Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też chciałabym za wszelką cenę uniknąć cc. Może dlatego, że miałam dwa dobre i szybkie porody. Nie powiem bolało ostro, ale zaraz po porodzie o bólu się zapomina, a po cc to już nie taka prosta sprawa. Mój pierwszy poród trwał 4,5h, drugi 2h28min (przy czym na sali porodowej byłam może 30 min), teraz to się martwię, żebyśmy do szpitala zdążyli dojechać
Io, betinka, akuszerka89, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
hehe jako noworodek byłam bardzo grzecznaKaarolina wrote:Dba ja mam wyjazdowe wesele 16 sierpnia i wszyscy sie smieja ze jak na zlosc Krzys tego dnia zacznie pchac sie na swiat bo mi zalezy byc na tym weselu

wstawałam tylko do jedzenia, ale później zodiakalny lew pokazał pazurki
Kaarolina, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Wróciłam! Z deka przerażona

W 26 tyg mój synek ważył 1080g, a dokładnie 3 tyg później, czyli dzisiaj w 29 tyg....... 1854g!!!!!!!!!!!! Ten kloc jest olbrzymem! Dzisiaj facet powiedział, że poród pod koniec sierpnia, że młody jest 2 tyg starszy, ale w szpitalu mi powiedzieli, że najważniejsze jest usg w 12 tyg jeśli chodzi o szacowanie wieku płodu (a wtedy dzidziuś był malusieńki aż się martwiłam, ze taka kruszynka). Czyli z pomiarów jest olbrzymem na 31 tyg i około 4 dni, a z om i usg z 12 tyg ma te swoje 29 tyg. MASAKRA! Hoduję goryla
Zdjęć niestety nie mam
Jak to w Enel-Medzie, usg ekspresowe na kijowej maszynie, nawet go nie widziałam na monitorze. Dobrze, że w lipcu mam usg u zajebistego lekarza, który na swoim wypasionym aparacie widzi wszystko, wtedy będę miała pewność, że synuś zdrowy
Kaarolina, Io, aleksa.wawa, akuszerka89, verynice, Karolaaa91, Nelus, magdzia26, nenka, hela lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Ja miałam ciężki poród ale jakoś to przeżyłam
tym razem mam nadzieje na krótszy poród ale naturalny bo to pięknie wygląda i człowiek jest z siebie mega dumny 
Verynice Ja też do perwszego porodu podeszłam z wielka niewiedzą nic o nim nie wiedziałam a wszystko działo się samo i naturalnie tak więc tylko nie zaśmiecaj sobie głowy tymi jak to powiedziała Akuszerka stronkami z porodami drastycznymi bo to tylko stracha Ci narobi Ja z tej nie wiedzy pojechałam na luzie do szpitala między skurczami śmiałam się z mężem i całkiem wesoło mi było
Io, verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyakuszerka89 wrote:Aleksa - laserowa korekcja wzroku jest wskazaniem do cięcia. Najlepiej udaj się do kliniki, gdzie miałaś robiony zabieg i tam niech wystawią zaświadczenie. Zaświadczenie o wadzie wzroku wystawiane przez okulistę teraz już nie jest respektowane przy wskazaniu do cięcia, ale nie obejmuje to zabiegu na oczach. Także spokojnie, nie stresuj się na darmo!
No mi właśnie ten lekarz powiedział ze jak zabieg mialam 4 lata temu to juz wszystko sie wygoiło i moge rodzic naturalnie. Powiedzial ze gdyby zabieg byl 3-6 m-cy temu to i owszem a tak to moge sie w nos pocalowac
Ja chce rodzić na Żelaznej i podobno tam wymagana jest zgoda ordynatora na cc, ale mam nadzieje ze mimo to uda mi se jakos "zalatwic" ze swoim ginem to cc. W lipcu mam wizyte u swojego okulisty z tej kliniki co robilam zabieg wiec bede gadac o tym zaswiadczeniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 13:32
-
Betinka no to klocus
to ja sie martwie ile moj bedzie w takim razie wazyl za tydzien pewnie gdzies ok.2kg pewnie bedzie haha 
Edit. Siedze i zajadam sie groszkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 13:17
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyFipsik wrote:aleksa.wawa ja całe życie myślałam o cc, a też się okazuje, że na dopegycie ciśnienie ładne i nie chce wzrastać, nerki nie wiedząc czemu zaczęły poprawnie funkcjonować i chyba też będę rodzić naturalnie. Ale może to lepiej?
Są plusy i minusy
Ja najbardziej boje się bolu i tego ze popękam albo mnie natną i już nie bedę "tam" taka "ładna" 
Poza tym moja bratowa jak mi opowiadała że jej szyjka wypadła, porozrywała sie itp i że ją na żywca szyli to az mi sie słabo robi
Mój niemąż już się śmieje do mnie żebym zaczela ćwiczyć oddychanie tak jak uczyli na szkole rodzenia bo do tej pory tego nie robilam bo temat mnie nie dotyczyl jak mi sie wydawalo
ale jazda!
-
aleksa.wawa wrote:No mi właśnie ten lekarz powiedział ze jak zabieg mialam 4 lata temu to juz wszystko sie wygoiło i moge rodzic naturalnie. Powiedzial ze gdyby zabieg byl 3-6 m-cy temu to i owszem a tak to moge sie w nos pocalowac

Ja chce rodzić na Żelaznej i podobno tam wymagana jest zgoda ordynatora na cc, ale mam nadzieje ze mimo to uda mi se jakos "zalatwic" ze swoim ginem to cc. W lipcu mam wizyte u swojego okulisty z tej kliniki co robilam zabieg wiec bede gadac o tym zaswiadczeniu.
Teraz nie liczy się to, czy miałaś zabieg, tylko stan siatkówki
A gdzie robiłaś operację? W Mavicie?https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
aleksa.wawa wrote:Są plusy i minusy
Ja najbardziej boje się bolu i tego ze popękam albo mnie natną i już nie bedę "tam" taka "ładna" 
Poza tym moja bratowa jak mi opowiadała że jej szyjka wypadła, porozrywała sie itp i że ją na żywca szyli to az mi sie słabo robi
Mój niemąż już się śmieje do mnie żebym zaczela ćwiczyć oddychanie tak jak uczyli na szkole rodzenia bo do tej pory tego nie robilam bo temat mnie nie dotyczyl jak mi sie wydawalo
ale jazda!
Na ból można wziąźć zzo, a szew na kroczu na pewno jest mniej widoczny jak ten na brzuchu. -
Moje Maleństwo teraz chyba ma drzemkę, przed chwilą był szał ciał

Co do porodu to Ja nawet nie czytam tych stron powiem Wam szczerze (nie wiem czy w ogóle będę je czytać). Bo jakoś wolę pojechać do szpitala bez czytania mnóstwa informacji ew. rozczarować się lub zaskoczyć tymi wszytskim skurczami itd.
Zdaję sobie sprawę że będzie cholernie bolało i do tego psychicznie się nastawiam od samego początku.A cała reszta hmm wyjdzie w praniu..
Nie wiem czy słusznie tak uważam czy nie..
Masowanie krocza olejkiem migdałowym mam zamiar rozpocząć za ok. 4-5tyg. ( w okolicy 34 tc). I bardzo bym chciała sn, ale to też okaże się w okolicy 34 tyg jakie mam predyspozycje, co lekarz powie, doradzi, jak duże bęzie dziecko itd. itp...
CC mogę mieć raczej bez problemów, bo tutaj można wybrać jaki poród, czy ze znieczuleniem jeśli tak to jakim itd.
Nastawiam się na sn, ale z pewnością trochę zaufam lekarzowi w kwestii czy sn czy cc.
Bo planować to Ja sobię mogę hehe obiad na dzisiaj
Io, Ewi25, aleksa.wawa, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwo_na wrote:Pościel w grochy - któras chciała fotki bo sie zastanawiała nad zestawem od sprzedawcy Ala i As. Pościel jest przyjemna w dotyku, ogólnie całkiem fajna, ale zobaczymy jak po praniu sie zachowa
O to ja chce kupić właśnie z tej serii na allegro. Chce taki w paski ale czekoladowe.
A ile płaciłaś w hurtowni (pytam z ciekawości) za ten komplet poszewek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 13:23
-
nick nieaktualnybetinka wrote:
Zdjęć niestety nie mam
Jak to w Enel-Medzie, usg ekspresowe na kijowej maszynie, nawet go nie widziałam na monitorze. Dobrze, że w lipcu mam usg u zajebistego lekarza, który na swoim wypasionym aparacie widzi wszystko, wtedy będę miała pewność, że synuś zdrowy 
Kurde kurde ja tez ide do enel medu na usg to co sie robi w 30-32 tc
i mowisz ze maja kijowy sprzet? a gdzie bylas? Moze warto doplacic te 100 zl i zrobic na pulawskiej w 4D?
-
hej dziewczyny:) czy Was też tak wszystko boli? u mnie jest masakra, boli mnie kręgosłup lędźwiowy, biodra niesamowicie i od kilku dni nawet spojenie łonowe czuję że się rozchodzi, jak się przewracam z boku na bok to aż trzaska...
moja mama twierdzi że urodzę wcześniej tak jak ona mnie no ale bez przesady... -
nick nieaktualny

[