłam zapisana właśnie do dr. Brawury, ale niestety coś mu wtedy wypadło i byłam u innej lekarki ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o rodzaj porodu, to ja baaardzo bym chciała sn. Wiem, że będzie strasznie bolało, ale jakoś bardziej przeraża mnie nacięcie brzucha i możliwe po nim powikłania. Jeśli tylko będę miała męża przy sobie, jakoś dam radę :D

No i zamówiłam taki pas ciążowy
    http://allegro.pl/pas-ciazowy-macierzynski-rozm-m-oppo-2262-bon-5-i4309537212.html
    Kurde mam nadzieję, że mi ułatwi chodzenie i ograniczy twardnienie brzucha, bo będę egzystować jak warzywo do porodu. Jak przyjdzie paczka, przetestuję i dam znać, czy pomaga :)

Io lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • verynice Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jakaś głupia, bo mnie w porodzie SN najbardziej przeraża, że można zrobić ku** na porodówce... :D Masakra, toć to normalna, fizjologiczna rzecz, zdarza się podobno w 90ileś % przypadków, na pewno personel medyczny jest do tego przyzwyczajony...a ja schizuję :D Chyba poproszę lewatywę :D

A żeby zmienić temat to powiem Wam, że mój mąż dzisiaj ma egzamin po półrocznym kurie angielskiego, na który został wysłany z pracy i postanowiłam, że jak zda to zabieram go na pizzę :D Albo do Sphinxa :D A co! Raz nie zawsze :D :D :D

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ