X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ehh ja znow wstaje z moim na rano do pracy. Dzis wstalam nawet przed jego budzikiem :/
    U nas slonce od rana i moze dlatego :)

BlackLuna powodzeńia w szpitalu i wychodz szybko :) czekamy na was :)

Akuszerka trzymamy kciuki za wizyte :) powiedz mi... Widze ze masz pilke. Czy mozna z niej kozystac na naszym obecnym etapie ciazy? Bo gdzies wyczytalam czy zaslyszalam ze do trzydziestego ktoregos tyg nie powino sie zeby dziecko nie weszlo za wczesnie w kanal rondny i zeby skurczow nie wywolac. Ale nie wydaje mi sie to prawda... Co ty na to?

Lo ja zastanawialam sie nad snuza... Ale u nas nie ma tego duzego zestawu z kamerka i niania.. :/ a nie chce kupowac wszystkiego z innej parafi :) poza tym tej snuzy tez ńie ma w sklepach jedynie na ebayu a taka droga rzecz wole kupic w sklepie :P
    Ja mam nafzieje ze jednak sie przyda i monitor oddechu (choc by sie mial nigdy ńie wlaczyc i oby sie nie wlaczyl) i z niani i z kamerki :) caly czas liczymy na dom haha :)

Emi jak zgrabniutko wygladasz :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    EmiBam jaki maleńki brzuszek! Gdzie upchałaś dzieciątko?? :D Ale fajny zgrabniutki ;)

Oby do 19.07 był taki zgrabny bo na wesele z mężem idziemy ;)
    A synek nie wiem jak tam sie mieści;D

relgo7esxzrgdft3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmiBam wrote:
    Oby do 19.07 był taki zgrabny bo na wesele z mężem idziemy ;)
    A synek nie wiem jak tam sie mieści;D

No wiesz do tego czasu wszystko się może zdarzyć ;) Ale podejrzewam, że masz taką budowę, że nie wystrzeli Ci brzuch jak rakieta ;) Fajnie masz :D

EmiBam lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :)

EmiBam mamy podobne brzuchy :) tzn podobny rozkład na dole bo tak wizualnie mam troszkę mniejszy chyba jeszcze :) i też mam wesele 12.07.2014 i modlę się żeby do tego czasu nie puchnąć a podobno ma być gorąco od połowy lipca :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Ja już po śniadanku i w łóżeczku kawę sobie popijam :)

BlackLuna wracaj do nas szybko :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :D
    Dzisiaj wstałam pełna nadziej, ze w końcu dostane się do tego diabetologa :) Trzymajcie kciuki- wizyta 16:30 :)
    I w tym tyg zapewne wizyta u gina :D
    Już na samą myśl buźka mi się cieszy :D

justyna14, Karolaaa91, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Ale sobie dziś pospałam dopiero jem śniadanie:) dostałam od koleżanki taką długa poduszkę wygiętą w c i o wiele lepiej od tego czasu śpię.
    Moja córka wczoraj przechodziła sama siebie obtłukła mi wszystko w środku, nawet jak byliśmy z mężem w kinie to nie dawała spokoju eh skręcone dziecko.
    Piękne macie brzuszki a każdy inny. BlackLuna obyś szybko wyszła.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    BlackLuna wracaj szybko do nas:)

Piękne macie te brzuszki, Akuszerka super piłeczka - mówię o tej kolorowej z tyłu, ćwiczycie regularnie? Zastanawiam się nad zakupem, ale jak znam swój zapał to kupie, troche po ćwicze i będzie stała:/

Migotka to chyba twoje 3 podejście więc trzymam kciuki żebyś się dziś dostała:)

Ja nie mam pomysłu na śniadanie, po głowie krążą mi tylko wasze pyszne ciasta i lody :) a dupa rośnie.

Któaś narzekała, że jest w lesie z wyprawką, to tak jak ja. Może w tym miesiącu - lipcu - uda nam się zamówić mebelki dla Małej, a w sierpniu planujemy kupić wózek. Co do ciuszków to kompletnie nie wiem ile czego mam i w jakim rozmiarze bo wszystko jest w pudełkach. Ogarne się, jak będzie już komoda:)

Pogoda u nas marna, wczoraj cały dzień na zmianę było duszno a potem burza, dziś od rana pochmurnie. Pewnie zaraz lunie znów. W sumie dla moich nóg to lepiej :)

7w3d 💔
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki,
    obfocę rzeczy dla franka jak się wezmę za rozpakowywanie bo mnie brat wyciągnął do Istebnej na weekend :)

BlackLuna - wracaj do nasz szybko :)

Paula55, K_A_M_A, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko 4 podejście :P i ostatnie...bo jak dzisiaj się nie dostane to rezygnuję!!!

Wyprawka i las? Hmmm....to chyba też trochę i o mnie :/
    Niby ubranka mam, ale jak wiadomo to tylko kropla...

relganlikx65a1ud.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja też się modlę żeby nie spuchnąć;D

relgo7esxzrgdft3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego dziewczynki :)
    kd1yy0.jpg

Migotka22, Ewi25, Kaarolina, madiiiii, Io, EmiBam, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piekne brzuszki Dziewczyny :)
    Powodzenia na wizytach dzisiejszych i czekamy na wiesci i zdjecia oczywiscie ;)!
    A mi sie udalo umowic z polozna i pierwsza wizyta w srode kurcze dzien przed lekarzem ciekawe jak to bedzie wygladalo :) ja i moja niecierpliwosc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 09:54

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na śniadanko kawa z mlekiem i gofry owsiane. O takie http://zielenina.blogspot.com/2011/03/niedzielne-sniadanie-gofry-owsiane.html
    Mniaaaamm, pyszne i zdrowe. Polecam wszystkim ciążowym łakomczuszkom :)

Paula55, EmiBam, Io, K_A_M_A lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ciesz się, że tam dałaś oliwki, których nie cierpię, bo jakby było bez to już bym u Ciebie siedziała i czekała "na sępa" :D

Paula55 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ponawiam pytanie jak to jest z tym posiewem? raz mocz sie nosi i ona jakiś diagram robią parodniowy czy przez parę dni nosze rano mocz do badania?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dziewczyny ponawiam pytanie jak to jest z tym posiewem? raz mocz sie nosi i ona jakiś diagram robią parodniowy czy przez parę dni nosze rano mocz do badania?

Pytasz o posiew moczu?
    Jeżeli tak to raz niesiesz mocz.

relganlikx65a1ud.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja jak kiedyś dawno dawno robiłam badanie na posiew to kupowałam w aptece taki specjalny pojemniczek. Tam była taka płytka z uchwytem i trzeba było obsikać tą płytkę z obu stron (każda miała inny kolor) i zapakować do tego pojemniczka. Niby na tej płytce potem miało coś tam wyrastać i w lab to badali. Nie wolno było tej płytki dotykać żeby tam były tylko bakterie z moczu. Ale jak to wyglada teraz to nie wiem. Pewnie podobnie.

Ewi25 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dzięwczyny :) zapytam najwyżej w aptece jak to jest jeszcze, bo w następny poniedziałek bedę musiała się pofatygotować z tym posiewem moczu.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi- lo dobrze mówi z tym pojemniczkiem, ale ja kupiłam w aptece zwykły bez tego lizaka, tylko sterylny(zapakowany) i też mi przyjeli jak powiedziałam, że był w opakowaniu.

relganlikx65a1ud.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam z rana :)
    EmiBam i Akuszerka piękne brzuszki :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ