X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam do gazowanego nie ciagnie :) od wielkiego dzwonu wypije cos z bombelkami :)
    Od kad odkrylam wode zywiec zdroj malinowa to mi wystarcza :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zywcu smakowym mam zgage i to okropna :D a po jablkowym to juz w ogole :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy chwaliłam się już że jutro będę w naszym ojczystym kraju :D
    Cały miesiąc :)
    Juppi !!
    Już się spakowałam :)

verynice, Paula55, Io, Kaarolina, magdzia26, karolcia:)))), EmiBam, dba, betinka lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co...tak sobie myślę o monalisie z czerwcówek...
    I taka mnie nachodzi refleksja, jak bardzo czasami narzekamy na drobne dolegliwości, na to że nam nie chcą ustąpić miejsca, że trzeba znosić dietę, że mamy za małe mieszkanie, za dużo kg, za mało kg, że teściowa okropna...Jakie to wszystko jest mało ważne wobec braku zdrowia i takich zdarzeń! Każdego dnia każda z nas powinna starać się doceniać i dziękować za to, co ma.

kark, Fipsik, Kaarolina, magdzia26, verynice, Gosia19, assantea lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka, spokojnej i bezpiecznej podróży zatem! :) No i jak najmilszego pobytu w Polsce :)

Beataa25 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata bedzie Cie milo powitac na polskiej ziemii :D spokojnej podrozy ;)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gazowanego w ciąży - ja słyszałam, że jak się je dużo truskawek w ciąży to dziecko urodzi się z naczyniakami. Nie wierzcie w takie rzeczy, kolki jeżeli są od pokarmu, to gdy dziecko jest już na zewnątrz macicy.

A ja się wykończę.. dopiero co ucho wyleczyliśmy, to druga sobie bark nadwyrężyła jak się bawiły !!! Aaa, z dzieciorami , ciągle coś :/

verynice lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że zakupy się Wam podobają. Co do tej gryki w materacu, która może pleśnieć to facet powiedział, że to nie chodzi o to, że spleśnieje nam w mieszkaniu. No chyba, że ktoś już ma w domu taką wilgoć. No ale wtedy nie powinien w takim pomieszczeniu dziecka trzymać. Chodzi o to, że jak później schowasz materac do wilgotnej piwnicy to może spleśnieć. Tylko, że dla następnego dziecka i tak powinno się nowy materac kupić.

A co do zdjęc to mój mąż też się zawsze pyta co piszecie o naszych rzeczach. :P
    Swoją drogą mam podejrzenia, że podczytuje moje wpisy, bo wczoraj sam zainicjował seks. ;) I to jaki! :P

Baeta - ja też życzę spokojnej podróży!

Karolina - a jak Twoje ciśnienie? Ja wczoraj wybłagałam sobie deadline do wtorku. Na razie mi nie spada i jeśli nic się nie zmieni to idę sobie poleżeć :( Cały czas liczę na to, że te tabletki potrzebują trochę więcej czasu. W końcu któraś (chyba Fipsik) pisała, że one się rozkręcają dopiero po 2 tygodniach.

Beataa25, Paula55, magdzia26 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata alez zazdroszcze :) ciesz sie tym pobytem i za mnie :)
    Udanej podrozy :)

Ja mam nadzieje ze moj nie podczytuje haha :) nie nooo nie ma opcji :P

Ło kurde...fipsik te twoje dzieciochy to ci daja popalic :) a tu trzecie w drodze hehe ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io ciągle podwyższone dzisiaj miałam 165/105 :O ale spadło na 140/70 na szczęście ale coś czuję że jak mój ginek zobaczy moją kartkę z ciśnieniem to bez szpitala się nie obędzie a tym bardziej że zaczynają mi towarzyszyć skurcze.. ja dopegyt biorę już 2 tydzień zobaczymy..

a tak co do fotelików ja dostałam od siostry i był użyty tylko raz i w sumie u Nas też bo tylko ze szpitala do domu z Krzysiem, bo My z Mężem nie jesteśmy zmotoryzowani więc po co Nam ;) jak będziemy planować dłuższą podróż samochodem gdzieś na wakacje ze znajomymi to się wtedy pomyśli o jakimś foteliku ;) a o to i on :

c698c9b1b43df555med.jpg

Io, Ewi25, verynice, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się rano ucieszyłam, że spadło bo było 129/90 i myślałam, że to znak, że będzie dalej spadać. Niestety teraz już 138/95. Też czuję, że nie uniknę szpitala. :(

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a mierzyłaś ciśnienie po kilku dniach nieobecności na forum? ;P

magdzia26 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny powiedzcie mi jak się robi posiew moczu?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik hahaha to pewnie by bylo z 200/200 jakbym skonczyla nadrabianie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was popołudniowo :)
    Faktycznie ciężko Was dogonić jak się na chwilę zniknie

Dopiero weszłam na czerwcówki... ehh przykro czytać złe wieści, miejmy nadzieję że monalisa się obudzi, i wkońcu wszystko potoczy się bez utrudnień i komplikacji

Zdjęcia pooglądałam, brzucholki macie świetne :) ubranka również cudne :)

U nas jest dzień bez słońca, dlatego muszę sobie poprawić humor, haaa nawet namówiłam M na włoski wieczór, spaghetti mniam, tylko niestety bez winka! Boże, nic mnie tak nie rusza, jak aktorzy pijacy w filmie wino, zwłaszcza czerwone! M się ze mnie śmieje, że przygotuje mi zestaw startowy na porodówkę - butelkę wina :D Chyba po wypuszczeniu na świat córki przyssałabym się do butelki, hehehe, to dopiero byłby widok!

• aswalda Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mam do Was pytanie odnośnie fotelika, bo z tego co czytam jesteście nieźle obeznane.
    Czy taki fotelik bez bazy zapinany jedynie pasami jest zły, tzn. czy nie jest w ogóle bezpieczny?
    ixbar6.jpg
    Znalazłam takie oznaczenia, ale nie bardzo się na tym znam. Co sądzicie?
    148empk.jpg

Ewi25 lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Wiecie co...tak sobie myślę o monalisie z czerwcówek...
    I taka mnie nachodzi refleksja, jak bardzo czasami narzekamy na drobne dolegliwości, na to że nam nie chcą ustąpić miejsca, że trzeba znosić dietę, że mamy za małe mieszkanie, za dużo kg, za mało kg, że teściowa okropna...Jakie to wszystko jest mało ważne wobec braku zdrowia i takich zdarzeń! Każdego dnia każda z nas powinna starać się doceniać i dziękować za to, co ma.

Święte słowa!!

• verynice Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Hej :) Mam do Was pytanie odnośnie fotelika, bo z tego co czytam jesteście nieźle obeznane.
    Czy taki fotelik bez bazy zapinany jedynie pasami jest zły, tzn. czy nie jest w ogóle bezpieczny?
    ixbar6.jpg
    Znalazłam takie oznaczenia, ale nie bardzo się na tym znam. Co sądzicie?
    148empk.jpg

Patrzyłam też na niego, bo cenę ma atrakcyjną ;) i jstem ciekawa co o nim powiecie

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu kto tu taka propagande sieje ze foteliki bez bazy sa zle??? :/
    Co wy znowu wymyslacie baby???!!!!
    Kazdy fotelik dopuszczony do sprzedazy jest dobry! Jesli nie mial by atestow i testow nie bylo by go w sklepach!!!
    Baza jest dla nas tylko ulatwieniem bo nie trzeba sie bawic w zaczepianie na pasy tylko wpinasz fotelik na jeden "klik".
    Tyle!
    Aswalda twoj ma az 4 gwiazdki z testow wiec jest bardzo dobry. Niewiele fotelikow ma wogole 5 gwiazdek.
    Wiec luz....

Io, Gosia19, magdzia26, dba lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Może już temat został poruszony, ale chciałam sie z Wami podzielić informacją.

Młodzi rodzice bardzo sobie chwalą aspirator do czyszczenia noska, który podłącza się do odkurzacza. Wiem - to brzmi strasznie, ale jest całkowicie bezpieczny dla maluszka. Polecali mi go znajomi (którzy mają już 3 dzieci) i drudzy znajomi, którzy maja tylko 1 dzieciaczka. Podobno rewelacja :) Tutaj przykładowe info o takim produkcie http://katarek.pl/.

Żadne Fridy czy gruszki ;)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ