X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    i to twOJA 3 ciąża? zero rozstępów, ciałko extra :)

No udało mi się rozstępów uniknąć jak na razie ;) oby tak już do końca zostało.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałabym za wszelką cenę uniknąć cc. Może dlatego, że miałam dwa dobre i szybkie porody. Nie powiem bolało ostro, ale zaraz po porodzie o bólu się zapomina, a po cc to już nie taka prosta sprawa. Mój pierwszy poród trwał 4,5h, drugi 2h28min (przy czym na sali porodowej byłam może 30 min), teraz to się martwię, żebyśmy do szpitala zdążyli dojechać :)

Io, betinka, akuszerka89, magdzia26 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• dba Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Dba ja mam wyjazdowe wesele 16 sierpnia i wszyscy sie smieja ze jak na zlosc Krzys tego dnia zacznie pchac sie na swiat bo mi zalezy byc na tym weselu ;)
    hehe jako noworodek byłam bardzo grzeczna :D wstawałam tylko do jedzenia, ale później zodiakalny lew pokazał pazurki :D

Kaarolina, magdzia26 lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam! Z deka przerażona :D

W 26 tyg mój synek ważył 1080g, a dokładnie 3 tyg później, czyli dzisiaj w 29 tyg....... 1854g!!!!!!!!!!!! Ten kloc jest olbrzymem! Dzisiaj facet powiedział, że poród pod koniec sierpnia, że młody jest 2 tyg starszy, ale w szpitalu mi powiedzieli, że najważniejsze jest usg w 12 tyg jeśli chodzi o szacowanie wieku płodu (a wtedy dzidziuś był malusieńki aż się martwiłam, ze taka kruszynka). Czyli z pomiarów jest olbrzymem na 31 tyg i około 4 dni, a z om i usg z 12 tyg ma te swoje 29 tyg. MASAKRA! Hoduję goryla :D

Zdjęć niestety nie mam :( Jak to w Enel-Medzie, usg ekspresowe na kijowej maszynie, nawet go nie widziałam na monitorze. Dobrze, że w lipcu mam usg u zajebistego lekarza, który na swoim wypasionym aparacie widzi wszystko, wtedy będę miała pewność, że synuś zdrowy :)

Kaarolina, Io, aleksa.wawa, akuszerka89, verynice, Karolaaa91, Nelus, magdzia26, nenka, hela lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ciężki poród ale jakoś to przeżyłam :( tym razem mam nadzieje na krótszy poród ale naturalny bo to pięknie wygląda i człowiek jest z siebie mega dumny :)

Verynice Ja też do perwszego porodu podeszłam z wielka niewiedzą nic o nim nie wiedziałam a wszystko działo się samo i naturalnie tak więc tylko nie zaśmiecaj sobie głowy tymi jak to powiedziała Akuszerka stronkami z porodami drastycznymi bo to tylko stracha Ci narobi Ja z tej nie wiedzy pojechałam na luzie do szpitala między skurczami śmiałam się z mężem i całkiem wesoło mi było :)

Io, verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi z usg to jest ona tylko szacunkowa. Mi przy drugiej córce mówili przed porodem, że urodzi się malutka, a urodziłą się z wagą 3915g i 57 cm. Więc ja te pomiary traktuję z przymrużeniem oka.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Aleksa - laserowa korekcja wzroku jest wskazaniem do cięcia. Najlepiej udaj się do kliniki, gdzie miałaś robiony zabieg i tam niech wystawią zaświadczenie. Zaświadczenie o wadzie wzroku wystawiane przez okulistę teraz już nie jest respektowane przy wskazaniu do cięcia, ale nie obejmuje to zabiegu na oczach. Także spokojnie, nie stresuj się na darmo!

No mi właśnie ten lekarz powiedział ze jak zabieg mialam 4 lata temu to juz wszystko sie wygoiło i moge rodzic naturalnie. Powiedzial ze gdyby zabieg byl 3-6 m-cy temu to i owszem a tak to moge sie w nos pocalowac :/

Ja chce rodzić na Żelaznej i podobno tam wymagana jest zgoda ordynatora na cc, ale mam nadzieje ze mimo to uda mi se jakos "zalatwic" ze swoim ginem to cc. W lipcu mam wizyte u swojego okulisty z tej kliniki co robilam zabieg wiec bede gadac o tym zaswiadczeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 13:32

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka no to klocus :D to ja sie martwie ile moj bedzie w takim razie wazyl za tydzien pewnie gdzies ok.2kg pewnie bedzie haha :D

Edit. Siedze i zajadam sie groszkiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 13:17

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój niby miał mieć 3300 a urodził się 3850 :P coś nie doliczyli :D

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to jest waga +/- pół kilo :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    aleksa.wawa ja całe życie myślałam o cc, a też się okazuje, że na dopegycie ciśnienie ładne i nie chce wzrastać, nerki nie wiedząc czemu zaczęły poprawnie funkcjonować i chyba też będę rodzić naturalnie. Ale może to lepiej?

Są plusy i minusy :) Ja najbardziej boje się bolu i tego ze popękam albo mnie natną i już nie bedę "tam" taka "ładna" :P
    Poza tym moja bratowa jak mi opowiadała że jej szyjka wypadła, porozrywała sie itp i że ją na żywca szyli to az mi sie słabo robi :/

Mój niemąż już się śmieje do mnie żebym zaczela ćwiczyć oddychanie tak jak uczyli na szkole rodzenia bo do tej pory tego nie robilam bo temat mnie nie dotyczyl jak mi sie wydawalo :) ale jazda!

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    No mi właśnie ten lekarz powiedział ze jak zabieg mialam 4 lata temu to juz wszystko sie wygoiło i moge rodzic naturalnie. Powiedzial ze gdyby zabieg byl 3-6 m-cy temu to i owszem a tak to moge sie w nos pocalowac :/

Ja chce rodzić na Żelaznej i podobno tam wymagana jest zgoda ordynatora na cc, ale mam nadzieje ze mimo to uda mi se jakos "zalatwic" ze swoim ginem to cc. W lipcu mam wizyte u swojego okulisty z tej kliniki co robilam zabieg wiec bede gadac o tym zaswiadczeniu.

Teraz nie liczy się to, czy miałaś zabieg, tylko stan siatkówki :/
    A gdzie robiłaś operację? W Mavicie?

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Bo to jest waga +/- pół kilo :)

Nieeee, aparatura podaje granicę błędu. U mnie to było +/- 150g.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Są plusy i minusy :) Ja najbardziej boje się bolu i tego ze popękam albo mnie natną i już nie bedę "tam" taka "ładna" :P
    Poza tym moja bratowa jak mi opowiadała że jej szyjka wypadła, porozrywała sie itp i że ją na żywca szyli to az mi sie słabo robi :/

Mój niemąż już się śmieje do mnie żebym zaczela ćwiczyć oddychanie tak jak uczyli na szkole rodzenia bo do tej pory tego nie robilam bo temat mnie nie dotyczyl jak mi sie wydawalo :) ale jazda!

Na ból można wziąźć zzo, a szew na kroczu na pewno jest mniej widoczny jak ten na brzuchu.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• pralinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Maleństwo teraz chyba ma drzemkę, przed chwilą był szał ciał:)

Co do porodu to Ja nawet nie czytam tych stron powiem Wam szczerze (nie wiem czy w ogóle będę je czytać). Bo jakoś wolę pojechać do szpitala bez czytania mnóstwa informacji ew. rozczarować się lub zaskoczyć tymi wszytskim skurczami itd.
    Zdaję sobie sprawę że będzie cholernie bolało i do tego psychicznie się nastawiam od samego początku.A cała reszta hmm wyjdzie w praniu..
    Nie wiem czy słusznie tak uważam czy nie..
    Masowanie krocza olejkiem migdałowym mam zamiar rozpocząć za ok. 4-5tyg. ( w okolicy 34 tc). I bardzo bym chciała sn, ale to też okaże się w okolicy 34 tyg jakie mam predyspozycje, co lekarz powie, doradzi, jak duże bęzie dziecko itd. itp...
    CC mogę mieć raczej bez problemów, bo tutaj można wybrać jaki poród, czy ze znieczuleniem jeśli tak to jakim itd.
    Nastawiam się na sn, ale z pewnością trochę zaufam lekarzowi w kwestii czy sn czy cc.
    Bo planować to Ja sobię mogę hehe obiad na dzisiaj :) :)

Io, Ewi25, aleksa.wawa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Pościel w grochy - któras chciała fotki bo sie zastanawiała nad zestawem od sprzedawcy Ala i As. Pościel jest przyjemna w dotyku, ogólnie całkiem fajna, ale zobaczymy jak po praniu sie zachowa

O to ja chce kupić właśnie z tej serii na allegro. Chce taki w paski ale czekoladowe.

A ile płaciłaś w hurtowni (pytam z ciekawości) za ten komplet poszewek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 13:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

Zdjęć niestety nie mam :( Jak to w Enel-Medzie, usg ekspresowe na kijowej maszynie, nawet go nie widziałam na monitorze. Dobrze, że w lipcu mam usg u zajebistego lekarza, który na swoim wypasionym aparacie widzi wszystko, wtedy będę miała pewność, że synuś zdrowy :)

Kurde kurde ja tez ide do enel medu na usg to co sie robi w 30-32 tc
    i mowisz ze maja kijowy sprzet? a gdzie bylas? Moze warto doplacic te 100 zl i zrobic na pulawskiej w 4D?

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) czy Was też tak wszystko boli? u mnie jest masakra, boli mnie kręgosłup lędźwiowy, biodra niesamowicie i od kilku dni nawet spojenie łonowe czuję że się rozchodzi, jak się przewracam z boku na bok to aż trzaska...
    moja mama twierdzi że urodzę wcześniej tak jak ona mnie no ale bez przesady...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Teraz nie liczy się to, czy miałaś zabieg, tylko stan siatkówki :/
    A gdzie robiłaś operację? W Mavicie?

tak, na Podleśnej.

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zebra bolą tak się tam ta moja "Fredzia" rozpycha az mnie pieką czasem :(

nenka lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ