X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie Kochane, mi się chyba zaczął włączać syndrom wicia gniazda. Dzisiaj mnie nosiło i namówiłam męża na zakupy w galerii handlowej. Mieliśmy jechać tylko po staniki dla mnie, a okazało się że jak wpadłam do Leroy Merlin to kupiliśmy do domu wszystko co było odkładane na potem od jakiegoś czasu.

A co do staników, to jestem w szoku. Na początku ciąży kupiłam sobie takie, które rosną z biustem więc nawet nie wiedziałam jak urosły moje piersi. Okazało się, że z miseczki B, którą miałam przed ciążą zrobiła mi się miseczka duże D!!! Normalnie szok!

EmiBam, justyna14 lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo dobrze gada!!! Polac jej mleka :)
    Ehh masz racje. To straszne ze kogokolwiek spotyka taka tragedia ale nie mozemy teraz zaczac panikowac... Co ma byc to bedzie. Chyba kazda z nas bedzie kochac swoje dziecko takim jakie sie urodzi... Czyz nie?!

Lepiej juz pozostanmy na temacie tych slodyczy :) bo ja malo slodyczowa ostatnio zaczelam je pochlaniac :/ dzien bez zelek haribo to dzien stracony :) wogole non stop miele gebom :/
    Ale co zrobc jak sie chce non stop cos zjesc :P

Io, magdzia26, EmiBam lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie dzisiaj obiecałam, że już nie kupie nic słodkiego, może jak mnie najdzie, a nie bedzie nic w domu to nie bedzie mi się chciało ruszyć tyłka po batonik,dopuszczam tylko gorzką czekoladę w lodówce no i monte :-)

mój mąż zgodnie z obietnica dzisiaj rozkręcił szafę i skręcił ją w nowym biurze, czyli dwa pokoje dalej, bo pracuje w domu, tym samym robiąc miejsce w sypialnio-dziecięcym pokoju, który powoli opróżniamy. Za tydzień robi sobie tydzień wolnego i zaczynamy malowanie, tapetowanie, wiercenie i skręcanie, a jak już to będzie zrobione to zaczynam zamawiać komody, łóżeczko i zakupy dla małego. Nawet nie wiecie jak mnie stresuje to, że nic kompletnie nie mam i nic nie jest gotowe,gdzie większość z was ma już kompletne wyprawki, ehhhh oby szybko poszło.

atdci09kamv7205a.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w temacie słodyczy :) Karolina wczoraj narobiła mi takiego smaku tym swoim ciachem, że postanowiłam dzisiaj pierwszy raz w życiu zrobić sernik na zimno. Trochę za mało żelatyny dałam, ale i tak jest super i zeżrę go pewnie całego do jutra :D
    8f4df20ec2ffd0e6med.jpg

Io, magdzia26, Paula55, Kaarolina, EmiBam, Ewi25, aswalda lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj upiekłam 50 czekoladowych muffinów i 50 miniserniczków z truskawką. Wszystko to dla męża do pracy z okazji imienin. Pracowita niedziela, aż mi kręgosłup wysiada od stania w kuchni.

Kaarolina lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcinam gofry z bita smietana, truskawkami i malinami :) mmmm

Wogole to mam do was pytanie. Chcemy jutro jechac i kupic nianie z kamera i minitorem oddechu. Mamy dwa typy i taz sie mega zastanawiam ktory wybrac...
    Moze ktos z waszych znajomych mial z nimi do czynienia i macie jakas od nich opinie...?

http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Safety/Monitors-and-Nightlights/Angelcare-AC1100-Digital-Video-Movement-and-Sound-Monitor(0066012)?searchPosition=24

http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Safety/Monitors-and-Nightlights/Tommee-Tippee-Closer-to-Nature-Video-Move-Monitor(0094991)?searchPosition=17

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A ja wcinam gofry z bita smietana, truskawkami i malinami :) mmmm

Wogole to mam do was pytanie. Chcemy jutro jechac i kupic nianie z kamera i minitorem oddechu. Mamy dwa typy i taz sie mega zastanawiam ktory wybrac...
    Moze ktos z waszych znajomych mial z nimi do czynienia i macie jakas od nich opinie...?

http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Safety/Monitors-and-Nightlights/Angelcare-AC1100-Digital-Video-Movement-and-Sound-Monitor(0066012)?searchPosition=24

http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Safety/Monitors-and-Nightlights/Tommee-Tippee-Closer-to-Nature-Video-Move-Monitor(0094991)?searchPosition=17
    Potrzebne to urządzenie? Nie zagłębiałam się w temat szczerze powiedziawszy:)
    Z chęcią poznam zdanie bardziej zorientowanych:)

Mieliśmy pracowity weekend, już chcę być na nowym 'm'....Tylko nie wiem czy tam od razu net będzie śmigał...

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    No właśnie też mnie to zastanawia... i przeraża... Bo chyba jedyną oznaką w życiu prenatalnym, ze coś jest nie tak, była hipotrofia od chyba 34. tygodnia. USG niestety nie jest w stanie wykazać wad genetycznych, które nie ulegają od razu ekspresji, i które nie dają tym samym oznak w anatomii. Ale zwężoną aortę to chyba widać na usg...

Od 34? Jak ja śledziłam wątek to ona już na początku kwietnia wiedziała, że mała z usg jest duuużo mniejsza niż powinna. Wcześniej nie czytałam, ale zapewne we wcześniejszych usg też wychodziła poniżej normy.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka monitor oddechu juz dawno postańowilam ze kupie.
    A co do niańi z kamera.. Moj sie uparl. Powiedzial ze jak razem nie zdecydujemy to on sam kupi :)
    Poza tym caly czas zyjemy nadzieja ze kupimy ten dom a wtedy niania bedzie niezbedna...

Fipsik o ile dobrze pamietam to masz racje. Ze mala Juz jakis czas temu byla zdiagnozowana ze nie rosnie tak jak powinna...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Od 34? Jak ja śledziłam wątek to ona już na początku kwietnia wiedziała, że mała z usg jest duuużo mniejsza niż powinna. Wcześniej nie czytałam, ale zapewne we wcześniejszych usg też wychodziła poniżej normy.

Kochana, dlatego napisalam 'chyba' od 34. Tak mi sie majaczylo,ze po 30 to wyszlo i ze chyba w 34 dokladniej, tak mi sie zapamietalo z relacji czerwcowek. Ale zdecydowanie mozesz miec racje,ze to wczesniej wyszlo.

Jeny, Mati taki rozbrykany, ze skurcze prowokuje ciagle dzisiaj, az mi oddech zatyka. Musze sprobowac zasnac, bo rano z sikiem i krwia na badania znowu sie tocze. Deszcz tlucze w parapet, nie lubie fuj fuj. Bobranoc!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki:)

ja dzisiaj znowu zasnąć nie mogłam ale to pewno z racji tego zakichanego szpital :/ trzymajcie proszę kciuki co by mnie nie torturowali zbyt długo :) trzymajcie się cieplutko, udanych wizyt i do usłyszonka w środę :)

karolina, mam nadzieje że wszystko się uspokoiło i doczekasz spokojnie do czwartku z wizytą :) a mamusie ze skurczami (i nie tylko :) ) proszę się mi tam pilnować i jak najwięcej odpoczywać :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Blackluna oby szybko Ci minął ten pobyt w szpitalu i sie nie przedluzyl :) u mnie na chwile obecna jest dobrze :) i nawet Meza z moim moczem do labolatorium wysylam :D sadze ze do czwartku wytrzymam ;)

betinka, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Witam się i ja. U nas noc była taka sobie, burza okrutna, później deszcz lał jakby wiadro się wylewało, a ja bałam się zasnąć. Do tego zgaga, brrrr:/
    No ale już jest ranek, słonko wychodzi, 29 tygodni za nami i wizytka z rana, już nie mogę doczekać się, aż zobaczę mojego malucha:)

Tak jan napisała lo - wiem że każda z nas jest przejęta losem sunset i jej malutkiej, ale nie ma sensu tego roztrząsać, tylko się stresu najjecie i tyle z tego. Świat jest jaki jest i tego się nie przeskoczy. Choroby, tragedie, kataklizmy się zdarzają i niestety nie mamy na to wpływu. Także uszy do góry i koniec tematu:)

Kaarolina, Io, Nelus, dba, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Jesli chodzi o nianiie to mysle ze jest to rzecz bardzo potrzebna. Kupujac ja trzeba zawrociv uwage przedewszystkim na zasieg. Ja mam jeszcze po corkach nianie baby ono. Kupilismy ja bo wlasnie mialla najwiekszy zasieg z oferowanych wtedy - 450 m. Uzywalismy jej bardzo dlugo.glownie na wyjazdach. Dzieci spaly a my moglismy zrobic pod domem ognosko czy grila i jak sie obudzily to potem nas przez ta niane wolaly :) .Co do video to juz dla mnie zbedny bajer. Najwazniejszy jest w niani duzy zasieg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 07:44

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna, trzymaj się tam dzielnie. Oby szybko zleciało :)
    Akuszerka, udanej wizyty! Daj znac po :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas dzisiaj okropna pogoda, a ja musiałam męża zawieźć do pracy na 7, bo po imieninach był trochę wczorajszy :p
    Miałam wrócić i iść spać, ale zamiast tego sprzątam.

Paula - ja kupuję monitor oddechu na pieluszkę. Snuza Hero. Niani ogólnie nie potrzebujemy bo na naszych metrażach i tak wszystko będzie słychać :P Myślałam, żeby kupić jakąś tanią, używaną do teściów bo oni mają piętrowy dom i na imprezach dziecko mogłoby sobie spać w wózku na górze a ja nie musiałabym co chwilę biegać i do niego zaglądać. Imprez nie ma dużo to wystarczy zwykła.
    No ale jakbym miała dom to taka z video byłaby u mnie na pewno. Może to zbędny bajer ale ja jestem przewrażliwiona i przypuszczam, że mając zwykłą nianię biegałabym ciągle do dziecka zobaczyć czy się nie odkryło albo coś. Ten podgląd to raczej kwestia spokoju matki. Zwłaszcza jeśli kogoś na to stać. Jeżeli chodzi o firmy to nie pomogę bo się nie znam i nawet się nie interesowałam tym tematem.

Black Luna - szybkiego powrotu do domu!

BlackLuna lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:26

Nelus, Io, K_A_M_A, EmiBam, madiiiii, Paula55, Ewi25, justyna14, Szonka, Kaarolina, Karolaaa91, magdzia26, Fipsik, afrykanka, verynice, AniaDS, aswalda, BlackLuna lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry u nas pogoda także okropna ;<
    Karolaaa91 zdążysz z wyprawką na pewno dla maluszka nie stresuj się tym, każdej z nas jeszcze na pewno brakuje paru rzeczy.Mnie np łóżeczka ale dopiero w przyszłym miesiącu kupujemy.Co do niani my nie będziemy kupować bo mamy małe mieszkanie wiec raczej będzie zbędna dla nas;)
    Dziś zaczynamy III Trymestr ;)

29pof9w.jpg
    2mfc0g4.jpg

I idę na śniadanko bo żołądek się dopomina;D

madiiiii, Io, K_A_M_A, akuszerka89, Ewi25, justyna14, Kaarolina, Karolaaa91, magdzia26, Fipsik, afrykanka, verynice, Nelus, aswalda lubią tę wiadomość

relgo7esxzrgdft3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej kobity! Jaką miałam noc... Znowu obudziłam się o 4 i poszłam coś przekąsić :P Robię sobie kanapkę i słyszę taki szelest w kuchni, myślałam że to coś na dworze bo okna uchylone, ale nie! Coraz większy szelest, ja już obesrana konkretnie a tutaj mój kot wyłazi z kosza pod wózkiem :) Przeciąga się i miauczy tak jakby z pretensją-co mnie cholero budzisz?! ;)
    I tym sposobem przez godzinę nie zasnęłam ale nadrobiłam forum w tel. :D

No akuszerka, śliczna piłeczka :) Oczywiście chodzi o brzuch a nie tą za Tobą!! hehe ;)

Ja też mam dziś wizytę ale dopiero wieczorkiem, już się nie mogę doczekać :)

akuszerka89, magdzia26 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmiBam jaki maleńki brzuszek! Gdzie upchałaś dzieciątko?? :D Ale fajny zgrabniutki ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ