Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ehh ja znow wstaje z moim na rano do pracy. Dzis wstalam nawet przed jego budzikiem :/
    U nas slonce od rana i moze dlatego :)

BlackLuna powodzeńia w szpitalu i wychodz szybko :) czekamy na was :)

Akuszerka trzymamy kciuki za wizyte :) powiedz mi... Widze ze masz pilke. Czy mozna z niej kozystac na naszym obecnym etapie ciazy? Bo gdzies wyczytalam czy zaslyszalam ze do trzydziestego ktoregos tyg nie powino sie zeby dziecko nie weszlo za wczesnie w kanal rondny i zeby skurczow nie wywolac. Ale nie wydaje mi sie to prawda... Co ty na to?

Lo ja zastanawialam sie nad snuza... Ale u nas nie ma tego duzego zestawu z kamerka i niania.. :/ a nie chce kupowac wszystkiego z innej parafi :) poza tym tej snuzy tez ńie ma w sklepach jedynie na ebayu a taka droga rzecz wole kupic w sklepie :P
    Ja mam nafzieje ze jednak sie przyda i monitor oddechu (choc by sie mial nigdy ńie wlaczyc i oby sie nie wlaczyl) i z niani i z kamerki :) caly czas liczymy na dom haha :)

Emi jak zgrabniutko wygladasz :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    EmiBam jaki maleńki brzuszek! Gdzie upchałaś dzieciątko?? :D Ale fajny zgrabniutki ;)

Oby do 19.07 był taki zgrabny bo na wesele z mężem idziemy ;)
    A synek nie wiem jak tam sie mieści;D

relgo7esxzrgdft3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmiBam wrote:
    Oby do 19.07 był taki zgrabny bo na wesele z mężem idziemy ;)
    A synek nie wiem jak tam sie mieści;D

No wiesz do tego czasu wszystko się może zdarzyć ;) Ale podejrzewam, że masz taką budowę, że nie wystrzeli Ci brzuch jak rakieta ;) Fajnie masz :D

EmiBam lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :)

EmiBam mamy podobne brzuchy :) tzn podobny rozkład na dole bo tak wizualnie mam troszkę mniejszy chyba jeszcze :) i też mam wesele 12.07.2014 i modlę się żeby do tego czasu nie puchnąć a podobno ma być gorąco od połowy lipca :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Ja już po śniadanku i w łóżeczku kawę sobie popijam :)

BlackLuna wracaj do nas szybko :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :D
    Dzisiaj wstałam pełna nadziej, ze w końcu dostane się do tego diabetologa :) Trzymajcie kciuki- wizyta 16:30 :)
    I w tym tyg zapewne wizyta u gina :D
    Już na samą myśl buźka mi się cieszy :D

justyna14, Karolaaa91, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Ale sobie dziś pospałam dopiero jem śniadanie:) dostałam od koleżanki taką długa poduszkę wygiętą w c i o wiele lepiej od tego czasu śpię.
    Moja córka wczoraj przechodziła sama siebie obtłukła mi wszystko w środku, nawet jak byliśmy z mężem w kinie to nie dawała spokoju eh skręcone dziecko.
    Piękne macie brzuszki a każdy inny. BlackLuna obyś szybko wyszła.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    BlackLuna wracaj szybko do nas:)

Piękne macie te brzuszki, Akuszerka super piłeczka - mówię o tej kolorowej z tyłu, ćwiczycie regularnie? Zastanawiam się nad zakupem, ale jak znam swój zapał to kupie, troche po ćwicze i będzie stała:/

Migotka to chyba twoje 3 podejście więc trzymam kciuki żebyś się dziś dostała:)

Ja nie mam pomysłu na śniadanie, po głowie krążą mi tylko wasze pyszne ciasta i lody :) a dupa rośnie.

Któaś narzekała, że jest w lesie z wyprawką, to tak jak ja. Może w tym miesiącu - lipcu - uda nam się zamówić mebelki dla Małej, a w sierpniu planujemy kupić wózek. Co do ciuszków to kompletnie nie wiem ile czego mam i w jakim rozmiarze bo wszystko jest w pudełkach. Ogarne się, jak będzie już komoda:)

Pogoda u nas marna, wczoraj cały dzień na zmianę było duszno a potem burza, dziś od rana pochmurnie. Pewnie zaraz lunie znów. W sumie dla moich nóg to lepiej :)

7w3d 💔
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki,
    obfocę rzeczy dla franka jak się wezmę za rozpakowywanie bo mnie brat wyciągnął do Istebnej na weekend :)

BlackLuna - wracaj do nasz szybko :)

Paula55, K_A_M_A, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko 4 podejście :P i ostatnie...bo jak dzisiaj się nie dostane to rezygnuję!!!

Wyprawka i las? Hmmm....to chyba też trochę i o mnie :/
    Niby ubranka mam, ale jak wiadomo to tylko kropla...

relganlikx65a1ud.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja też się modlę żeby nie spuchnąć;D

relgo7esxzrgdft3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego dziewczynki :)
    kd1yy0.jpg

Migotka22, Ewi25, Kaarolina, madiiiii, Io, EmiBam, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piekne brzuszki Dziewczyny :)
    Powodzenia na wizytach dzisiejszych i czekamy na wiesci i zdjecia oczywiscie ;)!
    A mi sie udalo umowic z polozna i pierwsza wizyta w srode kurcze dzien przed lekarzem ciekawe jak to bedzie wygladalo :) ja i moja niecierpliwosc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 09:54

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na śniadanko kawa z mlekiem i gofry owsiane. O takie http://zielenina.blogspot.com/2011/03/niedzielne-sniadanie-gofry-owsiane.html
    Mniaaaamm, pyszne i zdrowe. Polecam wszystkim ciążowym łakomczuszkom :)

Paula55, EmiBam, Io, K_A_M_A lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ciesz się, że tam dałaś oliwki, których nie cierpię, bo jakby było bez to już bym u Ciebie siedziała i czekała "na sępa" :D

Paula55 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ponawiam pytanie jak to jest z tym posiewem? raz mocz sie nosi i ona jakiś diagram robią parodniowy czy przez parę dni nosze rano mocz do badania?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dziewczyny ponawiam pytanie jak to jest z tym posiewem? raz mocz sie nosi i ona jakiś diagram robią parodniowy czy przez parę dni nosze rano mocz do badania?

Pytasz o posiew moczu?
    Jeżeli tak to raz niesiesz mocz.

relganlikx65a1ud.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja jak kiedyś dawno dawno robiłam badanie na posiew to kupowałam w aptece taki specjalny pojemniczek. Tam była taka płytka z uchwytem i trzeba było obsikać tą płytkę z obu stron (każda miała inny kolor) i zapakować do tego pojemniczka. Niby na tej płytce potem miało coś tam wyrastać i w lab to badali. Nie wolno było tej płytki dotykać żeby tam były tylko bakterie z moczu. Ale jak to wyglada teraz to nie wiem. Pewnie podobnie.

Ewi25 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dzięwczyny :) zapytam najwyżej w aptece jak to jest jeszcze, bo w następny poniedziałek bedę musiała się pofatygotować z tym posiewem moczu.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi- lo dobrze mówi z tym pojemniczkiem, ale ja kupiłam w aptece zwykły bez tego lizaka, tylko sterylny(zapakowany) i też mi przyjeli jak powiedziałam, że był w opakowaniu.

relganlikx65a1ud.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam z rana :)
    EmiBam i Akuszerka piękne brzuszki :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ