Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Słuchajcie Kochane, mi się chyba zaczął włączać syndrom wicia gniazda. Dzisiaj mnie nosiło i namówiłam męża na zakupy w galerii handlowej. Mieliśmy jechać tylko po staniki dla mnie, a okazało się że jak wpadłam do Leroy Merlin to kupiliśmy do domu wszystko co było odkładane na potem od jakiegoś czasu.
A co do staników, to jestem w szoku. Na początku ciąży kupiłam sobie takie, które rosną z biustem więc nawet nie wiedziałam jak urosły moje piersi. Okazało się, że z miseczki B, którą miałam przed ciążą zrobiła mi się miseczka duże D!!! Normalnie szok!EmiBam, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Lo dobrze gada!!! Polac jej mleka
Ehh masz racje. To straszne ze kogokolwiek spotyka taka tragedia ale nie mozemy teraz zaczac panikowac... Co ma byc to bedzie. Chyba kazda z nas bedzie kochac swoje dziecko takim jakie sie urodzi... Czyz nie?!
Lepiej juz pozostanmy na temacie tych slodyczybo ja malo slodyczowa ostatnio zaczelam je pochlaniac
dzien bez zelek haribo to dzien stracony
wogole non stop miele gebom
Ale co zrobc jak sie chce non stop cos zjescIo, magdzia26, EmiBam lubią tę wiadomość
-
ja sobie dzisiaj obiecałam, że już nie kupie nic słodkiego, może jak mnie najdzie, a nie bedzie nic w domu to nie bedzie mi się chciało ruszyć tyłka po batonik,dopuszczam tylko gorzką czekoladę w lodówce no i monte
mój mąż zgodnie z obietnica dzisiaj rozkręcił szafę i skręcił ją w nowym biurze, czyli dwa pokoje dalej, bo pracuje w domu, tym samym robiąc miejsce w sypialnio-dziecięcym pokoju, który powoli opróżniamy. Za tydzień robi sobie tydzień wolnego i zaczynamy malowanie, tapetowanie, wiercenie i skręcanie, a jak już to będzie zrobione to zaczynam zamawiać komody, łóżeczko i zakupy dla małego. Nawet nie wiecie jak mnie stresuje to, że nic kompletnie nie mam i nic nie jest gotowe,gdzie większość z was ma już kompletne wyprawki, ehhhh oby szybko poszło. -
No to w temacie słodyczy
Karolina wczoraj narobiła mi takiego smaku tym swoim ciachem, że postanowiłam dzisiaj pierwszy raz w życiu zrobić sernik na zimno. Trochę za mało żelatyny dałam, ale i tak jest super i zeżrę go pewnie całego do jutra
Io, magdzia26, Paula55, Kaarolina, EmiBam, Ewi25, aswalda lubią tę wiadomość
-
A ja wcinam gofry z bita smietana, truskawkami i malinami
mmmm
Wogole to mam do was pytanie. Chcemy jutro jechac i kupic nianie z kamera i minitorem oddechu. Mamy dwa typy i taz sie mega zastanawiam ktory wybrac...
Moze ktos z waszych znajomych mial z nimi do czynienia i macie jakas od nich opinie...?
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Safety/Monitors-and-Nightlights/Angelcare-AC1100-Digital-Video-Movement-and-Sound-Monitor(0066012)?searchPosition=24
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Safety/Monitors-and-Nightlights/Tommee-Tippee-Closer-to-Nature-Video-Move-Monitor(0094991)?searchPosition=17Kaarolina lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:A ja wcinam gofry z bita smietana, truskawkami i malinami
mmmm
Wogole to mam do was pytanie. Chcemy jutro jechac i kupic nianie z kamera i minitorem oddechu. Mamy dwa typy i taz sie mega zastanawiam ktory wybrac...
Moze ktos z waszych znajomych mial z nimi do czynienia i macie jakas od nich opinie...?
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Safety/Monitors-and-Nightlights/Angelcare-AC1100-Digital-Video-Movement-and-Sound-Monitor(0066012)?searchPosition=24
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Safety/Monitors-and-Nightlights/Tommee-Tippee-Closer-to-Nature-Video-Move-Monitor(0094991)?searchPosition=17
Z chęcią poznam zdanie bardziej zorientowanych:)
Mieliśmy pracowity weekend, już chcę być na nowym 'm'....Tylko nie wiem czy tam od razu net będzie śmigał...
-
betinka wrote:No właśnie też mnie to zastanawia... i przeraża... Bo chyba jedyną oznaką w życiu prenatalnym, ze coś jest nie tak, była hipotrofia od chyba 34. tygodnia. USG niestety nie jest w stanie wykazać wad genetycznych, które nie ulegają od razu ekspresji, i które nie dają tym samym oznak w anatomii. Ale zwężoną aortę to chyba widać na usg...
Od 34? Jak ja śledziłam wątek to ona już na początku kwietnia wiedziała, że mała z usg jest duuużo mniejsza niż powinna. Wcześniej nie czytałam, ale zapewne we wcześniejszych usg też wychodziła poniżej normy. -
Pralinka monitor oddechu juz dawno postańowilam ze kupie.
A co do niańi z kamera.. Moj sie uparl. Powiedzial ze jak razem nie zdecydujemy to on sam kupi
Poza tym caly czas zyjemy nadzieja ze kupimy ten dom a wtedy niania bedzie niezbedna...
Fipsik o ile dobrze pamietam to masz racje. Ze mala Juz jakis czas temu byla zdiagnozowana ze nie rosnie tak jak powinna...
-
Fipsik wrote:Od 34? Jak ja śledziłam wątek to ona już na początku kwietnia wiedziała, że mała z usg jest duuużo mniejsza niż powinna. Wcześniej nie czytałam, ale zapewne we wcześniejszych usg też wychodziła poniżej normy.
Kochana, dlatego napisalam 'chyba' od 34. Tak mi sie majaczylo,ze po 30 to wyszlo i ze chyba w 34 dokladniej, tak mi sie zapamietalo z relacji czerwcowek. Ale zdecydowanie mozesz miec racje,ze to wczesniej wyszlo.
Jeny, Mati taki rozbrykany, ze skurcze prowokuje ciagle dzisiaj, az mi oddech zatyka. Musze sprobowac zasnac, bo rano z sikiem i krwia na badania znowu sie tocze. Deszcz tlucze w parapet, nie lubie fuj fuj. Bobranoc!https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Hej mamuśki:)
ja dzisiaj znowu zasnąć nie mogłam ale to pewno z racji tego zakichanego szpitaltrzymajcie proszę kciuki co by mnie nie torturowali zbyt długo
trzymajcie się cieplutko, udanych wizyt i do usłyszonka w środę
karolina, mam nadzieje że wszystko się uspokoiło i doczekasz spokojnie do czwartku z wizytąa mamusie ze skurczami (i nie tylko
) proszę się mi tam pilnować i jak najwięcej odpoczywać
-
Dzien dobry
Blackluna oby szybko Ci minął ten pobyt w szpitalu i sie nie przedluzylu mnie na chwile obecna jest dobrze
i nawet Meza z moim moczem do labolatorium wysylam
sadze ze do czwartku wytrzymam
betinka, BlackLuna lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Hej:) Witam się i ja. U nas noc była taka sobie, burza okrutna, później deszcz lał jakby wiadro się wylewało, a ja bałam się zasnąć. Do tego zgaga, brrrr:/
No ale już jest ranek, słonko wychodzi, 29 tygodni za nami i wizytka z rana, już nie mogę doczekać się, aż zobaczę mojego malucha:)
Tak jan napisała lo - wiem że każda z nas jest przejęta losem sunset i jej malutkiej, ale nie ma sensu tego roztrząsać, tylko się stresu najjecie i tyle z tego. Świat jest jaki jest i tego się nie przeskoczy. Choroby, tragedie, kataklizmy się zdarzają i niestety nie mamy na to wpływu. Także uszy do góry i koniec tematu:)Kaarolina, Io, Nelus, dba, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
Jesli chodzi o nianiie to mysle ze jest to rzecz bardzo potrzebna. Kupujac ja trzeba zawrociv uwage przedewszystkim na zasieg. Ja mam jeszcze po corkach nianie baby ono. Kupilismy ja bo wlasnie mialla najwiekszy zasieg z oferowanych wtedy - 450 m. Uzywalismy jej bardzo dlugo.glownie na wyjazdach. Dzieci spaly a my moglismy zrobic pod domem ognosko czy grila i jak sie obudzily to potem nas przez ta niane wolaly.Co do video to juz dla mnie zbedny bajer. Najwazniejszy jest w niani duzy zasieg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 07:44
-
Dzień dobry
U nas dzisiaj okropna pogoda, a ja musiałam męża zawieźć do pracy na 7, bo po imieninach był trochę wczorajszy :p
Miałam wrócić i iść spać, ale zamiast tego sprzątam.
Paula - ja kupuję monitor oddechu na pieluszkę. Snuza Hero. Niani ogólnie nie potrzebujemy bo na naszych metrażach i tak wszystko będzie słychaćMyślałam, żeby kupić jakąś tanią, używaną do teściów bo oni mają piętrowy dom i na imprezach dziecko mogłoby sobie spać w wózku na górze a ja nie musiałabym co chwilę biegać i do niego zaglądać. Imprez nie ma dużo to wystarczy zwykła.
No ale jakbym miała dom to taka z video byłaby u mnie na pewno. Może to zbędny bajer ale ja jestem przewrażliwiona i przypuszczam, że mając zwykłą nianię biegałabym ciągle do dziecka zobaczyć czy się nie odkryło albo coś. Ten podgląd to raczej kwestia spokoju matki. Zwłaszcza jeśli kogoś na to stać. Jeżeli chodzi o firmy to nie pomogę bo się nie znam i nawet się nie interesowałam tym tematem.
Black Luna - szybkiego powrotu do domu!BlackLuna lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:26
Nelus, Io, K_A_M_A, EmiBam, madiiiii, Paula55, Ewi25, justyna14, Szonka, Kaarolina, Karolaaa91, magdzia26, Fipsik, afrykanka, verynice, AniaDS, aswalda, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry u nas pogoda także okropna ;<
Karolaaa91 zdążysz z wyprawką na pewno dla maluszka nie stresuj się tym, każdej z nas jeszcze na pewno brakuje paru rzeczy.Mnie np łóżeczka ale dopiero w przyszłym miesiącu kupujemy.Co do niani my nie będziemy kupować bo mamy małe mieszkanie wiec raczej będzie zbędna dla nas;)
Dziś zaczynamy III Trymestr
I idę na śniadanko bo żołądek się dopomina;Dmadiiiii, Io, K_A_M_A, akuszerka89, Ewi25, justyna14, Kaarolina, Karolaaa91, magdzia26, Fipsik, afrykanka, verynice, Nelus, aswalda lubią tę wiadomość
-
Heeej kobity! Jaką miałam noc... Znowu obudziłam się o 4 i poszłam coś przekąsić
Robię sobie kanapkę i słyszę taki szelest w kuchni, myślałam że to coś na dworze bo okna uchylone, ale nie! Coraz większy szelest, ja już obesrana konkretnie a tutaj mój kot wyłazi z kosza pod wózkiem
Przeciąga się i miauczy tak jakby z pretensją-co mnie cholero budzisz?!
I tym sposobem przez godzinę nie zasnęłam ale nadrobiłam forum w tel.
No akuszerka, śliczna piłeczkaOczywiście chodzi o brzuch a nie tą za Tobą!! hehe
Ja też mam dziś wizytę ale dopiero wieczorkiem, już się nie mogę doczekaćakuszerka89, magdzia26 lubią tę wiadomość