X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi tu masz linka, może to coś wyjaśni http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/posiew-moczu-badanie-bakteriologiczne-moczu_34261.html

Ewi25 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na śniadanie hotdogi :) mniam:) czy to znaczy że teraz już mogę tego loda zjeść co kupiłam :)? ale jestem łakomczuch na słodkie, no szok!

Paula55, magdzia26, EmiBam, verynice, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dziewczyny ponawiam pytanie jak to jest z tym posiewem? raz mocz sie nosi i ona jakiś diagram robią parodniowy czy przez parę dni nosze rano mocz do badania?

Posiew zanosisz raz, w specjalnym pojemniczku do posiewu z płytką, lub w oddajesz mocz w jałowym pojemniku (oba kupisz w apptce). Potem czekasz tydzień na wynik. Jeśli coś wychodują to masz podany na posiewie antybiogram, czyli spis antybiotyków, na które dana bakteria jest wrażliwa,.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    BlackLuna szybkiego powrotu do domku :)
    Śliczne brzuszki :) wogole same laseczki na tym forum siedzą :)
    Ewi dziewczyny dobrze piszą trzeba sterylny pojemnik kupić i w takim zanieść raz mocz do badania po jakimś tygodniu masz wyniki ja niedawno robiłam tak to u mnie wyglądało
    Co do wyprawki ja też jeszcze głęboko w lesie mam same ciuszki i to jeszcze nie wszystkie mam nadzieje ze zdążę...
    Powodzenia na wizytach dziewczynki :)
    Miłego dnia :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, troche was podczytuje a dziś zdecydowałam sie do was dołaczyć, mam nadzieje że mnie przyjmiecie. Mam termin na 16 września i juz nie moge sie doczekać kiedy utulę mojego synka :) To moja pierwsza długo wyczekiwana ciąża. Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam wszystkie oczekujące mamusie :)

madiiiii, betinka, justyna14, Kaarolina, Diabla85, EmiBam, afrykanka, verynice, akuszerka89, rabarbarka, Ewi25, K_A_M_A, Karolaaa91, zoi, Quatriona, aswalda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj anulka :)

anulka81 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w poniedziałek. Podobno to najgorszy dzień tygodnia?

Co do niań, ja mam ale żywą, nie elektryczną :) Jak pilnowałam kiedyś maluchy, to np zostawiałam w wózku w progu, żeby spała sobie prawie jak na dworze i w domu coś tam robiłam. Wystarczy, że się obudziła (nawet nie zapłakała, tylko się ruszała) zaraz przybiegała do mnie moja psica i mnie wołała do wózka :)
    Mam nadzieję, że swoje to jeszcze bardziej będzie pilnować :)

Uszyłam pół sukienki i się maszyna popsuła :/ Nienawidzę jej, drugi raz do naprawy idzie w tym roku :/ Ciekawe czy do porodu skończę chociaż jedną sukienusię :(

Czeka mnie dziś dzień sprzątania i pieczenia, jutro moi rodzice przyjeżdżają, w czwartek mam urodziny to wypada coś słodkiego postawić na stole ;P

afrykanka, magdzia26 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jest w tym trochę prawdy, że córeczki rozbudzają apetyt na słodkie ;) Ja kiedyś broniłam się przed słodyczami, omijając półki ze słodkościami w sklepie, ale teraz nie mogę się powstrzymać! Ostatnio chaława mnie zmusiła, żebym ją ze sobą zabrała :P

justyna14, EmiBam, magdzia26, Ewi25 lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Powróciłam głodna jak wilk z krwi i czekam, aż się jajeczka ugotują. Mati chyba usiłuje wyciąć mi dziurę w brzuchu i sobie wyjść.

BlackLuna - wspieram duchowo i czekam na Ciebie tu punktualnie w środę :) Bądź dzielna!

Wszystkim brzuchatkom życzę udanych wizyt i czekam na zdjęcia USG!!!

Co do posiewu moczu, to chyba nie trzeba płytek uriline koniecznie. Nie wiem, czy to zależy od laboratorium, ale w moim normalnie w jałowym pojemniczku trzeba szczoszka zanieść i oni najpierw na automacie sprawdzają, czy jest bakteriuria, jeśli nie ma, to wynik jest szybciutko, a jeśli są, to sobie sami już posiewają na płytki i hodują zoo :)

magdzia26, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anulka :) Jasne, że przyjmiemy :)
    A imie już wybrane? Najlepiej ustaw sobie suwaczek.

Kurcze, mój młody dzisiaj jakieś przemeblowanie robi. Chyba w nocy zmienił pozycję bo wczesniej kopał z boku a teraz wysoko nad pepkiem. Cały brzuch mi skacze we wszystkie strony. Oparłam sobie laptopa o kolana i brzuch, ale musze go inaczej postawić bo ciągle podskakuje i pracowac się nie da :P

anulka81, betinka, EmiBam, magdzia26 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Kurcze, mój młody dzisiaj jakieś przemeblowanie robi. Chyba w nocy zmienił pozycję bo wczesniej kopał z boku a teraz wysoko nad pepkiem. Cały brzuch mi skacze we wszystkie strony. Oparłam sobie laptopa o kolana i brzuch, ale musze go inaczej postawić bo ciągle podskakuje i pracowac się nie da :P

Imię wybrane będzie Szymuś. Co do suwaczka to właśnie nie wiem ja go ustawić :/ może ktos mi podpowie jak to zrobić.

Io, verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Kochana, czy to u Ciebie było ostatnio plamienie z podejrzeniem infekcji? W tym naszym słowotoku nie mogę sobie przypomnieć, którą z nas to dotyczyło, a chciałam dopytać, czy się uspokoiło.

ANULKA, witam Cię również :):):)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka i ja cię witam :D
    U mnie też będzie Szymuś ;) i termin z OM mam na 16 :P
    A jak chcesz suwaczek to wejdź np na strone babyboom.pl

relganlikx65a1ud.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa Mamusie :) pochwal sie swoim Maluszkiem Szymus nr 1 na mojej liscie imion dla Synka <3 ale Maz sie nie chcial zgodzic ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Betinka, ja nie mam żadnych plamień, odpukać.

Co do suwaczka to wchodzisz sobie na:
    https://www.suwaczki.com/
    Tam projektujesz swój suwaczek i wpisujesz potrzebne dane.
    Na koniec wychodzą ci różne kody do tych suwaczków. Wybierasz ten pierwszy i wklejasz go w Ustawienia -> Społeczność -> Twój podpis na forum
    Możesz też wyżej napisać, że będziesz miała synka to nam będzie łatwiej :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Imię wybrane będzie Szymuś. Co do suwaczka to właśnie nie wiem ja go ustawić :/ może ktos mi podpowie jak to zrobić.

u mnie w brzuchu tez siedzi Szymek :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Kochana, czy to u Ciebie było ostatnio plamienie z podejrzeniem infekcji? W tym naszym słowotoku nie mogę sobie przypomnieć, którą z nas to dotyczyło, a chciałam dopytać, czy się uspokoiło.

ANULKA, witam Cię również :):):)

To u mnie było. Trochę się uspokoiło. Dziś na razie bez plamek, ale wczoraj jeszcze były. Zapisałam się na usg 3 trym. w środę do Boramedu na Gocławiu i może tam zrobią mi usg szyjki i coś wypatrzą co sie dzieje, bo na razie dalej nic nie wiem, a do szpitala mi nie spieszno ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek
    witamy nowa mamusie
    brzuszki jak zwylke cudo <3

trzymam kciuki za wizyty i standardowo czekam na fotki :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Witam nowa Mamusie :) pochwal sie swoim Maluszkiem Szymus nr 1 na mojej liscie imion dla Synka <3 ale Maz sie nie chcial zgodzic ;)

Karolina u mnie tylko to przeszło :)
    I to przez przypadek :)
    Mój brat (przyszły chrzestny) kiedyś po pijaku zaczął mówić do mojego brzucha Szymon i tak już zostało :P
    Szonka wrote:

u mnie w brzuchu tez siedzi Szymek :)

Szonka ja właśnie wiedziałam, że jeszcze gdzie ś u nas na wątku jest Szymek tylko nie mogłam sobie przypomnieć u kogo ;)

Szonka lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anulka ;)

relgo7esxzrgdft3.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ