X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi tu masz linka, może to coś wyjaśni http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/posiew-moczu-badanie-bakteriologiczne-moczu_34261.html

Ewi25 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na śniadanie hotdogi :) mniam:) czy to znaczy że teraz już mogę tego loda zjeść co kupiłam :)? ale jestem łakomczuch na słodkie, no szok!

Paula55, magdzia26, EmiBam, verynice, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dziewczyny ponawiam pytanie jak to jest z tym posiewem? raz mocz sie nosi i ona jakiś diagram robią parodniowy czy przez parę dni nosze rano mocz do badania?

Posiew zanosisz raz, w specjalnym pojemniczku do posiewu z płytką, lub w oddajesz mocz w jałowym pojemniku (oba kupisz w apptce). Potem czekasz tydzień na wynik. Jeśli coś wychodują to masz podany na posiewie antybiogram, czyli spis antybiotyków, na które dana bakteria jest wrażliwa,.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    BlackLuna szybkiego powrotu do domku :)
    Śliczne brzuszki :) wogole same laseczki na tym forum siedzą :)
    Ewi dziewczyny dobrze piszą trzeba sterylny pojemnik kupić i w takim zanieść raz mocz do badania po jakimś tygodniu masz wyniki ja niedawno robiłam tak to u mnie wyglądało
    Co do wyprawki ja też jeszcze głęboko w lesie mam same ciuszki i to jeszcze nie wszystkie mam nadzieje ze zdążę...
    Powodzenia na wizytach dziewczynki :)
    Miłego dnia :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, troche was podczytuje a dziś zdecydowałam sie do was dołaczyć, mam nadzieje że mnie przyjmiecie. Mam termin na 16 września i juz nie moge sie doczekać kiedy utulę mojego synka :) To moja pierwsza długo wyczekiwana ciąża. Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam wszystkie oczekujące mamusie :)

madiiiii, betinka, justyna14, Kaarolina, Diabla85, EmiBam, afrykanka, verynice, akuszerka89, rabarbarka, Ewi25, K_A_M_A, Karolaaa91, zoi, Quatriona, aswalda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj anulka :)

anulka81 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w poniedziałek. Podobno to najgorszy dzień tygodnia?

Co do niań, ja mam ale żywą, nie elektryczną :) Jak pilnowałam kiedyś maluchy, to np zostawiałam w wózku w progu, żeby spała sobie prawie jak na dworze i w domu coś tam robiłam. Wystarczy, że się obudziła (nawet nie zapłakała, tylko się ruszała) zaraz przybiegała do mnie moja psica i mnie wołała do wózka :)
    Mam nadzieję, że swoje to jeszcze bardziej będzie pilnować :)

Uszyłam pół sukienki i się maszyna popsuła :/ Nienawidzę jej, drugi raz do naprawy idzie w tym roku :/ Ciekawe czy do porodu skończę chociaż jedną sukienusię :(

Czeka mnie dziś dzień sprzątania i pieczenia, jutro moi rodzice przyjeżdżają, w czwartek mam urodziny to wypada coś słodkiego postawić na stole ;P

afrykanka, magdzia26 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jest w tym trochę prawdy, że córeczki rozbudzają apetyt na słodkie ;) Ja kiedyś broniłam się przed słodyczami, omijając półki ze słodkościami w sklepie, ale teraz nie mogę się powstrzymać! Ostatnio chaława mnie zmusiła, żebym ją ze sobą zabrała :P

justyna14, EmiBam, magdzia26, Ewi25 lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Powróciłam głodna jak wilk z krwi i czekam, aż się jajeczka ugotują. Mati chyba usiłuje wyciąć mi dziurę w brzuchu i sobie wyjść.

BlackLuna - wspieram duchowo i czekam na Ciebie tu punktualnie w środę :) Bądź dzielna!

Wszystkim brzuchatkom życzę udanych wizyt i czekam na zdjęcia USG!!!

Co do posiewu moczu, to chyba nie trzeba płytek uriline koniecznie. Nie wiem, czy to zależy od laboratorium, ale w moim normalnie w jałowym pojemniczku trzeba szczoszka zanieść i oni najpierw na automacie sprawdzają, czy jest bakteriuria, jeśli nie ma, to wynik jest szybciutko, a jeśli są, to sobie sami już posiewają na płytki i hodują zoo :)

magdzia26, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anulka :) Jasne, że przyjmiemy :)
    A imie już wybrane? Najlepiej ustaw sobie suwaczek.

Kurcze, mój młody dzisiaj jakieś przemeblowanie robi. Chyba w nocy zmienił pozycję bo wczesniej kopał z boku a teraz wysoko nad pepkiem. Cały brzuch mi skacze we wszystkie strony. Oparłam sobie laptopa o kolana i brzuch, ale musze go inaczej postawić bo ciągle podskakuje i pracowac się nie da :P

anulka81, betinka, EmiBam, magdzia26 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Kurcze, mój młody dzisiaj jakieś przemeblowanie robi. Chyba w nocy zmienił pozycję bo wczesniej kopał z boku a teraz wysoko nad pepkiem. Cały brzuch mi skacze we wszystkie strony. Oparłam sobie laptopa o kolana i brzuch, ale musze go inaczej postawić bo ciągle podskakuje i pracowac się nie da :P

Imię wybrane będzie Szymuś. Co do suwaczka to właśnie nie wiem ja go ustawić :/ może ktos mi podpowie jak to zrobić.

Io, verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Kochana, czy to u Ciebie było ostatnio plamienie z podejrzeniem infekcji? W tym naszym słowotoku nie mogę sobie przypomnieć, którą z nas to dotyczyło, a chciałam dopytać, czy się uspokoiło.

ANULKA, witam Cię również :):):)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka i ja cię witam :D
    U mnie też będzie Szymuś ;) i termin z OM mam na 16 :P
    A jak chcesz suwaczek to wejdź np na strone babyboom.pl

relganlikx65a1ud.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa Mamusie :) pochwal sie swoim Maluszkiem Szymus nr 1 na mojej liscie imion dla Synka <3 ale Maz sie nie chcial zgodzic ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Betinka, ja nie mam żadnych plamień, odpukać.

Co do suwaczka to wchodzisz sobie na:
    https://www.suwaczki.com/
    Tam projektujesz swój suwaczek i wpisujesz potrzebne dane.
    Na koniec wychodzą ci różne kody do tych suwaczków. Wybierasz ten pierwszy i wklejasz go w Ustawienia -> Społeczność -> Twój podpis na forum
    Możesz też wyżej napisać, że będziesz miała synka to nam będzie łatwiej :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Imię wybrane będzie Szymuś. Co do suwaczka to właśnie nie wiem ja go ustawić :/ może ktos mi podpowie jak to zrobić.

u mnie w brzuchu tez siedzi Szymek :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Kochana, czy to u Ciebie było ostatnio plamienie z podejrzeniem infekcji? W tym naszym słowotoku nie mogę sobie przypomnieć, którą z nas to dotyczyło, a chciałam dopytać, czy się uspokoiło.

ANULKA, witam Cię również :):):)

To u mnie było. Trochę się uspokoiło. Dziś na razie bez plamek, ale wczoraj jeszcze były. Zapisałam się na usg 3 trym. w środę do Boramedu na Gocławiu i może tam zrobią mi usg szyjki i coś wypatrzą co sie dzieje, bo na razie dalej nic nie wiem, a do szpitala mi nie spieszno ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek
    witamy nowa mamusie
    brzuszki jak zwylke cudo <3

trzymam kciuki za wizyty i standardowo czekam na fotki :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Witam nowa Mamusie :) pochwal sie swoim Maluszkiem Szymus nr 1 na mojej liscie imion dla Synka <3 ale Maz sie nie chcial zgodzic ;)

Karolina u mnie tylko to przeszło :)
    I to przez przypadek :)
    Mój brat (przyszły chrzestny) kiedyś po pijaku zaczął mówić do mojego brzucha Szymon i tak już zostało :P
    Szonka wrote:

u mnie w brzuchu tez siedzi Szymek :)

Szonka ja właśnie wiedziałam, że jeszcze gdzie ś u nas na wątku jest Szymek tylko nie mogłam sobie przypomnieć u kogo ;)

Szonka lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anulka ;)

relgo7esxzrgdft3.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ