X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka gratuluję udanej wizyty :D
    A zdjęcie jakieś masz? :)
    Jej ciekawe ile mój maluszek waży...bo jesteś o dzień "starsza" :P

relganlikx65a1ud.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże !!! Matko tege się nie da nadrobić :( ale choć troszkę spróbuję :)

Blacluna coś Ty nabroiła że wylądowałaś w szpitalu ? pewnie później obczaję wracaj do zdrowia i wyłaź z niego szybko :(

Witam nową mamuskę szkoda że tak późno ;)

Ładniutkie te brzuchole macie i gratuluję nowych tygodni na suwaczkach i również trzymam kciuki za wasze wizyty i proszę o trzymanie za moją Ja też dziś za chwilę ruszam do ginka oglądac moją pannicę Jule :)

a Ja dziś ide z moim Bąkiem starszym do cyrku i bratankiem ciekawa jestem czy nie rozniosą tego cyrku bo az się boję tylu atrakcji na raz hehe :) chyba wezmę jakieś smycze co by ich poskromić hehe :)

resztę zacznę nadrabiać później tyle że obawiam się że jak wrócę to będzie tyle ze szok!!! Miłego dzionka zycze

Akuszerka gratuluje wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 12:07

verynice, magdzia26, BlackLuna lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Paula bo dostaniesz wirtualnego kopa! Na pewno wszystko jest w porządku tylko malutki chce sobie pospać :) Spokojnie!

Betinka dawaj zdjęcia :D

Zaraz rozstawię mój kram i machnę pare fotek :D

verynice, Migotka22, Paula55, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka betinka czekamy na zdjecia :) super wiesci Akuszerka! Oby same dobre dzisiejszego dnia byly :)
    Migotka ja chcialam miec albo Szymka Bartusia albo Wojtusia ale moj P byl zly ze sama wybieram imie wiec powiedzialam zeby zaproponowal swoje to uslyszalam Beniamin :/ :/ :/ albo Krzys wiec z dwojga zlego zgodzilam sie na Krzysia ;) drugiemu dziecku po prostu nadam sama imie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 12:13

Migotka22, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arkuszerka - super wieści :D aż serducho się raduje jak się je czyta!
    No..Betinka bez zdjęć to w ogóle nie wracaj na forum :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w poniedziałkowy pochmurny poranek jak ja nie lubię jak nie ma słoneczka :(
    Co do niani z monitorem oddechu to polecam Angelcare http://www.ceneo.pl/17496875 moja bratowa i szwagierka mają i są mega zadowolone tylko nie ma ona kamery...
    Co do ruchów maluszka to mój Marcelek przedwczoraj też się prawie nie ruszał dostał colę batonika i jakoś nie dawał sie przekupić oczywiście ja się denerwowałam ale od 2 dni znowu robi dyskotekę w brzuszku więc Paula spokojnie jak widzisz większość maluszków ma spokojniejsze dni.
    Witam nową mamusie :)

Paula55, magdzia26 lubią tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    No i wszystko jasne :) A powiedz, nystatynę stosowałaś? I krew świeża wczoraj, czy już starsza?

A do kogo się zapisałaś? Chyba nie do Brawury-Biskupskiego-Samahy? Bo on na urlopie od dzisiaj miał być. Ale sprzętu ze sobą nie zabiera na szczęście :)

nystatyne mam jeszcze przez 5 dni ( mialam brac w sumie 10 dni) . a k re, w to takie plamki na wkladce. Jak sie podcieram to nic nie ma, wiec duzo tego nie ma. Teraz bylam w toalecie i znowu sa plamki :(
    zapisalam sie do Nikol Sochacki, juz u niej raz bylam. Chcialam do Brawury no ale go nie bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 12:23

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka gratuluję dobrych wieści :) Śliczne są te brzuszki ciążowe mi mojego będzie brakować a najbardziej tego pukania od środka :)

akuszerka89 lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a mój chciał Błażeja...a mi to imię nie bardzo się podoba :/
    I dobrze, że Szymek nam wpadł bo byłby problem :P

Kaarolina lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :). Ale miałam fajny weekend. W sobote rano pojechałam z moim T, P, TŻ czy jak ich tam zwiecie :) do hurtowni bobas. Normalnie zakochałam sie w tym sklepie, mają wszystko czego sie chce i w dodatku w rozsądnych cenach. Wiele z was sie martwi, ze nia ma wyprawki. W takim sklepie to tylko podejść do miłej pani z obsługi z listą i w ciągu niedługiego czasu mamy wybraną piękną wyprawke. Naprawde, to zaden problem. Oczywiście to zależy od stopnia zdecydowania przyszłej mamusi :)
    Mi tez sporo jeszcze zostało do kupienia, ale ja sie nie martwie, mam czas :)
    Po zakupach odwiedziliśmy moją koleżanke, która urodziła 2 tyg tem śliczną córeczkę. Powiem wam, że jak sie człowiek tak zastanowi to takie niesamowite jest, że niedawno widziałam ją z brzuchem a teraz z tego brzucha wyszedł mały człowiek, wiem że to oczywiste ale ja jak czasem o tym pomyśle, to do mnie dociera jaki to cud.
    W niedziele pojechaliśmy na wycieczkę do bunkrów Hitlera do Mamerek :). Lubie takie wycieczki. Potem na obiadzik, wróciliśmy do domku, mała dżemka i znow w droge do siostry mojego (T, P lub TŻ) :). A tam była znajoma ciężarna, która ma termin za 9 dni :) Fajny ma brzusio i wogóle ładnie wygląda, ale to młodziutka 19 letnia dziewczyna, nie to co ja- rycząca trzydziestka, na dniach :)
    Ozywiście wszystko na bierząco w kom. nadrobiłam, żeby nie było :)
    Paula, nie martw sie, ja przez pare dni prawie nie czułam ruchów, a dzis Czaruś sie tak rozszalał, że musiałam wstać i go nakarmić, nie dał mi poleżeć.
    Witam nową mamusię :)
    Któraś z dziewczyn sie żaliła, ze nie ma tutaj dialogów, ale ja czytam wszystkie posty, także tej osoby i nie obrażając nikogo musze powiedzieć, że jak sie pisze pare ogólników o tym co sie jadło na śniadanie itp. to nie można oczekiwać, że ktoś z zainteresowaniem odpowie na takiego posta lub go skomentuje. :)
    Ale sie rozpisałam, jak zawsze zresztą. Pewnie nie czytacie tych wypocin moich, bo za nudne, ale ja wybaczam :)
    A jeśli chodzi o isofix to jak by ktoś chciał ogłębić swoją wiedzę na ten temat to proszę http://fotelik.info/isofix.html

Kaarolina, Paula55, magdzia26, afrykanka, akuszerka89, madiiiii, Io, Nelus lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet dobrze ze każda z nas nie komentuje jednego posta, już cieżko nadrabiac a co dopiero wtedy by było :-)

Witam sie i ja :-)

Dziewczyny wrzucać zdjecia, nic tak nie poprawia humoru jak brzuszki, zdjecia usg czy zakupów:-) ja dzisiaj sie nie wychylam z domu dopiero na 17 ta na szkole rodzenia i pozniej na basen wiec korzystam i sprzątam w domu :-)
    Miłego dnia :-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    nystatyne mam jeszcze przez 5 dni ( mialam brac w sumie 10 dni) . a k re, w to takie plamki na wkladce. Jak sie podcieram to nic nie ma, wiec duzo tego nie ma. Teraz bylam w toalecie i znowu sa plamki :(
    zapisalam sie do Nikol Sochacki, juz u niej raz bylam. Chcialam do Brawury no ale go nie bylo.

Łeeee, to się tak nie martw kochana!!!! Takie tyci tyci, to na pewno nic groźnego! Możliwe, że jak zakończysz kurację, to minie bezpowrotnie. Swoją drogą szkoda, że Ci nie dali Pimafucinu - 3-5 dni i po wszystkim. Powiedz koniecznie w Boramedzie, żeby podejrzeli szyjkę, to się uspokoisz.

Iwona - do Bobasa też chciałam robić wyprawę, ale na szczęście udało mi się bezboleśnie na Allegro prawie wszystko już skompletować. Brakuje mi tylko ręczników, łóżeczka ze wszystkim i wałeczków do spania (pomijając gruntowny remont całego pokoju :D)

Szonka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam nową brzuchatkę :D

I czekam na fotencje zakupowe-betinka i iwona do roboty ;)

Ja niestety foty na bank nie dostanę, bo mój gin ma słaby sprzęcior, ale cieszę się że chociaż synka zobaczę na monitorze i mam nadzieję, że dowiem się ile waży :)

Jeśli chodzi o wyprawki to spokojnie dziewuszki-zdążymy ;) Co prawda ja już większość mam, ale zostało trochę dupereli-głownie moich do porodu, ale znowu jakaś rzecz do przodu bo wczoraj zakupiłam koszulkę i kapcie haaaaaa :D

magdzia26, anulka81 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręczniczki mają śliczne w bobasie, sama żałowałam, ze już mam dwa, ale pewnie na jeden sie jeszcze skusze :), łożeczko także tam zakupiałam, a wałeczki widziałam tam :). Chociaż gdzieś czytałam, ze sie ich nie poleca, niestety nie pamiętam dlaczego :P

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ja również witam nową brzuchatkę :D

I czekam na fotencje zakupowe-betinka i iwona do roboty ;)

Ja niestety foty na bank nie dostanę, bo mój gin ma słaby sprzęcior, ale cieszę się że chociaż synka zobaczę na monitorze i mam nadzieję, że dowiem się ile waży :)

Jeśli chodzi o wyprawki to spokojnie dziewuszki-zdążymy ;) Co prawda ja już większość mam, ale zostało trochę dupereli-głownie moich do porodu, ale znowu jakaś rzecz do przodu bo wczoraj zakupiłam koszulkę i kapcie haaaaaa :D

Chyba nie mam co wstawiać, bo wymieniłam tylko moskitiere i kupiłam materac, a materac to materac, nie ma czego podziwiac. Kupiłam Lateks-sprężyna-kokos. Chciałam sam lateks ale babka mnie namówiła na tematen i sie skusiłam :)

Aha i jeszcze kupiłam trzy prześcieradła, dwa białe i jedno niebieskie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 12:46

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    a propos wyprawki... pisałyście już coś na temat kosmetyków dla dziecka? Wiecie może jaki krem przeciw odparzeniom najlepiej stosować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:13

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Chyba nie mam co wstawiać, bo wymieniłam tylko moskitiere i kupiłam materac, a materac to materac, nie ma czego podziwiac. Kupiłam Lateks-sprężyna-kokos. Chciałam sam lateks ale babka mnie namówiła na tematen i sie skusiłam :)

Aha i jeszcze kupiłam trzy prześcieradła, dwa białe i jedno niebieskie :)

ŁEEE ja tam wszystko lubię oglądać :D Zapewne Ciebie również cieszą takie drobnostki jak zwykłe prześcieradełka hehe Ale spoko-nie zmuszam ;)

A ja też jeszcze nie mam kremu na odparzenia bo nie wiem co kupić... Oby nie był potrzebny ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ten sam problem bo nie wiem na jaki się zdecydować ;) ale w środę przyjdzie położna to ją podpytam czy stosować i jak tak to jaki ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej miski moje dziekuje :*
    Posprzatalam salon i kuchnie, ugotowalam zupe a ten maly lobuz NIC!!! Tym bardziej ze jak juz dawno przy sprzataniu wogole nie czulam sie jak w ciazy, doslownie jak bym brzucha nie miala :/ teraz siadlami mowie do tego syna mego ze jak zaraz dupy nie ruszy porzadnie to mnie w wariatkowie zamkna... Pogniotlam ten moj bebech i tak go strasze... I po chwili jesnie pan sie zaczal przesowac...ehh poryczalam sie tylko... A to wszystko przez to ze juz mnie przyzwyczail ze jak tylko otworze oczy to sie wita kopńiakami i potem caly Bozy dzien sie wierci. A tu taka lipa dzis od rana byla.. Ale troszke odetchnelam :)

Akuszerka super wiesci :) gratuluje kochana!! I dziekuje za odp o pilce :)

Dawac foty, dawac foty!!! Alez juz jestem ciekawa tych waszych zakupow :)

Widze ze byla debata o imionach... U nas od poczatku byly dwa glowne typy :) Tiago i Alex :) ale mojemu, Tiago od razu zapadl w glowe :) i tak zostalo. Rodzinka miala ciezko to przyswoic ale juz pamietaja :)

Kaarolina, magdzia26, betinka, Io lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Hippa na odparzenia, a w razie wielkich zmian pójdzie w ruch sudocrem

paula jak już nie możesz wytrzymać z cierpliwości i chcesz go koniecznie obudzić, żeby się ruszał to włącz nagle głośną muzykę. Na bank mu się to nie spodoba i Ci to okaże.. ale ja osobiście poczekałabym. Może ma spokojniejszy dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 12:58

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ