Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi25 wrote:dziewczyny ponawiam pytanie jak to jest z tym posiewem? raz mocz sie nosi i ona jakiś diagram robią parodniowy czy przez parę dni nosze rano mocz do badania?
Posiew zanosisz raz, w specjalnym pojemniczku do posiewu z płytką, lub w oddajesz mocz w jałowym pojemniku (oba kupisz w apptce). Potem czekasz tydzień na wynik. Jeśli coś wychodują to masz podany na posiewie antybiogram, czyli spis antybiotyków, na które dana bakteria jest wrażliwa,. -
Dzień dobry
BlackLuna szybkiego powrotu do domku
Śliczne brzuszkiwogole same laseczki na tym forum siedzą
Ewi dziewczyny dobrze piszą trzeba sterylny pojemnik kupić i w takim zanieść raz mocz do badania po jakimś tygodniu masz wyniki ja niedawno robiłam tak to u mnie wyglądało
Co do wyprawki ja też jeszcze głęboko w lesie mam same ciuszki i to jeszcze nie wszystkie mam nadzieje ze zdążę...
Powodzenia na wizytach dziewczynki
Miłego dniaBlackLuna lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, troche was podczytuje a dziś zdecydowałam sie do was dołaczyć, mam nadzieje że mnie przyjmiecie. Mam termin na 16 września i juz nie moge sie doczekać kiedy utulę mojego synka
To moja pierwsza długo wyczekiwana ciąża. Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam wszystkie oczekujące mamusie
madiiiii, betinka, justyna14, Kaarolina, Diabla85, EmiBam, afrykanka, verynice, akuszerka89, rabarbarka, Ewi25, K_A_M_A, Karolaaa91, zoi, Quatriona, aswalda lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Witam się w poniedziałek. Podobno to najgorszy dzień tygodnia?
Co do niań, ja mam ale żywą, nie elektrycznąJak pilnowałam kiedyś maluchy, to np zostawiałam w wózku w progu, żeby spała sobie prawie jak na dworze i w domu coś tam robiłam. Wystarczy, że się obudziła (nawet nie zapłakała, tylko się ruszała) zaraz przybiegała do mnie moja psica i mnie wołała do wózka
Mam nadzieję, że swoje to jeszcze bardziej będzie pilnować
Uszyłam pół sukienki i się maszyna popsułaNienawidzę jej, drugi raz do naprawy idzie w tym roku
Ciekawe czy do porodu skończę chociaż jedną sukienusię
Czeka mnie dziś dzień sprzątania i pieczenia, jutro moi rodzice przyjeżdżają, w czwartek mam urodziny to wypada coś słodkiego postawić na stole ;Pafrykanka, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Chyba jest w tym trochę prawdy, że córeczki rozbudzają apetyt na słodkie
Ja kiedyś broniłam się przed słodyczami, omijając półki ze słodkościami w sklepie, ale teraz nie mogę się powstrzymać! Ostatnio chaława mnie zmusiła, żebym ją ze sobą zabrała
justyna14, EmiBam, magdzia26, Ewi25 lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Dzień dobry!
Powróciłam głodna jak wilk z krwi i czekam, aż się jajeczka ugotują. Mati chyba usiłuje wyciąć mi dziurę w brzuchu i sobie wyjść.
BlackLuna - wspieram duchowo i czekam na Ciebie tu punktualnie w środęBądź dzielna!
Wszystkim brzuchatkom życzę udanych wizyt i czekam na zdjęcia USG!!!
Co do posiewu moczu, to chyba nie trzeba płytek uriline koniecznie. Nie wiem, czy to zależy od laboratorium, ale w moim normalnie w jałowym pojemniczku trzeba szczoszka zanieść i oni najpierw na automacie sprawdzają, czy jest bakteriuria, jeśli nie ma, to wynik jest szybciutko, a jeśli są, to sobie sami już posiewają na płytki i hodują zoomagdzia26, BlackLuna lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Witaj Anulka
Jasne, że przyjmiemy
A imie już wybrane? Najlepiej ustaw sobie suwaczek.
Kurcze, mój młody dzisiaj jakieś przemeblowanie robi. Chyba w nocy zmienił pozycję bo wczesniej kopał z boku a teraz wysoko nad pepkiem. Cały brzuch mi skacze we wszystkie strony. Oparłam sobie laptopa o kolana i brzuch, ale musze go inaczej postawić bo ciągle podskakuje i pracowac się nie daanulka81, betinka, EmiBam, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Io wrote:Witaj Anulka
Jasne, że przyjmiemy
Kurcze, mój młody dzisiaj jakieś przemeblowanie robi. Chyba w nocy zmienił pozycję bo wczesniej kopał z boku a teraz wysoko nad pepkiem. Cały brzuch mi skacze we wszystkie strony. Oparłam sobie laptopa o kolana i brzuch, ale musze go inaczej postawić bo ciągle podskakuje i pracowac się nie da
Imię wybrane będzie Szymuś. Co do suwaczka to właśnie nie wiem ja go ustawićmoże ktos mi podpowie jak to zrobić.
Io, verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Io wrote:Witaj Anulka
Jasne, że przyjmiemy
Kurcze, mój młody dzisiaj jakieś przemeblowanie robi. Chyba w nocy zmienił pozycję bo wczesniej kopał z boku a teraz wysoko nad pepkiem. Cały brzuch mi skacze we wszystkie strony. Oparłam sobie laptopa o kolana i brzuch, ale musze go inaczej postawić bo ciągle podskakuje i pracowac się nie da
Kochana, czy to u Ciebie było ostatnio plamienie z podejrzeniem infekcji? W tym naszym słowotoku nie mogę sobie przypomnieć, którą z nas to dotyczyło, a chciałam dopytać, czy się uspokoiło.
ANULKA, witam Cię równieżanulka81 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Nie Betinka, ja nie mam żadnych plamień, odpukać.
Co do suwaczka to wchodzisz sobie na:
https://www.suwaczki.com/
Tam projektujesz swój suwaczek i wpisujesz potrzebne dane.
Na koniec wychodzą ci różne kody do tych suwaczków. Wybierasz ten pierwszy i wklejasz go w Ustawienia -> Społeczność -> Twój podpis na forum
Możesz też wyżej napisać, że będziesz miała synka to nam będzie łatwiej
anulka81 lubi tę wiadomość
-
betinka wrote:Kochana, czy to u Ciebie było ostatnio plamienie z podejrzeniem infekcji? W tym naszym słowotoku nie mogę sobie przypomnieć, którą z nas to dotyczyło, a chciałam dopytać, czy się uspokoiło.
ANULKA, witam Cię również
To u mnie było. Trochę się uspokoiło. Dziś na razie bez plamek, ale wczoraj jeszcze były. Zapisałam się na usg 3 trym. w środę do Boramedu na Gocławiu i może tam zrobią mi usg szyjki i coś wypatrzą co sie dzieje, bo na razie dalej nic nie wiem, a do szpitala mi nie spieszno -
Kaarolina wrote:Witam nowa Mamusie
pochwal sie swoim Maluszkiem Szymus nr 1 na mojej liscie imion dla Synka
ale Maz sie nie chcial zgodzic
Karolina u mnie tylko to przeszło
I to przez przypadek
Mój brat (przyszły chrzestny) kiedyś po pijaku zaczął mówić do mojego brzucha Szymon i tak już zostało
Szonka wrote:Witaj anulka
u mnie w brzuchu tez siedzi Szymek
Szonka ja właśnie wiedziałam, że jeszcze gdzie ś u nas na wątku jest Szymek tylko nie mogłam sobie przypomnieć u kogoSzonka lubi tę wiadomość